Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Summer - co ta Anulka wydzielina z tymi nocami? Mam nadzieję, że jej zaraz przejdzie.
Pilik - a Ciebie to podziwiam, że jeszcze nie padłaś. Zwłaszcza, że jeszcze w weekendy musisz sobie radzić sama.
Patrycja - mój wczoraj na kacu ogarniał Aluśkę :p nie było, że boli
U nas noc i poranek całkiem spoko. Najgorzej było wieczorem, bo gorączka w natarciu a młoda dostawała histerii na sam widok aplikatora od leku. W ostateczności mąż ją trzymał a ja przytrzymałam ręce i na siłę wciskałam lekarstwo do buzi.
A jeszcze mi się wydaje, że poza anginą idą u nas te trzonowe, bo górne dziąsła ma Ala baaardzo rozpulchnione. Więc takie combo.
Co do zabawek - totalnie nie pamiętam czym Aluśka się bawiła, jak miała pół roku.. ale chyba wszystkim co grało i świeciło
Jeżowa i Achia - macie bardzo ładne choinki -
Lamka bardzo ciężkie przed Wami chwile. Wiem jak stresujące jest czekanie, na pocieszenie i usprawiedliwienie lekarzy powiem jakie u nas procedury były - rano lekarze obgadywali wszystkie przypadki, potem obejście wszystkich, zmiany i sprawdzenie wkloc, rozpisanie leczenia i to wszytko potrafiło trwać do 12-13 i pewnie i tam tak jest. Ale możesz być pewna że robią wszystko co najlepsze dla Twojego synka! Często też lekarze nie mogli wyjść bo jak jest nowe przyjęcie to zwykle wszyscy lekarze pomagają i wtedy też sobie tłumaczyłam, że moje dziecko też tam jest i też zajęło wszystkich na raz i inni musieli czekać. Na takich oddziałach każda chwila ma znaczenie. Cieszę się że jesteś zaopiekowana w szpitalu!
Kciuki za silnego Domisia (w końcu chłop jak dąb!) zaciskamy niezmiennie -
Lamka, dziewczyny dobrze prawią. Teraz najważniejszy jest Domiś i to naturalne, że myślisz tylko o nim. Dobrze, że trafiłaś na wyrozumiały personel, który Ci pomaga.
Ze swojej strony do przechowywania pokarmu polecam pojemniki canpol. Są stosunkowo tanie (około 15zł-20zł za 4szt) a spokojnie można w tym mleko przechowywać. Później można używać do obiadków dla maluszka. Pojemność 180ml więc można poporcjować zupkę.pilik lubi tę wiadomość
-
Lamka teraz najważniejsza jesteś ty i Domiś. Absolutnie nie przepraszaj! My tu wszystkie kciuki trzymamy &&& super że udaje ci się ściągać do strzykawki. Pamiętaj że na początku to są śladowe ilości mleczka więc się nie stresuj że go mało. W razie pytań pisz do nas śmiało i się niczym nie przejmuj. Buziaki dla Was :*
-
nick nieaktualnyLamka- nie przepraszaj, Dziewczyny dobrze piszą! Trzymam za Was kciuki, ciężko mi sobie wyobrazić co czujesz. Ale Dominik wygląda na silnego chłopca i dojdzie do siebie na pewno szybciej niż wszystkie myślimy
Super, że trafiłaś na taki cudowny personel!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:07
-
Lameczko nie wiem czy to możliwe u Was, ale u nas mój prowadzący podszedł do neonatolog z oddziału i zadzwonili wspólnie do kliniki gdzie zabrano Frania, udzielili im informacji i on nam przekazał, bo mój mąż mógł przyjechać dopiero po 11 właśnie po obchodzie itd. Trxymam kciuki !
pilik lubi tę wiadomość
-
Achia piekna sesja
bedzie super pamiatka
Lamka WIELKIE GRATULACJE DLA WASa maluszek sliczny
Pilik ale Ninka sliczna i jakie wygibasy robi
Kaczorka i Ibishka jak maluszki sie czuja?
Ania ale Oskarek slicznya maly i balony tez super
w ogole piekna masz sesje maluszka!!
Luna jak cie to nie pokoi to umawiaj sie szybciej na wizyte, lepiej sprawdzic niz sie martwic!mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki mocno!
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Lamka na pewno bedzie wszystko dobrze z Domisiem! Kciuki za was!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lamka, w pełni zgadzam się z dziewczynami, teraz Ty i Domiś jesteście najważniejsi. Najwięcej doradzić mogą Lena i Pilik, bo najlepiej rozumieją sytuację. Ja jestem myślami z Wami i nie puszczam kciuków za Twojego ślicznego synka!
-
Lamcia :* Weszłam zobaczyć czy jesteś rozpakowana.
Gratulacje dla Wastrzymam mocno za Was kciuki, wszystko będzie dobrze
Domin to dzielny chłopak, a Ty dzielna Mamusia
Pamiętam o Was dziewczyny, wpadam czasem zerknąć, przede wszystkim czy są nowe Ex testerki i czy już się rozpakowałyście
Czasu permanentnie brak, a każdą wolną chwilę (tzn. chwilę bez płaczu) wykorzystuję na sprzątanie/ogarnianieLunaris lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Lameczko gdybyś chciała cokolwiek zapytać to pisz tutaj lub na priv
Wierzę mocno, że wszystko będzie dobrze i długo się zastanawiałam czy to napisać, ale napiszę, bo nikt mi tego nie powiedział i nie byłam zupełnie na to przygotowana, po rozmowie z lekarzami rozsypałam się w drobny mak i umierałam ze strachu jeszcze długie tygodnie - lekarze muszą przedstawić wszystkie scenariusze i możliwe konsekwencje medyczne niedotlenienia, brzmi to strasznie i niczego gorszego w życiu nie słyszałam ALE to tylko możliwości, suchy medyczny język - zobacz na Frania i Ninkę jakie to piękne i zdrowe dzieciaki, Domiś też jest dużym walecznym chłopakiem i jest pod dobra opieką. Trzymaj się kochanapilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Lena masz racje...!
Jak dostałam do podpisania zgody na drenaż płuc, intubacje, przewiezienie do innego szpitala i jeszcze kilka innych to płakałam przez trzy dni. Zerkam tu co chwile ze łzami w oczach bo to takie strasznie trudne.
Ale dokładnie tak jak piszesz! To tylko chwila. Trudna chwila, ale potem będzie się doceniać każdy moment. I każdej nocy kiedy nie śpimy, przytulam Ninke i dziękuje że jest zdrowa. I chyba tylko to mi daje sile żeby teraz funkcjonować. Ach, spłakałam się...
Phappy dobrze że się odezwalasnie wyobrażam sobie ilości obowiązków przy bliźniakach... trzymajcie się!
-
Patrycja - no tak, jak leży to ciężko coś zrobić..
u nas mała staremu poleżeć nie dała. Od wczoraj każe się nosić tatusiowi na rękach, bo inaczej jest histeria :p
A tymczasem moje dziecko robi zapasy jedzenia - chyba na gorsze czasy. Co jej dam, to wypluwa i pod poduszkę chowa..malka, blue00 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Jeżowa, Rucola - czy takie choinki doniczkowe to długo są ładne? Jak się je potem przechowuje? Chciałabym taką potem przesadzić na działkę, a nie mam pojęcia jak ją przetrzymać do wiosny
Tak mi się przypomniało...
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMam trochę więcej informacji. Dominik ma zapalenie płuc i dostaje dwa antybiotyki. Stan jest stabilny, saturacja taka jak wczoraj ale pod mniejszym napływem tlenu. Dzisiaj ma mieć punkcję w celu sprawdzenia czy infekcja nie zaatakowała układu nerwowego. Mąż właśnie jedzie do niego, był u mnie, wziął trochę mojej siary, nie wiem jeszcze czy mu podadzą te porcje, bo na razie jest na karmieniu dożylnym. Ja jutro wychodzę i pojedziemy go zobaczyć i z nim pobyć.
Jeżowa lubi tę wiadomość