Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Melevis super, że wszystko ok, mam nadzieję, że teraz będziesz do nas częściej zaglądać
Amal o Twoim mężu się nie wypowiem, bo już w ciąży zostało wszystko powiedziane...
Bajeczko co do witaminy D, Franio wazy ok 8 kg i na ostatniej wizycie pediatra powiedziała, że jak skończymy to opakowanie to mam kupić już 600.
Summer 10,5 kg w pol roku ?toz to centyli zabraknie
Franio ma ok 8 i jest na 75
Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:A ja się zdenerwowałam. mąż rozmawiał z taką swoją stałą masażową klientką- i oczywiście usłyszałam mądrości,że ja to jeszcze w ciąży dobry tydzień pochodzę, bo pierwsze dziecko to zawsze przenoszone jest. dzizas! już go poprosiłam, by następne takie uwagi zachował dla siebie,w sensie żeby mi o nich nie mówił po prostu. bo denerwują mnie mądrości osób- zwłaszcza starszych (jak ona własnie)
Mam nadzieję,że moje dziecko zechce utrzeć nosa tym wszystkim ludziom od których to usłyszeliśmy i się urodzi kurcze, nie wiem- dziś w nocy, o!
jak ja lubię to słówko ZAWSZE.
Spojrzałam na listę extesterek i wiele dziewczyn rodziło pierwsze dziecko przed terminem więc co to wogóle za dziwaczna reguła?Rucola lubi tę wiadomość
-
Patrycja - bardzo się ciesze ze i Twoje łożysko nie musi już spędzać Ci snu z powiek :*
Yos - dobre wiesci mam nadzieje ze Cię uspokoiły i święta będą radosne
Melevis - śliczny kropekrośnijcie zdrowo
Mamunia - No w końcu L4teraz leniuchuj do woli
Achia - mój syn (pierwsza ciąża) urodzony 9 dni przed terminem i tez wszyscy mi wróżyli ze przenoszę bo pierwsze no i chłopcy ZAWSZE rodzą się po terminie, tak wiec olej te teksty bo najważniejsze żeby młody przyszedł na świat kiedy tylko będzie gotów i nie ważne czy przed czy po terminie :* to coś jak zabobon ze jak masz zgagę w ciąży to dziecko będzie miało dużo włosów - mój Borys chyba przybierze postać małpki bo ja nawet po wodzie mam zgagę
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, na Was zawsze można liczyć
Siwulec- a teorii,że chłopcy po terminie to nawet nie słyszałam- na moje szczęście
a słówko- ZAWSZE to w ogóle irytuje.
mam tylko nadzieję, że jesli Oskar urodzi się faktycznie po terminie to nie usłyszę "a nie mowiłam" bo przysięgam nie ręczę za siebie
a pytanie mam odnośnie KTG- jutro jadę. może być tak,że zapiszą sie jakieś skurcze i położna doradzi by pojechac do szpitala? bo ktg będe robić w swojej szkole rodzenia. pytam teoretycznie rzecz jasna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:30
-
Emi - to Twoja Łucja z takich drobin jak moja Aluśka
14 m-cy i max może 8.5kg :p
Jak jej leginsy założę, to nogi ma tak cienkie, że aż śmiesznie wygląda
Dawkę witaminy D zwiększyłam po roku. Teraz jeszcze kończymy starą i daje jej 2 krople po 400 jednostek. A nowa mam dla dzieci po skończonym roku i tam jest w jednej dawce 1000 jednostek.
Mamusia - cieszymy się, że będziesz tu częściej
summer86, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Mamunia - u mnie wczoraj lekarz wyliczył 2100 tak wiec tego...
Achia - sprobuj się zdystansować do tych wszystkich tekstów bo to może być (niestety) dopiero początek, inaczej powinnaś ubierać, częściej/ rzadziej na spacery chodzić, u chłopców jeszcze jest kwestia naciągania siusiaka - mi każdy mówił co innego wiec na serio idzie oszaleć. Najważniejsze żeby Oskar był zdrów jak ryba a ze wszystkim innym sobie poradzicie (bez złotych rad ciotek klotek ) a tu na forum z pewnością wszelkie „problemy” uda Ci się łatwiej i szybciej rozwiązać - jakie to szczęście ze matki na tym forum należą do NORMALNYCHAchia, -Mamunia-, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Bajka jakoś mi się skojarzyło z tym co pisałaś, że Twój mąż chce 2 dziecko, a Ty masz inne zdanie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c062ac13299c.jpgJeżowa, pilik, Siwulec, JustynaG, Lusesita, summer86, Bajkaaa, -Mamunia-, emi2016, Minnie89, Rucola, olik321, Lunaris, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Melevis cudownie patrzeć na takiego okruszka, gratulacje
Achia teoretycznie mogą, praktycznie nie nastawiałbym się... chociaż wiesz ja byłam we wtorek na ktg i wizycie, rozwarcie na opuszek, szyjka długa, skurczy zero, w czwartek powtórka i usłyszałam to samo, a w piątek po 23 zaczęło się
...
edit. A koło 22 na ktg brak skurczy a rozwarciem na palec i szyjka dalej twardagdyby lekarz przyszedł pół godziny wcześniej odesłaliby mnie do domu, a przez pół godziny nagle się skurcze rozkręciły nieźle.
Emi ooo widzę że też chudzina u Ciebie, ja policzyłam że jak Ninka nie przyspieszy z wagą (a nie zapowiada się) to na rok będzie miała z 6,5kg... zobaczymy, na pewno na pół roku wagi nie podwoi urodzeniowej.
Siwulec ja po wodzie pod koniec miałam największą zgagę. Dużo lepiej wchodziły jakieś słodkie napoje niestety, ale pic coś trzeba byli...
Miałam coś jeszcze pisać, ale jakąś dziurę mam dzisiaj...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:46
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Siwulec wrote:to coś jak zabobon ze jak masz zgagę w ciąży to dziecko będzie miało dużo włosów - mój Borys chyba przybierze postać małpki bo ja nawet po wodzie mam zgagę
Nika! hahaha już wiesz skąd Twoja Łusia ma tyle włosów!Achia, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:A Ty naciągałaś?
Po wielu historiach i sugestii lekarza starałam się naciągać, ale chyba nie szlo mi to zbyt dobrze bo i tak Kacper wylądował u chirurga...
to było dla mnie najgorsze doświadczenie - próba naciągania siusiaka...
Pilik - mnie w kryzysowym momencie ratuje cola, ale staram nie nadużywać i tylko w ostateczności pije... czasem pomaga jak pije wodę malutkimi łykami No ale to tez nie zawsze
-
Jejku z tymi siusiakami to naprawdę każdy co innego :o położna mówiła, żeby naciągać, pediatra to samo, w internetach piszą, że nie naciagać, moja siostra że jednak tak - może Wy jestescie mądrzejsze ? Coś ciekawego w tym temacie ? Szczerze mówiąc ja tego nie robię, mężowi to wcisnęłam w obowiązki, bo kąpie i nawet nie wiem czy on o tym pamięta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny