X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Boję się i nie. Wychodzimy zazwyczaj do parku grabiszyńskiego, więc trochę sobie tłumacze, że zawsze zdrowiej.

Dziewczyny polecacie jakiś inhalator dla dzieci? Chcę coś zamówić, by mieć jak będzie potrzebny
    My mamy pingwinka intec. Używamy od dwóch tygodni ijestem zadowolona. Ma. Maseczkę ustnik i ustnik smoczek :)
    Juicy szalu nie ma ale na tyle twarde że przy dotyku bolą. Oki spróbuję. Dzięki!

My na spacery chodziliśmy nie zależnie od pogody. Teraz przy katarzr w domu siedzimy. U mnie te plus że mały smog chociaż jak ktoś zapali jakimś syfem w piecu to powietrze od razu inne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 09:27

olik321 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba sobie od niemęża zażyczę na gwiazdkę https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d18f11df80fe.png

#gazy #pierdy #RozszerzanieDietyBoli #fruuuut #pruuut #fruuuutpruuut

aha i u nas możliwa reakcja alergiczna po raz 1 - na żółtko jaja, właśnie potwierdziłam u położnej i chwilowo jemy tylko to co znane

pilik, Rucola, ibishka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa to kciuki za konsultację. Może nie trzeba będzie robić z tym nic inwazyjnego :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy inhalator SANITY kupiony w Lidlu. Co jakiś czas się pojawiają (chyba nawet teraz są) za 99zł. U nas fajnie się sprawdza :)

Zazdroszczę tym z Was, które mają fajne tereny na spacery. U nas totalnie nie ma gdzie z wózkiem wyjść.. jedynie jedną droga przy głównej ulicy, po której ciągle gonią ciężarówki :/ wątpliwa przyjemność dla mnie i dla dziecka.
    Ale kiedyś się stąd wyniesiemy i może kolejne dziecko będzie miało lepiej ;)

Summer - a tymczasem zdjęcie dla Ciebie :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e5a49e64135.jpg

Yoselyn82, summer86, Aga9090, Achia, Lunaris, Patrycja20, Rucola, ibishka, JustynaG, Lusesita, Flowwer, Nadzieja22, Malwas, malka, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, u nas po szczepieniu w miarę dobra noc.

Co do spacerów, staramy się codziennie chociaż na 30 minut, ale zdarza się 1 dzień w tygodniu gdy odpuszczamy.

Juicy aż tak źle jest z kupkami przy rozszerzaniu? Zaczynam się bać :P

JuicyB, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupki, bąki - masakra, a podobno jeszcze gorzej jest po mięsku
    ale to może geny ojca, bo przecież nie po mamie :)

olik321, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Aluśka sama słodycz <3

Cholercia Juicy, to będzie ciekawie :P najgorsze, że moja nadal robi 4-5 dziennie, wię tego przewijania jest sporo.

I właśnie zaliczyliśmy kolejne gryzienie.. już mi mąż mówi, żeby do nakładej wróciç.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 09:51

Kaczorka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB noooł współczuję już z autopsji ( reakcji na jajo-u nas białko). A smrodkami bąkowymi po mięsie się nie przejmuj to akurat ma każdy człowiek że po mięsnych posiłkach jest gorszy zapach przetrawionego pokarmu. Kiedyś nie jadłam mięsa przez 4 lata i zupełnie inaczej mój organizm przetrawiał zapachowo posiłki :P obecnie mój brat nie je mięsa od 2 lat i też jak nas odwiedza to aż miło po nim wejść do łazienki a wcześniej to by się ta maska przydała co wrzucałaś wyżej ;)

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    kupki, bąki - masakra, a podobno jeszcze gorzej jest po mięsku
    ale to może geny ojca, bo przecież nie po mamie :)

Hahaha, przypomniał mi się mąż przyjaciółki, który po urodzeniu córki, mając sporo po 30stce, wyraził zdziwienie:
    "Ja nie wiedziałem, że kobiety robią kupy!" :D
    A mała ponoć w okresie jeszcze wczesno niemowlęcym jak puściła bąka to trzeba było natychmiast okno otwierać :)

pilik, ibishka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w temacie kupy :D :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcd294be80f0.jpg

summer86, pilik, Jeżowa, Yoselyn82, Aga9090, Achia, StaraczkaNika, Rucola, ibishka, Patrycja20, Lusesita, JustynaG, olik321, Kaczorka, Anna Stesia, Flowwer, Nadzieja22, KateHawke, malka, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u nas tez 4-5 kup dziennie. Z zielonymi się zmagały córeczki Malki i Summer. Ogólnie zielona kupa może być jak się nałyka więcej powietrza więc myśle że jak nie boli jej nic przy tym to wszystko jest ok :)

Juicy bardzo chętnie! Aczkolwiek dzisiaj darmowa dostawa na gemini to mogę zamówić w cenie wysyłki pewnie, bez fatygowania Ciebie. Ale jeżeli chcesz wysłać i tak to chętnie przyjmiemy :)
    Co do butelek próbowaliśmy nuk, lovi, babydream i medele. Najlepiej chyba babydream ale raczej dlatego że samo leciało praktycznie. Żadnej z butelek nie zaciągnęła żeby się sama napić. Jak czuje gumę w buzi to wypycha język, liże i zagryza...
    My na spacery chodzimy codziennie bo musimy z psem wyjść, ale to są 15-20 minutowe wyjścia ostatnio. Jak było ciepło to tez chodziłyśmy maks pół godziny bo inaczej był wrzask niestety...
    Zresztą teraz u nas taki smog że czasem wychodzimy wysikać psa na pięć minut bo tak zle się oddycha...
    A co do rozszerzania diety to właśnie strasznie się boje jakiś problemów z brzuszkiem bo nadal mamy całe przepłakane noce przez ból brzucha (choćby dziś :() i nie chce jeszcze tego pogorszyć...
    Nasza noc (kolejna z rzędu) była tak zła, że musiałam odwołać rehabilitacje bo boje się w moim stanie nie spania prawie od tygodnia wsiąść za kolko...
    Ja wiem że to zmęczenie, ale ryczeć mi się chce jak czytam że inne dzieci śpią w nocy...
    Kaczorka Aluśka cudowna jak zawsze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:27

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik bardzo Ci współczuję tych nocy no i problemów z brzuszkiem :( pewnie pisałaś juz kilka razy, ale ja nie zakodowałam... ktoś próbował diagnozowac dlaczego Ninkę tak boli brzuszek? dajesz jej coś typu probiotyk czy espumisan?
    Kaczorka Alusia rozkoszna:* i jaka już duża!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam promo na bf a tu ani widu, ani słychu... emek mnie ostrzegał zebym dzis nie przepuściła kasy na ratę, a ja nawet jakbym chciała to nie mam na co :|

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa moja starsza córka miała przepukline pepkowa. Dość spora. Plastrowalysmy jak8s czas i było ok.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kochana trzymaj się. Wiem że jak człowiek nie pospi kilka nocy to potem się wydaje jakby się wszystko dzialo pół metra od siebie.

Co do kupek po rozszerzaniu potwierdzam. Kiedyś nawet mąż zaczął zwalac na. Mnie boprzewijalam ja przed kąpielą iposzedl taki bak że to prawie jak po świętach - połączenie sałatki jarzynowej' potraw wigilijnych, ciast i jakiegoś nieswiezego śledzika. I mimo że obydwoje słyszeliśmy źródło dźwięku to on i tak nie mógł uwierzyć jak coś takiego mogło się wydobyc z jego "idealnej" coreczki :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa Ania też ma przepuklinę to jest bardzo częste u dzieci bo mają słabe mięśnie brzuszka. rozmawiałam z dwoma pediatrami i mówili że do ok 1 roku życia nic z tym nie robić bo się wchłania u znacznej większości samo.
    Od plastrów się juz odchodzi.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, tulę Cię mocno dzielna kobieto. Ninka ma najwspanialszą mamę na świecie!
    Kiedy macie wizytę u gastrologa? Trzymam kciuki aby w końcu ktoś znalazł sposób aby pomóc malutkiej i żebys Ty mogła złapać trochę oddechu i przede wszystkim wyspać się.

A jak Twój mąż, udziela się dużo w opiece nad Ninką? Wiem że przy kp to jest ciężkie.. jeszcze nasze maluszki wchodzą teraz w okres lęku separacyjnego, ale może chociaż w weekendy mógłby Cię troszkę odciążyć.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była spora i niestety się nie wchlaniala.

A co do kupek, to nie ma tragedii. Najbardziej śmierdzące były przed wyeliminowaniem białka mleka krowiego i jajka. Teraz baczki są w zasadzie bezwonne.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - a o jakie zniżki Ci chodzi? Sklepy "ubraniowe" po 20% dają.

U nas kupki Aluśkowe jedne bardziej smrodliwe, inne prawie wcale. Za to bąki chyba bezwonne, bo nic nie czuć ;)
    Jakiś taki egzemplarz nam się trafił.

Pilik - no właśnie, a jakieś badania brzuszka Ninka miała? Bo może te niskie przyrosty wagi i bóle brzuszka jakoś się ze sobą łączą..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plik tule i współczuję nieprzespanej nocy. Oby Nince przeszły bóle brzuszka jak najszybciej.
    Przy okazji dziękuję za info o darmowej dostawie w Gemini :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ