Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję kochane! Wewnętrznie czułam, że muszę się tym z Wami podzielić
Achia nie robię bety ani progesteronu - mam jeszcze kilka testów i codziennie sprawdzam, jak kreska ciemnieje, a do tego jestem obstawiona Dupkiem. Nic więcej nie zrobię. Wizyta 19.12., dzień przed urodzinami StasiaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 23:04
pilik, Lusesita, Achia, Anna Stesia, Bajkaaa, KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Nika aż nniebwzdrygneli na wspomnienie ósemek! Dwie górne wyszły za to dwie dolne szły w poprzek i chirurgicznie musieli wycinać. Po usunięciu prawej przez pięć lat miałam zdrętwiałą prawą część języka, a do dzisiaj jak przygryze coś dziąsłem tam to mi taki prąd po języku idzie okropny. Uch.
Juicy najlepiej dwa pojemniczki i zrobić od razu posiew i badanie moczu ogólne. Ja polecam pojemnik z taką płytką specjalną bo wtedy ponooeresze mniej moczu potrzeba a po drugie jak już się pobierze to nie trzeba od razu jechać do lab, można spokojnie za kilka godzin. Mi to bardzo pomogło. http://www.blog.pediatra-plock.pl/2017/04/22/pobrac-mocz-posiew/
Achia taki mam http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7641214849
Z plusów - tani, dobrze nawilża (wysoki pokój 25m2 spokojnie daje radę), cichy, ma pilota, da się wyłączyć ekranik. Z minusów - źle się nalewa wodę, pika głośno jak się woda skończy.
Ogólnie polecam zwrócić uwagę na głośność i to czy można wyłączyć wszystkie diody jak pracuje
A zdjęcie ukrytych zębów mam nawet. Na spacerze wypatrzyłam i musiałam zrobić zdjęcie żeby się upewnić na spokojnie. Ciekawe czy wyjdą za tydzień czy jeszcze miesiąc będą męczyły...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fb4a9196523.jpg
Melevis gratulacje! Zaciskamy kciukicudowne wieści na koniec dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 23:08
-Mamunia-, JustynaG, Minnie89, Lusesita, Nadzieja22, Achia, Anna Stesia, Lunaris, Rucola, Patrycja20, Yoselyn82, Bajkaaa, Kaczorka, KateHawke, Sarna84, blue00, malka lubią tę wiadomość
-
Patrycja20 wrote:To dla mnie komplement
czasem jak kupowałam w sklepie alko. To pytano mnie o dowód
Jezowa a Ty ile masz lat ? Bo myślałam ze jestes w moim wieku, to bylo ciekawe.
pilik, JuicyB lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
aułć... ósemki. Złośliwe zęby! Nie zazdroszczę.
Nawet jakieś dwa lata temu chciałam je usunąć chirurgicznie. Ale mój dentysta odradził mi to (konsultował mój przypadek z innym) ze względu na zwiększone ryzyko powikłań. Stwierdzilam więc, że poczekam, zobaczę jak się sytuacja rozwinie. Może - przez brak miejsca - przestaną rosnąć.
No i doczekałam się... Po porodzie, trzy ósemki na raz postanowiły mnie pomęczyć! No i jednej udało się przebić.
Melevis, moje gratulacje! Trzymam kciuki by wszystko szło zgodnie z Twoimi planami. -
Naprawdę wierzę, że ta ciąża skonczy się szczęśliwie
pilik już ostatnio miałam pisać, że Ninka faktycznie jest podobna do Aluśki Kaczorki. A ostatnia fotka w wózku sklepowym rozłożyła mnie na łopatki, są identyczneżyczę, żeby przebijanie trwało jak najkrócej i bez większych dolegliwości.
Co do ósemek... jak Was czytam to naprawdę cieszę się, że nie mam nawet zawiązków, więc nigdy nie wyrosną -
W ogóle zapomniałam wam napisać.
Dominika odkryła, że może sobie kleczec jak jest podparta rękami, więc teraz ciągle sobie to ćwiczy. Leży na brzuchu, oprze się rękami o podłogę i przyklęka. Trochę się pobuja przod tyl i prostuje nogi hehe Taka pozycja do raczkowania. Tak sie tym przejęła, ze nawet w nocy tak robi jak sie kreci.
No i dziś prawie usiadła. Leżała na boku, jakoś podwinela jedna nogę i hyc - siedzi pochylona trochę na bok i podpierajac się jedna ręka. 2 takie akcję miała.
Anna Stesia, JustynaG, Jeżowa, pilik, Luna1993, StaraczkaNika, Rucola, Patrycja20, Yoselyn82, Kaczorka, Bajkaaa, KateHawke, JuicyB, Lena21, malka lubią tę wiadomość
-
Wpadłam na chwilę zobaczyć co u Was po całym dniu w budowlanym, a tu Melevis takie piękne wieści przyniosła
Trzymam mocno kciuki, żeby tym razem było wszystko dobrze!
Przepraszam, że nic więcej nie napiszę na dzisiaj, ale jestem padnięta. Jutro tylko muszę skoczyć do ZUSu zawieźć papiery i na chwilę do przyjaciółki, a potem przez prawie 2 tygodnie nie ruszam dupki z domu i odpoczywam (znaczy no trochę ogarne chatę, bo jakoś ostatnio nie miałam siły na dokładne sprzątanie tylko po wierzchu na odczepnego trochę). -
Melevis, wspaniałe wieści, gratuluję!
Jak przyjemnie jest patrzeć na pozytywny test ciążowy!! Rośnij, mały groszku!
Lusesita, to chyba się teraz zacznie nocne wędrowanie po mamieZuch Dominika!
Jeżowa, zapomniałam Ci wcześniej napisać - wzruszyłam się, gdy przeczytałam o Twojej ewolucji jako mamyCzasem musimy wpaść w dołek, by potem bardziej cieszyć się tym, co mamy.
Malko, odezwij się!!Jeżowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie odniosę się tym razem za bardzo do niczego. Jedynie mogę powiedzieć, że też mamy Bebetto Volcano i wydaje się łatwy w prowadzeniu.
Wczorajsze chrzciny bardzo udane. Niestety dowiedzieliśmy się wieczorem, że wczoraj zmarł mój tata (dziewczyny na fb już wcześniej trochę wiedziały o jego chorobie, ale nie pisałam wiele na ten temat). Możliwe, że przez jakiś czas będę milczeć na forum, ale dam znać na pewno jak urodzi się Dominiś.
Trzymajcie się Kochane. -
Lamka nie...
bardzo mi przykro Kochanie
trzymaj się dzielnie :*
Mnie trochę mniej na weekendzie ale nie rodzę. Ostatnie przygotowania i wykorzystuję Ciastka do wszystkiego co jeszcze wymyślę.
Melevis gratulacje, bardzo się cieszę, że spełniło się Twoje marzenie
Dzień dobry! 39tc czas start! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny