Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna no i idealnie podsumowałaś
mnie w kp tylko jedna rzecz wkurza - że nie ma opcji żeby eMek nakarmił czy uspał przez co 90% dnia i obowiązków przy małej spada na mnie... a stresuje oczywiście brak możliwości sprawdzenia ile to moje dziecko zjadło
.
A jeżeli to dobre fluidy to prześlijcie proszę też na południe polski! -
Tak, południe Polski nie śpi...
A powiedzcie mi Mamy KP - czy na jakimś etapie (po kilku miesiacach?) dajecie dzieciaczkom butelkę z odciagnietym mlekiem, czy to zawsze jest 100% KP? Bo myslalam o tym i tak planowałam, że będę czasem odciągać i dawać Mężowi się pomęczyć, ale czy to nie oduczy Małego ssania piersi?
-
AnnaStesia ja polecam herbatę z lipy z miodem i cytryną albo dobrej jakości sokiem malinowym. Do tego ibuprom. Jak masz zatokowe dolegliwości to sinupret włącz. Jakby było bardzo źle to groprinosin (ma tą drugą grupę, małe ryzyko przenikania do kp).
A tu masz więcej jeszcze:
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/bol-i-infekcja/ oby szybko przeszło!
Minnie gdyby tylko moja mała pociągnęła z jakiejś butelki, na pewno bym zostawiała! Niestety gardzi wszystkim i płacze dopóki nie wrócę i piersi nie dam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 11:07
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
,...
A to mój słodziak z rana. Później usunę
Nenusia , wiem, że jest Ci ciężko. W końcu masz trójkę dzieci w domu i każde Cię potrzebuje. A w gruncie rzeczy to potrzebuje Cię też to czwarte dzieciątko
Pójdziesz do szpitala, na szczęście są telefony więc będziesz mieć kontakt z dziećmi.
Trzymam kciuki za Ciebie, by wszystko jakoś się ułożyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 18:39
Minnie89, lamka, Kaczorka, Yoselyn82, pilik, Lena21, Achia, Aga9090, Anna Stesia, Patrycja20, Bajkaaa, Rucola, ibishka, summer86, Amal, malka, KateHawke, blue00, Jeżowa, Flowwer, StaraczkaNika, Karma88, JuicyB, Izape_91, Nadzieja22, olik321, Morusek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinnie, wprawdzie nie na swoim przykładzie, ale przyjaciółki - oni zostawiali nieraz pod opieką córcię gdzieś od 2mż, no i logiczne jest, że dostawała wtedy odciągnięte mleko. Z tego co pamiętam, najważniejsze jest w pierwszych tygodniach, żeby starać się dawać samą pierś, a potem już nie ma takiego ryzyka, że się zaburzy odruch ssania.
pilik, Minnie89, Rucola lubią tę wiadomość
-
Ja też chętnie przyjmę pozytywne fluidy, bo ta pogoda mnie totalnie dobiła.
Flo Szymcio faktycznie spory (Franek 7800 i 76 cm - co dziwne bo dalej pasują 68-74) poprosimy o zdjęcie tego cukierka małego ! Najważniejsze, że u Was ok !
Jeżowa mam nadzieje, że to jednorazowa akcja z niespanie była
Juicy, Anna Stesia, Kaxzorka, Pilik niezle macie przygody przy przewijaniu - mój na razie tylko kopie, ale jeszcze jest ok.
Ogólnie to średnio zniósł szczepienie, wczoraj rano i wieczorem miał podwyższona temperaturę. Ogólnie był bardziej markotny o senny. Dziś już wydaje mi się lepiej, ale totalnie odpuścił obroty od szczepionki - mam nadzieje, że to chwilowe zmęczenie.
Minnie ja tez robiłam w ciąży zdjęcia - to super pamiątka i chętnie zobaczę jakie masz efektyzainspirowalas mnie i przypomniałam sobie, że miałam zrobić po porodzie jeszcze jedno
z lekkim opóźnieniem, ale jest ( usunę za chwilkę)
[u
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 14:24
lamka, Achia, JustynaG, Minnie89, Aga9090, Yoselyn82, Kaczorka, pilik, Luna1993, Anna Stesia, Patrycja20, Flowwer, Bajkaaa, Rucola, ibishka, Bobisia, Amal, malka, KateHawke, blue00, Jeżowa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena- wow! Wyglądałaś bosko w ciąży i teraz po ciąży też! Zazdroszczę
Ja to taki wielorybek mam wrażenie teraz :p
(Też później usunę)
Wyjątkowo mąż zrobił zdjęcie- wziął L4 do jutra
A kiedy to zleciało?nie mam pojęcia! Dopiero co pamiętam szłam z nasikanym testem rano z psem na spacer, coby męża nie budzić i wrzucałam tu zdjęcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 15:18
Minnie89, Lena21, Aga9090, Yoselyn82, Kaczorka, Luna1993, JustynaG, pilik, Anna Stesia, Patrycja20, Flowwer, Rucola, Bobisia, KateHawke, blue00, Jeżowa, StaraczkaNika, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Justyna - hehe, ja nie narzekam na KP, bo nie mam powodów :p natura łagodnie się ze mną obeszła. Brak zastojów, stanów zapalnych. Dziecko od początku ładnie łapało cyca, więc nawet nie bardzo wiem co to ból sutków/brodawek. No a Aluśka to taki cycuś mamusi, że nawet jak mi się nie chce już wystawiać cyca, to jej radość jest tak wielka, gdy może sobie ciumknąć, że nie mam serca odmówić :p
Najbardziej mnie rozczula, jak wyjdę sama z domu i wrócę po kilku godzinach a Aluśka leci z bananem na buzi i dobiera się "do mnie". I jak już dorwie się do cycusiów, to tak je obejmuje rączkami i musi z każdego chociaż troszkę pociągnąć
Dzisiaj północ Polski chyba dobrze spała, bo u nas też udało się do 7:30 pokimać
Nenusia - myślę, że rodzinka sobie poradzi, gdy będziesz w szpitalu. Jakoś się zmobilizują. A i może później będą bardziej doceniaćJustynaG, pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Flowwer i Lena - Wasze chłopaki to wzrostem już moją Aluśkę przeskoczyli!
Szymcio to nawet i wagę ma wyższą
A jeszcze co do tej wagi - potrojona waga na skończony rok, to ta urodzeniowa czy spadkowa? Bo u nas urodzeniowa nie została potrojona. Ze spadkową łapiemy się akurat. -
nick nieaktualnyAchia pamiętam Twój test!
no i wyglądasz super! Brzuszek przesliczny i żaden wielorybek, jesteś szczupła przecież
Lena nigdy nie przestanę Ci zazdrościć figurypięknie wyglądasz :* zainspirowałas mnie i do moich ciążowych zdjęć też dzisiaj zrobię zdjęcie z Zuza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 11:55
Achia lubi tę wiadomość
-
dzień dobry Kochane!! dopiero nadrobiłam bo dziś u nas było poranne zamieszanie przedszczepienne+mój ogromny stres...
Okazało się, ze Lewcio to zuch nad zuchy, co prawda płakał przy podawaniu rzewnymi łzami, ale chwilkę po podaniu wrócił spokój i sobie smacznie usnał. W domu obudziłam Go na karmienie to posłał mi kilka cudownych usmiechów, trochę pogadalismy, tata ponosił i znowu sobie śpi. dzis podaliśmy hexacimę i prevenar, za 2 tygodnie mamy bexero a z rota zrezygnowalismy. Podjęlismy taką decyzję, bo zapytałam lekarki czy szczepiła swoje dzieci na rota, powiedziała, ze nie i mimo tego, że jej synek był odwodniony po rota to dostał kroplówkę w domu i mimo wszystko nie podałaby rota. Pozostałe szczepionki podała te same co my. Ufamy jej...komus przeciez trzeba zaufać
Mały waży 5520g to jest 25centyl, jest ponoć bardzo długiWedług lekarki przyrosty wagi są prawidłowe, bo zaczyna już zwalniać
AAA zapomniałam wam napisać, że przed szczepieniem zastosowaliśmy krem EMLA, bardziej się opłaca niż plasterki ale jest na receptę i w moim odczuciu pomógł. Pani pielęgniarka mówiła, ze smiało mozemy stosować#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Co do kp czy mm to ja kolejny raz chylę czoła mamom kpi, bo to jest fuzja ww i jestem bardzo szczęsliwa ze mogę Małego karmić piersią, tym bardziej, ze miałam wiele obaw i stresów z tym związanych i chciałabym być taką mamą kp jak Kaczorka
no i tak długo karmić piersia....Daje mi to jakaś wewnetrzną satysfakcję
Nenusia ja bardzo trzymam kciuki za Ciebie Twoją rodzinę i jestem pewna, ze wszystko się jakoś poukłada. Pomoc do domu to też na pewno obciążenie finansowe a z tego co pisałas macie jakieś dodatkowe zobowiązania więc rozumiem twoje podejście. Najważniejsze jest to, ze się staracie a Wiktor jest zdrowy. Nie musi być omnibusem czy jakąs mądralą, zresztą na powazną naukę przyjdzie jeszcze czas. Głowa do góry
Pilik to jest link do śpiworka
https://allegro.pl/spiworek-cieply-do-sanek-wozka-gondola-ricokids-01-i7671490241.html?snapshot=MjAxOC0xMS0xNVQyMDo0OToyOC41MDdaO2J1eWVyO2U5N2MyNTdjMzc2MzhhNjcwYmUyZmVmYjRhNmY3NzM4NWQ5MmM2OWY3MTA0ODJmZDZkYzI1NGZhNGExNDI5YmM%3D
Jest napisane, ze niby pasuje do nosidełka, ale nie zastanawiałam się nad montażem, bo nie zamierzam go wpinać w fotelik. Małego zawsze i tak najpierw ubieram w taki puchaty kombinezonik a dopiero potem w śpiworek i w aucie będę Go wozić w tym kombinezonie i przykrywac kocybiem. Spiworek na stałe leży w wózku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16a28204061f.jpgJustynaG, Yoselyn82, Kaczorka, KateHawke, Patrycja20, Anna Stesia, Aga9090, Nadzieja22, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola, to jest ten krem https://www.doz.pl/apteka/p8403-Emla_5_krem_30_g_x_1_szt.
Czyli trzeba jednorazowo więcej wydać...
a jaką ma datę ważności ten Twój? -
JustynaG wrote:Rucola, to jest ten krem https://www.doz.pl/apteka/p8403-Emla_5_krem_30_g_x_1_szt.
Czyli trzeba jednorazowo więcej wydać...
a jaką ma datę ważności ten Twój?JustynaG lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Kaczorka wrote:Rucola - ale Lewkowi milusio musi być
tylko chyba zaraz Wam się pojemność gondoli skończy
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola to rzeczywiście długi! Ninka ma aktualnie 64cm
Dziękuje za link! Co do wożenia w foteliku w kombinezonie, nie chce wyjść na przewrażliwioną, ale wiem że Ty akurat przyłożyła bardzo dużo do wyboru dobrego fotelika dlatego podrzucam artykuł https://fotelik.info/pl/news/jak_przewozic_dziecko_w_foteliku_zima,270.htmlsummer86, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Archiwum! Wyglądasz super w ciąży, żadnego wielorybka nie widzę
Lena! Jesteście z Franiem ekstra!
Ja właśnie wróciłam z kawiarni. Fela po drodze w aucie zasnęła i tak sobie śpi w sieni w foteliku bo tam mamy chłodno, a nie chce jej rozbierać, żeby się nie obudziła.
Pilik przesyłam południowe dobre fluidy, u nas od dwóch dni nowe super. Mimo, że wychodzi druga jedynka i w dzień jest marudzenie.pilik, Achia, Rucola lubią tę wiadomość
-
Rucola - może się uda do marca, chociaż może być ciężko
Zwłaszcza zimą, bo do tego musi wejść śpiworek. A i jakaś wolna przestrzeń by się przydała. Więc szykuj spacerówkę
Ale spacerówki w tych wózkach 2w1 są całkiem spoko dla maluchów. Można zawsze rozłożyć na płasko. Śpiworek też pewnie da się wpiąć.Rucola lubi tę wiadomość