Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik to jest taka:
https://www.aptekagemini.pl/lovi-lyzeczka-do-butelki-soft-od-4-miesaca-zycia.html
i taka
https://www.aptekagemini.pl/lovi-lyzeczka-do-butelki-soft-od-6-miesaca-zycia.html
Chętnie Ci obie wyślę, bo u mnie zostały jedynie wyparzone, a potem miały jedno spotkanie z buzią na suwak. Tej mniejszej to nawet chyba nie wypróbowałam. Powinny pasować do butelek lovi. Na bank pasują do tych canpola:
https://www.aptekagemini.pl/canpol-butelka-szerokootw-toys-nieb-240ml.html
Daj znać czy chcesz, bo u mnie już na pewno się nie przydadzą, a uszczuplę ilość akcesoriów nieużywanych i tym samym moje samopoczucie będzie lepsze
Co do rozszerzania diety po 6 miesiącu to takie są teraz zalecenia WHO a jeszcze chwilę temu były inne. Moja siostra wychowała 2 dzieci karmiąc ich kaszkami od 4 miesiąca, a potem dawała inne warzywka. Minusami podawania stałych pokarmów wcześniej są przede wszystkim możliwe problemy z trawieniem. Sądzę, że szybko wyłapiesz jak będą większe zaparcia lub mocniejsze bóle brzucha u małej.
A jakich używaliście butelek? Bo u mnie mały do 2 miesiaca życia jadł z lovi, aventu (classic i natural) oraz medeli. Potem przeszlismy calkowicie na medelę i nagle teraz gardzi wszystkim co inne, nawet tymi butlami, które wcześniej akceptował, tylko z nowymi smokami. Nawet zamienniki do butelek medeli (canpola, babydream) nie wchodzą. Księciunio tylko medelkę.
Dziewczyny czy wraz ze zmnianą pogody ilość i długość spacerów ulega u Was zmianie? Bo my i rzadziej i krócej wychodzimy. Trudno mi się przestawić bo całe lato i jesien wychodziłam na koniec dnia. A teraz słońce znika o 15 i po ciemku nie lubię z nim wychodzić. -
U nas od poniedziałku księżniczka marudzi na spacery. Najdłuższy jaki udało mi się zrobić to 35 minut. Wcześniej codziennie były godzinne spacery, ładnie na nich usypiała. A teraz musiałabym ją na rękach nosić
Ale i tak codziennie ją zabieram na dwór. Tylko, że szybko wracam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 08:09
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Malwas - dzieki za szczegóły, na razie większość opinii mnie uspokaja. Chociaż mocno liczę na SN...
Lunaris - na którą Ty lecisz do szpitala? Zaciskam kciuki i czekamy na wieści!
Południe Polski melduje dziś dobrą noc. Spałam jak dziecko do 7.30, z jedną tylko pobudką!
Malwas, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejo,
Marcel czytał w nocy forum - obudził się tylko o 2 i o 6 ( tak jak chciałam) oraz pospaliśmy do 8.00!!!
Jucy my wychodzimy codziennie, chyba, że coś wyskoczy lub np któreś z nas się bardzo żle czuje. Staram się wyjść z małym koło 11. Na minimum godzinę.Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Justynka a nas też kilka kup dziennie i każda w innym kolorze a w niektórych nawet śluz... Więc ta różnorodność jest chyba normalna
Veritaserum książka Tracy Hogg ma pomagać rodzicom, których dzieci nie umieją się same wyregulować. Jeśli Twoja Ania sama ustaliła sobie powtarzalność i rytm które dzieci według utworki lubią, to super ale jeśli dziecko nie reguluje się samo to trzeba mu pomóc. Po to jest ta książkaoprócz tego znalazłam w niej sporo dla mnie wartościowych porad, dlatego ją polecam i uważam że warto przeczytać.
Justyna a Ci znajomi mają bliźniaki jak rozumiem?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja z małym spacerowalam i w deszczu (czasami tylko to pomagało przy ząbkach), ale z mrozem gorzej. Wokół mnóstwo smogowych wyziewów, a nad naszym jeziorkiem tak pizga, że ostatnio mi nos odpadł. Najgorzej to zmienić te swoje przyzwyczajenia, bo póki co mamy czas na spacet tylko około 10-11, a wtedy zazwyczaj przyjeżdza kurier
ja wszystko zamawiam do domu, nawet spożywkę. Tylko chlebek, szynkę i inne takie drobne kupuję stacjonarnie.
U nas nocka średnia. Pobudka co godzinę albo na jedzenie albo na przekręcenie, bo się klinował w poprzek łóżka. Raz go znalazłam na drugim końcu łóżka pod przewijakiem o_O
Ale dziś go obkręcałam jak naleśnika i przynajmniej się nie zasikał.Rucola lubi tę wiadomość
-
Olik piona, u nas pobudki 2.20 i 6.20 i potem pospalismy do 8. Teraz Mały obyczaja karuzelke
Noc bez gorączki, nie ma śladu ani fizycznego ani psychicznego po wcześniejszym szczepieniu
kamień z serca. Teraz jeszcze bexero a potem to już jakoś tak inaczej będzie
olik321, Jeżowa lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Juicy my też mamy problem z przesuwaniem. Kładę mu siusiaka do dołu, jajeczka podnoszę przed zapięciem pampersa a on i tak jakimś cudem potrafi się przesikać górą... I mokra plama aż pd pachę i na plecki.... Nie wiem dlaczego tak jest. Zakupiłam pampersy trójki, jak skończą się dwójki w domu to przechodzimy.
Co do spacerów to nam pogoda nie strasznaminimum godzinka ale nie wczoraj i nie dziś...że wzgledu na szczepienie. U nas na osiedlu nieźle powietrze bo ogrzewanie gazowe, mieszkamy na górce, głównych dróg mało... Da się żyć
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Do tej pory się uśmiecham do siebie jak przypomnę sobie, że myślałam że 2 piżamki wystarczą maluchowi
A teraz? 12 szt., 5 prześcieradeł i jakoś dajemy radę.
Rucola - brzmi fajnieMy mamy super okolicę. Niska zabudowa, bo lotnisko blisko. Małe domki, małe bloczki, wszędzie zielono, przepiękne parki ze stawami. Wiosna, lato, jesień - cudo, ale zimą problem ze smogiem i ten wiatr
ja mam non stop załzwaione oczy.
-
nick nieaktualny
-
Na spokojnie- idę do szpitala dopiero na wieczór jak mama z pracy wróci zająć się Franiem. Moja Dr ma dyżur i tak od 15. Pewnie koło 18-19. Bardzo jestem ciekawa co powie i zdecyduje.
Wychodziłam z Franiem mimo ciemności i złej pogody 2 razy dziennie na chociaż 1h ale to tylko dlatego że on spał tylko na dworze w dzień i żeby nie zwariować siedząc samej w domu. Teraz pewnie nie będzie mi się tak chciało szczególnie zimą i w deszczowe dni wiosnyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 08:51
-
JuicyB wrote:o tu 360stopni z naszymi stawami, taki kawałek przyrody w środku miasta
https://tiny.pl/thxk5#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Justyna tyle kup to chyba normalne
U Gabi inna sprawa bo ona z tym problem od dłuższego czasu miała. Kupa raz na dwa trzy dni. Twarda itp i stosowalysmy preparat na usprawnienie tego.
Pytanie do naszej guru laktacyjnej
Już od kilku dni nie karmie. Jak po dobie odciagalam to było z 10 ml. A dziś znowu cycki grudki się porobiły i jak ściskam to leci mleko. O co chodzi? To mjusi jakoś z czasem zniknąć czy jak? -
veritaserum wrote:Olik a smogiem sie nie martwisz ? Ja patrzę codziennie rano jaka jest jakość powietrza . Jak jest niezdrowa ( jak dziś ) to nie wychodzę
ale w domu można zwariować.
Dziewczyny polecacie jakiś inhalator dla dzieci? Chcę coś zamówić, by mieć jak będzie potrzebny -
Justyna polubiłam za spacery, bo u nas wszystko jest mega nieprzewidywalne, ale też dzielnie wychodzimy codziennie
nawet na 30 minut, ale spacerek trzeba zaliczyć. Mi nawet położna powiedziała, że jak raz się zaczęło z dzieckiem wychodzić na spacery (w sensie po porodzie) to potem powinno się już wychodzić codziennie, chyba że a) leje jak z cebra cały dzień, b) jest poniżej -5 stopni. Czy to prawda nie wiem, ale wzięłam sobie to do serca i spacerujemy
Rucola, Olik - zazdroszczę dwóch pobudek, ale u nas w sumie 3, więc nie narzekam
Nam wczoraj Agatka usnęła o 21 i pospała do 1. Ale żeby nie było tak różowo, to spała w wózku pod włączonym okapem w kuchni - jak już mąż ją uśpił to nie mieliśmy ani siły, ani serca jej ruszać. No trudno, wychowamy ją kiedy indziejpotem pobudki 3 i 6 i podrzemałyśmy do 7:30, po czym po karmieniu Agatka znowu przysnęła na 50 minut (a ja oczywiście zaplanowałam dla niej aktywność na ten czas
). Teraz rozmawia z karuzelą, mamy tylko tę podróżną Tiny Love, ale daje radę
My dzisiaj idziemy do chirurga dziecięcego, bo Malutka ma przepuklinę pępkową, niestety się powiększa co raz bardziej i trzeba działać... -
Wszystkie te inhalatory i nebulizatory buczą głośno
My mamy podobno super cichy, a wg mnie działa głośno.
Ibishka na moje oko tak musi być. Ja nie wiem bo to jeszcze przede mnąPodobno cycki robią mleko nawet lata po zakończeniu laktacji. Bardzo twarde są? Może spróbuj kapuchą zimną obłożyć, a jak nie minie po kilku godzinach to odciągnąć, ale tylko po 10ml z każdej piersi i znowu okłady zimne.
ibishka lubi tę wiadomość