X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Zosia nie ma splaszczonej głowy i nie wiem czemu miałaby mieć od motylka bo przecież on nie trzyma sztywno głowy tylko nie lata głowa strasznie na boki tylko te skrzydła łagodzą to

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w nocy odpadł kikut,no w końcu :) Teraz maluszek śpi mi na rękach,uwielbiam te tulenia.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17c3c805e7d6.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bf0fa3727c2.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63d4088fc937.jpg

pilik, Lusesita, Lunaris, olik321, Minnie89, Jeżowa, KateHawke, Patrycja20, Yoselyn82, Nadzieja22, Kaczorka, Ania1003, StaraczkaNika, JustynaG, Anna Stesia, KateKum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy można liczyć na regulację snu nkcnego? ( Bo na to że w dzień będzie lepiej przestałam liczyć ).

Mamy dni kiedy Ania pięknie śpi czyli 2 pobudki co 5h i po prostu super a są noce jak dziś kiedy budzi się co 2h, śpi strasznie niespokojnie i nie mam pojęcia co robić :( jest zbadana przez neurologa wszystko okej ale nie mam już pomysłu co jej dolega. Czy po prostu ten typ tak ma. Ręce jak wspominałam jej krępujemy bo inaczej chyba w ogóle by nie spała bo ciągle się drapie, dotyka po twarzy głowie itp. po dzisiejszej nocy jestem wyczerpana i tylko czekam aż mąż wróci z pracy.

Ja Wam chciałam podziękować za polecenie mucovagin mogę z czystym sumieniem napisać że jest nawet lepiej niż przed ciążą :)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

Blue od rana śliczne dzieciątko!

Veritaserum u nas też dziś słaba noc.. mały znowu przyjął system w dzień nie jem, a w nocy nadrabiam, co skutkuje budzeniem co 2h :(

Luna przedszkole to dobra decyja.. choć wiem, że sama będę ryczeć, bo my Marcela będziemy zmuszeni posłać do żłobka.

U mnie spadek formy psychicznej. Miałam usuwaną kurzajkę i nie mogę chodzić. Więc koczujemy w domu ( marcel jeszcze na balkonie czasami). Działa to na mnie strasznie dołująco. Ćwiczenia też poszły w odstawkę.. więc w sumie wstaje, zajmuje się mały, gotuje obiad ( albo i nie), idę spać. Marzą mi się zakupy choćby w lidlu ;p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kochana dużo siły dla Was <3 to była dobra decyzja, tata na pewno by nie chciał, żebyś ryzykowała Waszym zdrowiem

Aga kciuki za dziś

Jeżowa Mucovagin w czopkach jest genialny, naprawdę nie sądziłam, że pomoże, bo dyskomfort był naprawdę duzy.

Co do przedszkola to ja Wam powiem, że największym problemem będzie teściowa :/ dla niej to najgorsze zło i już gada, że ona się małym lepiej zajmie - na samą myśl mi niedobrze, po 1 moje dziecko same z nią bez mojego nadzoru, po drugie miałby spędzać więcej czasu z nią niż ze mną ??? (Po moim trupie), po trzecie wyreczalaby go we wszystkim i jak mój mąż do 30 nie potrafiłby zrobić kanapki... dobrze, że mam jeszcze troszkę czasu, muszę coś wymyślić

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku bo w tym przedszkolu będą chodziły Twoje dzieciaczki. I podejście wiekowe nie ma tu nic do znaczenia.

Aga czekamy na wiadomość, <3

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chciałam napisać, że podziwiam wszystkie mamy, które codziennie wychodzą na spacer. Ja mimo, że mieszkam na wsi to średnio mam gdzie pójść sama z małym (mieszkam prxy bardzo ruchliwej drodze) a w dodatku między 2 miastami, które mają chyba największy wskaźnik smogu w Polsce :O wiec nawet nie mam ochoty wychodzić i tego wdychać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mam nadzieję , że dojechaliście szczęśliwie i dobrze tam Cię traktują. Czekamy na wieści!

KateKum- a co u Ciebie?jak się czujecie ?:)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia gratuluje donoszonej ciąży :*

Achia lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka pytam, bo ja mam lekko spłaszczoną głowę z tyłu i mam z tego powodu kompleksy i nie chciałabym zeby mój Syncio, tym bardziej chłopak miał brzydki kształt głowy. Dlatego dmucham, chucham a o tych motylkach czytałam własnie takie niepochlebne opinie na jakiś forum, dlatego pytam jak to wygląda w rzeczywistości :)
    Mi się zawsze podobały takie "afrykańskie" głowki i mój Maluch taką ma i bardzo pielegnuję żeby tak zostało :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a my dziś mieliśmy pierwszą noc od początku do końca we trojkę, na 120cm. Z emkiem jesteśmy totalnie połamani a mały spał jak Król Złoty :P Przyczyną było to, ze jak przyszliśmy do łózka, to mały marudził na cynia, więc wzięłam Go do łóżka, i nakarmiłam na półspiocha. Chciałam odłożyć do łózeczka, podnoszę Go a tak przesikane wszystko... przebieranie rozbudziło Go totalnie a że nie miałam siły usypiać Go na fotelu to został z nami w łózku i po około pół godziny zasnał a ja zaraz po nim I tak już zostało :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik współczuję uziemienia. Mnie zdołował piątek po szczepieniu kiedy nie wyszlismy a tak to staram się wychodzic codziennie i dziś właśnie planuję zakupy w lidlu :P
    Co do formy po porodzie to dalej nie ćwiczę, nawet nie znalazłam żadnego rozsądnego planu treningowego ;/ spacery dają mi duzo ale waga stanęła w miejscu i stoi jak zaklęta... widocznie nadszegł czas na ograniczenie słodyczy. Trufle wyżarłam wszystkie i już nie kupię. Została jeszcze jedna maltanka. idę do lidla to zakupię czekolady 74% kako i to będa jedyne słodycze w domu, może tym sposobem wrócę do wagi :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- trufleeee- uwielbiam! zjadłabym! ale muszę chyba już ograniczać słodycze, coby po porodzie łatwiej było się bez nich obejść i zgubić kilogramy... wszak mandarynki też są słodziutkie,a jakie pyszne :)
    zwłaszcza,że pogoda może zrobić się średnio spacerowa...

Rucola lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, na pewno jest Ci ciężko z tym, że nie mogłaś być na pogrzebie, ale 200km w 40 tygodniu nie byłoby dobrym pomysłem. Najtrudniejsza, ale najlepsza decyzja w tej sytuacji. Powodzenia w ostatnich dniach ciąży.

Nenusia i jak tam u Ciebie?

Luna, dziękuję że pytasz :* Zasnęłam koło 3, ale wstałam o 10, więc teoretycznie nie najgorzej. Co do przedszkola, to prawda, że mamy najwięcej przeżywają :) Chociaż nie powiem, że dzieci czasem też (pracuję w żłobku, więc coś tam wiem), także nawet jak Tosia na początku będzie marudzić, to zazwyczaj wystarczy poczekać jakiś czas i będzie lepiej :)
    Przepraszam, że Cię zdemaskowałam :P W takim razie Cię dodam :)

Achia Ciebie też chyba kiedyś widziałam, bo wyświetliło mi Twój komentarz u mamyginekolog :P
    No i piękny brzuszek (widziałam już wcześniej), gratuluję donoszonej ciąży! :)

Blue jakie słodkości od rana :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia gratuluję donoszonej ciąży ;* ślicznie wyglądasz i mam nadzieję że dotrzesz jeszcze do kosmetycznki, zadbana mama to mama w lepszym humorze :) ;* fajnie tak poprawić sobie samopoczucie przed samym porodem :)

Fozzie ceny zaczynają się od 250 do 600 tam gdzie dzwoniłam. Im wyższa cena tym mniejsza grupa, lepsze jedzenie, więcej atrakcji. Nasze polecają sąsiedzi, są normalni więc skoro są zadowoleni to im ufam. Nie zrezygnuje z aplikacji dlatego, że przedszkole nie wymaga szczepień, nie jestem niestety w stanie ochronić małych przed wszystkim choćbym bardzo chciała

Jeżowa przybijam piątkę, chyba muszę sobie zrobić dektoks od forum, bo też mam straszny baby fever :D mam nadzieję że to szybko minie i będę myśleć głową a nie hormonami. Do tego zbliża mi się owulacja co nie pomaga. Ale najpierw aplikacja i dom dla dziewczynek! Więc pewnie ja zakończę drugą kolejkę na forum :)

My chcemy mieć trójkę maluszków jeśli los pozwoli, a później chcielibyśmy adoptować, jeśli oczywiście wszystko pójdzie zgodnie z planem. Ale bardzo nam na tym zależy

Lena ja z teściowa to bym nawet psa nie zostawiła takze rozumiem

Olik współczuję takiego uziemienia... Sama jestem zła, bo emek wziął auto z wózkiem w bagażniku do pracy, a na chustę za zimno, nie mam kurtki

Nadzieja cieszę się że noc lepsza choć odrobinę. Nic nie szkodzi, przecież wiele razy się tu pokazywałam na forum ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem na oddziale, profesor zrobił usg przezbrzuszne i usg dopochwowe aby ocenić łożysko. Łożysko wrasta w bliznę, i prawdopodobnie w jelita i pęcherz. Jest bardzo duże zagrożenie życia i jutro rano mam cesarkę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- jak dobrze że jesteś w Krakowie pod opieką dobrych specjalistow! A tych z Twojego szpitala to bym normalnie oskarżyła o jakieś zaniedbanie, bo co? Nie widzieli tego wcześniej. Najważniejsze, że jesteś już w dobrych rękach, a Ty i Ernest jesteście mega silni i dzielni! Będziemy trzymać mooocnooo kciuki! Jutro poznasz synka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 12:56

• summer86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Aga, dobrze że trafiłaś do najlepszych specjalistów. Trzymam mocno kciuki i jestem z Wami myślami!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobrze ze jesteś pod opieką ludzi którzy mają doświadczenie w takich przypadkach. Mocne kciuki za Was!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia,będzie dobrze,a jutro zobaczysz maleństwo :)

‹‹ 2416 2417 2418 2419 2420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ