X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o zabezpieczanie się, to ja na razie nie dostałam okresu ale co kilka dni robię owulaka. Póki co jest tylko i wyłacznie kreska kontrolna, po testowej ani śladu. jesli pojawi się jakiś cień na testowej to będziemy używać prezerwatym. ja się na antykoncepty póki co nie zdecyduje, bo mam po prostu dośc tabletek. szkoda mi mojej watroby... jakoś damy radę inaczej :)
    Swoją drogą cóż za paradoks, jeszcze rok temu dałabym się pociąć za dwie kreski a w tym roku pisze z Wami o antykoncepcji...
    Dziś jest dla mnie bardzo wazny dzień. Dokładnie rok temu dostałam ostatni okres. To był fatalny dzień... byłam ogromnie smutna, zrezygnowana, nie wierzyłam, ze się uda... w ten rok zmieniło się naprawdę wiele,momentami dalej nie mogę uwierzyć że Go mam...

Minnie89, JustynaG, Kaczorka, Nadzieja22, Bajkaaa, veritaserum, Luna1993, Lusesita, Jeżowa, KateHawke, Achia, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - też lubię robić takie wycieczki myślami w przeszłość. Widać wtedy ile osiągnęliśmy i jak daleko zaszliśmy, mimo tylu prób, wyrzeczeń itp.

My mniej więcej rok temu podjęliśmy decyzję z Mężem, że nie bawimy się już w "poczekajmy aż...". Bo dziecko i tak będzie chciane i kochane. A że teraz się nie wyrobimy z urządzeniem mieszkania? Że będziemy się przeprowadzać z 2-miesiecznym niemowlakiem? Drobiazgi :)

JuicyB, Nadzieja22, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita u nas bardzo podobnie. Hub co chwilę się podnosi na kolana i albo siada na piętach albo kiwa się przód tył. Uwielbia na coś wchodzić np. na nasze nogi jak siedzimy na podłodze. Wczoraj w ten sposón stanął sam!
    Taki największy progres zrobił jak otworzyliśmy z jednej strony ścianę kojca. On do tego kojca wchodzi i wychodzi i tak po 10 razy pod rząd. Jest taki 15 cm schodek, dzięki któremu wyćwiczył te mięśnie pleców, które odpowiadają za siadanie i raczkowanie. Wczoraj znowu kilka razy usiadł, to jak nagle zaczął trzymać plecy jest dla mnie największym szokiem. Za chwilę się chyba przesiądziemy do ikea antilop podczas karmienia.
    Kocham to jak codziennie mnie czymś zaskakuje. Na zmianę ryczę i się smieję - chyba zbliża mi się okres :D

Tutaj fotka sprzed tygodnia jak forsował co chwilę kojec. Po raz kolejny polecam jak tylko macie miejsce w mieszkaniu/domu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbed850c42a1.png

Luna1993, Kaczorka, Nadzieja22, Yoselyn82, Lena21, Lusesita, StaraczkaNika, Achia, KateHawke, pilik, Lunaris, Rucola, blue00, Morusek, malka lubią tę wiadomość

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset nasza dzielna wojowniczko pięknie piszesz zarówno anegdotki jak i historie wielkiej miłości do maluszka na którego czekasz <3 trzymamy niezmiennie kciuki za Ciebie a jak coś to ja tem mam luteinę w domu (chyba dwie paczki), gdybys tylko potrzebowała to pisz

Pilik gratulacje ząbków - jak się przebiją bedzie ulga i mam nadzieję, że lepsze noce dla Ninki, bardzo Cię podziwiam za cierpliwość i wyrozumiałość, jesteś świetną mamą ! Ja mam i tak moim zdaniem dużo mniej wymagający egzemplarz a czasami mam wrażenie, że totalnie nie ogarniam

Co do słoiczków to ja tez chyba zacznę jednak od nich (mam po 2-3 z różnych firm do przetestowania), bo Franio przecież jeszcze nie siedzi, zamówiłam w końcu na black friday krzesełko z konderkraft z regulacją oparcia i myślę, że spróbujemy na początku grudnia, bo Franio coraz więcej wykazuje oznak gotowości, ale jeśli nie będzie zainteresowany to przesunę to na nowy rok i na pewno nie będę go zmuszać, a jak ładnie usiądzie to wprowadzimy blw - taki plan, ale tak naprawdę zobaczymy co się okaże w praktyce

JuicyB, Rucola, reset lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też tabletek nie chce, spirali się boje, trzeciego malucha chcemy, ale musimy poczekać do końca mojej aplikacji. Planujemy zacząć starania po egzaminie zawodowym. Więc nie wiem co na te 3 lata, zobaczę co ginekolog jutro zaproponuje, bo mało wiem w tym temacie, Tosia miała rok jak zaczęliśmy się starać, więc w sumie nigdy jako tako się nie zabezpieczaliśmy. Jeśli się zdarzy szybciej to będę przeszczęśliwa, emek tez, ale lepiej jak będziemy już na swoim, chociaż żeby kredyt był przyznany i działka kupiona to będziemy mogli zacząć działać. Chce też poczekać do egzaminu, żeby maluchowi nie fundować takiego stresu jak Zuzi teraz we wrześniu...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, to ja ostatni okres dostałam 20 listopada! Ale owulacja była 12 grudnia.
    Niestety na owulakach pojawił się cień :( co prawda pojawił się już miesiąc temu ale to oznacza, że nie znam dnia ani godziny...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka trzymaj się jakoś, bardzo mi przykro :(. Śmierć rodziców zawsze będzie ciosem..

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My totalnie nie mamy teraz warunków na kolejnego bejbika. Ale pewnie gdyby się zdarzyło tak, że zaszłabym w kolejną ciążę, to byśmy szybciej ogarnęli temat mieszkania. Póki co planujemy rok jeszcze poczekać. A wyjdzie jak wyjdzie. Nie na darmo pojawił się tekst, że "jeśli chcesz rozbawić Boga, to opowiedz mu o swoich planach" :p

Rucola - widzę, że też pamiętasz 1dc, który dał Wam lewka :) ja dokładnie pamiętam myśli, które mi wtedy towarzyszyły. Zwłaszcza, że moja kuzynka w ten dzień urodziła :p i tak sobie pomyślałam - "niektórym rodzi się kolejne dziecko, a ja po raz kolejny dostałam @.."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 10:50

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam sobie wiadomości i tak myślę, żeście wczoraj miały rację - nie wiadomo, co się znajdzie w tych sklepowych warzywkach i owocach. Np. idziesz sobie do Stokrotki po banany, a tam paczki kokainy. Ehh, zmuszę męża żeby mi na wiosnę więcej grządek przyszykował i posadzę wiecej zieleniny. Może w tym roku dziki mi nie poryją :/ W zeszłym roku świnie pożarły mi wszystkie buraczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 11:47

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka bardzo mi przykro :(

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola piękna rocznica!!! Gdybyś rok temu wiedziała... To byś poleciała po szampana :) niesamowite, że dzień, który w danym momencie jest kolejnym ogromnym rozczarowaniem z perspektywy czasu staje się tą wyjątkową datą powtarzaną na pytanie "kiedy miała Pani ostatni okres?"

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to piękna data jak się okazało <3 już się nie mogę doczekać 05.01, wtedy moja rocznica. Ale wtedy ryczałam. A dwa dni później byliśmy na rocznicowym wyjeździe w Berlinie. Dziewczyny mi pisały, że przywiozę z Niemiec niespodziankę. I tak też się stało, moja niespodzianka śpi teraz koło mnie <3

Juicy super ten kojec! Żałuję że nie mam gdzie wstawić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:25

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, przyjmij proszę moje najszczersze kondolencje. Przytulam do serca!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się raz śmiałam w gabinecie jak lekarz pytał o datę ostatniej @ że to druga data, której nigdy nie zapomnę. Zaraz po dacie ślubu ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Rucola, to ja ostatni okres dostałam 20 listopada! Ale owulacja była 12 grudnia.
    Niestety na owulakach pojawił się cień :( co prawda pojawił się już miesiąc temu ale to oznacza, że nie znam dnia ani godziny...
    no u mnie owulacja była 14go grudnia :)

JustynaG lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna też ostatnio wspominałam owulację - u mnie 17 listopada i opijanie zdanego egzaminu :) Podobnie jak u Was, dużo się zmieniło. Nawet lista przyjaciół się zweryfikowała.. nie wszyscy rozumieją to, że mamy bobasa. W sumie jesteśmy jedną z dwóch par z dzieckiem wśród znajomych.

U nas z antykoncepcji zostanie zdrowy rozsądek i prezerwatywy. NIe chcę się faszerować hormonami. A kiedy rodzeństwo..? hm sami nie wiemy.. emek już by chciał, ja się boję, że zwyczajnie nie dam rady z dwójką maluchów.. chyba chciałabym na chwilę wrócić też do pracy, więc zobaczymy, może los sam zdecyduje :)

Lamka przytulam najmocniej i wyrazy współczucia.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jakie temperatury mają wasze dzieci? Bo ja mam wrażenie że Natala ma cały czas 37,2-37,3... Czy to jest normalne?

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Hawke - tak, takie temperatury są jak najbardziej w porządku.
    Dlatego też przyjmuje się, że dopiero od 38 stopni podaje się leki na zbicie gorączki (a niektóre źródła podają nawet nieco więcej bo 38,3). Jak będzie mieć powyżej 37,5 to warto za jakiś czas sprawdzić czy urosło czy spadło.

KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Kate Hawke - tak, takie temperatury są jak najbardziej w porządku.
    Dlatego też przyjmuje się, że dopiero od 38 stopni podaje się leki na zbicie gorączki (a niektóre źródła podają nawet nieco więcej bo 38,3). Jak będzie mieć powyżej 37,5 to warto za jakiś czas sprawdzić czy urosło czy spadło.
    Dziękuję ci bardzo. Bo jestem jeszcze przeziębiona i boję się żeby się nie zarazila. Tym bardziej że w środę czeka nas szczepienie...

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - mierzyłam młodej może ze 2 razy temperaturę i była właśnie taka jak podajesz. Więc to chyba normalne :)

Olik - chyba sporo nas tutaj, które w kwestii "antykoncepcji" liczą na zdrowy rozsądek :p
    Ale od wczoraj nie ufam chyba mojemu zdrowemu rozsądkowi, bo hormony okazały się być silniejsze.. ;)

KateHawke lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2397 2398 2399 2400 2401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ