Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris ale bym wysmarowała tej lekarce opinie... wierzyć się nie chce i szkoda gadać dosłownie...
Oby jutro wiedziała że Ty to Ty a nie szukała w pamięci i się zastanawiała co robić...
Achia to może być nic a może być począteksama wiem że na końcówce doszukuje się objawów porodu jak po owulacji objawów ciąży...
Kaczorka dobrze że Aluśka lepiej! Mam nadzieje że zęby nie dadzą mocno popalić...
U nas poranek płaczu właśnie przez zęby. Dobrze, że chusta działa kojąco na wszystko póki co...Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris brak mi słów... Może faktycznie popracuj nad rozkręceniem akcji w domowym zaciszu, nie zaszkodzi a może pomóc. Oby tak lekarka się ogarnęła jak Cię jutro zobaczy... Z całego serca Ci życzę żeby zaczęło się samo jeszcze dzisiaj
Achia może coś się już świeci, czekamy tu wszystkie na Oskara
Kaczorka zdecydowałam, że nie będę ryzykować, koleżanka chyba nie zrozumiala moich obawcieszę się że z Alutka już coraz lepiej
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Lunaris, tulę mocno, mam nadzieję, że jutro ta lekarka się ogarnie i zajmie Tobą tak jak należy.
Kaczorka, cieszę się, że Aluska już lepiej. Usciskaj ją od e-ciotki. Czyli z tą odrą nie bylam zbyt przewrażliwiona?
Lamka, cieszę się z kolejnych dobry wieści. Trzymam kciuki za wypis i szybkie spotkanie z synkiem. A co do laktacji, dzielnie walczysz i mleko na pewno się pojawi.
U mnie kolejny dzień zombie, ale nie będę marudzić.
Mała dostała zabawke na mikolaja od teściowej.. Od lat 3 z ostrzeżeniem o malych przedmiotach i ryzyku uduszenia. W takich sytuacjach myślę, że to jednak dobrze, że nie garną się do opieki nad nią. A po ostatniej lalce, ktorej wychodzą wlosy i mała placze na jej widok, emek delikatnie prosił, żeby zwracali uwagę na bezpieczeństwo gdy coś kupująKaczorka lubi tę wiadomość
-
Achia - jej! Przecież Ty też już prawie w terminie jesteś! Niech Cię Oskar za długo nie męczy i podejmie męską decyzję, że czas wyjść - raz a porządnie
Pilik - płaczu przy ząbkach współczuję.. u Aluśki przy pierwszych był katar i zapalenie oskrzeli. Później szło w miarę bezobjawowo aż do tych trzonowych czwórek.
A dzięki Waszym radom zamówiłam na przyszłość termometr bezdotykowy Geratherm (czy jakoś tak). Bo jednak przy żywiołowym starszym dziecku tradycyjny termometr się nie sprawdza :p
I śpiworek do wózka też zamówiłam. Ale chyba cebula jestem i szkoda mi było 250zł. Znalazłam inne za 115zł :p ale idealnie wkomponowuje się w wózek i torbę do wózka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b38e9133c8ff.jpgpilik, summer86, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris,kładź się na Staszica,tam ci od razu zrobią cc
.To są jakieś jaja z tej twojej pani dr.
Lamka,tu ci jeszcze nie gratulowałam DomisiaDużo zdrówka dla niego a dla ciebie wytrwałości
Za tydzień będziecie w domu,zobaczysz,że zleci szybko.
Wczoraj Wojtuś miał gorszy dzień.Po porannej pobudce cały dzień drzemał po 10 min.Wieczorem razem padliśmy i spał pięknie z przerwami na karmienie cała noc.Teraz też śpi.Nie wiem czy to wina tej paskudnej pogody czy co innego.Oby dziś było lepiej.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb6444b3d64.jpgKaczorka, pilik, Nadzieja22, Lusesita, Patrycja20, KateHawke, Ania1003, Lunaris, Bajkaaa, Yoselyn82, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypilik wrote:Achia to może być nic a może być początek
sama wiem że na końcówce doszukuje się objawów porodu jak po owulacji objawów ciąży...
Hehe -dokladnie! Ale jak czytałam w nocy o bólach @ przed porodem, to były opinie, że u jednej taki był tuż przed, u innej tydzień przed, a u jeszcze innej miesiąc przed :p więc wiem, że to nie musi niczego oznaczać.
Właśnie przelecialam z mopem mieszkanie, w planach miałam dłuższy spacer z psem bo świeciło słoneczko, ale dupa- zaczął padać deszcz z mikro śniegiem. Muszę męża namówić nabo skubany ma opory! Mówiłam mu to,co pisałyście, że z całym szacunkiem ale tak długiego nie ma, żeby małego dotknąć bo i czop jest i worek owodniowy, ale coś nie dociera :p
Kaczorka- dobrze ,że ze zdrowiem lepiej a śpiworek jest śliczny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 10:17
Kaczorka, pilik, Lusesita, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka piękny śpiworek!!! Co to za strona?? Ja myślę, ze do spacerówki tez nie będę szaleć i kupię coś w podobnym budżecie.
Lamka całe szczęście, ze jesteś na OF i Dziewczyny dzielą się swoimi doświadczeniami, bo były w podobnej sytuacji, mam na myśli Pilik i Lenę i obydwie karmią piersia!!! Wierzę, ze Twoja determinacja przyniesie efekt. No i ogromnie się cieszę, że kardiolog miał dla Ciebie najlepsze z możliwych wiadomości. Ja sobie pomyślę, ze dziś zobaczysz Malucha to normalnie mam gule w gardle ze wzruszenia. Chyba tylko matka zrozumie drugą matkę...
Summer bardzo Ci współczuje tych nocy i ...zachowania teściów... nie pozostaje nic innego tylko chować przy nich te zabawki...
Lunaris brak mi słówKuźwa czy ona nie rozumie że Ty się stresujesz? a jej zachowanie naprawde nie pomaga... Dzięki temu że ma tyle wpadek masz prawo ją jutro solidnie przycisnąć i kurka albo w prawo albo w lewo....
Ja dziś się wyspałam, ale jakas niepociumana jestem. Zaraz Młody wstanie to idziemy na spacer. Może się rozruszam....Jeżowa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola - a jakiś taki sklep wynalazłam :p na allegro byli, ale weszłam na ich stronę zobaczyć co mają
https://sklep-edisa.pl/index.php?id_product=1133&controller=product
Summer - na teściów czasami nic się nie poradzi.. a takie nietrafione zabawki to można oddać albo schować na dno jakiegoś pudła.
Heh, Ali apetyt wróciłRucola lubi tę wiadomość
-
Melduję, że u mnie 0 porodu.
Do tego martwię się że młoda od wczoraj jakaś leniwa. Niby się rusza, ale jakoś tak bez energii
Ja też nie mam energii. O 7 zadzwoniła sąsiadka z prośbą żebym posiedziała z jej córką, bo jej coś wypadło. Zerwałam się w piżamie i bez telefonu i dopiero teraz wróciłam.
Achia też właśnie myślałam że pójdę na spacer i zakupy a tu zaczęło padać to coś! Może za chwilę już przejdzie.
I czytałam dokładnie to samo co Ty tylko ka wyszukiwałam ból krzyża przed porodem - u niektórych był tuz przed akcją, u innych już na 2 tyg przed porodem, a u jeszcze innych nie miał nic wspólnego z porodem
Heh, i mój mąż też nie chce się brać do roboty. No przecież go nie zgwałcęA że wygląd mało sexi to i kusić nie ma jak... Ehh, niech przestanie padać to pójdę po ananasa i chili.
Lunaris do niczego ta Twoja ginka. Może lepiej się zgłosić do innego szpitala?
Lamka dasz radę! Jesteś twardzielem- wywalczyłaś dziecko to i z mlekiem da radęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 10:50
-
Summer u nas prababcia takie prezenty robi. No ale jednak wiek i w ogóle to jej się wybacza dziękuje i chowa jak wyjdzie
.
Ale dziadkowie bez przesady no... też bym się wkurzyła.
Moja teściowa wybrała najlepszą opcje i dała mi kasę żebym sama kupiła prezenty.
W ogóle w tym roku spędzamy wigilie u teściów, ale wczoraj wyszło że całe moje rodzeństwo w tym roku u teściów (a jest nas sześcioro) i po konsultacji z teściową zaprosiliśmy moich rodziców też. Mój eMek ma siostre samotną więc u nich zawsze mało ludzi i jego rodzice się ucieszyli. Z jednej strony mam obawy bo nasi rodzice to totalnie różne światy a z drugiej się cieszę i fajnie w sumie że Ninka będzie miała taką pierwsza wigilie
Blue Wojtus jest cudowny
Kaczorka u nas właśnie było kilka dni katarku, taka woda sama, ale od wczoraj lepiej... mam nadzieje że nie zejdzie niżej. W środę mamy wizytę w szpitalu to ją zbadają dobrze, w piątek też byłyśmy pobrać krew więc będę widziała jakie ma wyniki i się upewnię że ten katar od zębów.
Ja jestem dość mocno przeziębiona dlatego miałam obawy czy to na pewno to czy jakiś wirus...
Dziewczyny które mają abonament w play, właśnie zobaczyłam że zrobili promocje i jak się włączy w aplikacji Play24 netflixa to jest pół roku za darmo, pozniej doliczają do faktury. Zrezygnować można w każdej chwili.Jeżowa, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka bardzo ładny śpiworek! Ja wciąż nie wiem czy kupować teraz, ubieram Agatkę w polarowy kombinezon i przykrywamy kocem (jak było chłodniej to najpierw dawałam koc całoroczny z Lullalove a potem ten jej tradycyjny spacerowy minky z wypełnieniem) i na to daję tę osłonkę od gondoli. Wydaje mi się, że ma tam ciepło... Trzonowe niech szybko się wyżynają i dają Alusi spokój!
Lunaris Ty biedna kobieta, naprawdę współczuję takich nerwów na końcówce, zachowanie lekarki poniżej krytyki. Mam nadzieję, że jutro jak pójdziesz to już Cię zostawią, w tę albo we wtę, niech przestanie Cię już zwodzić
Luna decyzja rozsądna, a jak ktoś nie rozumie to tradycyjnie kij w okojakby ludzie byli trochę bardziej empatyczni, to świat byłby lepszym miejscem.
Achia sama wiesz, jak jest - wszystko może być objawem a może nie być... Na końcówce szukamy wskazówek porodu, a odnoszę wrażenie, że rzadko kiedy się one sprawdzają, trochę podobnie jak z objawami przy szczęśliwych cyklach. Nie mniej jednak zapraszany już Oskara na świat oczywiście!
Summer masz rację, dobrze, że teściowie się nie garną do opieki, bo by tylko zagrożenie stanowili dla Ani. Nie wiem, czego dorośli ludzie nie rozumieją w przedziale wiekowym zabawek i ostrzeżeniach o małych elementach, naprawdę.
Lamciu już się nie będę tu powtarzać, ale wiesz, że cały czas kibicuję i trzymam kciuki :*
Rucola polubiłam za bycie "niepociumaną"
Pilik fajna tak rodzinna Wigilia - znaczy mam nadzieję, że taka będzie! Bo wiem, że to czasem nic nie wiadomooby to był spokojny czas, a Ninka będzie wykochana przez babcie i dziadków
oooo i doczytałam o Netflixie!!! Ale jazda, muszę to obyczaić!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 10:57
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika to przybijam piątkę
napisałam do męża, czy może pojedziemy do Ikea chociaż :p z psem tak czy siak będę musiała wyjść, a na ile to się okaże
Czekanie o tyle mnie wkurza, bo wszystko jest zrobione, chatę mamy wysprzątaną i co tu robić :p Nika- jak masz chęć i mąż może Cię przywieźć w tygodniu to wpadaj na herbatkę z malinbędziesz musiała wejsc na 3 piętro!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 10:56
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Jezowa ja z głupoty całkiem przez przypadek o tym netflixie teraz przeczytałam! Już sobie ustawiłam przypomnienie jak mi się będzie kończyć teraz netflix to wyłącze i aktywuje tam
pół roku to sporo kasy w końcu!
Nadzieja pytałaś o rossmana, przejrzałam całą ofertę o ja polecam:
- hipp babysanft oliwka, żel do mycia ciała i włosów z pompką, kaczuszka, krem żółwik. Pierwsza super czwórka do kupienia jak dla mnie :p
- babydream chusteczki nawilżane w 99% nasączone wodą, podkłady do przewijania 60x60,
- babycap woda morska
- bepanthen
- tami bawełniane ręczniczki
To takie pewniaki dla mnie które w większości mogą długo leżeć i są potrzebne w dużych ilościach
Achia i Nika polecam sprzątanie na kolanach. Serio szorowanie wanny, podłogi czy generalne porządki w szafkach przy podłodze...
SWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:10
Achia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:Jezowa ja z głupoty całkiem przez przypadek o tym netflixie teraz przeczytałam! Już sobie ustawiłam przypomnienie jak mi się będzie kończyć teraz netflix to wyłącze i aktywuje tam
pół roku to sporo kasy w końcu!
Nadzieja pytałaś o rossmana, przejrzałam całą ofertę o ja polecam:
- hipp babysanft oliwka, żel do mycia ciała i włosów z pompką, kaczuszka, krem żółwik. Pierwsza super czwórka do kupienia jak dla mnie :p
- babydream chusteczki nawilżane w 99% nasączone wodą, podkłady do przewijania 60x60,
- babycap woda morska
- bepanthen
- tami bawełniane ręczniczki
To takie pewniaki dla mnie które w większości mogą długo leżeć i są potrzebne w dużych ilościach
Achia i Nika polecam sprzątanie na kolanach. Serio szorowanie wanny, podłogi czy generalne porządki w szafkach przy podłodze...
S
Hmmm tak patrzę na to Play24 i ja to nie widzę takiej opcji u mnie niestetyznaczy jest ogólnie Netflix i mogę "podpiąć" go pod rachunek z Play, ale o tej promocji przeczytałam dopiero w regulaminie i tam jest coś o jakiś aneksach do umowy, że trzeba zawrzeć na pakiet internetu i wtedy dostaje się te 6 miesięcy Netflixa. Albo ja jakaś niepociumana jestem
hahaha, Rucola, dodaję to słowo na stałe do mojego słownika
Rucola lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Nika to przybijam piątkę
napisałam do męża, czy może pojedziemy do Ikea chociaż :p z psem tak czy siak będę musiała wyjść, a na ile to się okaże
Czekanie o tyle mnie wkurza, bo wszystko jest zrobione, chatę mamy wysprzątaną i co tu robić :p Nika- jak masz chęć i mąż może Cię przywieźć w tygodniu to wpadaj na herbatkę z malinbędziesz musiała wejsc na 3 piętro!
Ale mnie wymęczyły te 3 h z roczniakiem - Kaczorka, teraz wiem mniej więcej jak to u Ciebie wygląda! Nie wiedziałam że dzieci w tym wieku potrafią tak szybko popylać, chować się w zaułkach i pod meblami tylko po to zeby wepchnąć do buzi coś nieodpowiedniego...
A jak to jest z tym 2+2? Moźna kupić jedną taką czwórkę, czy dowolną ilość takich czwórek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:20
-
nick nieaktualny
-
Nika - tylko jedną
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Achia szczerze mówiąc nie wiem, my ją mamy, ale nie była potrzebna wcześniej niż miała miesiąc.
Jezowa kurczę może zależy od pakietu? My mamy duet i mamy tez internet mobilny. Ale tez o promocji dopiero w regulaminie doczytałam a że ostatnio mało sypiam to też mogłam zle zrozumieć ;p spróbuje tak czy siak, i tak kupuje więc bez różnicy z której strony będę płacić, a może akurat ;p
Nika możesz raz skorzystać z promocji. Produkt muszą być cztery różne. Możesz założyć aplikacje na męża i wtedy możesz dwa razy kupić
A i ta seria aa i love you baby podobno cała fajna i ja lubię też derma eco baby (ale te trzeba stacjonarnie, nie ma ich online dostępnych)