X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie zamierzam kupić nawilżacz.. mamy mała sypialnie i jest mega suche powietrze tam ..

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, na początku miałam BabyOno (ale nie przepadam za nimi). teraz używam lansinoha i wolę te woreczki. dobra cena, sporo się w nie mieści.
    a dlaczego Co do mrożonek, to im więcej ich zużywam tym mniej w tym sensu. ??

Najstarszą mrożonkę mam z początku października więc może zrobię tak jak mówisz, zacznę po 4-5 miesiącach podmieniać je na "świeże" o ile będę nadal mieć tyle mleka.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - moja o wagę nie pyta. Zresztą, i tak by nie zapamiętała bo chyba ma to gdzieś. A niestety mieszka w tym samym mieście, i uważa że to mój obowiązek interesować się i słuchać jej wywodów co tydzień. Tak jakbym miała dług do spłacenia, że w ogóle mnie utrzymywała do 18 roku życia :/ mam idealny przykład jaka matka nigdy nie chce być...

Luna - czy to się zmieni? Nie wiem, nie nastawiamy się w ogóle na pomoc od niej. Nauczyłam się już tego nie potrzebować, to Mąż jest moja rodziną, i Milan :) no i nie chciałabym, żeby mały musiał oglądać takie negatywne emocje we mnie.
    No, ale jest jeszcze Tata i on mi troche wynagradza to czego mi brakuje u Mamy.

Patrycja - zazdroszczę pozytywnie i bardzo
    się cieszę, że masz cudownych rodziców! :)
    Aaa i zrobiłam dziś przegląd wózków...i chyba jednak też zdecyduje się na Vulcano ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 21:09

Patrycja20 lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - zapomniałam pogratulować ząbków! Jak się uda uchwycić fotkę to się pochwal :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie właśnie rozmawiałam dziś z koleżanka na mieście bo ma vulcano i jest bardzo zadowolona :)
    I cena nie jest jaka wygórowana :) ja już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:

Anna Stesia ZUM - Zapalenie ukłądu moczowego? czytam o objawach. Hub nie ma żadnych. Jedynie ta waga ledwo zmieniona, ale nie mamy ani problemów z jedzeniem (tylko przy najgorszych dniach przy ząbkowaniu pił mniejsze ilości). ani żadnej gorączki. Sama nie wiem... teraz Hub je większe ilości, dziś mu podałam o dwie porcje więcej niż planowałam. Za 2-3 tygodnie pojedziemy się zważyć i zobaczę czy coś ruszyło.

Tak, chodzi o zapalenie układu moczowego. Niestety, może przebiegać bezobjawowo. A nurzające się w kupkach dżdżowniczki naszych panów są szczególnie narazone. Jeśli do tej pory przyrastał książkowo to pewnie wolałabym dla swojego spokoju to sprawdzić. Ale tak jak mówię, jestem troche przewrażliwioną mamuśką ;-)

Jeżowa, własnie to chyba działa na odwrót - stęsknione dzieci potem nadrabiają i jeszcze więcej wiszą na piersi. Trudno, pozbawiam czegos synka wracając tak wcześnie do pracy, to potem nie powinnam się dziwić, jesli będzie chciał to sobie zrekompensować.

Pilik, zębulki powiadasz! Gratuluję!

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę poczekać jeszcze tydzień. Wtedy zamawiamy hurtem wózek, łóżeczko i przemeblowujemy mieszkanie dla Synka <3

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer te "plamki" są delikatniuteńko zaczerwienione, ale co dziwne są nieco wzniesione ponad skórę, tak jakby wypukłe. Mały sie nie drapie, nie wiem czy nie swedzi, ale chyba nie, zresztą jeszcze nie do końca ogarnia rączki ;) na razie obserwujemy, kupię Cetaphil 9dziękuję AnnaStesia) i zobaczymy. Nie chcę wpadać w panike. mam nadzieję, ze zejdzie..
    Pilik, gratuluję ząbków!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w połowie grudnia rozłożę łóżeczko :)

Minnie89 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna chodziło mi tylko o ten zapach, że im więcej zużywam mrożonek tym mniej logiki w tym, która jak pachnie.
    Anna Stesia a czy możesz mi opisać jak zrobić to badanie? Bada się mocz? Gdzie z tym iść? Co jak po kolei. Aj noł nafing jak Jon Snow :)

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest dobrze opisane krok po kroku:
    https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/14/4917-jak-pobrac-mocz-niemowlakowi--krok-po-kroku

Możesz zanieść do zwykłej diagnostyki i powiedzieć, że chcesz zrobic posiew moczu (lub zwykłe badanie moczu)

JuicyB lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam nadzieję, że oglądacie Rolnik szuka żony. Wspaniały odcinek - oświadczyny
    rozstania, dramaty!

Kaczorka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dziewczyny, mam nadzieję, że oglądacie Rolnik szuka żony. Wspaniały odcinek - oświadczyny
    rozstania, dramaty!

Chyba sobie jutro w ramach L4 zapodam całą serię! :)

StaraczkaNika, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zazdroszczę, że Ci się ta ósemka przebiła! Mi rośnie co jakiś czas i muszę się wybrać na zdjęcie, bo chyba trzeba będzie usuwać :(

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nika zazdroszczę, że Ci się ta ósemka przebiła! Mi rośnie co jakiś czas i muszę się wybrać na zdjęcie, bo chyba trzeba będzie usuwać :(
    Oj, wtedy to się nie cieszyłam. Wychodzenie stałych zębów w miejscu mleczaka to zupełnie co innego niż przebijanie przez dziąsło. Pamietam że brałam przeciwgorączkowe :) Reagowałam na ząbkowanie gorzej niż Wasze niemowlaki :D

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ja mam jedną 8 usuniętą, ah nie wspominam tego miło :p

• Melevis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że wyskakuje tak nagle. Czytam Was codziennie. Kilka razy ma dzień sprawdzam, co tam u Was. Ale jakoś opuściła mnie wena do pisania zwłaszcza, że co chwilę dzieciaki chore i tak się bujam.

Ale chciałabym Wam się pochwalić. Jestem przeszczęśliwa! Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze <3

0505a1f27dc90410med.jpg

-Mamunia-, Achia, Rucola, Lusesita, Morusek, Malwas, pilik, Minnie89, JustynaG, StaraczkaNika, Nadzieja22, Ania1003, Anna Stesia, lamka, Jeżowa, agulineczka, veritaserum, Lunaris, Bajkaaa, Siwulec, Bocianiątko, Patrycja20, Yoselyn82, Kaczorka, JuicyB, KateHawke, Lena21, Bobisia, Sarna84, blue00, Madzik34, malka, Amal lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer cały czas podczytuję, ale nie mam nic konkretnego do powiedzenia. Dziękuję ze pamietasz. <3

Wasze brzuszki i dzieciaczki jak zwykle sprawiaja uśmiech na mojej twarzy!

Melewis!! Gratuluję! Czuje że tym razem będzie dobrze :D miło mnie zaskoczyłaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 22:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis- cudnie! Kciuki mocne! :) Robisz betę czy od razu wizyta?:)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis gratuluję :-) :-) :-)
    Bardzo się cieszę i trzymam nadal kciuki <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 2394 2395 2396 2397 2398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ