X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- ja pewnie też dla spokoju bym przyspieszyla badanie. Najwyżej dostaniesz skierowanie na kolejne. Wiem,ze każde badanie to stres, ale przynajmniej będziesz wiedziała,że wszystko jest ok- bo wierzę, że badanie to potwierdzi !

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wszystko zależy. Jak odejdą wody zielone to natychmiast trzeba się udać do szpitala. A jeśli normalne to spokojnie dopakuj torbę i jedź do szpitala. Oczywiście w Twoim przypadku jest jeszcze kwestia pory dnia bo w nocy to żaden problem ale już w piątek o 16 to dojazd do szpitala ponad godzinę może Ci zająć.

W szkole rodzenia położna mówiła, że mamy 2h czasu na pojawienie się w szpitalu w przypadku odejścia wód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 02:56

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Hej Anna Stesia, co tam u Was na froncie? Jak tam rozszerzanie diety i rytm życia z Tobą w pracy?

Nika, Achia, Lunaris - ostatnie dni/tygodnie to jak lata się ciągną, oj tak! Wszystkim Wam życzę spokojnych porodów, bez zielonych wód płodowych i stresów, jaki dzisiaj w nocy musi przeżywać Lamcia :( wiesiołkujcie się, kochajcie, pijcie malinę, a nóż widelec coś ruszy!

Rucola a jak tam u Was? I Kaczorka jak tam Alusia i jej angina (której nie lubimy i którą przeganiamy!)?

Miło, że pytasz, dziękuję! Trochę zalatana jestem :-( Nie mam siły ani czasu porządnie się wgryźć w forum, czytam, ale czasem tylko zdażę polubić wpisy. Nie wiedziałam, że to wszystko będzie takie trudne - zgranie pracy i projektów z ogarnianiem domu i synka. Żałuję, że pół roku macierzyńskeigo tak szybko minęło, był to wspaniały czas, teraz czuję, jakbym okradała swoje dziecko z czegoś, co mu się należy. Rozszerzanie diety idzie nam nieźle, choć jeszcze nie jesteśmy wprawni - pewnie będzie lepiej, gdy w końcu skorzystamy z krzesełka. Mały ciągle budzi się w nocy co godzinę i nic nie zapowiada, że to się zmieni. Czekam na święta, będe miała kilka dni oddechu od tego kołowrotka. Wszystkie trudy wynagradza synek - stał się bardzo mobilny, trzeba miec oczy dookoła głowy, pełza, turla się, szoruje brzuszkiem, nie poleży na plecach nawet 10 sekund (co jest śmieszno-straszne przy przewijaniu). No i te uśmiechy - smieje się aż się zanosi, coraz mniej płacze, a był bardzo płaczliwy. Warto było czekać. Lgnie do ludzi, cieszy go każda zabawka, każdy odgłos, każdy wygłup. Gaworzy do upadłego, opowiada swojemu misiowi piekne historie, zwierza się z sekretów, ciągle nas zaczepia, rozmawia ze swoimi dłońmi. Robi się z niego cudne pogodne dzieciątko.

Mówię Wam - po 6 miesiącu życia jakość współpracy z dzieckiem bardzo się poprawia. Niech to będzie dla Was nadzieją :-D

Jeżowa, summer86, Achia, Lunaris, Flowwer, Lusesita, pilik, JustynaG, KateHawke, Rucola, veritaserum, Kaczorka, Sarna84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie zrobię, zaraz mamy szczepienie to poproszę i skierowanie na nfz i umówię, zobaczę jak terminy. Pewnie jestem przewrażliwiona, ale wolę sprawdzić. Prywatnie i tak mam najszybszy termin. Może się męczy bo jednak je już ponad 120 na raz a to łakomczuch i szybko jej to idzie ? A kolki czasem bywają okropne więc dlatego się zanosi, tak to sobie tłumacze, bo przecież w badaniu nic nie wyszło. Trochę mnie uspokoilas Summer :)

Achia mieliście przepiękna sesję taka naturalną :) kolejna już z Oskarem na rękach :)

A co do szczeniaczka uczniaczka to akurat moja późno się nim interesowała, jakoś koło roku dopiero. Wcześniej dosłownie moment na niego patrzyła ale bez szału, ale wiadomo, każde dziecko inne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 03:25

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, cudownie czytać o postępach Twojego synka, pięknie to opisałaś. Jestem pełna podziwu, że udaje Ci się łączyć te wszystkie role.

Ja chyba nie jestem tak silna jak Ty i Pilik jesli chodzi o problemy ze spaniem. Powoli przestaję funkcjonować przez te pobudki. Postanowilam, ze jeśli w ciągu kolejnych 2 tygodni nie będzie poprawy, kończę kp. Moj cel to było 6-mcy, pózniej planowałam rok, ale przy takim trybie funkcjonowania Ani, nie dam rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 03:52

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek dostał szczeniaczka uczniaczka na święta, miał wtedy 10 m-cy, ale nie był nim wtedy za bardzo zainteresowany. Dopiero jak miał gdzies 1,5 roku, także myślę, że dla półrocznego dziecka trochę za wcześnie.

Ja bym poszła w jakieś sortery, np taki właśnie garnuszek, ten roler też jest fajny, zabawki z dumela- np pudełko uczydelko. Polecalam też kostki (takie kartoniki) z trefla, też są bardzo fajne.

malka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer współczuję tych nocy. A próbowałaś np ściągnąć swoje mleko na noc i podać w butelce osiągnięte? Wiesz wtedy ile dziecko zjadło i czy powinno być najedzone i zobaczyć czy będzie lepiej spać.

Ja właśnie karmię. Mała późno zasypia, bo często koło północy, ale budzi się na jedzenie po jakiś 4h.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zabawek to jeszcze pszczoła do raczkowania skip hop. Ogólnie dla półrocznego dziecka dobrym pomysłem na prezent są zabawki wspierające motoryke.

Malka może tu coś znajdziesz:
    http://lovemamissima.pl/ekspert-mamissimy_-pawel-zawitkowski-niezbedne-do-rozwoju_-zabawa/#

malka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Mnie obudziła dziś @ bólem brzucha i pleców :-( Widzę, że wraca regularnosc, bo ten cykl miał już tylko 35 dni. Czyli prawie moja norma.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Kuźwa już mam dosyć znowu mnie coś rozkłada .. dopiero pozbyłam się wstrętnego przeziębienia a dziś wstaje z zawalonym gardłem .. do tego pokłóciłam się wczoraj z eMkiem . OswiadcZyl mi wieczorem, że wychodzi do baru z kumplami i jakby nigdy nic
    Wyszedł ! Wrócił nad ranem ! Nie mam zamiaru się do gada odezwać ! :/

Miłego dnia kochane !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dzięki dziewczyny za odp- Justyna przypomniało mi się jak napisałaś o tych 2h, że nam też to położna w SR mówiła. No ale pytałam teoretycznie. Na razie tylko brzuch jakby częściej boli jak na@ i dziś też częściej wstawałam do WC

Lusesita- oby @ lekką była, skoro już się pojawiła!

Patrycja-oj też bym się do męża nie odzywała. no i zdrówka życzę, żeby nic tam się nie rozkręciło!

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ostatnio faceci mają chyba jakaś fazę na nietakty i afery.
    Na przeziębienie zapidaj sobie herbatkę z miodem. Oby szybko puściło.

Achia jaki tym ;-)
    A może coś się kroi u Ciebie? Forumowe dzieci lubią się rodzić w weekendy :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nie złym stanie musiał wrocic bo weszłam do pokoju a tam sama gorzelnia ...
    chciałabym zostawić mu Oliviera na cały dzień i jechać do rodziców ale szkoda mi dziecka, że cała niedziele spędzi z ojcem który leczy kaca ...

A herbatkę już pije :*

Achia kochana oby się coś zaczynało rozkręcać :)
    Lusesita wspolczuje @ ! Ja po porodzie dosyć szybko dostałam coś mi się kojarzy, że zaraz po połogu ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 09:18

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mam nadzieje że po nocy dobre wieści i stan Domisia stabilny. Myśle o Was cały czas.

Ja oo całej nocy z ssakiem przyklejonym do piersi wstałam z zastojem... organizm odmawia współpracy i domaga się odpoczynku. Cała chora się już czuje (gardło, katar..)

Summer poczekaj do końca skoku, za dwa-trzy tygodnie powinno być lepiej. A jeżeli nie to pytanie podstawowe - jeżeli przejdziesz na mm to część karmień i usypiania nocnego przejmie eMek? Bo jeżeli nie to może się okazać że tylko sobie dodałaś roboty...

Achia mi odeszły wody w trakcie akcji i Ninka się urodziła jakieś 1,5 godziny pozniej...!

Co do zabawek u nas nadal hitem jest „Słonik na dzień i noc” Smily play. Poza tym bardzo polecam wierze z Ikea kosztuje 10zl, każde pudełeczko na jakieś dziurki i w kąpaniu też się ekstra sprawdza, Ninka lubi rozwalać jak zbudujemy i przekładać sobie. Ja też jej wkładam różne rzeczy to tych kubeczków i jest bardzo zadowolona.
    https://m2.ikea.com/pl/pl/p/mula-foremki-60294877/
    W ogóle z tej serii mula są super zabawki. A i jak któraś szuka stojaka drewnianego na zabawki to też mają. Ja żałuje że tak późno ho odkryłam.
    Poza tym miękkie klocuszki (w smyku są z BamBam, bardzo polecane są z btoys ale sporo droższe.)
    Z btoys tez bardzo fajny zestaw piłek sensorycznych, ale uważam, że cena też mocno przesadzona...
    My kupujemy Nince pianinko szczeniaczka z fisher price i szukam czegoś co wydaje odgłosy zwierząt (arka Noego super ale chyba jeszcze nie na teraz)
    A no i hula kula chcemy, poluje na używaną bo sporo ich a plastik łatwo zdezynfekować i wyczyścić ;)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 09:18

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita- przyszła mi taka myśl do głowy, ale potem przyszedł poranek i wszystko odeszło jak ręką odjął...tylko muszę Oskara obudzić, bo tak jak fika non stop ostatnio, tak coś zrobił się ospały. Ja wiem, że pogoda za oknem fatalna, no ale ;)

Patrycja- faktycznie, szkoda syna, by tatę oglądał cały dzień w takim stanie.. ale obiadu to mu- Emkowi w sensie- nie rób!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 09:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam tylko krople siary na brodawkach, czy i jak zbierać to dla dzidziusia?

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka dziewczyny pisaly, zeby bezposrednio do strzykawki. Ale nie chce źle doradzić.
    Powiedz jak Ty się czujesz? Masz jakieś wieści jak Domis?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka poproś o strzykawki, na początek takie maks 5ml, wyciskasz i po kropelce lekko wciągasz do strzykawki. Na początek ciężko, ale dojdziesz do wprawy na pewno! Ja ściągałam, strzepywałam i delikatnie wypuszczałam powietrze żeby nie wylać tych kropel i dalej ściągałam żeby strzykawka była pełna mleka nie powietrza. Jakbyś miała jakiekolwiek pytania możesz pisać na pw czy fb.

Edit. Sprawdziłam, ja zaczynałam od strzykawek 2ml, łatwiej mi się do nich ściągało

Nie wiem ile będziesz w szpitalu, ale jak wiecie że Maly przynajmniej kilka dni zostanie na oddziale to niech eMek koniecznie kupi torbę termiczną, wkłady żelowe do mrożenia i pojemniki na mleko (z medeli są super takie buteleczki małe jednorazowe - których można używać więcej niż raz ;)! - 80ml)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 09:37

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko, dalej mocno trzymam kciuki za Domisia. Wiesz co u niego? Nie załapałam się na zdjęcie, będę polować na następne.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia oczywiście, że mu nie zrobię ! Jeszcze trochę ogarnę się i młodego i jadę na cały dzień na wioskę ...

Lamka tak jak dziewczyny pisza - strzykawka . Duzo siły ! Myśle o Was .

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 2483 2484 2485 2486 2487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ