X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Emi szok, ale tez wielkie szczescie.
    Kiedy masz wizytę? Robiłaś będę?

Tak, to jednocześnie szok i wilekie szczęście... Wizytę mam w piątek o 16:45, betę robiłam i czekam na wynik... ale to jakieś 21 dpo nie wiem czego się spodziewać. Z ostatniej miesiączki wychodzi 9 tydzień, a z owulacji 5 - taka tam "mała" rozbieżność.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - pewnie że dam znać :D

Dziewczyny czemu się stresujecie ? coś się dzieje co Was niepokoi ?

Emi - Ja Cię pamiętam :D gratuluję ciąży :D niestety nie potrafię nic podpowiedzieć co do tak długiego cyklu ani uspokoić, ale wierzę że będzie dobrze i ciąża będzie sie zdrowo rozwijać - trzymam kciuki :) kiedy idziesz na wizytę ? robiłaś betę ?
    EDIT - widzę że już napisałaś :D
    trzymamy więc kciuki za piękną bete i piątkową wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:13

emi2016 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Pilik ja tak samo wprowadzałam po kolei pokarmy, bo u nas wszyscy mają alergię i dzięki temu szybko wyłapałam, że Tosia ma silną alergię na jajka :) cieszę się że Nince tak smakowało i jaka ona drobinka jest <3

Bajka też mi Zuza odwaliła taki numer, myślałam że mam zawał, zaczęłam krzyczeć a ona się tylko zapatrzyła na karuzele... Później się spłakałam jak dziecko z tych emocji. Więc bardzo współczuję takiego przeżycia :( dobrze że Zosia wynagrodziła mamusi uśmiechem!

Nika śliczna masz córeczkę, przykro mi że musicie być dalej w szpitalu i że poród był taki ciężki dla Was. Dobrze że macie to już za sobą, a Łusi spada crp. Lada dzień będziecie już w domu z tatusiem ;*

Reset gratulacje że udało Ci się przetrwać i nikogo nie pozabijać :)

Jeżowa jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla ślicznej Agatki <3 wysyłam buziaczka w czółko dla naszego slodziaka ;*

Lenka dla Frania też sto lat! Już pół roku, a pamiętam jak wczoraj kiedy urodziłaś i bardzo wyczekiwałam wszystkich informacji od Was.

Achia takie kiepskie samopoczucie niestety jest normalne na końcówce :( ale jeszcze tylko chwila kochana. Mniej ruchów też jest normą, bo dziecko ma malutko miejsca. Ale jak się niepokoisz to lepiej sprawdzić ;*

Justyna sukienka bardzo na tak! A na Twoje pytanie prawne odpowiem wieczorem dobrze? Bo muszę się zbierać do wyjścia właśnie

Patrycja u mnie ciężko z bólem, ale już jutro rano usg :) dziękuję że pytasz. Trzymam jutro kciuki za Twoją wizytę :) za Ciebie Fozzie również!

Kaczorka prześliczne zdjęcie <3

Emi gratulacje <3 ale historia. Czasem dobrze jak życie decyduje samo za nas :) trzymam kciuki za dzielnego kropka

emi2016, Kaczorka lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika Gratuluję ślicznej córeczki :) Łucje to łobuzy, ale cudowne i kochane :) Poczytuję Was tutaj czasem ale jakoś umknęło mi, że moja córeczka będzie miała imienniczkę :)

W ramach wkupnego pokażę Wam moją Łucję:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/840a8c57ab42.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04a54e3ae4f0.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd023f583af2.jpg

Pierwsze zdjęcie aktualne a drugie z siernia z Chrzcin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:27

KateHawke, Lunaris, Kaczorka, Patrycja20, pilik, blue00, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, JuicyB, Emiilka lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 po cichu gratuluje :)

Siwulec ciesze sie ze juz po remonciei ze juz jestescie we wlasnym gniazdku :)

emi2016, Siwulec lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset gratulacje że udało Ci się przetrwać i nikogo nie pozabijać :)

Też poczytuję to za sukces... Zwłaszcza jak szwagierka rzucała tekstami typu: "Ale Wam zazdroszczę możliwości wysypiania się [po tym jak powiedziałam, że spaliśmy w sobotę do 9 rano]. Mnie to dziewczynki budzą przed 7...". Nie no jasne, lepiej być wyspaną bezpłodną :P

Jak rzadko płaczę to po tej wizycie wróciłam do domu i ryczałam w poduszkę. Z powodu czyjejś bezmyślności... Bo najgorsze jest to, że ona to robi z własnej głupoty, nawet chyba nie celowo. Byłaby gotowa przy osobie na wózku narzekać, że cierpi, bo podczas chodzenia obtarły ją buty. Generalnie jest tylko ona, tylko jej problemy.

No nic, przeżyłam i do wakacji kontaktu mieć nie będziemy. Za to liczę, że do wakacje to ja zajdę w ciążę i kolejna wizyta przejdzie bez płaczu (albo też będę tak źle znosić ciążę, że nie będę w stanie wyjść z nią na spotkanie, hue hue :P).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka prześliczne zdjęcie :)

Justyna sukienka bardzo ladna :)

Luna oby na usg bylo wszystko dobrze, zeby cie nie bolalo. Trzymam kciuki!

Kaczorka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff udało się :D

Jaaacie! Myślałam że nie skończę między tymi kupami i cyckowaniem :P

Najpierw forum:

Achia, KArma życze Wam szybkiego dotarcia do mety. Wiem jak bardzo denerwujące jest to czekanie na końcówce. Mam nadzieję że wyniki i KTG będą w normach.

Lusesita zdrówka dla Dominiki, niech szybko wraca do zdrowie i więcej nie straszy rodziców wizją szpitala.
    Ibishka przykro mi że przełożyli tacie termin :( więcej stresu dla Was, oby wspólne święta pozwoliły trochę oderwać się od myślenia o chorobie a telefon zadzwonił z dobrą wieścią o szybkiej kolejnej dacie.
    Luna widzę że zamiast lepiej to woreczek nie daje za wygraną :( Niech się szybko kończą Twoje męczarnia, nawet jeśli trzeba będzie usunąć dziada.
    StaraczkaNikaŁusia <3 megaśna a ja ubóstwiam Twój nowy awatarek!
    Aga super że Wiktor tak fajnie reaguje na brata, Franek też lepiej niż się spodziewałam chociaż póki co nadrabia czas spędzony beze mnie i nie chce się ode mnie odkleić <3
    Emi czekam na wynik betki ale już po cichu gratuluję :) często tak jest że najpierw się długo staramy a kolejne ciąże przychodzą niespodziewanie :) super prezent świąteczny <3
    Blue no szkoda że chłop taki nieogarnięty :( może za bardzo się przyzwyczaił że Ty zawsze sobie dajesz radę z domem i dziećmi to teraz nic się nie zmienia... :/ Ciastek póki co jest w szoku, pozytywnym. Mamy luźno bo nie pracuje a Franek do południa w tym tyg w przedszkolu więc możemy cieszyć się sobą i jest czas na wszystko.
    Siwulec super że remont się skończył -teraz zostało posprzątać na święta... może lepiej nie wyjmuj nic z kartonów, będzie łatwiej ;)

emi2016, Siwulec lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki za USG!
    Siwulec- super, że już na swoim. I bez ekipy :p łazienka i kuchnia najważniejsze, resztę powolutku sobie urzadzicie :) dzieciaki zadowolone?
    Yos- czekamy na zdjęcie z wizyty, kciuki będą trzymane :)
    Emi- po cichu gratuluję! Dziś będą wyniki bety tak? Napisz koniecznie! Ja niestety też nie znam się na długich cyklach, ale wierzę, że Kropek jest cały i zdrowy!a jak zareagował mąż (nie mąż?-wybacz, nie wiem ) mówiłaś mu?

emi2016, Siwulec, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - bardzo wspolczuje :( ja dzięki Wam zrobiłam się tak wyczulona, że do przesady pilnuje się z tekstami typu "przynajmniej masz spokój" albo "ma X lat, a pewnie kariera ważniejsza niż dzieci" (sama usłyszałam ten tekst wiele razy). Bo nawet jeśli nie wiem, to podświadomie nie chce komuś zrobić przykrości.
    Ale Twoja szwagierka przecież wie? :/

Widzę że wszystkie wizytujemy przedświątecznie, to ja już grzeje kciuki. A sama idę w środę, na GBS i wizytę.

Emi - cześć! Mam nadzieję, że maluszek się zadomowi na dobre i zostaniesz z nami do końca :)

emi2016 lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Siwulec- super, że już na swoim. I bez ekipy :p łazienka i kuchnia najważniejsze, resztę powolutku sobie urzadzicie :) dzieciaki zadowolone?

oj i to jak ! mają osobne pokoje a to było ich marzeniem :) ciągle wyczekiwali kiedy ich rozdzielimy a i tak 3/4 wczorajszego dnia spędzili razem w jednym lub drugim pokoju :D :D :D

emi2016, Achia, Patrycja20, Aga9090 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Luna kciuki za USG!
    Yos- czekamy na zdjęcie z wizyty, kciuki będą trzymane :)
    Emi- po cichu gratuluję! Dziś będą wyniki bety tak? Napisz koniecznie! Ja niestety też nie znam się na długich cyklach, ale wierzę, że Kropek jest cały i zdrowy!a jak zareagował mąż (nie mąż?-wybacz, nie wiem ) mówiłaś mu?

Mąż jet w mniejszym szoku niż ja, cieszy się :) Dowiedział się, bo jak zrobiłam wczoraj test to siedziałam i krzyczałam chyba "o kurcze" czy coś w tym stylu, przez kilka minut, a on biedny nie wiedział co oznaczają dwie kreski na teście :P Jestesmy w lepszej sytuacji finansowej niż w popzedniej ciąży, wszystko się układa, w sumie stać nas na drugie dziecko, fajnie, że Łucja nie będzie jedynaczką :) Martwimy się tylko o to czy Małe będzie zdrowe....

Dziewczyny, nie miałam za bardzo czasu tutaj pisać, ale ostatnio Łucja jest łaskawa, więc mam nadzieję, że będę z Wami na bieżąco ! Brakowało mi Was :)

Siwulec - my też urzdzalismy się bez ekipy, wszystko swoimi siałami :) Gratuluję - to cudowne być na swoim :)

Luna i Yos Trzymam za Was kciuki ;)

Ibishka Zdrówka dla Taty - mam nadzieję, że Święta spędzone w gronie rodziny poprawią Wam sampoczucie, choć trochę...

Lusesita - zdrówka dla Dominiki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:38

KateHawke, Achia, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- no szwagierka bardzo taktowna.. najważniejsze, że już po spotkaniu i masz spokój na parę mcy..

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko ale ze mnie sklerotyk! Blue gratulacje dla Wojtaszka! Już oficjalnie nie jest od wczoraj noworodziem tylko niemowlakiem :) buziaki od e-cioci :* :* :*

Emi Łucja mega słodka <3 i po cichu gratuluję, czekamy na betę i wizytę <3

Aluśka ty słodziaku forumowy! Ciocia by cię zacałowała <3

Kciuki za jutrzejsze wizyty dziewczyny! &&&

emi2016, Kaczorka, blue00 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Ty za mnie ja za Ciebie :) oby było dobrze kochana !
    Siwulcu ja się stresuje przez to łożysko .. doktorek ostatnio powiedział, że zaczyna się robić 3 stopnia . Mam nadzieje, że będzie ok ;)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi gratuluję <3 życzę by ciąża była bezproblemowa:) a czy przygarniemy? Przecież jesteś nasza :) Łucja piękna ksiazniczka :)

Siwulec świetnie że już u siebie a dzieci tak już mają że chcą osobno a potem i tak razem :)

Reset współczuję a nie powiedziałaś czasem jej żeby się zamieniła? Ja czasem już tak mówiłam że chętnie się zamienię (a tak apropo do 7 to przecież się wysypia:/)

A tu ja chwilę ja w ciemnych włosach
    (tak mam filtr ze snapa bo bez nie pokazuje się haha tak jakby on coś zmieniał)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 11:51

Siwulec, Yoselyn82, KateHawke, Patrycja20, Achia, summer86, Luna1993, emi2016, Lusesita, Minnie89, Kaczorka, Jeżowa, pilik, blue00, Rucola, Nadzieja22, Aga9090, JustynaG, Bobisia, Lena21, frezyjciada, Anna Stesia, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a faktycznie, teraz pamiętam że nastraszył Cię łożyskiem. Pamiętaj jednak, że już jesteś na ostatniej prostej ;) to już dzisiaj zaciskam kciuki żeby do jutra nabrały większej mocy :*

Patrycja20 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, jak takie teksty słyszę od kogoś, kto nie zna naszej sytuacji to one nawet nie bolą. Boli, gdy słyszę od ludzi, którzy wiedzą.
    Ale nic to, siedem miesięcy spokoju przede mną ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochana <3

Siwulec lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ty te 30kg to chyba w biuście trzymasz bo laska z ciebie <3 to ja marzę o 15kg mniej bo obecnie 80kg i nie chce dalej schodzić. Startowałam przed ciążą z 75kg ale 65 to byłby mój ideał.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 2537 2538 2539 2540 2541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ