Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuźwa, ja jakas niepociumana jestem, bo kompletnie nie wiem co to "naciąganie siusiaka" ;/ Chodzi Wam o napletek? jesli tak, to absolutnie tego nie róbcie!!! Siusiaka myjemy tylko z wierzchu#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola wrote:Kuźwa, ja jakas niepociumana jestem, bo kompletnie nie wiem co to "naciąganie siusiaka" ;/ Chodzi Wam o napletek? jesli tak, to absolutnie tego nie róbcie!!! Siusiaka myjemy tylko z wierzchu
-
Rucola mam to samo? Jakie znowu naciąganie susiaka? My myjemy z zewnątrz plus CDL nam pokazała jak myć samą dziurkę i to wszystko...
Lusesita jaki w końcu zamówiłaś kolor śpiworka?
Mój szedł kilka dni, ale oni na stronie mieli napisane, że czas realizacji 5 dni.Rucola lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:I że nie naciągałam trzeba bylo do chiruga iść, bo groziło nacinanie, także tego..
Dokładnie ! Straszyli z każdej strony, naciągać tez trzeba umiejętnie nie za mocno i nie za lekko...
nie wiem jakie dzisiaj są wytyczne, ale 12 lat temu naciągałam, co będzie teraz - nie wiem
-
nick nieaktualnySiwulec wrote:Dokładnie ! Straszyli z każdej strony, naciągać tez trzeba umiejętnie nie za mocno i nie za lekko...
nie wiem jakie dzisiaj są wytyczne, ale 12 lat temu naciągałam, co będzie teraz - nie wiem -
nick nieaktualny
-
My tez nic nie robimy, można więcej krzywdy zrobić niż pożytku ponoć. Do 3 roku życia napletek ma prawo być zrosniety. A jak się nieumiejetnie to robi to właśnie mogą powstać mikrourazy, które gojac sie powodują zrastanie i problem gotowy. Stara szkoła mówi, żeby naciagac, jedna lekarka na sile przy badaniu synkowi to zrobiła i była krew. To chyba niezbyt rozsądne było. Mąż czasami przy myciu próbuje delikatnie, tak tylko, żeby sprawdzić, ale na tyle ile może, absolutnie nic na siłę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:44
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Kaczorka, Juicy wzięłam wzór leśne kwiaty. Zobaczymy jaki na żywo będzie.
U mnie też był czas realizacji 5 dni.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3a3327e67cd.jpgRucola, JuicyB, JustynaG, pilik, Jeżowa, Nadzieja22, Kaczorka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy mieliśmy wizytę u chirurga gdy Wiktor miał 4 latka, bo napletek nie schodził i trzeba bylo zawsze po kąpieli naciągać, umyć i smarować, bo inaczej zabieg.... Mnie nikt nie mówił,że trzeba to robić dlatego wylądowaliśmy u chirurga...
Tak wogole ktoś wie od kiedy trzeba to robić? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:yyy jakie naciągacie siusiaka?
My też nic takiego nie robimy
A pediatra mówiła, że nic nie trzeba robić, a w wieku 4 lat do chirurga nas wysłała. Także co lekarz to inna opinia... I być tu mądrym -
Mi pediatra kazał naciągać jak syn miał coś Ok 6 miesięcy.
Tłumaczył to tym ze napletek jest przyklejony do żołędzia i należy nim ruszać aby się odkleił aby nie było konieczności ingerencji chirurgicznej.. za mocno tez nie można tego robić żeby napletek wrócił na swoje miejsce, bo jak za mocno się naciągnie to istnieje ryzyko ze napletek nie wróci na żołędzia i znów konieczna wizyta u chirurga...
robiłam to delikatnie, przy naciągniętym napletku przemywałam „główkę” siuraka...
podczas bilansu 3 latka pediatra dał skierowanie do chirurga aby naciągnął siusiaka bo się jednak skleiło
Ale jak wspomniałam wcześniej to była praktyka jaka poznałam 12 lat temu, przez tyle lat mogło się coś zmienić w tej kwestii wiec się nie stresujcie i nie przerażacie a jak chcecie to zapytajcie pediatrę na najbliższej wizycieJuicyB lubi tę wiadomość
-
Ho ho ho - wchodzę a tu rozmowy o męskich członkach
5 lat temu też kazali naciągać, niby coś tam ruszałam ale potem doszłam do wniosku że to jakieś dziwne, mam nadzieję że nie zostanie dziecku trauma w podświadomości że mama ciągnęła go za siusiaka!
Jutro przyjdzie położna z pediatryczną to zapytam co teraz się robi.
Yos -super że wszystko dobrze i rośniecie
Melevis- gratulacje serduszkaniech maleństwo zdrowo się rozwija.\
Amal Nadia słodziaczek, a mąż sama wiesz jakie miał podejscie wcześniej, chyba nie liczyłaś że mu przejdzie? rób swoje i ciesz się dzieckiem inaczej przyjdzie Ci zwariować.
U nas zaczynają się problemy z brzuchem... masakra! Stasio jest aniołem od 7 do 17 a potem marudzi do 19 zasypia i od 22 do 6 rano jazda! Zmieniam tony pieluch z "jajecnicą" słyszę jak mu idą te kupy i zastanawiam się czy wszystko ok. Któraś miała na tym etapie problemy z brzuszkiem maluszka? Pamiętam że Luna -pisałyśmy o mleku, trochę pomogło. Nie wiem czy dlatego że ma mm, czy dlatego że trochę cycka ciągnie i się miesza. Oczywiście usłyszałam od babci "pewnie coś zjadłaś" . Tak zjadłam nie jedno! i moje całe mleko stoi w lodówce i patrzy się na nas -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lunaris opis Twojego porodu przypomniał mi mój. Wiele punktów było praktycznie identycznych. Ważne, że już po wszystkim i jesteście oboje cali i zdrowi!
Jeśli chodzi o kupy to jajecznica na kp to norma. Może być po każdym karmieniu i nawet dodatkowo w międzyczasiegorzej z bólem brzuszka, możesz spróbować lekko pomasowac brzuszek.
A czy przy piersi też płacze? Może tak jak pisze Aga, chce się poprzytulac.
Justyna gratuluję! Podziwiam!
Nika, Łucja jest piękną, kudłatą dziewczynką
Summer, Fela miała tydzień temu 6,5kg. Ania chyba jest tak standardowo z wagą. Mam nadzieję, że na pół roku Fela dobije do 7.
Czytam o tych siusiakach i cieszę się, że mam córkę
U mnie od dwóch dni sprzątanie i produkcja ciasteczek. Fela dzisiaj miała baaardzo marudny dzień. Na pewno idą zęby, ale nie jestem pewna czy bolą ją górne jedynki czy dolne dwójki czy wszystko na razśpi też niespokojnie. W dzień wybudza się szybko z drzemek, a w nocy stęka przez sen
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Odbija mu się -pilnuję tego bo właśnie myślałam że może za słabo go w nocy odbijam ale śpię z nim na klacie więc to chyba ni to.
Przy piersi się uspokaja ale tylko na chwilę szarpie za sutek jak go "boli".
Niby nie pręży się bardzo ale widać że czuje ulgę jak mu pójdzie kupa.
Uspokaja się jak mu zasadzę butelkę z mlekiem ale mam wrażenie że on za dużo je i potem dlatego go boli.
Ps Achia zapytam i napiszę.
Ps II Malka poczekaj aż młoda zacznie miesiączkowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 22:08
malka lubi tę wiadomość