Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusesita wrote:Emi szok, ale tez wielkie szczescie.
Kiedy masz wizytę? Robiłaś będę?
Tak, to jednocześnie szok i wilekie szczęście... Wizytę mam w piątek o 16:45, betę robiłam i czekam na wynik... ale to jakieś 21 dpo nie wiem czego się spodziewać. Z ostatniej miesiączki wychodzi 9 tydzień, a z owulacji 5 - taka tam "mała" rozbieżność. -
Patrycja - pewnie że dam znać
Dziewczyny czemu się stresujecie ? coś się dzieje co Was niepokoi ?
Emi - Ja Cię pamiętamgratuluję ciąży
niestety nie potrafię nic podpowiedzieć co do tak długiego cyklu ani uspokoić, ale wierzę że będzie dobrze i ciąża będzie sie zdrowo rozwijać - trzymam kciuki
kiedy idziesz na wizytę ? robiłaś betę ?
EDIT - widzę że już napisałaś
trzymamy więc kciuki za piękną bete i piątkową wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:13
emi2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Pilik ja tak samo wprowadzałam po kolei pokarmy, bo u nas wszyscy mają alergię i dzięki temu szybko wyłapałam, że Tosia ma silną alergię na jajkacieszę się że Nince tak smakowało i jaka ona drobinka jest
Bajka też mi Zuza odwaliła taki numer, myślałam że mam zawał, zaczęłam krzyczeć a ona się tylko zapatrzyła na karuzele... Później się spłakałam jak dziecko z tych emocji. Więc bardzo współczuję takiego przeżyciadobrze że Zosia wynagrodziła mamusi uśmiechem!
Nika śliczna masz córeczkę, przykro mi że musicie być dalej w szpitalu i że poród był taki ciężki dla Was. Dobrze że macie to już za sobą, a Łusi spada crp. Lada dzień będziecie już w domu z tatusiem ;*
Reset gratulacje że udało Ci się przetrwać i nikogo nie pozabijać
Jeżowa jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla ślicznej Agatkiwysyłam buziaczka w czółko dla naszego slodziaka ;*
Lenka dla Frania też sto lat! Już pół roku, a pamiętam jak wczoraj kiedy urodziłaś i bardzo wyczekiwałam wszystkich informacji od Was.
Achia takie kiepskie samopoczucie niestety jest normalne na końcówceale jeszcze tylko chwila kochana. Mniej ruchów też jest normą, bo dziecko ma malutko miejsca. Ale jak się niepokoisz to lepiej sprawdzić ;*
Justyna sukienka bardzo na tak! A na Twoje pytanie prawne odpowiem wieczorem dobrze? Bo muszę się zbierać do wyjścia właśnie
Patrycja u mnie ciężko z bólem, ale już jutro rano usgdziękuję że pytasz. Trzymam jutro kciuki za Twoją wizytę
za Ciebie Fozzie również!
Kaczorka prześliczne zdjęcie
Emi gratulacjeale historia. Czasem dobrze jak życie decyduje samo za nas
trzymam kciuki za dzielnego kropka
emi2016, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika Gratuluję ślicznej córeczki
Łucje to łobuzy, ale cudowne i kochane
Poczytuję Was tutaj czasem ale jakoś umknęło mi, że moja córeczka będzie miała imienniczkę
W ramach wkupnego pokażę Wam moją Łucję:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/840a8c57ab42.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04a54e3ae4f0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd023f583af2.jpg
Pierwsze zdjęcie aktualne a drugie z siernia z ChrzcinWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:27
KateHawke, Lunaris, Kaczorka, Patrycja20, pilik, blue00, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, JuicyB, Emiilka lubią tę wiadomość
-
emi2016 po cichu gratuluje
Siwulec ciesze sie ze juz po remonciei ze juz jestescie we wlasnym gniazdkuemi2016, Siwulec lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Luna1993 wrote:Reset gratulacje że udało Ci się przetrwać i nikogo nie pozabijać
Też poczytuję to za sukces... Zwłaszcza jak szwagierka rzucała tekstami typu: "Ale Wam zazdroszczę możliwości wysypiania się [po tym jak powiedziałam, że spaliśmy w sobotę do 9 rano]. Mnie to dziewczynki budzą przed 7...". Nie no jasne, lepiej być wyspaną bezpłodną
Jak rzadko płaczę to po tej wizycie wróciłam do domu i ryczałam w poduszkę. Z powodu czyjejś bezmyślności... Bo najgorsze jest to, że ona to robi z własnej głupoty, nawet chyba nie celowo. Byłaby gotowa przy osobie na wózku narzekać, że cierpi, bo podczas chodzenia obtarły ją buty. Generalnie jest tylko ona, tylko jej problemy.
No nic, przeżyłam i do wakacji kontaktu mieć nie będziemy. Za to liczę, że do wakacje to ja zajdę w ciążę i kolejna wizyta przejdzie bez płaczu (albo też będę tak źle znosić ciążę, że nie będę w stanie wyjść z nią na spotkanie, hue hue).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kaczorka prześliczne zdjęcie
Justyna sukienka bardzo ladna
Luna oby na usg bylo wszystko dobrze, zeby cie nie bolalo. Trzymam kciuki!Kaczorka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Uff udało się
Jaaacie! Myślałam że nie skończę między tymi kupami i cyckowaniem
Najpierw forum:
Achia, KArma życze Wam szybkiego dotarcia do mety. Wiem jak bardzo denerwujące jest to czekanie na końcówce. Mam nadzieję że wyniki i KTG będą w normach.
Lusesita zdrówka dla Dominiki, niech szybko wraca do zdrowie i więcej nie straszy rodziców wizją szpitala.
Ibishka przykro mi że przełożyli tacie terminwięcej stresu dla Was, oby wspólne święta pozwoliły trochę oderwać się od myślenia o chorobie a telefon zadzwonił z dobrą wieścią o szybkiej kolejnej dacie.
Luna widzę że zamiast lepiej to woreczek nie daje za wygranąNiech się szybko kończą Twoje męczarnia, nawet jeśli trzeba będzie usunąć dziada.
StaraczkaNikaŁusiamegaśna a ja ubóstwiam Twój nowy awatarek!
Aga super że Wiktor tak fajnie reaguje na brata, Franek też lepiej niż się spodziewałam chociaż póki co nadrabia czas spędzony beze mnie i nie chce się ode mnie odkleić
Emi czekam na wynik betki ale już po cichu gratulujęczęsto tak jest że najpierw się długo staramy a kolejne ciąże przychodzą niespodziewanie
super prezent świąteczny
Blue no szkoda że chłop taki nieogarniętymoże za bardzo się przyzwyczaił że Ty zawsze sobie dajesz radę z domem i dziećmi to teraz nic się nie zmienia...
Ciastek póki co jest w szoku, pozytywnym. Mamy luźno bo nie pracuje a Franek do południa w tym tyg w przedszkolu więc możemy cieszyć się sobą i jest czas na wszystko.
Siwulec super że remont się skończył -teraz zostało posprzątać na święta... może lepiej nie wyjmuj nic z kartonów, będzie łatwiejemi2016, Siwulec lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna kciuki za USG!
Siwulec- super, że już na swoim. I bez ekipy :p łazienka i kuchnia najważniejsze, resztę powolutku sobie urzadziciedzieciaki zadowolone?
Yos- czekamy na zdjęcie z wizyty, kciuki będą trzymane
Emi- po cichu gratuluję! Dziś będą wyniki bety tak? Napisz koniecznie! Ja niestety też nie znam się na długich cyklach, ale wierzę, że Kropek jest cały i zdrowy!a jak zareagował mąż (nie mąż?-wybacz, nie wiem ) mówiłaś mu?emi2016, Siwulec, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Reset - bardzo wspolczuje
ja dzięki Wam zrobiłam się tak wyczulona, że do przesady pilnuje się z tekstami typu "przynajmniej masz spokój" albo "ma X lat, a pewnie kariera ważniejsza niż dzieci" (sama usłyszałam ten tekst wiele razy). Bo nawet jeśli nie wiem, to podświadomie nie chce komuś zrobić przykrości.
Ale Twoja szwagierka przecież wie?
Widzę że wszystkie wizytujemy przedświątecznie, to ja już grzeje kciuki. A sama idę w środę, na GBS i wizytę.
Emi - cześć! Mam nadzieję, że maluszek się zadomowi na dobre i zostaniesz z nami do końcaemi2016 lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Siwulec- super, że już na swoim. I bez ekipy :p łazienka i kuchnia najważniejsze, resztę powolutku sobie urzadzicie
dzieciaki zadowolone?
oj i to jak ! mają osobne pokoje a to było ich marzeniemciągle wyczekiwali kiedy ich rozdzielimy a i tak 3/4 wczorajszego dnia spędzili razem w jednym lub drugim pokoju
emi2016, Achia, Patrycja20, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Luna kciuki za USG!
Siwulec- super, że już na swoim. I bez ekipy :p łazienka i kuchnia najważniejsze, resztę powolutku sobie urzadziciedzieciaki zadowolone?
Yos- czekamy na zdjęcie z wizyty, kciuki będą trzymane
Emi- po cichu gratuluję! Dziś będą wyniki bety tak? Napisz koniecznie! Ja niestety też nie znam się na długich cyklach, ale wierzę, że Kropek jest cały i zdrowy!a jak zareagował mąż (nie mąż?-wybacz, nie wiem ) mówiłaś mu?
Mąż jet w mniejszym szoku niż ja, cieszy sięDowiedział się, bo jak zrobiłam wczoraj test to siedziałam i krzyczałam chyba "o kurcze" czy coś w tym stylu, przez kilka minut, a on biedny nie wiedział co oznaczają dwie kreski na teście
Jestesmy w lepszej sytuacji finansowej niż w popzedniej ciąży, wszystko się układa, w sumie stać nas na drugie dziecko, fajnie, że Łucja nie będzie jedynaczką
Martwimy się tylko o to czy Małe będzie zdrowe....
Dziewczyny, nie miałam za bardzo czasu tutaj pisać, ale ostatnio Łucja jest łaskawa, więc mam nadzieję, że będę z Wami na bieżąco ! Brakowało mi Was
Siwulec - my też urzdzalismy się bez ekipy, wszystko swoimi siałamiGratuluję - to cudowne być na swoim
Luna i Yos Trzymam za Was kciuki
Ibishka Zdrówka dla Taty - mam nadzieję, że Święta spędzone w gronie rodziny poprawią Wam sampoczucie, choć trochę...
Lusesita - zdrówka dla Dominiki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:38
KateHawke, Achia, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ło matko ale ze mnie sklerotyk! Blue gratulacje dla Wojtaszka! Już oficjalnie nie jest od wczoraj noworodziem tylko niemowlakiem
buziaki od e-cioci :* :* :*
Emi Łucja mega słodkai po cichu gratuluję, czekamy na betę i wizytę
Aluśka ty słodziaku forumowy! Ciocia by cię zacałowała
Kciuki za jutrzejsze wizyty dziewczyny! &&&emi2016, Kaczorka, blue00 lubią tę wiadomość
-
Emi gratuluję
życzę by ciąża była bezproblemowa:) a czy przygarniemy? Przecież jesteś nasza
Łucja piękna ksiazniczka
Siwulec świetnie że już u siebie a dzieci tak już mają że chcą osobno a potem i tak razem
Reset współczuję a nie powiedziałaś czasem jej żeby się zamieniła? Ja czasem już tak mówiłam że chętnie się zamienię (a tak apropo do 7 to przecież się wysypia:/)
A tu ja chwilę ja w ciemnych włosach
(tak mam filtr ze snapa bo bez nie pokazuje się haha tak jakby on coś zmieniał)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 11:51
Siwulec, Yoselyn82, KateHawke, Patrycja20, Achia, summer86, Luna1993, emi2016, Lusesita, Minnie89, Kaczorka, Jeżowa, pilik, blue00, Rucola, Nadzieja22, Aga9090, JustynaG, Bobisia, Lena21, frezyjciada, Anna Stesia, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość
-
a faktycznie, teraz pamiętam że nastraszył Cię łożyskiem. Pamiętaj jednak, że już jesteś na ostatniej prostej
to już dzisiaj zaciskam kciuki żeby do jutra nabrały większej mocy :*
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Minie, jak takie teksty słyszę od kogoś, kto nie zna naszej sytuacji to one nawet nie bolą. Boli, gdy słyszę od ludzi, którzy wiedzą.
Ale nic to, siedem miesięcy spokoju przede mną
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.