Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Minnie wpis dodałam bez problemu, ale nie wiem jak było wcześniej.
U mnie noc taka sobie. Jaśnie Pani obudziła dwie w nocy na godzinę, żeby poćwiczyć przemieszczanie się po łóżku na czterech z jednoczesnym tluczeniem smoczkiem o wszystko, co daje jakiś dźwięk...
Teraz po mału zaczyna się budzić.
Edit. Patrycja kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 08:17
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Patrycja - kciuki !!!
Ibishka i Pilik - zdrówka dla Waszych tatków
U mnie nic tez jakaś ciężka, wstałam i już czuje zmęczeniePatrycja20 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ibishka świetne wieści !
Sarna miło Cię widzieć ! Co u Adasia ?
Pati kciuki zaciśnięte
A mi się dziś śniło, że jestem w ciąży i tylko się zastanawiałam czy moja blizna wytrzymaale byłam taka szczęśliwa w tym śnie, żectyllo mnie to utwierdziło w tym, że bardzo chce być znów w ciąży
Patrycja20, Minnie89, JustynaG, Jeżowa, pilik, Lusesita, Lunaris, lamka, olik321, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Właśnie doczytałam...
dziękuje dziewczyny ! Jesteście kochanemam jednak nadzieje ze się ogarnę i nie będzie potrzeby robienia zbiórki dla Borysa
Pilik, mam tutaj dwie siostry i na upartego pewnie moglibyśmy na chwile się zatrzymać ale obawiam się ze wtedy remont przeciągnął by się jeszcze bardziej, a tak jak panowie czuja mój oddech na plecach to jednak robota idzie im nieco lepiej -
nick nieaktualnyDziękuję za wszystkie miłe słowa w stronę mojego emka leniucha
Pilik i bardzo dobrze, że nie dałaś zrezygnować, mój wczoraj jak zobaczył świadectwo to poczuł się doceniony, bo naprawdę było mu ciężko. A stałam nad nim prawie rok niemalże z biczem pilnując żeby się uczyłi myślę, że teraz jest za to wdzięczny. Naprawdę jestem z niego dumna! Mimo że czasem doprowadza mnie do szału
Super spotkanie! A dopiero przy innych dzieciach widać, że Ninka jest malutka. U nas tak samo, wszyscy mówią że Zuza duża, a dopiero jak się słyszy że rodzą się noworodki takie jak ona to ludzie widzą że to okruszekdziś się ważymy więc ciekawe ile przybrała
Achia nasza Luna była dobę sama jak rodziłam starszaka i nie narobiła, ale wiem że się stresowała bo to była noc. Nie może ktoś z rodziny emka/ znajomych do niej podjechać? A emkowi się rekompensata za zupę należy, ale rozumiem doskonale taki stan umysłu! :*
Blue jesteś hardcorem, jak miałam szwy to się darłam żeby mi na łapę bandaż założyli bo nie mogę na to patrzeć, a co dopiero wyciągać! Kciuki za szybki powrót do domu
Olik wszystkiego najlepszego dla Marcelkaa Tobie zdrówka!
Patrycja mocne kciuki za wizytę i czekam na fotki
Siwulec spokojnie zdążysz z wyprawka, przynajmniej nie będziesz musiała się hamować teraz i kupisz wszystkogratulacje z okazji 30 tc
robi się poważnie
Sarna kochana to czarujemy żebyś zobaczyła szybko dwie kreseczki !
Ibishka wspaniałe wieści! Ale ulga! Nic tak nie cieszy jak taka informacjamożesz choć troszkę odetchnąć choć wiem że do zdrowia jeszcze trochę
Pilik dla Twojego Taty również dużo dużo zdrowia, bardzo się cieszę że jest lepiej niż zakładali lekarze. Jak się tata czuję po operacji?
Pisze na szybko zbunkrowana w toalecie, więc pozwólcie że się oddalę
Proszę o pół kciuka dla nas dzisiaj, mamy szczepienia a ja wizytę u gina i się okaże jak tam moja szanowna macica po zabiegu. Mam nadzieję że udźwignie jeszcze jednego dziecia w przyszłości.
Cholernie się stresuje wszczepieniem, bo mała się bardzo zanosi... O 13 będzie po wszystkim.
Miłego pogodnego dnia kochane, wpadnę za chwilę zobaczyć co u Patrycji :*Siwulec, Patrycja20, Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPilik dzieci cudne super że udało się spotkać
i oczywiście mam prośbę. Mogłabyś podać linka do tej maty ? Wiem że już podawałas ale chyba wtedy nie zapisałam
Justyna dzięki za kod do esotiq. Upolowalam majtki stanik i koszule nocnamam nadzieję że mąż nie będzie wchodził w najbliższym czasie na konto
U nas noc wspaniała. Tylko 1 pobudka o 2.30. a spala od 19.30. wyspałam się jak nigdypilik lubi tę wiadomość
-
Kciuki Patrycja!
Luna - powodzenia także dla Was, oby Zuzia dobrze to zniosła... :*
A ja przyłączam się do narzekania na noc...o Boże jak niewygodnie! Chyba muszę sobie jakis porządny masaż bioder załatwić dziś bo skonam.
Lena - ooo, czyżby 5 miesięcy wystarczało żeby przejść od "nigdy więcej" do "ja chcę jeszcze raz"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 08:55
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A propo szwów, mała anegdotka. Parę lat temu, późną wiosną miałam usuwane kilka znamion, w tym jedno na plecach, na wysokości zapięcia od stanika. Poszliśmy z moim obecnym mężem i wspólnymi znajomymi na piwo do miasta. Było gorąco, więc miałam mocno wydekoltowaną sukienkę na plecach i nagle mój M. mówi mi:
- Masz tu jakąś niebieską nitkę na plecach.
- No to weź ją strzepnij - odpowiadam.
Po czym M. chwycił ją mocno i wyszła... ze skóry. Okazało się, że to był jeden szew, którego jakoś zapomnieli wyciągnąć, bo wtedy się skrył pod blizną, po dwóch - trzech tygodniach skóra popracowała i końcówka szwu wystawała. A że idealnie na środku pleców to tego nie dojrzałam
Teraz za to bardzo sobie chwalę moje rozpuszczalne szwyJeżowa, summer86, Luna1993, pilik, Lusesita, Kaczorka, olik321, blue00, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Pati kciuki!
Luna- no właśnie nie mamy za bardzo kogo poprosić, ale jeszcze będziemy myśleć
Czy Wy też na końcówce miałyście taki twardy brzuch? Wczoraj jakiś taki miałam dzień i noc, że mialam wrażenie że to kamień normalnie. Oskar się ruszzal, choć bez szału, chyba mu już miejsca brakuje..Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Patrycja kciuki kochana!
Siwulec ja też się mogę dorzucić, o ile Borys lubi kwiatuszki i różmam nadzieję, że remont skończy się szybciutko, żebyście nie musieli zbyt długo w tym remontowanym mieszkaniu razem z robotnikami mieszkać...
Lena cudowny sentrzymam kciuki żebyś - w momencie otrzymania zielonego światła do kolejnych starań - nie musiała długo czekać na upragnione dwie kreseczki na teście!
Sarna za Twoje dwie kreseczki też trzymam kciukiżebyś jak najszybciej wróciła tu do nas w dwupaku
Ibishka super wieści, bardzo się cieszę! Pilik - tak w samo w przypadku Twojego taty. Mój ma jutro biopsję guzka prostaty, oby to nie było nic poważnego...
Veritaserum wow co za noc!!! Po prostu niesamowitea jak w dzień Ania ostatnio? wróciły jakieś drzemki nie na rękach u Ciebie?
Luna oczywiście, że będą kciuki dla dzielnej Zuzi na szczepieniu i dla Ciebie za Twoją macicę, też mam nadzieję, że wytrzyma kolejnego dziecia, bo śliczne dzieci z eMkiem robicie :*
Achia akcja z Twoją wylaną zupą to typowy objaw ciążowego mózgunatomiast przypomniało mi to moją historię: jak miałam 16 lat to w Wigilię mama poprosiła mnie, żebym pozmywała naczynia (to było jakoś koło południa), no to pozmywałam, wylewając coś, co wzięłam za kompletnie nieprzydatny WYWAR Z GRZYBÓW... Nie muszę chyba mówić, że była to wigilijna grzybowa
tego roku jedliśmy więc barszcz z kartonu.
Minnie z tymi biustonoszami to jak najbardziej polecam poczekać na po porodzie. Ja po moje poszłam ok. 3-4 tygodnie po porodzie, bo uznałam, że chyba cycusie większe już nie będą. Do tej pory chodziłam w biustonoszach do karmienia z Canpola (fujki straszne w porównaniu z Esotiq)
Reset haha! To Ci mąż strzepnął niteczkęjak obecnie Twoje samopoczucie?
Za nami chyba najlepsza noc, jak dotądale to, co mnie najbardziej cieszy to fakt, że Agatka sama usnęła w łóżeczku i grzecznie spała od 22 do 2:30. Teraz też już drzemie, mimo, że wstała o 8! Ogólnie to ona ma bardzo krótkie okresy aktywności, tak około 30 minut max, jak się zdarzy dłuższy to jest to wyjątek... Mam też wrażenie, że tatuś umie ją lepiej zabawić niż ja
Patrycja20, Siwulec, Minnie89, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Już po
zdjęcia oczywiście nie mam
Szyjka dalej ponad 4mała wazy 1850
doktorek mierzył jej kości lokciowe, piszczelowe itp wszystko jest dobrze
Ale powiedzial, że łożysko zaczyna się robić 3 stopnia ... sprawdzał przepływy są ok .
Następna wizyta za 3 tyg .Siwulec, Lusesita, ibishka, Kaczorka, lamka, olik321, Minnie89, Lunaris, blue00, pilik, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość
-
Minnie u mnie nie było etapu nigdy więcej
ale myślę, że to chyba i tak wystarczający czas na zmianę podejścia jakby coś
Achia przybij 5!poszłam wczoraj podgrzać mężowi obiad na talerzu w mikrofalówce (nie mamy nawet u siebie, bo nie używamy ale się spieszyłam wiec poszłam do rodziców) jak wchodziłam do nas na parter to spadł mi cały obiad, mały się obudził, mąż myślałam że mnie zamorduje, bo był mega głodny a tu jego rolada wołowa się turlała w kawałkach szkła
-
Hejo Dziewczynyki!!!!
Widzę, ze same dobre wieści od ranaIbishka cudownie, że tak sprawa się potoczyła
Lunka współczuję szczepieniaPolecam plasterki albo krem EMLA, przy czym krem jest na recepte. Co prawda nasz płakał mimo znieczulenia, ale było to kilka sekund podczas podawania środka i bardzo szybko się uspokoił i humorek wrócił
U nas noce podobne od dłuższego czasu, z dwiema popudkami. W sumię pasują mi te pobudki, bo wtedy karmię i mam poczucie, że latacja się kręcimoże tak na razie zostać. A śpimy sobie ostatnio do 8-9
Jak tak piszecie o kolejnym dziecku to aż w gardle mnie ściskaw sensie że troszeczkę zazdroszczę tych planów
ale u mnie wynika to głównie z tego, że stresuję się ile czasu zajmą nam starania o kolejnego bobaska
co do różnicy wieku to tak jak kiedyś pisałam 2,5 roku do 3 lat byłoby idealnie, ale jak będzie to zycie pokaże. Ale starania pewnie zaczniemy wcześniej, bo to wiadomo, chwilę moze zejść ale gdzies tam w środku wierzę, ze będzie szybciej niż z Lewkiem
a na razie chcę się skupić na Nim
Jeżowa super, ze Agatka się troszkę usamodzielnia. Według mnie to jest naprawdę dobre dla rozwoju dziecka
Achia no Oskar ma już przyciasnawe wiec twardnienia brzucha to już będzie standard. Ale jesteście już bardzo blisko!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyAh to dobrze że nie jestem sama
)
Bo na dodatek dzień wcześniej kupiliśmy takie tajskie pasty, bo w tym tyg robimy zupę tajska i on sobie tak przyprawił i w ogóle i tak zacieszał,ze mu taka dobra wyszła...
No nic. Praca z przywiązaniem ciągle trwa :p
Do urzędu jednak jedziemy jutro, ale coś dziś wymyślimy w ramach rekompensaty
A tak w ogóle to jakby śnieg u nas pada..a do porodu to nie chce go widzieć :pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 09:48
-
Patrycja20 wrote:Już po
zdjęcia oczywiście nie mam
Szyjka dalej ponad 4mała wazy 1850
doktorek mierzył jej kości lokciowe, piszczelowe itp wszystko jest dobrze
Ale powiedzial, że łożysko zaczyna się robić 3 stopnia ... sprawdzał przepływy są ok .
Następna wizyta za 3 tyg .#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Wiem wiem kurczę trochę mnie to zestresowalo...
chyba będzie Kaja ale jeszcze nie jest to pewnebo jak mi się podoba to emkowi nie a jak mi i jemu się podoba to znowu starszak mówi ze nie
Achia powiedZial tylko ze początek 3 stopnia ale przepływy ok i będziemy kontrolować ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 09:53
Rucola lubi tę wiadomość