X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ale Nadia cudna i jaki piekny usmiech :) a awans tuz tuz :)

Lunaris mocne kciuki!! :)

Bajka cudownego dnia zycze :) zeby sie wszystko udalo i bylo piekne :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal piękna Nadia <3

My pozdrawiamy z drogi na targi książek:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f0fef69fb37.jpg

Kaczorka, Yoselyn82, Fozzie Bear, pilik, KateHawke, Achia, ibishka, Patrycja20, Amal, StaraczkaNika, blue00, Luna1993, Lusesita, Lunaris, -Mamunia-, Nadzieja22, Sarna84, malka, JustynaG, Bajkaaa, Rucola, Emiilka, olik321, Lena21, Morusek lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ale Agatka sliczna :) jaka fajna czapusia :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka piękna królewno <3 <3 <3

Jeżowa lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy, wszystko jest ok. Szyjka długa zamknięta bez śladu przygotowań do porodu. Skurcze porodowe się nie piszą akcja serca w normie. Młody rozkręcić się trochę na Ktg więc jestem spokojniejsza. Szkoda tylko że dr dyżurny nie sprawdził ilości wód. Tak czy inaczej możemy spokojnie czekać dalej :)

Agatka zazdroszczę Ci tej wycieczki <3

Nadia słodka i jak zawsze uśmiechnięta :)

Idę leżeć, miłego dnia dziewczyny i dziękuję za wsparcie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 14:13

-Mamunia-, Nadzieja22, Patrycja20, Jeżowa, Sarna84, KateHawke, Amal, blue00, pilik, JustynaG, ibishka, Yoselyn82, Kaczorka, Bajkaaa, Rucola, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris cieszę się, że wszystko ok i Staś jeszcze czeka. Odpoczywaj.

Jeżowa Agatka na tym zdjęciu podobna do Ciebie, słodka :-)

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- tez się cieszę, że wszystko ok. To wracaj do łóżka odpoczywać, kurować się i nabierać sił na za tydzień ;)

A Dziewczyny zdarzyło Wam się kiedyś takie mega,mega kłucie w piersi(lewej)? Dziś mnie coś takiego zaatakowało,rano, trwało to dobre 10min, rozważałam dzwonienie po męża który był w pracy,ale przeszło. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Nie wiem skąd się wzięło, ale sama siebie wystraszyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 13:52

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, to wracaj do łóżka, układaj na lewym boku i kuruj z przeziębienia, żeby na 7ego być w pełnej gotowości.
    Choinka może jeszcze zaczekać. Ja chyba kupię w tym roku jakąś małą, żywą, w donicy. Zawsze jeździmy na święta do mojej mamy, więc nie zależy mi na dekoracjach u siebie, ale tym razem zostajemy i nadaża się wyjątkowa okazaja żeby poszaleć. Traktuję to trochę jako prezent dla kota - napewno będzie zachwycona.

Achia, w piersi-piersi, czy bardziej sutku? Bo z sutkiem mi się zdarzyło niedawno.

Amal uwielbiam ten uśmiech - noesamowita jest ta Twoja kruszyna.

Jeżuś ale Wam zazdroszczę wyjscia na targi! Pochwal się potem łupami!
    A Agatka zadala szyku z czapą dopasowaną do motywu na kołderce <3 Buziole dla króliczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 13:55

Jeżowa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- w piersi. Lewej dokładnie. Nawet patrzyłam na objawy zawału serca u kobiet,bo naprawdę się wystraszyłam, ale tu nic się nie zgadzało z objawów.

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika- w piersi. Lewej dokładnie. Nawet patrzyłam na objawy zawału serca u kobiet,bo naprawdę się wystraszyłam, ale tu nic się nie zgadzało z objawów.
    To nie wiem, ale zwalałabym na przygotowania do laktacji.

A właśnie! W czwartek pani połozna tak mi patrzy na ryj i pyta "czy pani czuje się opuchnięta?" A ja tak, tak, więc ona mi wytłumaczyła że przed porodem ciało zbiera wodę. No i ciekawe NA ILE przed porodem :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka z tego co widzę czekamy na Twój poród! Mikołajkowy Dominiś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To nie wiem, ale zwalałabym na przygotowania do laktacji.

A właśnie! W czwartek pani połozna tak mi patrzy na ryj i pyta "czy pani czuje się opuchnięta?" A ja tak, tak, więc ona mi wytłumaczyła że przed porodem ciało zbiera wodę. No i ciekawe NA ILE przed porodem :/
    No właśnie...widziałam się ostatnio z koleżanką, to mnie nie pocieszyła,bo mówi, że ani brzuch mi nie opadł, ani nie widzi żebym właśnie spuchła. Czyli zero objawów ...

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris to spokojnego dalszego oczekiwania, może jednak dociągniesz w dwupaku do piątku :)

Achia mi się takie kłócia zdarzają teraz odkąd karmię piersią, ale może Twoje piersi już coś tam sygnalizują i szykują się dzielnie do produkcji. Myślę, że nie powinno Cię to niepokoić, o ile ból nie jest jakiś ogromny oczywiście.

Wyjście uważam za bardzo udane, Agatka pięknie przespała całość odkąd usnęła w aucie :) kupiliśmy trochę książek na prezenty, ale wyszukałam też taką serię miniksiążeczek dla Agatki na teraz, typu owoce, warzywa, dom etc, by po 3 zł więc wzięłam wszystkie jakie były :D

Do tego kupiliśmy też książkę "Ja wielkolud, ty kruszynka", wrzucam kilka pierwszych stron, bo uważam, że jest super :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26aff162852f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6462c5c19b8d.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c14c8f226c4c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4747a2c63223.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dae35c89ac8.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac3e94164ca6.jpg

Ach i Rucola widziałam super książkę dla dzieci pt. "Dlatego nie jemy zwierząt", jak znalazł dla Lewcia jak będzie starszy :)

pilik, Achia, Patrycja20, KateHawke, StaraczkaNika, Nadzieja22, Lusesita, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś zakręcony dzień. W nocy zaspałam na 1 nocną sesję ściągania co sprawiło, że miałam 5godzinną przerwę. Ściągnęłam 270ml mleka. Mam nadzieję, że żaden zastój mi się nie zrobi. Teraz już pilnuję regularności, na szczęście eMek jest w domu.

Lunaris , cieszę się, że uspokoili Cię na IP. Synkowi dobrze siedzi się u mamusi w brzuszku i nie spieszy się na świat jeszcze :) Odpoczywaj tak jak zaplanowałaś!
    I nie żałuj sobie kąpieli, później nie będzie na to czasu.

Jeżowa , Agatka wygląda na bardzo zainteresowaną wyprawą. Przecudnie wygląda! I rzeczywiście, podobnie jak Lamka widzę podobieństwo do Ciebie (na podstawie dodawanych zdjęć)

Achia , wiem, że już niecierpliwisz się na spotkanie z synkiem... ale naprawdę korzystaj z ostatnich chwil we dwoje. a z porodem zdążysz, masz jeszcze dużo czasu.

Nika co z tym zdjęciem brzuszka? dopominam się!

Bajkaaa czekam na zdjęcie z chrzcin <3 no i relację jak zniosła imprezę Twoja księżniczka.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- właśnie! Miało być zdjęcie brzuszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika mi się puchnięcie zaczęło z 3 tygodnie temu i od tej pory mam +2kg (łącznie mam już 9,5). U mnie BARDZO po buzi właśnie widać.

Przy okazji pokażę Wam zdjęcie z chrztu z tamtego tygodnia, które też udowadnia że brzuch jednak wcale nisko nie jest...

[zdjęcie usunięte]

Mamunia no bardzo bym chciała, żeby się wyrobił do Mikołajek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 19:11

Jeżowa, Achia, StaraczkaNika, JustynaG, Amal, Ania1003, summer86, blue00, KateHawke, Yoselyn82, Patrycja20, Nadzieja22, -Mamunia-, ibishka, pilik, malka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka Ty laseczko <3

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png

Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj całodzienne pidżama party. Zdjęcie zrobię sobie jak kiedyś uda mi się zmobilizować i doprowadzić do stanu używalności... a tymczasem nie będę Was straszyć ;)

Lamuś, wyglądasz super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 16:33

lamka lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- pięknie wyglądasz! Zazdroszczę tylko 9kg, u mnie już +15...-ale nic- zrzucę :p ;)
    Jestem ciekawa ile mój Kokosek waży :)
    Mąż kupił - data z USG I trymestru to 18.12- zjedliśmy czekoladki od 24.12 do 18.12 i teraz codziennie po jednej. Takie odliczanie dla urozmaicenia życia ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1620e448e43a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 16:41

JustynaG, Nadzieja22, lamka, pilik, Kaczorka, olik321 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka wyglądasz bosko! No i naprawdę niewiele przybrałaś!

Nika, i jak Ty chcesz zmobilizować Renatkę do wyjścia jak zdjęcia brzuszka nie zrobisz? To fantastyczna pamiątka, zdjęcie przed porodem i po :) Zawartość brzucha nigdy nie będzie wyglądała piękniej!

Achia, Urodziłam 38t3d i miałam 14kg na plusie a było to 25% mojej wagi wyjściowej.
    Waga sama wróciła do tej sprzed ciąży. Ostatnio nawet było mniej.. to eMek mi marudził, ze mam o siebie dbać i jeść.
    A na końcówce ciąży już tak nie przybywa kilogramów... :) Poza tym, widziałam Twoje fotki. Poszło tylko w brzuch więc nawet się nie obejrzysz a nie będzie widać, że rodziłaś.

lamka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 2431 2432 2433 2434 2435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ