X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ostatnio był temat zabawek po 6 m-cu, ta jest dość niedroga i przyciąga uwagę maluchów. Z tego co kojarzę Hub Juicy na zdjęciu mial taką:

https://www.smyk.com/roler-dumel-discovery-42307.html

Tak mamy to, ale spodziewałam się czegoś fajniejszego. Choć przyznaję, że często tego używam do hipnotyzowania małego, bo jak mu to tak poruszam nad głową to te latające kuleczki są taaaaakieeee suuuuupeeeeeer.
    Mam jeden hit jeśli chodzi o zachęcenie maluszków do czołgania. Tylko to nie jest zabawka dla dzieciaków. To są moje kule do masaży powięzi:
    https://allegro.pl/pilka-do-masazu-meteor-8-cm-twardosc-srednia-i6996172385.html
    taka pojedyncza i podwójna
    Ale serio nic tak go nie ruszyło do przodu jak te kulki. Pewnie dużo dało to, że był to przez jakiś czas owoc zakazany, bo nie wiadomo z czego to jest. Ale w końcu odpuściłam, bo to pianka epp a z tego jest bardzo wiele rzeczy dla dzieci zrobionych.
    Serio polecam, bo to super zabawa jest jak już dziecko wykazuje pierwsze oznaki gotowości do poruszania się po podłodze.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka ja to nawet nie wiedziałam co to jest ten skoczek :P no i pierwsza myśl - Stochu ;)
    My własnie wróciliśmy do domu, Maluch dostał 3ml paracetamolu na śpiocha i spi sobie wymęczony. Nie było tak źle, do pani doktor nawet się usmiechał ;)
    Szczepionka bardzo Go zaskoczyła i rozpłakał się już po, ale bez problemu Go uspokoiłam, ale jak już było dobrze i pielęgniarka podchodziła to skubaniutki odwracał od niej głowę :) Nóżka posmarowana EMLĄ, myślę, ze to dużo daje mimo wszystko.
    Mały waży 5930g i w sumie pani dr nic więcej nie sprawdzała jeśli chodzi o pomiary. Pytałam o fizjoterapeute to mówiła że nie widzi żadnych wskazań ale decyzja zawsze należy do rodziców. Póki co wstrzymujemy sie :)

summer86, JuicyB, Minnie89 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i zapomniałam napisać, ze spiworki piekne!!! do spacerówki też pewnie sobie w taki zainwestuję. Do gondoli mam ten zwykły ricokids a do fotelika kupiłam bardzo fajny polarowy otulacz, jak ktoś chce linka to podeslę.
    Na spacerówkę pewnie przesiądziemy się wiosną.. ile miesięcy ma dziecko kiedy wskakuje w spacerówkę? albo od czego zalezy w jakim wózku powinno jeździc dziecko?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy ja już nic nie mogę na spokojnie zrobić, bo mała czolga się jak zawodowy żołnierz i wszędzie wlazi.
    Dziś jak robilam obiad, to po kuchni za cebula się czolgala :-D

Rucola, JuicyB, Nadzieja22, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rozumiem ze jak dziecko zaczyna się przemieszczać to rzucamy mu co bądź na ziemię :P czad :P Rozwalił mnie wczoraj pomysł z makaronem w butelce...
    Summer szukasz zabawek a okazuje się, ze na kilka par butów mozesz zaoszczędzić :P a i miałam się Ciebie zapytac czy wchodzisz w buty sprzed ciąży bo tu słuchy chodziły ze stopa po ciąży rośnie, ale na pewno nie moja ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę- dostałam od Dziewczyn takie coś- one mówią, że to ręcznik, ale to takie mięciutkie jest, że dla mnie to bardziej kocyk- mimo że z kapturkiem ;)
    Zdjęcie poglądowe + brzuch :D

I koleżanka do mnie co mam takie duże usta- więc chyba to raczej efekt opuchnięcia hihi

A mój otulacz do fotelika zrobiony! Znajoma krawcowa przerobiła wg potrzeb i gra gitara :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cc3487c3c41.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 15:31

Lusesita, Yoselyn82, Patrycja20, blue00, Rucola, Kaczorka, pilik, Nadzieja22, StaraczkaNika, KateHawke lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja początkowo tym wycieralam Zosie bo wydawał mi się ręcznik za szorstki ale to tylko chyba pierwsze 2-3 tyg a potem już normalnie ręcznik frotowy i tego już nie używam w sumie do niczego bardziej jakoś kocyk można ale jak kto lubi :)

Achia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jak wypisywali mnie że szpitala, sypal śnieg. Kazałem mężowi przywieźć buty takie za kostkę. Próbuje noge włożyć i zonk. Ledwo dałam radę i jeszcze mnie cisnely.
    Teraz już jest ok :-) przez czas połogu miałam stopy jakieś rozlazłe hehe :-D

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, moje buty sprzed ciąży to w większości szpilki i obcasy, zatem niezbyt mam okazję w nich chodzić. Zakładałam 3-4 pary i zimowe, wchodzę bez problemu. Kilka par sprawdzałam ok. 4 tygodnie po porodzie i były ciasne, więc chyba stopa potrzebowała czasu na powrót do swojego rozmiaru.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer podobnie było u mnie. Na szczęście już jest ok.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita u nas to samo. Mały jest super szybki i czasami nie udaje mi się wysiusiać i umyć rąk a ten już jest obok (zostawiam go jakieś 12 metrów dalej).
    Ta piłeczka jest super bo jest lekka i turla się szybko, a jak potrzebuję 10 minut aby coś zrobić w spokoju, to małemu wrzucam do kojca i zamykam go w nim i on wtedy tę piłkę ma cały czas pod ręką (bo tak to musi ją gonić po całym mieszkaniu) i śmieje się wtedy na głos cały czas :)

Rucola przesiadka w spacerówkę jeśli dziecko siedzi, ale można wczesniej jeśli:
    - dziecko się już nie mieści w gondoli,
    - są super upały takie jak tego lata,
    Ale aby się przesiąść w spacerówkę zanim dziecko usiądzie, to ona musi się rozkładać na płasko.
    Masz jako 3,5 miesięczny brzdąc śmigał już w spacerówce.

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Juicy dzięki za info. Nasze espiro next chyba się rozkłada z tego co wiem ale mam nadzieję że zimę i mrozy przetrwamy jeszcze w gondoli a jeśli nie to trudno, to szybciej kupię nowy śpiworek :p

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka u mnie długość spiworka to bodajże 110cm, dwulatek jeszcze spokojnie wejdzie :) no i ten rozmiar to jest taki standard do spacerówek.

Rucola tak jak pisze Juicy, tylko dodam, że jak samo usiądzie. Chyba, że rozkłada się na płasko - ja Lenę wsadziłam do spacerówki jak miała 4 miesiące, bo gondola parzyła w dupsko. I do 6 miesiąca ani razu nie podniosłam oparcia :)

Jeszcze odnośnie spiworka, to mam ten wzór z czarnym minky.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/974b611b8bf7.jpg

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - jak Ci się dziecko przestanie mieścić w gondoli to zaczniesz używać spacerówki ;) albo jak będzie na tyle ciekawe świata, że nie będzie chciało leżeć.
    U nas gondola ma 83cm, więc Aluśka spokojnie by się jeszcze w niej zmieściła :p

Tak myślę o tym śpiworku i może faktycznie kupię jakiś droższy,bo i tak w spadku na drugie dziecko zostanie. Tylko mi się jednokolorowe podobają :p najlepiej siwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:31

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Melevis <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy ja kupiłam nianie taką „tradycyjną”, kamera i odbiornik. Zależało mi na czymś co nie potrzebuje wifi (mam słabe, nie stabilne łącze). Póki co testy zrobione i jest super!

Rucola Ninka uwielbia butelki wszelkie. Ma taką z koralikami, z ryżem. Jak Janowice to w ogóle jest suoer, nie raz jej nalewam dodaje soku malinowego i ona się tym bawi przeszczęśliwa że się ten różowy płyn przelewa ;) muszle jeszcze zrobić butelkę ze wstążkami.
    Dobrze że Lewcio niezle zniósł szczepienie.

Achia mamy dokładnie taki kocyk/recznik tylko z misiem na kapturze. Po kąpieli go używam, wycieram normalnie a na łóżko do ubierania kładę na tym :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40b577a2ecf5.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1db069ae049b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 17:25

Nadzieja22, JuicyB, Lusesita, Bajkaaa, JustynaG, Patrycja20, Sarna84, Yoselyn82, Achia, KateHawke lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Rozwarcie zew może na opuszek więc doktor mówi że daleko jeszcze. Wody w normie, przepływy w normie. Oskar waży ok 2900 +/- 430 g. Mam chodzić, tańczyć, masować szyjkę :p wizyta 20.12 ale mam nadzieję, że raczej z doktorem spotkam się w przeciągu 2 tyg w szpitalu.
    A to mój synek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 23:04

Nadzieja22, Rucola, pilik, JuicyB, Kaczorka, summer86, Lusesita, olik321, Fozzie Bear, Bajkaaa, Ania1003, JustynaG, Karma88, Patrycja20, Sarna84, veritaserum, Yoselyn82, Minnie89, Lunaris, Luna1993, blue00, StaraczkaNika, KateHawke, KateKum, Bobisia, malka, Morusek lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik Niania super, co?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, Pilik to faktycznie bardziej kocyk niż ręcznik;) Ninka lubi, Oskar pewnie też polubi. Ciekawe czy zdąży się urodzić przed świętami ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia Oskar cudowny pączek <3
    Trzymamy kciuki żebyś go już niedługo tuliła :)

Rucola super, brakuje mi tylko możliwości obracania kamery znpoziomi odbiornika. Ale poza tym spełnia wszystkie moje oczekiwania :) musze tylko wymyslic jak ją montować

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2464 2465 2466 2467 2468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ