X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ale ze mnie gapa, za Ciebie też oczywiście kciuki dzisiaj! Super że dzieciaki się tak cieszą :) ich radość jest bezcenna :)

Reset i właśnie takich ludzi nienawidzę, którzy są totalnie bezmyślni i widzą tylko czubek swojego nosa. Przykro mi że Cię tak potraktowała :( ale masz to za sobą a następnie spotkanie tak jak piszesz, będziesz z brzuchem i do woli narzekaj wtedy na ciążowe dolegliwości, przy okazji ją możesz trochę obrzygać jeśli sprawi Ci to radość ;)

Dziękuję za kciuki, przepraszam że mnie mało te ostatnie dni, ale naprawdę zdycham z bólu, a jak nie zdycham to próbuje odpocząć. Waga leci w dół jak szalona przez to wszystko, zaraz dobije do przedciążowej.

Justyna tak na szybko napiszę tylko, że powód podaje adres zamieszkania świadków których powołuje, sąd nie ma obowiązku weryfikowania ich prawdziwości, a podwójne awizo sąd uznaje za doręczone do adresata mimo zwrotu. Czy ona mieszkała wcześniej pod tym adresem? Coś pokombinuje ale to jak emek wieczorem będzie w domu, bo z dzieciakami nie mam kiedy wziąć do ręki kodeks. Na szybko przyszło mi do głowy zwolnienie lekarskie, że niemożliwe jest jej stawiennictwo na rozprawie, ale nie wiem czy ma taką możliwość.

Siwulec lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Bajka ty te 30kg to chyba w biuście trzymasz bo laska z ciebie <3 to ja marzę o 15kg mniej bo obecnie 80kg i nie chce dalej schodzić. Startowałam przed ciążą z 75kg ale 65 to byłby mój ideał.
    A jednak magia snapa haha :) ja obecnie mam 15kg więcej niż ty także dążymy do tego samego celu tylko ja mam dwa razy więcej do zrzucenia haha

Aha akurat cycki mam małe to nigdy nie rośnie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:59

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wyglądasz bajecznie <3 !!!

Bajkaaa, Jeżowa lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A jednak magia snapa haha :) ja obecnie mam 15kg więcej niż ty także dążymy do tego samego celu tylko ja mam dwa razy więcej do zrzucenia haha

Aha akurat cycki mam małe to nigdy nie rośnie haha
    Chętnie oddam połowę moich bo jak pęcznieją od nadmiaru mleka to czuję się jak monstrum :P tylko mój dzieć kocha je miłością bezgraniczną

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka super wygladasz :)

ja tez musze isc do fryzjera a juz wybieram sie z 2 miesiace na pewno :P

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko - pięknie wyglądasz :) Ja przytyłam w ciąży 22 kg, schudłam w sumie 20 kg, zostało mi jeszcze 2 kg do stanu sprzed ciąży, ale wypadałoby schudnąć 12 :P Tyle że teraz to ja raczej odchudzanie musze zawiesić :(

Bajkaaa lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b70e3dbc61a8.jpg

Yoselyn82, Siwulec, Lunaris, Luna1993, KateHawke, Kaczorka, pilik, Bajkaaa, Minnie89, agulineczka, Nadzieja22, Lusesita, Jeżowa, Karma88, Lena21, Izape_91, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Bajka ty te 30kg to chyba w biuście trzymasz bo laska z ciebie <3 to ja marzę o 15kg mniej bo obecnie 80kg i nie chce dalej schodzić. Startowałam przed ciążą z 75kg ale 65 to byłby mój ideał.

Widzę, że mamy ten sam cel wagowy ;) też długo po ciąży bujałam się z wagą 78-80kg. Od czerwca (młoda miała wtedy 8m-cy) kilogramy zaczęły same z siebie znikać i teraz póki co mam 71kg.
    Ciążę zaczynałam z 79kg.

KateHawke, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia pies też jest znużony czekaniem :D <3

Reset no grunt to wyczucie klimatu :/

Coś z prywaty chciałam Wam napisać ale brak mi 3 ręki bo Stasiu wisi na cycu. Może wieczorem się uda wreszcie zamknąć temat porodu i stanu obecnego.

Ps ja się dziś zważyłam. Startowałam z 71, w ciąży przytyłam 9 i dobiłam do 80kg. Dziś rano (co prawda po śniadaniu) 77, zobaczymy jak szybko spadnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 12:33

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Widzę, że mamy ten sam cel wagowy ;) też długo po ciąży bujałam się z wagą 78-80kg. Od czerwca (młoda miała wtedy 8m-cy) kilogramy zaczęły same z siebie znikać i teraz póki co mam 71kg.
    Ciążę zaczynałam z 79kg.
    Oby nam się udało osiągnąć cel :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, już mam wynik i chyba muszę szybko do gina bo progesteron słaby.... Wiecie może czy rodzinny może mi dać receptę na luteinę ?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c80435d0f31.png

blue00, Nadzieja22, Achia, ibishka, Aga9090 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate,to ja mam 79 kg :D a też startowałam z 75 :) Synek w nocy mnie mile zaskoczył.Budził się jak zwykle na nocne karmienia,ale zamiast jeść to powiercił się trochę i dalej szedł spać.Coś tam ogólnie pociumkał ale nieszczególnie,za to o 6-tej obdarował mnie pięknym uśmiechem.
    Emi,gratuluję kolejnego kropka,niech dobrze się chowa :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c521afc65dc6.jpg

emi2016, Yoselyn82, Kaczorka, KateHawke, Lunaris, Aga9090, JustynaG, pilik, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi myslałam o Tobie ostatnio... a tu taka niespodzianka!!! Łucja cudowna a co do wyników to progesteron faktycznie pasuje podkoksować wiec pędzikiem na usg. ja przy takiej becie jak Ty byłam na pierwszym usg i były 2 pęcherzyki ;) miałam 2297 :) ale dzidziuś jak się okazało był jeden :)
    Ojej no to teraz się przywitam :) Ja dziś jestem w fatalnej formie, myślałam, ze bóle stawów będa mijac a jest coraz gorzej. Boli mnie WSZYSTKO. Chusta jest dla mnie wybawieniem a Małody jak czuje że rozwiązuję chuste i czuje luzy to zaczyna tak krzyczeć że muszę znów dosiągać. Dziś mi usnął w chuście i na śpiocha Go przełozyłam do łózeczka i mogę Was nadrobić :)
    bajka kompletnie nie widać Twojej wagi, ale rozumiem chęć zrzucenia kg. zawsze to samoocena lepsza i kregosłup odpoczywa.
    Fozzie to już teraz wiem po kim jesteś taka temperamentna :P Po mamusi :P hahaha odbierz to jako komplement ;) bo twoja mamuśka daje czadu ale wydaje mi się, ze ona to wszystko w żarty obracy, nie mam racji??? a co do tekstów rodziców to opiszę wam smieszna anegdotkę.
    Koleżanka w moim wieku czyli po 30tce odwozi tatę na imprezę i ojciec pyta, czy moze go odebrać a ona że będzie musiała specjalnie przyjechać z innego miasta bo nie mieszka z rodzicami, ale ok, przyjedzie. Po czym pyta ojca, czemu z mamą nie mają więcej dzieci, gdyby mieli więcej to jeszcze jakieś by mieszkało z nimi w domu i mogłoby ojca wozić. Na co tata mówi, ze nie zdecydowali się na dziecko bo nie chcieli ryzykowac, ze bedzie rude (ja tam lubię rudzielców :P). Koleżanka pyta, ze jak to byłoby rude, przecież u nich w ogromnej rodzinie nie ma genu rudości, na co jej tata " dziecko to nie wiesz, co się dzieje z narządem nie uzywanym???-RDZEWIEJE!!!! Usmiałam się do łez :)
    Blue Wojtus świetny, bardzo pogodny. Oby mu to zostało!!!
    Kaczorka też jestem za wycięciem tych ponuraków :P
    Achia, lepiej się nastawić, ze poród będzie za kilkanascie dni ;) ja swoim porodem byłam zaskoczona na maksa bo wmówiłam sobie, ze przenoszę :P a co do samopoczucia to przybij piatkę!!!
    My dziś siedzimy w domu, jakośc powietrza fatalna więc nie chce Malucha narazac na ten syf jesli nie mam konieczności wychodzenia. Nie mam nic na obiad, trudno. Emek zrobi zakupy i ugotujemy jak wróci we troje, Młody ostatnio nam pomaga siedząc sobie w chuście :)
    Lunaris jak tam cycuchy? Dajecie radę?
    Nika, Lamka, co tam u waszych Kruszynek? Kiedy wychodzicie do domku???

emi2016 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - ból stawów minie, ale musisz się uzbroić w cierpliwość. To może potrwać jeszcze z kilka miesięcy.

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka tak właśnie miałam pisać, że cichutko przez weekend byłaś ;) Super zdjęcie, Alutka jak zawsze przeurocza <3

Emi, myślałam o Tobie w ubiegłym tygodniu! Po cichutku gratuluję i zaciskam kciuki aby było wszystko ok i ciąża przebiegała spokojnie. A proga warto wesprzeć, więc migusiem do lekarza.

Bajka, super Ci w ciemnych włosach :)

Fozzie, Twoja mama zasługuje na nominację do 100 najlepszych maDek na 100-lecie niepodległości ;)

Lunaris, cieszę się, że masz wszystkich swoich mężczyzn u boku, te święta będą dla Was wyjątkowe <3

Nika, mam nadzieję, że u Was z dnia na dzień coraz lepiej!

Achia, Karma, końcówka jest naprawdę ciężka i siada na głowę, ale jeszcze troszkę i będziecie miały najpiękniejszą z możliwych nagród <3

Luna, strasznie współczuję, że tak się męczysz :(

Odnośnie odchudzania, ja cały czas się bujam z wagą 69,5-70 kg, marzę o 66.. ale żeby to było realne musiałabym zacząć ćwiczyć a na to aktualnie nie mam ani siły ani czasu niestety :(
    Dziś się znów pożarłam z emkiem, ma pretensje, że nie mam humoru. Ciekawe jak mam ćwierkać jak skowronek, męczę się z bolesną @, chodzę niewyspana, mała znów ma marudne dni i jeszcze święta trzeba ogarnąć przy jego marudzeniu "po co to wszystko, święta są bez sensu". Jeszcze dziś tak podjazd zastawił, że nie miałam jak wyjść z wózkiem i się męczyłam z płaczącym dzieckiem jak wyjechać, wrr. Przepraszam za marudzenie, ale naprawdę mam fatalny dzień.
    Co więcej, tracę nadzieję, że kiedykolwiek będzie lepiej. Mała kończy w piątek pół roku a ja nadal nie mam jak wyjść gdzies sama, mogę pomarzyć o 2h wolnego dziennie na zajęcie się sobą i swoimi sprawami. Mam wrażenie, że przestałam istnieć jako człowiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 13:14

Kaczorka, Lunaris, Karma88, emi2016, Bajkaaa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi- rodzinny NA PEWNO może wypisać luteinę/ duphaston. mój to robi nieustająco. A jak masz wyniki badań to już ma podkładkę, więc tym bardziej powinien.

summer86, emi2016, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi- a przypomnij proszę skąd jesteś? Bo ja mam praktycznie całe opakowanie luteiny, mogę oddać :) a beta Super!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 13:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- ja też z przekory chciałabym urodzić "już", bo prawie całą ciążę słuchałam (jak zdarzyło mi się rozmawiać z matką), że ja jestem urodzona 2tyg po terminie (a nie byłam pierwszym dzieckiem-a drugim.a drugie ponoć szybciej się rodzi- podkreślam: ponoć), więc ja NA PEWNO też urodzę później.
    Nie ważne, że to nie ma związku przecież. Jak mam później słuchać "a nie mówiłam" to rozumiesz....
    Ale wiem,że ja mogę sobie chcieć, a Oskar zrobi jak on będzie chciał :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 13:37

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec super, że Wy już po remoncie :)

Emi, gratuluję! Jaka beta piękna <3 A prog to faktycznie ciut niski, mi rodzinny dawał parę razy na luteine, ale wydaje mi się, że to zależy od lekarza :)

Bajka super wyglądasz! Fajne masz okularki :)

Powodzenia na wizytach.

My rozpoczęliśmy 30 tydzień :)

Lunaris, emi2016, Rucola, Bajkaaa, Emiilka, Luna1993 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cycuchami trochę lepiej :) w laktatorze coraz więcej mleka.
    Wieczorem postaram się więcej napisać. Teraz idę obiad robić póki Ciastek ogarnia Stasia a potem trzeba iść po Frania także zmykam!

reset, blue00, Achia, summer86, Kaczorka, Jeżowa, Karma88, Patrycja20, Nadzieja22, Yoselyn82, Rucola, JustynaG, Lena21, KateHawke, pilik, Bajkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 2538 2539 2540 2541 2542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ