X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik-i taki polarowy jest ok?bo się zastanawiałam czy za zimno jednak w nim nie będzie zimą. Nawet jak na przejście do auta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 18:43

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - myślę, że Ania po prostu załapała taką fazę na gryzienie. Powinno jej to przejść :) a może jakiś ząbek jej wychodzi, dziąsła ją swędzą i stąd takie gryzienie.
    U nas czasami się zdarza, że ugryzie, ale na serio są to sporadyczne przypadki. Z reguły mówię głośno "ałaaa" i rzucam groźbę, że jak będzie gryzła, to więcej cyca nie dostanie :P

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower - rodziłam w Siemiradzkim w Krakowie. Ogólnie opiekę wspominam ok, nie podobalo mi się to, że co chwilę przychodziła inna polozna że swoją teoria na temat karmienia mojego dziecka robiąc mi metlik w głowie.
    Co do karmienia moja je z jednej piersi, drugiej już nie chce i tak na zmianę jej podaję. Jak czuję, że boli mnie ta druga to odciagam laktatorem i tak sobie radzimy.

Zrobiłam jej dzisiaj foteczke, później usunę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 18:49

Flowwer, Rucola, Aga9090, summer86, Jeżowa, StaraczkaNika, Kaczorka, Anna Stesia, Achia, olik321, Patrycja20, JustynaG, pilik, malka, Amal, Minnie89, Nadzieja22, Karma88, lamka, Yoselyn82, Lena21, Bajkaaa, JuicyB, -Mamunia-, Lusesita, KateHawke, Lunaris, Morusek, Bocianiątko, blue00 lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, śliczna córeczka <3 mamy to samo body ;)

Malwas lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika 3 kg to w sam raz popatrz na Szymka jak urósł na turbo śmietanie, przypominam pierwsze 7 dni mleka miałam w ilości zero a dokarmiałam mm miesiąc.
    Malwas prześlicznotka!

StaraczkaNika, Malwas, summer86, pilik lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super ten otulacz!!! własnie zastanawiałam się nad prezentem na Mikołaja dla Lewka :)
    Malwas piekna córeczka!!!
    Na zdjęcie Zuzi niestety się nie załapałam :(
    Lena Ty wyglądasz obłędnie, ale musze przyznać,że obydwa zdjęcia są czaderskie, boz brzuchem naprawdę świetnie wyglądałas a z Franiem "na zewnatrz" to już w ogóle :)
    Pilik masz zdecydowanie rację, uwielbiam Twoje rzeczowe rady :) Myślę jednak, ze i tak pod kombinezon zawsze w zimie bede zakładać jakis kombinezon, ale kolejny rozmiar kupię już po prostu z jakiegoś termoaktywnego materiału, zeby był cienki a ciepły :) a ten spiwór da się wpinać w fotelik, ma dziury na pasy :)

Malwas, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia piersią to mnie własnie zastanawia od czego zalezy że dzieci tak różnie rosną, np Szymek Flo rośnie bardzo szybko a Ninka Pilik jest drobniutka... czy to faktycznie zalezy od składu mleka czy może od ruchliwości i genetyki? Mój Mały rosnie chyba tak po srodku, poczawszy od wagi urodzeniowej, po dzień dzisiejszy... aa i Nika Ty się ciesz, ze Renatka zwolniła jeśli chcesz rodzić naturalnie ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoju, Wiki, ale jesteś cudownym skarbusiem <3

Malwas lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas- przeurocze zdjęcie przeuroczej Istotki <3

Malwas lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejoo

też nie załapałam się na zdjęcia, oprócz cudownej córci Malwas, ślicznotka <3

Nika po pierwsze 3kg w 37 tygodniu to wcale nie mało ( Marcel miał niby jakoś 3,2 chyba), po drugie u mnie też była mowa o słabych przepływach i niby zatrzymaniu wagi małego, bo łożysko słabe, a po trzecie to naprawdę źle się rodzi dziecko ważące 4kg i więcej. Praktycznie przy każdym takim porodzie jest krwotok wewnętrzny, a potem bardzo często jak u mnie transfuzja krwi, omdlenia itd
    Także nie masz co marudzić, tylko powinnaś się cieszyć z wagi Renatki.

Dziewczyny odzyskałam swoją pierś.. w końcu nie jest czerwona i ból już też dużo mniejszy. Przy okazji fizjo Marcela, załapałam się na obklejenie tejpami cycuszka i to też ulżyło. Swoją drugą Jucy nie wiem jak ty znosiłaś tyle zapaleń oraz zastojów. Ja na narazie miałam raz zastój ( na początku) i teraz zapalenie, a ból mną tak zawładną, że tylko ryczeć mi się chciało.

Co do karmienia mm i kp, to mi się wydaję, że mm jest bardziej pracochłonne( nie licząc kpi - tu pokłony w stronę mam kpi), ale całkowicie bezbolesne i troche wygodniejsze. Jednak każdy może nakarmić dziecko, w weekedn można się wyspać gdy mąż pomoże itd. Ale rozumiem zarówno jedne mamy jak i drugie. Każda z nas ma prawo wyboru :)

Flo miło, że się odezwałaś. Waga Szymka imponująca ( już przestaje się czepiać Marcela ;p ).

U nas jutro ostatni dzień bez m. Marcyś chyba kuma, że musi być grzeczny bo jak narazie idzie nam całkiem nieźle. Aź boje się zapeszać

Malwas lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas jaka ona śliczna!!!❤

Malwas lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia polarowy daje radę póki co, ale w połączeniu z kocem. Dla mnie to jest opcja idealna bo w aucie byłoby za zimno żeby rozpiąć od razu kombinezon, a za ciepło żeby w nim została. Jeździmy same więc nie mam opcji że ktoś ją rozepnie jak się nagrzeje w aucie dlatego ściągam wtedy koc,polarowy otulacz zostaje, a w miarę drogi Ona go sobie sama rozkopuje zwykle ;). Jak będzie sroga zima to na pewno przejdziemy na śpiworek (który szyje od miesiąca i coś uszyc nie mogę...) i do auta będę brała kocyk żeby okryć jak rozepne śpiworek.

Rucola chciałabym żeby to była genetyka jednak. Kryzys mam straszny bo znowu waga lekko spadła. Wychodzi na to że przez dwa tygodnie nienorzybrala totalnie nic. Pierwszy raz poważnie rozważam wprowadzenie kaszki jaglanej czy ryżowej (butli nie rusza, ale uwielbia pic z łyżeczki) bo już mnie to nerwowo rozstają i ryczeć się chce...

Olik bardzo się cieszę, że pierś puszcza! Mam nadzieje, że jutra żadna nie wstanie z bolącą piersią ;)

Malwas Wiki jest cudowna <3

Malwas lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas śliczna córcia :)

Nika, zgadzam się z dziewczynami. Nie masz co narzekać na wagę. Fela miała 3130 prawie dwa tygodnie po terminie! To, że zwolniła z przyrostami to nie koniecznie oznacza, że przepływy są zle. W końcu ma już ciasno i są pewne ograniczenia, nie da się rosnąć w brzuchu w nieskończoność.

Ja podziwiam wszystkie mamy kpi i mm. U mnie kp jest totalnie bezproblemowe. Fela od początku spoko je, nie miałam nawału, nie miałam żadnego zapalenia ani zastoju. Więc jak dla mnie to jest najłatwiejszą opcja ;) współczuję wszystkim mamom kp, które mają takie ciężkie przejścia.

Flo waga Szymka naprawdę zacna. U nas może będzie 6,5kg.

Malwas, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, przeurocza córeczka. Fotka miodzio!

Rucola, no i jak na Motherhood przystało - dobra jakość. Niby nie jest dwustronny (producent o tym nie pisze) ale jak się go odwróci to maluch może być okryty tą polarową częścią przez co jest cieplejszy. Może wtedy tak ten rzep nie trzyma ale można sobie z tym poradzić.
    Wiadomo, że na krotkie trasy gdy w aucie zimno to trzeba ciepło ubrać. Sama wiem po sobie, że na dlugie trasy do auta wchodziłam bez kurtki i brałam tylko koc by się okryć na czas aż się rozgrzeje.
    Dlatego warto przemyśleć jaka będzie temperatura w aucie, bo jak ktoś ma klimę i ustawi 20 stopni a dziecko będzie w kombinezonie albo polarowym pajacyku to się po prostu zgrzeje. A wiadomo, tu się zgrzeje tam wiatr zawieje i infekcja gotowa.

Olik, dobrze, że jest już lepiej i odzyskałaś swoją pierś.

Dziewczyny, wiem, że kciuki forumowe mają moc. Proszę o kciuki za pewną jednodniową istotkę, która została przetransportowana do Warszawy gdzie lekarze podejmą decyzję jak jej pomóc. To córeczka przyjaciół.

Malwas, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, mocne kciuki za maluszka aby lekarze zrobili wszystko to co potrzebne aby wyzdrowiał!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - to kciuki zaciskamy za tego maluszka <3

Pilik - myślę, że Nince się nic nie stanie, jak jej dasz kaszkę a będziesz miała spokojniejszą głowę. Ona zaraz będzie miała 5 miesięcy, więc czemu by nie spróbować :)

Olik - super, że z piersią już lepiej :) i niech to będzie ostatni jej taki wybryk :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trzymamy kciuki za tę małą istotkę!

Olik cieszę się, że z piersią zdecydowanie lepiej i że Marcyś rozumie powagę sytuacji i nie sprawia Ci problemów :)

Pilik przykro mi, że waga Ninki przysparza Ci tyle nerwów.

Malwas śliczna córeczka!

U nas po ekstremalnie dobrym dniu nadszedł zły wieczór... Naprawdę nie rozumiem, dlaczego przez cały dzień można Agatkę ładnie uśpić (tak, czasem trwa to dłużej, czasem krócej, ale generalnie usypia w około 10-15 minut), a wieczorem jej odwala. Od 1,5 godziny nawet nie przymknęła oczu i szczerze mówiąc nie zapowiada się, by zechciała to zrobić wkrótce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 20:13

Malwas lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka też miałam robione twardym :D Damy radę i pewnie jeszcze nie raz pójdę.

Malwas, ale ślicznotka z Wiki <3

Justyna trzymam kciuki!

Mąż wrócił bez kwiatów, ale za to z pralinkami Lindor i złotym sercem do łańcuszka <3 Aż mi naprawdę szkoda, że ja taka nieruchliwa dzisiaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 20:15

pilik, Malwas, Kaczorka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna kciuki ogromne !

Nika moja Ani od 37 tyg do rozwiązania czyli 39+4 przybrała tylko 100gram. A przepływy byly dobre. Urodziła się 3250 i jak na naturalny poród ta opcja jest bardzo spoko ;)

Malwas córeczka śliczna.

Co do karmienia to ja bije pokłony w stronę mam KPI. Wydaje mi się że to jest bardzo pracochłonna opcja. Ściąganie tego mleczka, później podgrzanie, podanie, wyparzanie butelek itp.

Ja cały czas się martwiłam że mam małe piersi i nie podołam. Póki co też idzie w miarę bezproblemowo. Na palcach jednej ręki policzę kiedy podałam mm i było to na samym początku. Ale uwielbiam te momenty kiedy Ania obejmuje pierś całymi rączkami i ssie i tak słodko patrzy i czasami sle usmiechy :)Nie wyobrażam sobie na ten moment Z tego zrezygnować. Mam nadzieję że te pół roku minimum dam radę a rok to by było super.

Rucola, StaraczkaNika, Malwas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna-- ja też zaciskam kciuki!

‹‹ 2376 2377 2378 2379 2380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ