Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola taki doradca dużo pomoże, u nas kilka uwag i o wiele łatwiej się mota małego:)
U nas dziś klapa... od rana się ciezsyłam, że wyjdę sama na zakupy, odciagnełam mleko i po 2h telefon że mam szybko wracać bo bunt. Mały nie chciał pić. Musze mu chyba kupić inne smoczki.. bo wkurza go, że za wolno leci
Aaaa zapomniałam. Marcyś kończy dziś 4 miesiące!! Takiego dużego kawalera już mamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 15:08
JustynaG, agulineczka, Kaczorka, Jeżowa, Patrycja20, Achia, JuicyB, Yoselyn82, Rucola, pilik, Bajkaaa, Anna Stesia, KateHawke, blue00, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Olik gratulacje dla Twojego kawalera! Starzeją się te nasze dzieciaczki, dobrze, że my nadal piękne i młode
olik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas wszystko dobrze, rosniemy sobie
pozniej napisze więcej bo jestem u mamy
Dziewczyny ale macie piękne dzieciaczki!!cudenka
olik321, pilik, Bajkaaa, Achia, emi2016, Patrycja20, summer86, Anna Stesia, Siwulec, KateHawke, blue00, Lena21, Rucola, Lunaris, Flowwer, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Olik wszystkiego dobrego dla Marcelka
olik321 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lunaris poród okropny współczuję Ci ale ważne że skończyło się dobrze i cieszę się że laktacja rusza
Justyna gratuluję i podziwiam
Jeżowa Agatka jak zwykle urocza
Pilik faktycznie duża panieneczka już
Yoselyn cieszę się że wszystko dobrze
Olik współczuję że zakupy szybko się skończyły
A co do mnie to ubralam choinkę! Co prawda chciałam więcej ozdób ale już mi się nie chce haha
A no i przyszedł kurier z prezentem dla mnie niestety źle zapakowany i widzę że to ekspres do kawycieszę się że będę pić dobra kawę
olik321, Achia, pilik, Jeżowa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki
Jakie mamy śliczne dzieciaczki na forum. Napatrzec się nie można
Czytam zwykle z jednodniowe opóźnieniem ale śledzę co u was i naszych maluchów.. Mam nadzieję że wszystkie urwiski będą już w domku na święta
I kwestii sukienek to mi się najbardziej właśnie postatnia odoba ale ja mam taki właśnie styl, więc moze stąd mój wybór
W każdym razie jestem pewna że w kabżdej bsędzie super
Utkwiła mi Bajka w pamięci ze swoim emkiem. Kochana, mój burak uważa że to ja jestem od zajmowania się dzieckiem a on zod zarobienia na nie. Z dzieckiem jak spędzi za cały tydzień 10min to wszystko. Pracuje /spi/odpoczywa oglądając youtuba . Tyle. Dziecka nie raz w ogóle na oczy nie widzi, śpi w drug pokoju bo mu mała w nocy spac nie daje, a to popłacze a to muszę eświatło żeby zmienić pieluche. Więc nie raz Wychodzi to nie zajrzy do nas, wraca to ma już śpi.. Nie raz próbuje mu mała wcisnąć na ręce to mówi żeby dać mu spokoój bo on zmęczony po robocie, a jak mała zakwili, od razu wola żeby mi oddać , dodam że małą trzyma na raękach ale zajęty jest oglądaniem youtuba. Także z opieka nad małą jestem sama i rozumiem co czujesz.
Mój jeszcze takie głupoty potrafi pieprzyc... Ogólnie mam wrażenie że jakby miał syna to by było ok bo mógłby się bawić klockami itd. A z dziewczynka jak to stwierdził przecież lalkami się bawić nie będzie.
Na szczjeęście jest mala, która co chwilę się śmieje :)najwięcej przez sen. Ostatnio pokochała spanie na mnie na brzuszku... Zostawiam wam moja śmieszkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/599d95388b1b.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4e66bee861c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71764937876f.jpgYoselyn82, Anna Stesia, -Mamunia-, Patrycja20, KateHawke, Kaczorka, Lusesita, Rucola, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Amal to nie zazdroszczę bo mój cieszy się z Zosi że jest dziewczynka i ogólnie chce mieć drugie więc on to taki chłodząca sprzeczność...
A tak w ogóle to jaka dawkę wit d dajecie maluchom? Ja dalej daje tą dawkę co od urodzenia a przecież już waży więcej niż dwa razy tyle co przy narodzinach -
Dziewczyny, dziękuję Wam za kciuki, jak widać na załączonym obrazku - mają mega moc!
Na tą chwilę wszystko wygląda dobrze, jest akcja serca, pomiary okej. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Jesteście kochane!
Jeżowa, Minnie89, Yoselyn82, Siwulec, pilik, Bajkaaa, summer86, Anna Stesia, -Mamunia-, JustynaG, Patrycja20, KateHawke, Achia, blue00, Amal, emi2016, Lena21, Kaczorka, Sarna84, Lusesita, agulineczka, Madzik34, Rucola, Lunaris, malka, Flowwer, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Bajka my dajemy 1,5 dawki początkowej lub nawet jej dwukrotność. Nasz Marcel wazy 8 kg więc jakoś 400mg wydawało mi się mało..
-
Melevis no to kamień z serca! Jaki z tego wniosek? NIE SIKAMY NA TESTY jak już wiemy, że jesteśmy w ciąży, tylko grzecznie (choć jak na szpilkach) czekamy do USG. Piękne malutkie nowe życie
Amal śliczna NadiaJustynaG lubi tę wiadomość
-
Odnośnie witaminy D, nie zwiekszalabym dawki na własną rękę (ewentualnie max do 600), jedynie po badaniu poziomu we krwi lub konsultacji z pediatrą i sprawdzeniu jak zarasta ciemiączko i szwy czaszki. Zbyt duża dawka może powodować za szybkie zarastanie.
Wiem jednak że sporo mam podaje 800 lub nawet 1000, ale ja jak zwykle przewrażliwiona jestem. Poza tym pediatra póki co nie kazała a pytałam o to, ale Ania jest z drobniejszych dzieci (aktualnie pewnie 7,8-8 kg).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 17:45
Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melevis
gratuluję
Mam nadzieję, że i ja w czwartek usłysze dobre wieści i że jutro będzie piękny przyrost bety...
Yos - cieszę się z udanej wizyty !
Summer - mówisz,że Twoja Ania 5 miesięczna jestz drobnych dzieci przy wadze 7-8 kg ? To jaka jest moja Łucja pezy wadze 7 kg w porywach do 7200 mając 11.5 miesiąca ? -
Emi, ja mam zaburzone postrzeganie
moja mama odnalazla moją książeczke zdrowia i na pól roczku ważylam 10,5 kg
Karmiona byłam piersią. U mnie w rodzinie ogólnie dzieci są duże, ale mała poszla po rodzinie emka, gdzie kobiety są drobne.
-
nick nieaktualnyA ja się zdenerwowałam. mąż rozmawiał z taką swoją stałą masażową klientką- i oczywiście usłyszałam mądrości,że ja to jeszcze w ciąży dobry tydzień pochodzę, bo pierwsze dziecko to zawsze przenoszone jest. dzizas! już go poprosiłam, by następne takie uwagi zachował dla siebie,w sensie żeby mi o nich nie mówił po prostu. bo denerwują mnie mądrości osób- zwłaszcza starszych (jak ona własnie)
Mam nadzieję,że moje dziecko zechce utrzeć nosa tym wszystkim ludziom od których to usłyszeliśmy i się urodzi kurcze, nie wiem- dziś w nocy, o!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:01
-
summer86 wrote:Emi, ja mam zaburzone postrzeganie
moja mama odnalazla moją książeczke zdrowia i na pól roczku ważylam 10,5 kg
Karmiona byłam piersią. U mnie w rodzinie ogólnie dzieci są duże, ale mała poszla po rodzinie emka, gdzie kobiety są drobne.