X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis super, że wszystko ok, mam nadzieję, że teraz będziesz do nas częściej zaglądać :)

Amal o Twoim mężu się nie wypowiem, bo już w ciąży zostało wszystko powiedziane...

Bajeczko co do witaminy D, Franio wazy ok 8 kg i na ostatniej wizycie pediatra powiedziała, że jak skończymy to opakowanie to mam kupić już 600.

Summer 10,5 kg w pol roku ? :O toz to centyli zabraknie :) Franio ma ok 8 i jest na 75

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A ja się zdenerwowałam. mąż rozmawiał z taką swoją stałą masażową klientką- i oczywiście usłyszałam mądrości,że ja to jeszcze w ciąży dobry tydzień pochodzę, bo pierwsze dziecko to zawsze przenoszone jest. dzizas! już go poprosiłam, by następne takie uwagi zachował dla siebie,w sensie żeby mi o nich nie mówił po prostu. bo denerwują mnie mądrości osób- zwłaszcza starszych (jak ona własnie)
    Mam nadzieję,że moje dziecko zechce utrzeć nosa tym wszystkim ludziom od których to usłyszeliśmy i się urodzi kurcze, nie wiem- dziś w nocy, o!

jak ja lubię to słówko ZAWSZE.
    Spojrzałam na listę extesterek i wiele dziewczyn rodziło pierwsze dziecko przed terminem więc co to wogóle za dziwaczna reguła?

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - bardzo się ciesze ze i Twoje łożysko nie musi już spędzać Ci snu z powiek :*
    Yos - dobre wiesci mam nadzieje ze Cię uspokoiły i święta będą radosne :)
    Melevis - śliczny kropek <3 rośnijcie zdrowo :)
    Mamunia - No w końcu L4 :D teraz leniuchuj do woli :)

Achia - mój syn (pierwsza ciąża) urodzony 9 dni przed terminem i tez wszyscy mi wróżyli ze przenoszę bo pierwsze no i chłopcy ZAWSZE rodzą się po terminie, tak wiec olej te teksty bo najważniejsze żeby młody przyszedł na świat kiedy tylko będzie gotów i nie ważne czy przed czy po terminie :* to coś jak zabobon ze jak masz zgagę w ciąży to dziecko będzie miało dużo włosów - mój Borys chyba przybierze postać małpki bo ja nawet po wodzie mam zgagę ;)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na Was zawsze można liczyć <3
    Siwulec- a teorii,że chłopcy po terminie to nawet nie słyszałam- na moje szczęście
    a słówko- ZAWSZE to w ogóle irytuje.
    mam tylko nadzieję, że jesli Oskar urodzi się faktycznie po terminie to nie usłyszę "a nie mowiłam" bo przysięgam nie ręczę za siebie

a pytanie mam odnośnie KTG- jutro jadę. może być tak,że zapiszą sie jakieś skurcze i położna doradzi by pojechac do szpitala? bo ktg będe robić w swojej szkole rodzenia. pytam teoretycznie rzecz jasna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:30

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - to Twoja Łucja z takich drobin jak moja Aluśka ;) 14 m-cy i max może 8.5kg :p
    Jak jej leginsy założę, to nogi ma tak cienkie, że aż śmiesznie wygląda ;)

Dawkę witaminy D zwiększyłam po roku. Teraz jeszcze kończymy starą i daje jej 2 krople po 400 jednostek. A nowa mam dla dzieci po skończonym roku i tam jest w jednej dawce 1000 jednostek.

Mamusia - cieszymy się, że będziesz tu częściej :D

summer86, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia - u mnie wczoraj lekarz wyliczył 2100 tak wiec tego... ;)

Achia - sprobuj się zdystansować do tych wszystkich tekstów bo to może być (niestety) dopiero początek, inaczej powinnaś ubierać, częściej/ rzadziej na spacery chodzić, u chłopców jeszcze jest kwestia naciągania siusiaka - mi każdy mówił co innego wiec na serio idzie oszaleć. Najważniejsze żeby Oskar był zdrów jak ryba a ze wszystkim innym sobie poradzicie (bez złotych rad ciotek klotek ) a tu na forum z pewnością wszelkie „problemy” uda Ci się łatwiej i szybciej rozwiązać - jakie to szczęście ze matki na tym forum należą do NORMALNYCH ;)

Achia, -Mamunia-, JuicyB lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lusesita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis gratuluję jeszcze raz :-)

Achia moja starsza córka urodziła się 16 dni przed terminem, tak że ten tego. Niech sobie te swoje mądrości między bajki wloza.

Achia lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jakoś mi się skojarzyło z tym co pisałaś, że Twój mąż chce 2 dziecko, a Ty masz inne zdanie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c062ac13299c.jpg

Jeżowa, pilik, Siwulec, JustynaG, Lusesita, summer86, Bajkaaa, -Mamunia-, emi2016, Minnie89, Rucola, olik321, Lunaris, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - tak to chyba ta sama budowa ciała :) ale energii tyle,że 3 dziric możnaby obdzielić ;)

Co do wit D to Łucja od miesiąca bierze 600 j.

Achia - współczuję tych komentarzy....

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis cudownie patrzeć na takiego okruszka, gratulacje <3

Achia teoretycznie mogą, praktycznie nie nastawiałbym się ;)... chociaż wiesz ja byłam we wtorek na ktg i wizycie, rozwarcie na opuszek, szyjka długa, skurczy zero, w czwartek powtórka i usłyszałam to samo, a w piątek po 23 zaczęło się ;)...
    edit. A koło 22 na ktg brak skurczy a rozwarciem na palec i szyjka dalej twarda ;) gdyby lekarz przyszedł pół godziny wcześniej odesłaliby mnie do domu, a przez pół godziny nagle się skurcze rozkręciły nieźle.

Emi ooo widzę że też chudzina u Ciebie, ja policzyłam że jak Ninka nie przyspieszy z wagą (a nie zapowiada się) to na rok będzie miała z 6,5kg... zobaczymy, na pewno na pół roku wagi nie podwoi urodzeniowej.

Siwulec ja po wodzie pod koniec miałam największą zgagę. Dużo lepiej wchodziły jakieś słodkie napoje niestety, ale pic coś trzeba byli ;)...

Miałam coś jeszcze pisać, ale jakąś dziurę mam dzisiaj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:46

Siwulec lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    to coś jak zabobon ze jak masz zgagę w ciąży to dziecko będzie miało dużo włosów - mój Borys chyba przybierze postać małpki bo ja nawet po wodzie mam zgagę ;)

Nika! hahaha już wiesz skąd Twoja Łusia ma tyle włosów!

Achia, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - czyli masz ten sam typ w domu co ja! Nie wiem czy się cieszysz czy Ci współczuć :p bo ja od jakiegoś czasu już nie wyrabiam! Urwis taki, że głowa boli ;)

emi2016 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dziś prze południem zamówiłam spiworek z mama bubu, bo w końcu nie mogłam się zdecydować i już jest w drodze do mnie :-)
    Więc chyba mi się fartnęło.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!

Melevis super wiadomość! Śliczny okruszek :) też mi się tak marzy :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:

u chłopców jeszcze jest kwestia naciągania siusiaka

A Ty naciągałaś?:) :P

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A Ty naciągałaś?:) :P

Po wielu historiach i sugestii lekarza starałam się naciągać, ale chyba nie szlo mi to zbyt dobrze bo i tak Kacper wylądował u chirurga...
    to było dla mnie najgorsze doświadczenie - próba naciągania siusiaka...

Pilik - mnie w kryzysowym momencie ratuje cola, ale staram nie nadużywać i tylko w ostateczności pije... czasem pomaga jak pije wodę malutkimi łykami No ale to tez nie zawsze :/

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku z tymi siusiakami to naprawdę każdy co innego :o położna mówiła, żeby naciągać, pediatra to samo, w internetach piszą, że nie naciagać, moja siostra że jednak tak - może Wy jestescie mądrzejsze ? Coś ciekawego w tym temacie ? Szczerze mówiąc ja tego nie robię, mężowi to wcisnęłam w obowiązki, bo kąpie i nawet nie wiem czy on o tym pamięta

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie przypomniałam, że siostrzeńcowi naciągałam... Nie pamiętam w sumie jak to się robiło, ale chyba było ok, bo u żadnego lekarza z nim siostra nie była. Nawet nie pamiętam do kiedy to się robiło..

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - pochwal się jaki kupiłaś :) i super, że u Ciebie tak szybko dostawa! Bo serio te wpisy w komentarzach były średnio fajne.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec my tez mieliśmy z Wiktorem wizytę u chirurga z powodu siusiaka... Była maść i naciąganie....

‹‹ 2547 2548 2549 2550 2551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ