X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - co ta Anulka wydzielina z tymi nocami? Mam nadzieję, że jej zaraz przejdzie.
    Pilik - a Ciebie to podziwiam, że jeszcze nie padłaś. Zwłaszcza, że jeszcze w weekendy musisz sobie radzić sama.

Patrycja - mój wczoraj na kacu ogarniał Aluśkę :p nie było, że boli ;)

U nas noc i poranek całkiem spoko. Najgorzej było wieczorem, bo gorączka w natarciu a młoda dostawała histerii na sam widok aplikatora od leku. W ostateczności mąż ją trzymał a ja przytrzymałam ręce i na siłę wciskałam lekarstwo do buzi.

A jeszcze mi się wydaje, że poza anginą idą u nas te trzonowe, bo górne dziąsła ma Ala baaardzo rozpulchnione. Więc takie combo.

Co do zabawek - totalnie nie pamiętam czym Aluśka się bawiła, jak miała pół roku.. ale chyba wszystkim co grało i świeciło ;)

Jeżowa i Achia - macie bardzo ładne choinki :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka bardzo ciężkie przed Wami chwile. Wiem jak stresujące jest czekanie, na pocieszenie i usprawiedliwienie lekarzy powiem jakie u nas procedury były - rano lekarze obgadywali wszystkie przypadki, potem obejście wszystkich, zmiany i sprawdzenie wkloc, rozpisanie leczenia i to wszytko potrafiło trwać do 12-13 i pewnie i tam tak jest. Ale możesz być pewna że robią wszystko co najlepsze dla Twojego synka! Często też lekarze nie mogli wyjść bo jak jest nowe przyjęcie to zwykle wszyscy lekarze pomagają i wtedy też sobie tłumaczyłam, że moje dziecko też tam jest i też zajęło wszystkich na raz i inni musieli czekać. Na takich oddziałach każda chwila ma znaczenie. Cieszę się że jesteś zaopiekowana w szpitalu!
    Kciuki za silnego Domisia (w końcu chłop jak dąb!) zaciskamy niezmiennie <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - co Ty się tłumaczysz, że tylko o sobie. Przeżywasz teraz ciężki czas i masz prawo pisać tylko o sobie. Domiś na pewno jest cały i zdrowy. Ty jesteś silną i dzielną mamą i niedługo będziesz tulić synka <3

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko Domis na pewno jest silnym chłopcem i niedługo go zobaczysz. Ściągaj mleczko, pobudzaj laktacje dla swojego synka. Dużo sił dla Was wszystkich. Miejmy nadzieję, że juz niedługo będziecie razem.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, dziewczyny dobrze prawią. Teraz najważniejszy jest Domiś i to naturalne, że myślisz tylko o nim. Dobrze, że trafiłaś na wyrozumiały personel, który Ci pomaga.

Ze swojej strony do przechowywania pokarmu polecam pojemniki canpol. Są stosunkowo tanie (około 15zł-20zł za 4szt) a spokojnie można w tym mleko przechowywać. Później można używać do obiadków dla maluszka. Pojemność 180ml więc można poporcjować zupkę.

pilik lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka pisz nam tu jak najwięcej. Nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak Ci ciężko. Ale Domiś to silny cudowny chłopczyk i da radę :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka teraz najważniejsza jesteś ty i Domiś. Absolutnie nie przepraszaj! My tu wszystkie kciuki trzymamy &&& super że udaje ci się ściągać do strzykawki. Pamiętaj że na początku to są śladowe ilości mleczka więc się nie stresuj że go mało. W razie pytań pisz do nas śmiało i się niczym nie przejmuj. Buziaki dla Was :* <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- nie przepraszaj, Dziewczyny dobrze piszą! Trzymam za Was kciuki, ciężko mi sobie wyobrazić co czujesz. Ale Dominik wygląda na silnego chłopca i dojdzie do siebie na pewno szybciej niż wszystkie myślimy :)
    Super, że trafiłaś na taki cudowny personel!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:07

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko nie wiem czy to możliwe u Was, ale u nas mój prowadzący podszedł do neonatolog z oddziału i zadzwonili wspólnie do kliniki gdzie zabrano Frania, udzielili im informacji i on nam przekazał, bo mój mąż mógł przyjechać dopiero po 11 właśnie po obchodzie itd. Trxymam kciuki !

pilik lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia piekna sesja :) bedzie super pamiatka :)

Lamka WIELKIE GRATULACJE DLA WAS :) a maluszek sliczny :)

Pilik ale Ninka sliczna i jakie wygibasy robi :)

Kaczorka i Ibishka jak maluszki sie czuja? :)

Ania ale Oskarek sliczny :) a maly i balony tez super :) w ogole piekna masz sesje maluszka!! :)

Luna jak cie to nie pokoi to umawiaj sie szybciej na wizyte, lepiej sprawdzic niz sie martwic! :) mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki mocno! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jesteś najdzielniejszą mamą! Cały czas o Was myślę, dziewczyny wszystko napisały, a laktacja się rozkręci ;*

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka na pewno bedzie wszystko dobrze z Domisiem! Kciuki za was!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, w pełni zgadzam się z dziewczynami, teraz Ty i Domiś jesteście najważniejsi. Najwięcej doradzić mogą Lena i Pilik, bo najlepiej rozumieją sytuację. Ja jestem myślami z Wami i nie puszczam kciuków za Twojego ślicznego synka!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka tylko mój na kacu zazwyczaj większość dnia w łóżku leży .. zreszta niech leży nie patrzę na ten obraz nędzy i rozpaczy :D

Lamka dziewczyny już wszystko napisały ! :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia :* Weszłam zobaczyć czy jesteś rozpakowana.
    Gratulacje dla Was <3 trzymam mocno za Was kciuki, wszystko będzie dobrze :) Domin to dzielny chłopak, a Ty dzielna Mamusia :)

Pamiętam o Was dziewczyny, wpadam czasem zerknąć, przede wszystkim czy są nowe Ex testerki i czy już się rozpakowałyście :)
    Czasu permanentnie brak, a każdą wolną chwilę (tzn. chwilę bez płaczu) wykorzystuję na sprzątanie/ogarnianie :(

Lunaris lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko gdybyś chciała cokolwiek zapytać to pisz tutaj lub na priv <3

Wierzę mocno, że wszystko będzie dobrze i długo się zastanawiałam czy to napisać, ale napiszę, bo nikt mi tego nie powiedział i nie byłam zupełnie na to przygotowana, po rozmowie z lekarzami rozsypałam się w drobny mak i umierałam ze strachu jeszcze długie tygodnie - lekarze muszą przedstawić wszystkie scenariusze i możliwe konsekwencje medyczne niedotlenienia, brzmi to strasznie i niczego gorszego w życiu nie słyszałam ALE to tylko możliwości, suchy medyczny język - zobacz na Frania i Ninkę jakie to piękne i zdrowe dzieciaki, Domiś też jest dużym walecznym chłopakiem i jest pod dobra opieką. Trzymaj się kochana <3

pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena masz racje...!
    Jak dostałam do podpisania zgody na drenaż płuc, intubacje, przewiezienie do innego szpitala i jeszcze kilka innych to płakałam przez trzy dni. Zerkam tu co chwile ze łzami w oczach bo to takie strasznie trudne.
    Ale dokładnie tak jak piszesz! To tylko chwila. Trudna chwila, ale potem będzie się doceniać każdy moment. I każdej nocy kiedy nie śpimy, przytulam Ninke i dziękuje że jest zdrowa. I chyba tylko to mi daje sile żeby teraz funkcjonować. Ach, spłakałam się...

Phappy dobrze że się odezwalas <3 nie wyobrażam sobie ilości obowiązków przy bliźniakach... trzymajcie się! :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - no tak, jak leży to ciężko coś zrobić.. ;) u nas mała staremu poleżeć nie dała. Od wczoraj każe się nosić tatusiowi na rękach, bo inaczej jest histeria :p

A tymczasem moje dziecko robi zapasy jedzenia - chyba na gorsze czasy. Co jej dam, to wypluwa i pod poduszkę chowa.. ;)

malka, blue00 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jeżowa, Rucola - czy takie choinki doniczkowe to długo są ładne? Jak się je potem przechowuje? Chciałabym taką potem przesadzić na działkę, a nie mam pojęcia jak ją przetrzymać do wiosny :/

Tak mi się przypomniało...
    U nas choinka stoi do lutego a potem eksmituje my ją na balkon ale czekamy na cieplejsze dni, żeby nie wynosić jej w trzaskające mrozy a jak ziemia zaczyna odmarzac to koło kwietnia wykopujemy :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam trochę więcej informacji. Dominik ma zapalenie płuc i dostaje dwa antybiotyki. Stan jest stabilny, saturacja taka jak wczoraj ale pod mniejszym napływem tlenu. Dzisiaj ma mieć punkcję w celu sprawdzenia czy infekcja nie zaatakowała układu nerwowego. Mąż właśnie jedzie do niego, był u mnie, wziął trochę mojej siary, nie wiem jeszcze czy mu podadzą te porcje, bo na razie jest na karmieniu dożylnym. Ja jutro wychodzę i pojedziemy go zobaczyć i z nim pobyć.

Jeżowa lubi tę wiadomość

‹‹ 2485 2486 2487 2488 2489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ