X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania niestety badanie musisz mieć zrobione :( Masz jeszcze chwilę czasu.
    Jedyna opcja to jak najbardziej zminimalizować ryzyko powtórki. Najlepiej jeśli pojedziesz do przychodni najszybciej jak się da po przebudzeniu (naszykuj sobie ubranie, kąpiel wieczorem). Dodaj też do glukozy sok z cytryny, to pomaga to przełknąć i potem jest nieco lepiej jak się odbija.
    No i oczywiście kanapki czy inne śniadanie pod ręką, aby zjeść po ostatnim pobraniu.
    Spytaj się też pielęgniarki czy możesz się napić kilku łyków wody (zimnej) zaraz po glukozie. Mi pozwoliły i czułam że to miało ogromny wpływ na plus.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-( :-( Dzięki, Juicy! :-* Trochę zimnej wody łyknęłam po, ale nic to nie dało. Miałam glukozę o smaku cytrynowym, więc już cytryny nie dawałam. Nie wiem już sama :-( Boję się, że się to wszystko powtórzy i znów nie dam rady.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a mi gin wspominała coś o zastępczym badaniu glukozy.
    Już zapobiegawczo spytałam i jest jakieś zastępcze badanie.

20.02 mam wizytę mogę dopytać, ale myślę ze w diagnostyce też podpowiedzą

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro i zobaczę, co mi lekarz zaproponuje :-( W diagnostyce pielegniarka jedynie mi powiedziała, że mam się zgłosić za tydzień. Jesli byłaby jakaś alternatywa to jestem bardzo zainteresowana!

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę jutro w diagnostyce to też zapytam o jakąś alternatywę. Mam nadzieję, że coś jest innego. Wiem tylko, że to trzeba przebadać :(

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja się wybieram za tydzień i tez mnie to badanie przeraża :-/ nie toleruje takich ulepków :-P nie wyobrażam sobie w ogóle tej cytrynowej..wolę do normalnej wcisnąć pół cytryny, potem drugą połówkę będę sobie lizać czekając na pobranie :-P taki mam plan, a jak wyjdzie w praktyce się okaże hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 12:50

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam że jak dziewczyny bardzo źle znoszą glukozę to można po posiłku, tylko musi być bardzo konkretnie skomponowany i odpowiedni ten posiłek. Więc jakaś opcja chyba jest, dopytajcie może się uda?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - a miałaś możliwość leżenia na kozetce?
    Mi wprawdzie ta glukoza smakowała, ale jak ruszałam głową przez pierwszą godzinę to robiło mi się niedobrze. I siedziałam nieruchomo patrząc w jeden punkt.
    A i na moim wątku była dziewczyna, która za pierwszym razem też nie wytrzymała, a za drugim razem już było spoko :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, to byłaby myśl! Bo ja ledwo żyję na głodnego, wróciły mi poranne mdłosci (tylko tym razem są poranne, a nie całodniowe) i perspektywa siedzenia o pustym brzuchu przez ponad 2 godziny jest nieciekawa. A jakby można było coś zaraz zjeść to byłoby super!

Ruth, podobno z tym wciskaniem cytryny to jest różnie. Mnie wprawdzie lekarz polecała, ale np. na stronie alabu odradzają, bo niby zaburza to wynik. Więc już sama nie wiem. Dlatego wybrałam tylko tę o smaku cytrynowym. U mnie chyba problemem jest wytrzymać tak długo na głodnego.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, nie, nie leżałam, ale byłam z mężem i czasem sie o niego opierałam. Ciągle opowiadał różne rzeczy, abym nie musiała myślec o tym, czy jest mi niedobrze i szczerze mówiąc po pierwszej półgodzinie już byłam bardzo szczęśliwa i zadowolona, że dalam radę. Fajnie, że piszesz, że za drugim razem można odnieść sukces na tym polu, bo już trochę zaczęłam wątpić :-)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robilam krzywa to kilka osob robilo i mowili ze jednak wcisniecie cytryny jest lepsze nawet niz ta smakowa glukoza. Takze moze sproboj przy kolejnym podejściu wcisnac sok.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w zasadzie w jaki sposób ta cytryna miałaby wpłynąć na wyniki? Podnosi poziom cukru czy obniża?
    Bo ja piłam z sokiem z połowy cytryny i wynik miałam bardzo dobry.
    I smakowało to jak lemoniada ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Kompletuje wyprawkę.
    Generalnie w założeniu mam karmienie piersią, ale wiadomo jak jest. Więc muszę się też zaopatrzyć w butelki. Ile i o jakiej pojemności butelek kupić? Jedna 150ml z wkładką antykolkowa i jedna bez na pewno. I coś więcej na początek? Zestawy wychodza lepiej cenowo ale czy tyle mi będzie potrzebne?
    Zdecydowałam się jednak na butelki Tommee Tippee.
    I jeszcze pytanie odnośnie nożyczek do paznokci.
    Jakieś dobre polecacie? Żeby były ostre (dobrze obcinaly) sle tez bezpieczne.
    Po tylu latach przerwy czuje się jakbym pierwszy raz miała mieć dziecko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 16:41

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - ja kupiłam jedną małą butelkę LOVI. A w laktatorze była druga. Używane były przez pierwszy tydzień :p
    Nożyczki natomiast kupiłam z Canpola. Cały zestaw w zasadzie ;) bo jeszcze jakiś pilniczek tam jest i obcinaczki. Ale tego póki co nie używam. Nożyczki są spoko.

Lusesita lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dzięki :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - te podobno są super: https://www.smyk.com/babyono-zestaw-kosmetyczny-pilnik-nozyczki-cazki.html
    Butelki 150ml mam 3 :)

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita nożyczki każda firma dobra, obcinacz czasem jest wygodniejszy od nożyczek; butelki TT najlepsze! :-) dwie kupowałam jedna 150antykolkowa, druga nie.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy już wrzuciłem do koszyka :-)

Ruth zobacz ten zestaw wychodzi lepiej niż np. 3 butelki osobno.

https://www.aptekagemini.pl/tommee-tippee-zestaw-do-karmienia-butelka-poczatkowy.html

JuicyB, Ruth lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy - mam taki sam zestaw, ale Canpola ;)

JuicyB lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeszcze czy któraś z Was używała na początek kosmetyków hipp?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ