X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to jest taka:
    https://www.aptekagemini.pl/lovi-lyzeczka-do-butelki-soft-od-4-miesaca-zycia.html
    i taka
    https://www.aptekagemini.pl/lovi-lyzeczka-do-butelki-soft-od-6-miesaca-zycia.html

Chętnie Ci obie wyślę, bo u mnie zostały jedynie wyparzone, a potem miały jedno spotkanie z buzią na suwak. Tej mniejszej to nawet chyba nie wypróbowałam. Powinny pasować do butelek lovi. Na bank pasują do tych canpola:
    https://www.aptekagemini.pl/canpol-butelka-szerokootw-toys-nieb-240ml.html

Daj znać czy chcesz, bo u mnie już na pewno się nie przydadzą, a uszczuplę ilość akcesoriów nieużywanych i tym samym moje samopoczucie będzie lepsze :)
    Co do rozszerzania diety po 6 miesiącu to takie są teraz zalecenia WHO a jeszcze chwilę temu były inne. Moja siostra wychowała 2 dzieci karmiąc ich kaszkami od 4 miesiąca, a potem dawała inne warzywka. Minusami podawania stałych pokarmów wcześniej są przede wszystkim możliwe problemy z trawieniem. Sądzę, że szybko wyłapiesz jak będą większe zaparcia lub mocniejsze bóle brzucha u małej.
    A jakich używaliście butelek? Bo u mnie mały do 2 miesiaca życia jadł z lovi, aventu (classic i natural) oraz medeli. Potem przeszlismy calkowicie na medelę i nagle teraz gardzi wszystkim co inne, nawet tymi butlami, które wcześniej akceptował, tylko z nowymi smokami. Nawet zamienniki do butelek medeli (canpola, babydream) nie wchodzą. Księciunio tylko medelkę.

Dziewczyny czy wraz ze zmnianą pogody ilość i długość spacerów ulega u Was zmianie? Bo my i rzadziej i krócej wychodzimy. Trudno mi się przestawić bo całe lato i jesien wychodziłam na koniec dnia. A teraz słońce znika o 15 i po ciemku nie lubię z nim wychodzić.

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy - u nas nie ma codziennie spacerów. Głównie właśnie dlatego, że dzień krótki, często pogoda brzydka. Najzwyczajniej w świecie nie chce mi się wychodzić i jeszcze ciągnąć małą.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od poniedziałku księżniczka marudzi na spacery. Najdłuższy jaki udało mi się zrobić to 35 minut. Wcześniej codziennie były godzinne spacery, ładnie na nich usypiała. A teraz musiałabym ją na rękach nosić :/
    Ale i tak codziennie ją zabieram na dwór. Tylko, że szybko wracam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 08:09

Jeżowa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Malwas - dzieki za szczegóły, na razie większość opinii mnie uspokaja. Chociaż mocno liczę na SN...

Lunaris - na którą Ty lecisz do szpitala? Zaciskam kciuki i czekamy na wieści!

Południe Polski melduje dziś dobrą noc. Spałam jak dziecko do 7.30, z jedną tylko pobudką!

Malwas, malka lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- a jak dziś spała Ania? Bo ja znów całkiem ok, dwie pobudki ;)

Lunaris- kciuki zaciśnięte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 08:14

• olik321 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

Marcel czytał w nocy forum - obudził się tylko o 2 i o 6 ( tak jak chciałam) oraz pospaliśmy do 8.00!!! :)

Jucy my wychodzimy codziennie, chyba, że coś wyskoczy lub np któreś z nas się bardzo żle czuje. Staram się wyjść z małym koło 11. Na minimum godzinę.

Jeżowa lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka a nas też kilka kup dziennie i każda w innym kolorze a w niektórych nawet śluz... Więc ta różnorodność jest chyba normalna :)
    Veritaserum książka Tracy Hogg ma pomagać rodzicom, których dzieci nie umieją się same wyregulować. Jeśli Twoja Ania sama ustaliła sobie powtarzalność i rytm które dzieci według utworki lubią, to super ale jeśli dziecko nie reguluje się samo to trzeba mu pomóc. Po to jest ta książka :) oprócz tego znalazłam w niej sporo dla mnie wartościowych porad, dlatego ją polecam i uważam że warto przeczytać.
    Justyna a Ci znajomi mają bliźniaki jak rozumiem?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z małym spacerowalam i w deszczu (czasami tylko to pomagało przy ząbkach), ale z mrozem gorzej. Wokół mnóstwo smogowych wyziewów, a nad naszym jeziorkiem tak pizga, że ostatnio mi nos odpadł. Najgorzej to zmienić te swoje przyzwyczajenia, bo póki co mamy czas na spacet tylko około 10-11, a wtedy zazwyczaj przyjeżdza kurier :/ ja wszystko zamawiam do domu, nawet spożywkę. Tylko chlebek, szynkę i inne takie drobne kupuję stacjonarnie.

U nas nocka średnia. Pobudka co godzinę albo na jedzenie albo na przekręcenie, bo się klinował w poprzek łóżka. Raz go znalazłam na drugim końcu łóżka pod przewijakiem o_O
    Ale dziś go obkręcałam jak naleśnika i przynajmniej się nie zasikał.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik piona, u nas pobudki 2.20 i 6.20 i potem pospalismy do 8. Teraz Mały obyczaja karuzelke ;) Noc bez gorączki, nie ma śladu ani fizycznego ani psychicznego po wcześniejszym szczepieniu :) kamień z serca. Teraz jeszcze bexero a potem to już jakoś tak inaczej będzie :)

olik321, Jeżowa lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy my też mamy problem z przesuwaniem. Kładę mu siusiaka do dołu, jajeczka podnoszę przed zapięciem pampersa a on i tak jakimś cudem potrafi się przesikać górą... I mokra plama aż pd pachę i na plecki.... Nie wiem dlaczego tak jest. Zakupiłam pampersy trójki, jak skończą się dwójki w domu to przechodzimy.
    Co do spacerów to nam pogoda nie straszna :) minimum godzinka ale nie wczoraj i nie dziś...że wzgledu na szczepienie. U nas na osiedlu nieźle powietrze bo ogrzewanie gazowe, mieszkamy na górce, głównych dróg mało... Da się żyć :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory się uśmiecham do siebie jak przypomnę sobie, że myślałam że 2 piżamki wystarczą maluchowi :D
    A teraz? 12 szt., 5 prześcieradeł i jakoś dajemy radę.

Rucola - brzmi fajnie :) My mamy super okolicę. Niska zabudowa, bo lotnisko blisko. Małe domki, małe bloczki, wszędzie zielono, przepiękne parki ze stawami. Wiosna, lato, jesień - cudo, ale zimą problem ze smogiem i ten wiatr :/ ja mam non stop załzwaione oczy.

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tu 360stopni z naszymi stawami, taki kawałek przyrody w środku miasta :)
    https://tiny.pl/thxk5

Rucola, olik321, pilik, Nadzieja22, malka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik a smogiem sie nie martwisz ? Ja patrzę codziennie rano jaka jest jakość powietrza . Jak jest niezdrowa ( jak dziś ) to nie wychodzę :/ ale w domu można zwariować.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spokojnie- idę do szpitala dopiero na wieczór jak mama z pracy wróci zająć się Franiem. Moja Dr ma dyżur i tak od 15. Pewnie koło 18-19. Bardzo jestem ciekawa co powie i zdecyduje.

Wychodziłam z Franiem mimo ciemności i złej pogody 2 razy dziennie na chociaż 1h ale to tylko dlatego że on spał tylko na dworze w dzień i żeby nie zwariować siedząc samej w domu. Teraz pewnie nie będzie mi się tak chciało szczególnie zimą i w deszczowe dni wiosny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 08:51

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    o tu 360stopni z naszymi stawami, taki kawałek przyrody w środku miasta :)
    https://tiny.pl/thxk5
    Pieknie tam macie!! faktycznie az żal nie wychodzic...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tyle kup to chyba normalne :)

U Gabi inna sprawa bo ona z tym problem od dłuższego czasu miała. Kupa raz na dwa trzy dni. Twarda itp i stosowalysmy preparat na usprawnienie tego.

Pytanie do naszej guru laktacyjnej
    Już od kilku dni nie karmie. Jak po dobie odciagalam to było z 10 ml. A dziś znowu cycki grudki się porobiły i jak ściskam to leci mleko. O co chodzi? To mjusi jakoś z czasem zniknąć czy jak?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Olik a smogiem sie nie martwisz ? Ja patrzę codziennie rano jaka jest jakość powietrza . Jak jest niezdrowa ( jak dziś ) to nie wychodzę :/ ale w domu można zwariować.
    Boję się i nie. Wychodzimy zazwyczaj do parku grabiszyńskiego, więc trochę sobie tłumacze, że zawsze zdrowiej.

Dziewczyny polecacie jakiś inhalator dla dzieci? Chcę coś zamówić, by mieć jak będzie potrzebny

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik my mamy króliczka SANITY. ja jeszcze nie uzywałam, ale koleżanka kupiła identyczny. Ponoć działa super ale jest głośny....

olik321 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna polubiłam za spacery, bo u nas wszystko jest mega nieprzewidywalne, ale też dzielnie wychodzimy codziennie :) nawet na 30 minut, ale spacerek trzeba zaliczyć. Mi nawet położna powiedziała, że jak raz się zaczęło z dzieckiem wychodzić na spacery (w sensie po porodzie) to potem powinno się już wychodzić codziennie, chyba że a) leje jak z cebra cały dzień, b) jest poniżej -5 stopni. Czy to prawda nie wiem, ale wzięłam sobie to do serca i spacerujemy :)

Rucola, Olik - zazdroszczę dwóch pobudek, ale u nas w sumie 3, więc nie narzekam :)

Nam wczoraj Agatka usnęła o 21 i pospała do 1. Ale żeby nie było tak różowo, to spała w wózku pod włączonym okapem w kuchni - jak już mąż ją uśpił to nie mieliśmy ani siły, ani serca jej ruszać. No trudno, wychowamy ją kiedy indziej :P potem pobudki 3 i 6 i podrzemałyśmy do 7:30, po czym po karmieniu Agatka znowu przysnęła na 50 minut (a ja oczywiście zaplanowałam dla niej aktywność na ten czas :D ). Teraz rozmawia z karuzelą, mamy tylko tę podróżną Tiny Love, ale daje radę :)

My dzisiaj idziemy do chirurga dziecięcego, bo Malutka ma przepuklinę pępkową, niestety się powiększa co raz bardziej i trzeba działać...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie te inhalatory i nebulizatory buczą głośno :/ My mamy podobno super cichy, a wg mnie działa głośno.

Ibishka na moje oko tak musi być. Ja nie wiem bo to jeszcze przede mną :D Podobno cycki robią mleko nawet lata po zakończeniu laktacji. Bardzo twarde są? Może spróbuj kapuchą zimną obłożyć, a jak nie minie po kilku godzinach to odciągnąć, ale tylko po 10ml z każdej piersi i znowu okłady zimne.

ibishka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ