X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja podpinam się pod pytanie Rucoli odnośnie imienia, bo także mi uleciało :) EDIT: Kaja bardzo ładne imię <3 dobrze, że przepływy ok, ale faktycznie teraz warto je kontrolować, zwłaszcza jeśli łożysko daje już oznaki starzenia się.

Rucola domyślam się, że Twój aktywny Lewcio to ma długie okresy aktywności? Nie chcę Agatki przeciągać i na siłę zabawiać, ale ona czasem ziewa po 2 minutach zabawy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 09:55

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze ...
    dziękuje Jezowa :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz miała być Kaja albo Jagna jakby była dziewczynka :)
    wszystko na pewno będzie dobrze :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia jak nie znajdziesz nikogo do psinki to służę pomoca ;-)

Achia, summer86, pilik lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - piękna waga <3 trzymam kciuki za łożysko :)

Jezowa - hahahah dziękuje :) wiesz jak to mówią „pierwsze dziecko ma wszystko pod kolor itd, a przy trzecim matka stwierdza ze chłopcu tez ładnie w różowym” :D

Moja aplikacja mi napisała ze w tym tyg powinnam już pomyśleć o torbie do szpitala - dowcipna hahahahah

Lusesita, Achia, Jeżowa, reset, pilik, Patrycja20, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Achia jak nie znajdziesz nikogo do psinki to służę pomoca ;-)
    kochana, dziękuję! <3

• reset Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- dziękuję, że pytasz! Czuję się nieźle, tj. brzuch pooperacyjnie właściwie nie boli, nie krwawię też po histeroskopii. Gorzej, że mam problemy z jelitami (tłumaczę sobie to tym, że usuwano jakiś zrost endometriozy na esicy, więc w sumie jak mi tam pogrzebali to mogą być te jelita podraznione) i jeść mogę głównie zupki i papki, a i to nie zawsze. W efekcie jestem słaba, kręci mi się w głowie, schudłam 3 kg w tydzień. Wczoraj poszłam 300 m od domu do sklepu i ledwo wróciłam.

No ale myślę, że to kwestia dni. Powoli sobie już z łóżka zaczynam pracować, staram się robić nie więcej niż jeden krótki temat dziennie. Dziewczynom na fejsbuku się już chwaliłam, ale co tam, pochwalę się i tu - dziś było ogłoszenie wyroku w największej sprawie w dotychczasowej mojej "karierze". Wygraliśmy z wielką, międzynarodową firmą, w której sam dział prawny w Polsce to 30 osób :) Także pewnie takie wiesci z rana też mi dobrze zrobiły na samopoczucie :)

Kaczorka, JuicyB, Minnie89, Yoselyn82, Achia, pilik, Lusesita, JustynaG, Jeżowa, KateHawke, Nadzieja22, ibishka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

Rucola domyślam się, że Twój aktywny Lewcio to ma długie okresy aktywności? Nie chcę Agatki przeciągać i na siłę zabawiać, ale ona czasem ziewa po 2 minutach zabawy...
    wiesz co, ciężko mi ocenić, ale godzinka to na pewno, przy czym sporo z tego czasu zabawia się już sam, troszkę bawimy się na macie a potem się nosimy. od kilku dni próbujemy w chuście :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja łożysko 3 stopnia muałam na usg 3 trymestru, a 2 tyg temu było już stare i zwapniałe. Ba, przepływy też nie są szałowe, bo prawa tętnica maciczna się przestała przykładać do zadania.
    No i co z tego? - okazuje się że nic. Dziecko rośnie, przepływy w mózgu i innych częściach ma piękne, wcale się nie śpieszy z ewakuacją.
    Także bez stresu - tak jak jest to jest dobrze, a jakby się pogorszyło to będziesz pod opieką. I jak widać po mnie - stare łożyska też dają radę ;)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - gratulacje dla męża :) super, że się zmobilizował i że go tak wspierałaś :) zapewne dużo mu to dało.
    I kciuki dziś za Zuzię i jej szczepienie :)

Siwulec - dzielna dziewczyna z Ciebie! Tyle kilometrów zrobić. Mam nadzieję, że panowie od remontu zaczną się szybciej uwijać, co byś nie musiała za dużo tkwić w tych wszystkich brudach.
    A wyprawkę teraz to można szybko przez internet ogarnąć, więc tym nie ma się co martwić :) Najwyżej za jakiś czas będziesz regularnie witać kurierów w drzwiach :P

Ibishka - cieszę się, że wynik taty okazał się chyba najlepszy z możliwych :) teraz trzymam kciuki za operację i zdrówko :)

Sarna - kciuki, żeby to był pierwszy i ostatni okres w tym roku ;)

Lusesita - teraz zaczyna się u Was ciekawy etap wędrówek ;) chyba ten najbardziej stresujący :P

Lena - w cesarce najgorsze jest to, że niestety trzeba czekać ten rok.. na szczęście czas szybko mija i na wiosnę będziesz mogła realizować swoje sny :D

Widzę, że wywalanie obiadów to nie są pojedyncze przypadki.. :P Na szczęście w dobie internetu zawsze można w takim przypadku zamówić coś do domku ;)

Patrycja - pięknie mała rośnie :) A imię już macie?? (o właśnie, nie zauważyłam, że i Rucola pyta o to samo :P)

Ja musiałam dziś wyciągnąć materac z łóżeczka (turystycznego), bo wczoraj moja akrobatka mało nam z niego nie wyskoczyła górą. Tak wysoko zarzuca nogi do góry, że mimo iż barierka sięgała jej do pach, to zdołała już jedną stopę nad nią przerzucić..
    Teraz został jej tylko materacyk z zestawu i mam nadzieję, że tego nie przeskoczy.. :P

Siwulec, Patrycja20, Sarna84, Luna1993 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - wow! mega gratulacje za wygraną sprawę :D

reset lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Pilik dobrej rekonwalescencji dla Taty! ?Niech szybko wraca do formy.
    Ibishka wielkie JUPIIII za wyniki Twojego :) oby tak dalej!

Luna dla Twojego Emka gratulacje :) pięknie to ogarniacie przy tylko domowych obowiązkach. Podziwiam! ja miałam cały rok siedzenia na tyłku a nie chciało mi się teraz specjalizacji zaczynać.

Czytam, czytam wszystko na bieżąco ale jakoś cały czas moje myśli krążą już w okół szpitala i ostatnich przygotowań: co by tu jeszcze?
    Byliśmy wczoraj z Franiem na konsultacji ostatniej i będziemy chodzić na fizjoterapię bo stopy bardzo po przykurczane :( Pani mówi że nie ma zaburzonej sensoryki ale ciężki poród pozostawił efekt w postaci odruchów które nie zanikły (Atos i nie pamiętam nazwy drugiego). Aż mi się płakać chciało w czasie kiedy terapeutka masowała mu ścięgna a on prawie płakał z bólu :( mam nadzieję że szybko uda się zredukować te napięcia. Ze Stasiem będę mądrzejsza.

Sarna życzę szybkiego ujrzenia 2 kreseczek :) już zazdroszczę Wam wszystkim tej perspektywy kolejnych brzuszków :) mój pewnie ostatni.

Kciuki za wizyty (Luna). Pati już po więc gratulacje zdrowego dzidzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 10:28

Patrycja20, Sarna84, ibishka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia twardnienie brzucha na tym etapie to nic groźne.. w sumie jak tak pomyślę to ja pół ciąży miałam twardy brzuch.

Ibishka super wieści!!

Patrycja Twoja mała już nie taka mała ;)

Nika wow popatrzyłam na Twój suwaczek i dostałam szoku 38tc! Nie wiem gdzie mi to umknęło.

U nas właśnie zaczęła się pierwsza drzemka- bobik zasnął sam w 10 minut juhu!!

Lena trzymam kciuki by Twój sen się spełnił.. my musimy poważnie porozmawiać z emkiem o naszych planach.

Patrycja20, Jeżowa, ibishka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy!!!Wyników posiewu jeszcze nie ma,krew na biluribinę znów pobrana,trzeba jeszcze wziąść próbkę kału i idziemy do domu,w końcu :)

Yoselyn82, pilik, Patrycja20, Lusesita, Kaczorka, Jeżowa, Rucola, olik321, Lunaris, KateHawke, Minnie89, Sarna84, JustynaG, Nadzieja22, ibishka lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna życzę szybkiego ujrzenia 2 kreseczek :)

Reset woooow moje gratulacje wygrania sprawy :)

Patrycja gratuluje udanej wizyty, mała pieknie rośnie :)

Luna gratulacje dla meza i kciuki by dostal sie na wymarzone studia :)

Lena sen super, moze sie w krotce spelni? :)

Pilik dużo zdrowia dla Twojego taty i oby szybko wrócił do pełni sił. :)

Siwulec to juz prawie 3 na poczatku :) obyscie szybko uporali sie z remontem! :)

Blue jestes niesamowita, sama sobie sciagasz szwy :P hehe no ja sama to sobie wenflon sciagalam i kroplowke :D mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze w posiewie moczu i bedziecie mogli isc do domku :)

Patrycja20, reset, Sarna84, Siwulec lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna kciuki zaciskam w takim razie :)!

Veritaserum http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7335072345
    Matę polecam. Jakościowo dobra, na drugi dzień już ani trochę nie śmierdziała, łatwo się myje i w razie czego można dokupić mniej elementów u tego sprzedawcy. No i nie drogie są ;)

Siwulec dobrze że masz w razie czego do kogo pojąć choćby na dzień odpocząć jakby Cię to jednak za bardzo zmęczyło

Lena to musiało być przemiłe uczucie <3

Minnie mi trzy miesiące zajęło od „nigdy więcej” do „chciałabym znowu przytulić takiego okruszka” ;)

Dziękuje dziewczyny za życzenia zdrowia dla taty <3.
    Luna tata słabo, obolały, ale za tydzień-dwa będzie mu dużo lżej niż przed operacją a to najważniejsze :)
    Zaciskam kciuki za Zuzię i Ciebie! Wiem jakie to stresy, szczepieni, ważenie... do tego Twoja wizyta

Jezowa Twoja wigilijna przygoda przypomniała mi naszą! Mama wzięła barszcz odcedzić do zlewu. No... wzięła sito, ale nie podłożyła garnka... barszczu nie było. A druga - mama zaprosiła na śniadanie wielkanocne całą rodzine, na urodziny 40 mojego taty przy okazji. Wróciliśmy z kościoła, siadamy do stołu i... mama zapomniała o jajkach! Nie że tylko zrobić. Zapomnieli też kupić ;)

Patrycja koleżanka miała łożysko trzeciego stopnia od 31 tygodnia, a ciąże jeszcze przenosiła, mały urodził się zdrowiutki, wody były czyste :)

Reset gratulacje! Oby dolegliwości jelitowe szybko minęły.

Yos a jak art się czujesz? I który u Ciebie tc?

Patrycja20, Jeżowa, Sarna84, Siwulec lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika no właśnie przypomniało mi się że tez pisałaś o tym łożysku... uff trochę mi ulżyło ! Dzięki kochana :*

Bardzo dziękuje za kciuki :)
    Blue super, że wychodzicie :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - nie doczytałam co z Twoim tatą, ale co by nie było, to dużo zdrówka dla niego.
    A matę mamy od tego samego sprzedawcy :D

Blue - fajnie, że już dziś idziecie do domku :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka od początku macie tą matę? Nadal dobra? :)
    My mamy trochę dziurek od pazurów psa, ale to było do przewidzenia ;)
    A tata miał wczoraj operacje na sercu (nie pierwszą), ale wszystko poszło dobrze, dziękuje :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset gratulacje!!! Ale to musi być super uczucie :) mam nadzieję, że dolegliwości ze strony jelita szybko miną... no i że zabieg przyczyni się do tego, że zamieszka w Tobie małe Reseciątko i dołączysz tutaj do nas. Czytałam na Dinusiach, że ten cykl wykorzystaliście z mężem, więc trzymam kciuki <3

Pilik - haha :D zupa w zlewie i brak jajek na Wielkanoc, to bije moją historię na łeb :D

Blue super, że Was puszczają do domu :)

Olik gratulacje dla samodzielnego Marcelka! Moja się właśnie kręci w łóżeczku i duma "zasnąć czy jeszcze trochę popłakać?"

Rucola godzinka? kurcze, ale długo! Agatka teraz wytrzymała pół godziny, ale wliczając w to 10 minut karmienia i 5 minut zmiany pieluchy... Na macie od razu w płacz, udało mi się ją dać do bujaczka i poczytać dwie książeczki, a i tak już ziewała kilka razy. Ona to ziewa prawie non stop, serio. I niestety brak wyraźnej aktywności skraca mi strasznie cykl łatwego planu, do którego staram się ją przyzwyczaić...

reset lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2403 2404 2405 2406 2407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ