Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNika- napiszę smsa.
Ja po badaniu. Ledwo palec rozwarcia. Wody w normie, przepływy w normie, waga ok 3300 Czekamy. A jak nic się nie wydarzy to za tydzień, 27go do szpitala na patologie. Pan doktor miał dyżur w nocy i mówi ,że dużo porodów, widać że pełnia za rogiem. Mam nadzieję, że Oskarowi się udzieli!! Bo się trochę zasmuciłam, miałam nadzieję, że powie że coś tam się jednak szykuje...
I zapomnialam zapytać o której się wtedy powinnam stawić w szpitalu jakby co..
Aha, i data porodu wg OM to mówi, że jest dziś. Że ktoś źle policzył ten 22gi. Także oficjalnie będę od północy po terminieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 17:12
JuicyB lubi tę wiadomość
-
Mały, zimowy spam
Odwróciło się niestety. Nie cytujcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 23:11
Luna1993, summer86, Yoselyn82, emi2016, Kaczorka, blue00, JustynaG, JuicyB, Aga9090, Achia, Nadzieja22, Jeżowa, pilik, Bajkaaa, Patrycja20, KateHawke, olik321, Lunaris, frezyjciada, Madzik34, -Mamunia-, Siwulec, Lena21, Bobisia, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane, nadrobiłam i w sumie nic nie pamiętam
Nika super, że już w domu :*
Lena brawa dla Franka za 3 ząbka!!
Lunaris słodki jest :*
Achia trzymam kciuki abyś tuliła Oskara przed świętami:*
Minie super, że dostaliście klucze i uważam jak reszta dziewczyn - lepiej teraz ogarnąć jak najwięcej:)
Jeżowa śliczna sekretarka
Byliśmy dzis na wizycie u pediatry mały wazy 3100 wiec superpojechaliśmy tez do mojej babci, bardzo sie ucieszyła, że jesteśmy cali i zdrowi po tych wszystko przejściach
No i jutro wycieczka do Krakowa po wyniki histopatologiczne (szkoda, że pocztą nie mogą wysłać)
Miłego wieczorublue00, Lusesita, Jeżowa, KateHawke, Yoselyn82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Nika ! Wspaniale, że jesteście już w domu !
Lusesita Dominisia śliczna
Lena - gratuluję 3 ząbka ! U nas idzie 8 ! Ale nie brakująca dwójka a trzonowy... Lucja cały czas na rękach !
Aga ! Gratuluję wagi
A ja już po wizycie, lekarz spoko - na wizycie spędziłam 50 min, dokładny wywiad, usg, zalecenia i skasował tylko stówkę ! I to na moim osiedlu, 5 minut piechotąGabinet nówka raze z jednorazowymi spódniczkami i kapciami
Pęcherzyk w maiciy 5,9 mm, Ponad 3 cm od blizny - mówi, że jest super, ciąża dobrze rokujeKolejna wizyta u niego 20 stycznia, ale mam na NFZ 9.01
Od razu powiedział wprost, że nie radzi trzeciej ciąży przy moim wywiadzie i żebym się przygotowała na hospitalizacje w celu konsultacji (kardiologicznej - nadciśnienie tętnicze w ciąży pierwszej) itd.
Mówił, że dobrze, że tak się udało, bo za rok czy dwa nie będę zdrowsza i żebym dziękowała Bogu za tą ciążę i była dobrej myśli
Aaaaa i żebym się tak nei przejmowała wagą, bo cukrzyca to choroba metaboliczna, niedoczynność tarczycy nie poprawia mojej sytuacji, żebym dbała o cukry, ruch, nie przesadzałaz ograniczaniem kalorii i sporo się ruszała (mogę ćwiczyć na orbitreku!), ale jeśli znów przytyję 22 kg, to trudno, po ciąży będę się odchudzać
Wstępnie termin na 20 sierpnia, ale karta ciąży i właściwy termin na następnej wizycie 20.01.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 18:59
Achia, Aga9090, Jadranka, Patrycja20, blue00, JustynaG, summer86, Jeżowa, Kaczorka, Bajkaaa, KateHawke, Luna1993, pilik, Yoselyn82, olik321, Minnie89, frezyjciada, Madzik34, Lusesita, -Mamunia-, Siwulec, malka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Achia również trzymam kciuki aby Oskar zdecydował się wyjść już do rodziców :*
Aguś super waga !
Lena gratuluje kolejnego ząbka !
Lusesita piękna księżniczka ! I zazdroszczę śniegutez bym chciała żeby u nas trochę spadło
Emi dobrze, że wizyta wypadła pomyślnie
Więcej nie pamietam ! Mam sklerozęAga9090, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Nika bardzo się cieszę, że jesteście w domu! No to teraz się zacznie
powodzenia w nowej roli, choć brzmisz super pewnie, jak na świeżo upieczoną mamę! a powiedz mi to crio coś to działa? Bo jestem już mega zdesperowana
Emi to super wieścinie pozostaje nic innego, jak zgodnie z zaleceniem lekarza cieszyć się ciążą
Achia gratuluję dotrwania do końca, choć pewnie wolałabyś bym gratulowała narodzin - ale już niedługo i wreszcie będziesz mogła go przytulićpalec rozwarcia to o palec więcej niż ja miałam kiedykolwiek, więc...
kto wie co się wydarzy!
Lusesita cudne zdjęcie, a ile śniegu! We Wrocławiu chyba nie uraczymy
Aga pięknie tyje Borysnaprawdę bardzo szczęśliwe zakończenie bardzo wyboistej ciąży!
Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA to minki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 07:37
emi2016, blue00, KateHawke, pilik, Luna1993, Achia, Yoselyn82, Patrycja20, olik321, Jeżowa, Minnie89, Lunaris, Kaczorka, frezyjciada, Lusesita, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Mój mózg się tak zmęczył tymi wrażeniami, ze też nadrobiłam, a i tak połowa umknęła...
Emi - przede wszystkim gratuluję! Los bywa łaskawy, z całego serca życzę, żeby pięknie się kropek rozwijal, a Ty ciesz się ciążą!
Aga - następny przystojniacha! Te minki czasami są tak świadome, zupełnie jakby te dzieci wiedziały więcej niż nam się wydaje
Nika - podpisuje się pod dziewczynami, bije z Ciebie taki optymizm i radośćoby tak dalej!
Achia - może my zaczniemy to dmuchać, chuchać, jakieś czary odprawiać? Szkoda że nie możemy Tobie i Oskarowi pomóc i przyspieszyć akcji...
A ktoś wie co z Karma? Nie wiem czy przegapiłam czy nic nie pisała dzisiaj...emi2016, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAga9090 wrote:Mam pytanie, któraś z Was wie czy kamienie w woreczku żółciowym dają też takie objawy jak choleostaza? Swędzą mnie stopy od wczoraj i jest to jakas masakra
Ps. Widzę że Frez ma inne doświadczenie, ja pytałam radiologa u którego byłam jak mogłam przeoczyć tą kamicę, to odpowiedział że oprócz kolki nie daje objawów
Emi serdecznie gratulujęprzepiękna niespodzianka na święta!
Minnie Tobie także gratuluję, to ważny dzień dla Wassuper że już macie klucze i możecie zacząć działać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:08
emi2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmi zdrowej, spokojnej, nudnej do granic możliwości ciąży! Lekarz brzmi na konkretnego gościa, empatycznego, podoba mi się, zostaniesz u niego? Czy będziesz szukać kogoś innego do prowadzenia ciąży?
Achia! Dmucham na Oskarka co by wychodził już do mamusi! Ba! Ustawie nawet wentylator w Twoją stronę
Nenusia masz możliwość sprawdzenia poziomu kwasów? Bo to one odpowiadają za swędzenie. Z kamieniami jest różnie, moja mwma miała i objawy jak z cholestaza, ale psiapsi też miała i ją nic nie swedziało
Do dziewczyn, które mało śpią! Jak ja Was rozumiem! Przytulam mocno! Tymek pierwszy raz w swoim życiu przespał 3h ciagiem mając 13msc... Do tej pory- a kończy za chwilę dwa lata, nigdy nie przespał dłużej niż 4. A żeby jeszcze było mało to od jakiś dwóch tygodni nie chce zasnąć przed północą,ani u siebie w łóżku, przychodzi do nas, wygania mnie na podłogę, bo "Ti tata aaa, mama nie" i jak tylko się przebudzić=czyt. Max co 2h, i poczuje, zobaczy, że ja też jestem na łóżku to wszczyna awanturę... Ja mam serdecznie dość, mąż dopiero teraz widzi jak to jest, bo tak to tylko ja wstawałam, on smacznie spał, a teraz wszystko musi robić tata...
Natomiast Florianek to jest zupełne Tysiowe przeciwieństwo, już mu się zdarzało przespać od 21do 4:30 i potem do 8:00!noooo ale żeby nie było kolorowo to ostatnio wstaje co 2 h na karmienie=jakiś skok rozwojowy chyba...
Do tego wszystkiego jestem z nimi sama, mąż wychodzi ok 5 wraca 20-21.... Także no! Ale daję radę, kocham ich nad życie
Nika tyle ciepła bije z Twojego wpisu, że aż mi się oczy zaszkliły! Oby ten optymizm był z Wami na zawsze!
Lusesita podziel się śniegiem! Nadaja u nas deszcz na świętabuuuuu.... Tak tęsknię za takimi zimami, jak wtedy kiedy byłam małym dzieckiem... Gdzież by sobie teraz dzieci choinkę na sankach przyciągnęły! Jak śniegu jak na lekarstwo.... Ehhhh
U nas dziś intensywny dzień, pakowanie prezentów, kolejna porcja pierogów-tym razem z moją mamą i "tylko" z 4 kg mąki- będę mieć muskuły jak ta lalapon/wtorek z 6-u teściowej, teraz to! Wyrwałam się też na zakupy, teraz to jak wakacje normalnie
choć przyznaję, że nie znoszę zakupów. Gdyby biedronka wprowadzila zakupy przez internet, już wcale nie musiałabym jeździć do miasta! Nieomieszkałam zajść do lumpa, a jakze! I kupiłam sobie 3 kiecki z dekoltem na zakładkę, więc do kp ideollo! Za 30pare złotych
także dziś jestem Grażyna mistrz cebulowych zakupów, hue hue hue hue
emi2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmi ja tak poszłam w pierwszej ciąży i zostałam już u mojej gin, a i ciążę z Florianem też u niej prowadziłam, zresztą mamy stały kontakt, co rusz pyta co słychać,jak dzieci itp. Anioł nie kobieta. Czasem takie wizyty z przypadku kończą się opieką jak u Pana Boga za piecem
Nenusia to bardziej bym się w tej wątrobie doszukiwała powodu swędzenia... Kamienie to bolą okropnie... Ale wszystko to może, choć nie musi iść w parze.emi2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emi gratuluje udanej wizyty, czekamy na serduszko
Nika super ze juz w domu, w domu najlepieja laktacja super ze tak sie rozkrecila
Aga ale masz przystojnego kawalerasliczny!!
Lusesita cudne zdjęcie, a ile śniegu! super
Achia trzymam kciuki aby Oskar zdecydował się wyjść już do rodziców przed swietamia jak nie teraz to zaraz po swietach. Godzina "zero" zbliza sie wielkimi krokami
Jeżowa ale masz śliczna sekretarke
Lena gratuluje kolejnego ząbka
Aga9090, Lusesita, emi2016, Achia lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️