X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- ja właśnie rozmawiam z koleżanką, która dopiero skończyła 36tydz, odszedł jej czop, ma już skurcze i szyjka się przygotowuje -wygląda na to,że urodzi przede mną. Lekarz tylko kazał jej się pooszczędzać, żeby mieć skończony 37tydz.. ale to jej drugie. Pierwsze urodziła z zaskoczenia- kiedy nic tego nie zapowiadało ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest ciężko. O 6:40 odeszły mi zielone wody, Domin na zapisie okej. O 10.40 pierwszy skurcz po oksytocynie, szyjka zero reakcji na skurcze. Wody bardzo brzydkie. O 13.00 urodził się Dominiś przez cc. Duży chłop, 4120g. Zabrali go od razu na badania, bo spadła mu saturacja. Zawiezli go do Wrocławia, gdzie jest wyższa referencyjność. Ja czuję się ok, ale jestem przerażona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 17:03

StaraczkaNika, Nadzieja22, -Mamunia-, Ania1003, Yoselyn82, Minnie89, Achia, veritaserum, Lusesita, KateHawke, Madzik34, Malwas, JuicyB, Siwulec, Anna Stesia, Flowwer, Sarna84, Aga9090, golonat lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- na pewno dobrze się nim zajmą w tamtym szpitalu i wszystko będzie ok! Choć wiem, że masz na pewno natłok myśli i się boisz. Mąż jest z Dominikiem? Informują Cię na bieżąco żebyś się nie stresowała? trzymam cały czas kciuki! no i gratuluję!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 17:25

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś, jak dobrze że się położyłaś do szpitala i wzięłaś za wywoływanie! Tak to by to pewnje jeszcze dłużej potrwało!
    A chłopak duży i silny - poradzi sobie znakomicie. Mam nadzieję że mąż Ci wszystko pisze na bieżąco, żebyś się nje martwiła.

Gratulacje, Lamuś-mamuś <3

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kochana po pierwsze ogromne gratulacje <3
    Po drugie Dominik to silny chłopak i na pewno wszystko będzie dobrze! Niezmiennie trzymam za Was kciuki !
    Koniecznie informuj nas jeśli tylko będziesz miała na to siły !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka Gratuluję!!! Chyba największy chłopczyk z forum :-) co do obaw, rozumiem Ciebie, czlowiek sobie nie tak to wszystko wyobrażał...ale nie przywolujmy złych myśli. Ty dochodz do siebie, bo Dominik bedzie czekał na Ciebie.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratuluję <3 Trzymam kciuki za Dominika, da sobie chłopak radę!

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko kochana nawet nie wiesz jak ja bardzo Cię rozumiem, aż mam gęsia skórkę bo wspomnienia szybko wracają - Domiś da sobie ze wszystkim radę! Jesteś dzielną mamą, najważniejsze, że ma dobrą opiekę i jest pod okiem specjalistów. Trzymam za Was ogromne kciuki <3 jedyne co możesz teraz zrobić to zadbać o siebie i ewentualnie o laktację, bo już niedługo będziesz potrzebowała siły, żeby się zająć swoim syneczkiem

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny faktycznie babka jak jej napisałam że trzeba będzie dopłacić to zamilkla

Nadzieja taki mam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb81685041d1.jpg

Lamka całym sercem jestem z tobą

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - gratulacje, nie puszczamy kciuków! Najgorsze za Wami, teraz wypoczywaj, mam nadzieję że Domiś niedługo będzie z Tobą!

dqprhdge2q9dik3m.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, gratulacje kochana, dokonalas wielkiej rzeczy, bo każde nowe życie to cud. Lekarze szybko zareagowali z cc, Dominis jest teraz pod opieką specjalistow, musi byc wszystko dobrze. Dbaj o siebie i zbieraj siły, bo dużo przeszlas w ostatnich dniach.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przede wszystkim gratulacje :* dobrze, że byłaś już w szpitalu, to reakcja była szybka. Jak widać do samego końca nigdy nie można być niczego pewnym... Dobrze, że jeśli uważali to za koniecznie, to zabrali Domisia do Wrocławia, zaopiekują się nim perfekcyjnie, żebyście za kilka dni mogli spokojnie się tulić. Mam nadzieję, że Ty szybko dojdziesz do siebie po cesarce. Nie będę udawać, że rozumiem co czujesz, bo nie da się tego zrozumieć, póki się nie przeżyje. Ale wierzę, że wszystko będzie dobrze :*

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję i proszę o kciuki dla naszego synka. Będę walczyć o laktację.

A oto Dominik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 22:29

Lunaris, Jeżowa, StaraczkaNika, Bajkaaa, JustynaG, Lena21, Ania1003, KateHawke, Madzik34, Lusesita, Malwas, Patrycja20, Kaczorka, JuicyB, veritaserum, -Mamunia-, Achia, blue00, olik321, Yoselyn82, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- ślicznego masz synka <3 i jaką ma bujną fryzurę!:)) kciukówszczamy!

• pilik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kochana..! Ściskam bardzo, aż się trzęsę na wspomnienie, tak bardzo mi przykro że musisz to przezywać i tak się czuć.
    Domiś jest cudowny i wierzę że za kilka dni będzie zdrowiutki i będziecie się tulić! Dużo siły na najbliższe dni i gratulacje!! <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamciu życzę Wam DUUUUUUUUUŻO zdrówka -Tobie i ślicznemu Domisiowi <3 Zobacz nawet jest podobny do dzieciaczka na Twoim avatarku! I jakie fajne włoski! Już możecie dredziki kręcić ;) Piękną ma wagę -szybciej i łatwiej będzie wychodził z inkubatora. Odpoczywaj, regeneruj się szybko a my będziemy kondensować dobre myśli wokół Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 19:48

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzień fajny bardzo -skusiłam się przy okazji zakupów w Lidlu i kupiliśmy żywą choinkę w doniczce :D Franek w 7 niebie a na wiosnę pójdzie na działkę (choinka, nie dziecko). Jestem spuchnięta jak balon! Nogi obrzęknięte, ręce drętwieją, twarz jak księżyc w pełni- nie wiem kiedy tyle wody nabrałam. Męczę się straszliwie przy najmniejszych czynnościach. Dopiero to odczułam jak wyszliśmy z domu na dłużej (niż droga do i z przedszkola). Chyba pora odpuścić wszelką działalność poza domową.

Ibishka o rany :( współczucia i zdrówka dla Gabi :( najgorsze dla mnie jak dziecko wymiotuje bo ciężko nawodnić :( do tego jeszcze gorączka. Mam nadzieję że za chwilę będzie lepiej.

Karma wygląda na to że jesteś coraz bliżej finiszu :) może będziemy rodzić razem ;) ja chyba zamknę grudniową pulę jak tak dalej pójdzie.

Achia nie załapałam się na fotę :(

Jeżowa mam nadzieję że mąż zrekompensuje Ci to co powiedział... ja to nerwowa jestem - już by talerze po domu latały! czemu faceci są tacy tępi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 19:49

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, jestem myślami z Tobą i kciuków za Domisia nie puszczam!

Jakbyś potrzebowała informacji, jak walczyć o laktacje czy cokolwiek innego to wal śmiało. Pomożemy!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratulacje!!!!
    Faktycznie spory chlopak:)
    Na pewno wszystko bedzie dobrze.Spadki saturacji zdarzaja sie(moja druga tez tak miala).
    Musi troche polezec i odpoczac i zobaczysz,ze wszystko sie wyrowna!!
    Maz jest z synkiem??
    Na razie odpoczywaj i zbieraj sily:)trzymam kciuki abyscie szybko byli razem!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratulacje !!!
    Domiś śliczny z mega bujną czuprynka.
    Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 2481 2482 2483 2484 2485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ