X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp są podobo OK :)
    Jeśli zamawiasz z gemini, to mają super to: https://www.aptekagemini.pl/alphanova-bebe-plyn-do-kapieli-3w1-500ml.html
    i inne kosmetyki tej firmy.

Z butelek mamy takie, bo pasują nam do laktatora: https://www.aptekagemini.pl/lovi-butelka-samosterylizujaca-super-vent-ze-smoczkiem-aktywne-ssanie-od-urodzenia-150ml.html
    Ciekawa jestem jak będzie z tą sterylizacją w mikrofali.

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A w zasadzie w jaki sposób ta cytryna miałaby wpłynąć na wyniki? Podnosi poziom cukru czy obniża?
    Bo ja piłam z sokiem z połowy cytryny i wynik miałam bardzo dobry.
    I smakowało to jak lemoniada ;)

Nie znam się na tym, ale ponoć kwas askorbinowy może obniżyć stężenie.

Np. w zaleceniach alabu piszą tak: "Nie należy rozcieńczać roztworu glukozy cytryną gdyż może zaburzyć wyniki badań"
    https://www.alablaboratoria.pl/pakiet/49/pakiet_krzywa_cukrowa_i_insulinowa
    Ale już na stronie dozu: "dopuszczalne jest, aby do przygotowanego roztworu glukozy wcisnąć połówkę cytryny - nie wpłynie to w żaden sposób na wynik badania".
    https://www.doz.pl/czytelnia/a13405-Krzywa_cukrowa_-_normy_badanie_jak_sie_przygotowac_i_interpretacja_wynikow

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy ja w ogóle to wszystko na odwrót. Butelki Tommee tippee a laktator prawdopodobnie Lovi, ten o którym pisałaś :-)
    Bo o Tommee tippee nie mogę opinii znaleźć.

Anna mi ciężko się odnieść do tego co jest na stronie doz, bo jeśli ich strona funkcjonuje tak samo jak apteki, to strach się bać.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna a co u Ciebie? :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - co racja to racja:-) Mam wrażenie, że jest okropny chaos z tymi informacjami, co można, a co nie. Dopytam jeszcze jutro lekarza i tego się będe trzymała. Np. dzisiaj pani w diagnostyce kazała wypić glukozę "najlepiej jednym haustem", a teraz czytam, że powinno się ją wypić małymi łykami przez mniej jak 5 minut. Więc ile źródeł, tyle informacji.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna wiem że generalnie zalecaja wypicie w ciągu 5 minut.
    Z tego bo pamiętam to kwasy, w tym rown8ez ten zawarty w soku z cytryny ma jakiś wpływ na szybkość wchłaniania cukru, ale nie sądzę że w takiej dawce jak pół cytryny.
    Tylko zauważyłam że co laboratorium, to inna opinia.

Juicy a jaki zapach ma ten płyn? Nie jest słodki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 20:32

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zaczynam się bać tej glukozy :P choć robiłam ją 2 razy jakiś czas temu i w miarę to zniosłam.. aczkolwiek wypicie tego wcale łatwe nie jest. Piłam małymi łyczkami, tak żeby zmieścić się w 5 minutach. Robiłam w 2 różnych labach (nie w sieciowych) i w żadnym nie pozwolili mi wcisnąć cytryny.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie ma słodkiego zapachu. Pachnie dość mdło, mi się kojarzy z hipoalergicznymi płynami np. z białym jeleniem.

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy to ok :-)
    Takie zapachy mi nie przeszkadzają.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz siedzę i cały czas się wącham po dłoniach :D taka fajna skóra jest i płyn się dobrze pieni.

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuj..mnie aż trzepie na sama myśl o glukozie, ale był to dla mnie w każdej ciąży taki punkt, że już bliżej końca ;-)

Lusesita ja jedna już kupiłam w Auchan na wyprzedaży po niecałe 20zl, później dokupie druga. A kosmetyki babydream z rossmana planuje kupić :-) jeszcze dada z bIedronki mają dobrą opinie, ten sam producent co oilatum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 20:52

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilę tylko pokazać Kluska.
    2:0 dla wypatrzenia chłopaka.
    w walentynki mamy kolejnego lekarza z 3d/4d i zobaczymy co on wypatrzy.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f614ea8c3143.jpg

Lusesita, olik321, JuicyB, summer86, Ruth, malka, Anna Stesia, staraczka1111, KateHawke, pilik, Sarna84, Kaczorka, Bajkaaa, Jadranka, Izolda90, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth no ja mam ten problem, że muszę siedzieć, leżeć i odpoczywać. I zostają mi tylko internetowe zakupy.
    Z polazilabym sobie.
    W Auchan są fajne ubranka. Body, pajace itd. Ale tylko te z In Extenso sa na prawde dobre jakościowo.

Ruth lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania joga Level expert :-)
    Śliczny Maluszek <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Ania joga Level expert :-)
    Śliczny Maluszek <3

Tam panuje dyskoteka 24/7...
    Ja nie wiem jak dożyję 40tc z takim akrobatą...

Lusesita lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Ruth no ja mam ten problem, że muszę siedzieć, leżeć i odpoczywać. I zostają mi tylko internetowe zakupy.
    Z polazilabym sobie.
    W Auchan są fajne ubranka. Body, pajace itd. Ale tylko te z In Extenso sa na prawde dobre jakościowo.
    Polubiłam a chciałam zacytować :-P zdążyłam kupić zanim zaczęło doskwierać spojenie i zostałam uziemiona ;-) poszlam dziś tylko z młodą na bilans i od 14 cierpię katusze wrr.. ale przynajmbiej w tej ciąży z dzieckiem wszystko ok ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth odpoczywaj teraz.

Ruth lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Juicy ja w ogóle to wszystko na odwrót. Butelki Tommee tippee a laktator prawdopodobnie Lovi, ten o którym pisałaś :-)
    Bo o Tommee tippee nie mogę opinii znaleźć.

Anna mi ciężko się odnieść do tego co jest na stronie doz, bo jeśli ich strona funkcjonuje tak samo jak apteki, to strach się bać.

Ja zakupiłam butelki Tommy tippee 2 koleżanki strasznie polecają że są rewawelacyjne. Laktator będę zamawiać z conpola też z polecenia :) i żel do mycia ciała mam ten z hipp też koleżanka poleciła ma fajny skład i starcza naprawdę na długo jej synek ma 14 miesięcy i ma dopiero 3 butelkę tego. Nozyczki i obcinaczki mam też z Tommy tippee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 22:22

Lusesita, Amy333 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy kosmetyków z Babydream :) fajnie się sprawdzają. Mamy krem do pupy, żel pod prysznic i krem na zewnątrz.

A glukozę jednym łykiem to chyba sama bym nie wypiła.. :p nie dziwię się, że się cofnęła!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz wychodzę bo mam dzisiaj wizytę u mojej gin.
    Jak zwykle się stresuje...

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ