Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
staraniowa wrote:Dziewczyny,
potrzebuję porady.
Beta HCG 20 dpo wynosiła 1073,7. Dziś, czyli 28 dpo = 4040. Dziś jest ostatni dzień 6 tc. Wynik w normie laboratoryjnej, ale... no właśnie, jak to jest z tymi przyrostami bety powyżej 1200 mIU/ml? Jest się czym martwić, czy nie patrzeć na wartości w tym momencie?
dla mnie zdecydowanie za maly przyrost jak na 8 dni. Beta zwalnia oczywiscie ale wartosc powyzej 1000 to troche jeszcze niska by tak zwolnic. Powtorz w czwartek zeby zobaczyc przyrost.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mamunia, Summer - u nas tak samo... też raczej bez wyboru, chyba że moja mama by do nas przyjechała i zamieszkała, ale nawet ja - choć bardzo kocham mamę i doceniam jej pomoc i przede wszystkim wiem, że ona byłaby chętna - bym tego nie chciała.
-
Dziewczyny u nas też najprawdopodobniej żłobek. Z jednej strony się boję a z drugiej myślę, ze to bardzo rozsądne. Z obserwacji u znajomych i rodziny widzę, ze im młodsze dziecko oddajemy do grupy, to tym szybciej się przyzwyczaja. Tylko musimy jeszcze znaleźć odpowiedni żłobek żeby był dostosowany do naszych potrzeb#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Przepiękne dzieciaczki!
Tak jak pisałam wcześniej, dziś mieliśmy szczepienie. Aneczka jednak miała dziś drugi dzień nieodkładalności. W związku z tym odłożenie na przewijak a potem jeszcze dwa ukłucia to były tragiczne. Nawet na szczepionkę doustną płakała. Ukoiłam ją ale nie mogłam jej ubrać bo ryk niesamowity.
Pół godziny chodziłam w poczekalni z nią na rękach aż ją uśpiłam.
Aneczka waży 5845g i mierzy 62cm co mnie dziwi bo pajacyki na 62 są za małe i zakładam jej takie na 68cm i są akurat. A bodziaki na 62 są w większości na styk.
Olik, a jak Marcel zniósł szczepienie?
-
Justyna przykro mi, że Ania tak ciężko zniosła szczepienie... dobrze, że to już za Wami, mam nadzieję, ze jutro będzie już spokojniejsza. No i widzę, że Agatka i Ania to podobne wagowo dziewczynki, natomiast tak jak u Ciebie długość nie pasuje do noszonego rozmiaru, to tak samo u nas - 56cm długości i ciuszki minimum 62cm, bo w mniejsze się nie mieści (może niektóre pajace i body z h&m).
Właśnie Olik, jak tam u Was?
Fozzie piękna waga Klary, a rozwarcia trzeba pilnować... Niby jeszcze "tylko" miesiąc, ale prawda jest taka, że na takiej końcówce ciąży to każda siedzi jak na bombie zegarowej.
Co do żłobka - też jak najbardziej uważam, że jest to dobre miejsce do nauki samodzielności i rozwoju dobrych relacji pomiędzy rówieśnikami. Natomiast patrząc na dzieci mojego brata przeraża mnie fakt, jak często wtedy dzieci coś łapią i ja już martwię się na zapas, jak my z mężem ogarniemy wtedy opiekę, tym bardziej, że zmieniają się obecnie władze w moim zakładzie na uczelni i wiecie jak to jest - nigdy nie wiadomo czy zmiana będzie na dobre czy na złe... Jeszcze zarówno moja promotor, jak i druga doktorantka obecnie są w ciąży, więc ciężar zajęć dydaktycznych w obrębie naszego laboratorium spadnie głównie na mnie, co z jednej strony mnie przeraża, a z drugiej cieszy, bo będę pracowała znacznie powyżej swojego obowiązkowego pensum, a akurat co jak co, ale nadgodzinowe zajęcia dydaktyczne są na uczelni baaardzo opłacalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 19:14
-
Staraniowa tez niestety wydaje mi się, że to bardzo mały przyrost. Ale Nika chyba miała słabe przyrosty, może coś powie więcej.
Jezowa Ty pytałaś o smoka? Przepraszam umknęło mi, to jest NUK lateksowy. Taki malutki ma sam smoczek i płaski dość.
A co so ciuszków to waga też ma znaczenie. Ninka ma 65cm, a body gdyby bie za krótkie rękawki to na 56 byłyby ok. Z Lidla nadal chodzi w 50/56. Ogólnie coraz więcej rzeczy ma 62, ale 68 jeszcze w większości dużo za duże
-
Ojejujeju, cudowne te oczy Leny, bródka Oskarka, upaprana buzia Hubcia, oczyska Ninki, Zosine pucki, blond przystojniacy Patrycji i Agi, czupiradełko Jeżowej i czarnulka Kate
Każde ma coś wyjątkowego! Gratuluję, dziewczyny
Staraniowa po 1000 beta może już zwalniać i dublować w ciągu 72 h, czyli u Ciebie pewnie jest ok. Ja w ogóle odradzam badanie bety po 20 dpo, bo wtedy przyrosty są różne i łatwo o niepotrzebne stresy.
U mnie jak beta zaczęła zwalniać za szybko i ustąpiły objawy, zrobiłam badanie komórek NK - okazało się że miałam za wysoki poziom i mogą niszczyć zarodek. Dostałam steryd i wszystko się naprawiło.
Plamy z marchewki ja bym najpierw zmiękczyła taką sokiem z cytryny albo octem przez 15 min., przepłukała, nałożyła vanish albo mydełko odplamiające i po jakimś czasie wrzuciła dl pralki.
Prywata - śpię, beczę z byle powodu, nie mogę leżeć bo zgaga i biodra. Jutro termin wg usg prenatalnego, ale czuję że do porodu to nam jeszcze daleko. A ja bym już strasznie chciała mieć to moje dziecko na rękach. Do kitu to czekanieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 19:37
Patrycja20, Ania1003, KateHawke, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Ahoj!
Świetny pomysł z tymi zdjęciami! Od razu zrobiła się normalniedzieciaki nasze kochane cudne słodkie do wyprzytulania
!!!
Yos strasznie Ci współczuję tych męczarni- mnie trzymało z miesiąc i miałam serdecznie dosyć! Nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak się musisz czućwierzę że ostateczny cel wszystko Ci wynagrodzi
Aga super że się odezwałaś. Wracaj szybko do zdrowia i do domu z pięknym syneczkiem
U mnie spadek formy psychicznej po całodniowym siedzeniu i wpatrywaniu się w milczący telefonnie wiem czemu doktorka się nie kontaktuje i strasznie mnie to stresuje. Jeśli nic się nie wyjaśni do jutro to chyba zostanie mi tylko okupacja gabinetu
Edit: NIka, LAmka może na końcówce założymy klub wyjców? widzę że wszystkim 3 się udzielamoże coś w powietrzu wisi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 19:40
-
Dziewczyny już od południa chciałam wam cos napisać
Rano Aicha napisała do Luny że widziała ją na IG. Czytam, czytam i mysle, widziała ją na IG, na indeksie glikemicznym??WTF. Dopiero po chwili mnie olsniło, ze istnieje coś takiego jak instagramkonta nie posiadam stąd ta konsternacja
Justyna my jutro mamy szczepienie
Dziewczyny czy któras z Was szczepiła BEXERO? Chciałabym wiedzieć na co sie przygotować...Jeżowa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Co do wagi to 2 tygodnie temu było 5520g, jeśli byłoby tak jak u Ani Justyny to byłabym szczęsliwa
Nasz Młody ciuszki nosi 62/68 zależy od firmy
JustynaG lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Pilik ja miałam podobnie z Frania ciuchami
nawet się zastanawiałam czy on w ogóle rośnie? Teraz nie mam wątpliwości- nogi długie na rozmiar do przodu jak na wiek a ręce stosownie do wieku
kompletów typu dresy nie kupuję bo nie da się ich połączyć w jedną całość
Teraz dla odmiany pewnie ja się pączek w maśle urodzi to 56 będzie za małeczytam że Wasze kilku miesięczne dzieci mają wagę 5-6kg a mój noworodek zapewne będzie między 4 a 4,5... tia...
-
Rucola, nie szczepiliśmy jeszcze, ale znajomi nam mówili, żeby dobrze obserwować dziecko. Po Bexero często jest wysoka gorączka, u ich córeczki doszło do 40 stopni i pojechali na dyżur, bo ciężko było zbić. Ale oni szczepili około roku, może mniejsze dzieci lepiej to przechodzą. Kciuki za Lewka!
I przyznaję, że mi IG też się tylko z indeksem glikemicznym kojarzy przez brak konta na Insta.Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyużyłam skrótu myślowego- przez to,że ja częściej siedzę na instagramie niż- facebooku
ale to pokazuje jak różne tory myślenia mają ludzie
Nika, Lunaris- dołącze do klubu wyjców. u mnie co prawda ma to konkretny powód- nie chcę się wdawac w szczegóły, ani pisać dlaczego. generalnie rodzinka, siostra. najchętniej to bym jej nawet nie poinformowała,że urodziłam. tak czy siak - dziś jama. totalna.
jutro mają wpaść 2 koleżanki z pracy,to może mi humor poprawią. i zobaczenie Oskara na monitorze USG.
aaa jeszcze-Lunaris- pewnie na Twoim miejscu też jutro pojechała do ginki. szkoda,że tak milczy i nic nie wiesza dzwoniłaś do niej dzis ponownie czy tylko czekałaś na jej odzew?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:09
-
Achia jesteś w klubie! Twoja siostra i mama od początku słabo się zachowują a teraz na końcówce to już można mieć serdecznie dość takiej krótkowzroczności. Przykro że musisz przez to przechodzić
Dziś pomyślałam że dam jej szansę żeby się sama odezwała, nie chce wyjść na jakąś paranoiczkę. Ale się nie odezwała to chyba normalne że 2 dni przed zaplanowaną CC mam prawo się denerwować że nie znam szczegółów? Nie wiem, może przesadzam...
Zapomniałam jeszcze rano napisać odnośnie Karmy! Fajnie że się odezwałaś, zastanawiałam się jak u Ciebie. Depczesz nam po piętach Kochanaoby wszystko poszło zdrowo i dobrze dla Was. Koniecznie dawaj znać czy coś się zmienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:34
-
nick nieaktualnyLaski u mnie jeszcze gorzej niż rano, także nawet nie ma sensu pisać. Nadrobiłam Was, ale proszę wybaczcie, że się nie odniosę dzisiaj. Za to byłam na bohemian rhapsody i mi osobiście się podobało.
Lunarisku ja bym szła do tej lekarki, bo to niepoważne jest z jej strony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:42
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Lunaris dla mnie i tak jestes mega cierpliwa. Ja pewnie dzwoniłabym bez przerwy
a co do jutra to dobry pomysł zeby iść do niej do gabinetu. Tu przecież chodzi o poród twojego dziecka...
Lunaris lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021