X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- napiszę smsa.

Ja po badaniu. Ledwo palec rozwarcia. Wody w normie, przepływy w normie, waga ok 3300 Czekamy. A jak nic się nie wydarzy to za tydzień, 27go do szpitala na patologie. Pan doktor miał dyżur w nocy i mówi ,że dużo porodów, widać że pełnia za rogiem. Mam nadzieję, że Oskarowi się udzieli!! Bo się trochę zasmuciłam, miałam nadzieję, że powie że coś tam się jednak szykuje...
    I zapomnialam zapytać o której się wtedy powinnam stawić w szpitalu jakby co..
    Aha, i data porodu wg OM to mówi, że jest dziś. Że ktoś źle policzył ten 22gi. Także oficjalnie będę od północy po terminie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 17:12

JuicyB lubi tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jardanka no i bóle brzuszka, bo w końcu rozszerzanie diety to też istny bieg przez przeszkody :)

Achia matkobosko przecież Ty miałaś wczoraj to nieudane HSG dopiero :)

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny jak Was rozumiem z tymi zębami, dziś aż za dobrze... pojawił nam się właśnie ząb numer 3, ale nie jest to górna jedynka tylko górna dwójka jakoś tak śmiesznie :O

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały, zimowy spam :-P
    Odwróciło się niestety. Nie cytujcie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 23:11

Luna1993, summer86, Yoselyn82, emi2016, Kaczorka, blue00, JustynaG, JuicyB, Aga9090, Achia, Nadzieja22, Jeżowa, pilik, Bajkaaa, Patrycja20, KateHawke, olik321, Lunaris, frezyjciada, Madzik34, -Mamunia-, Siwulec, Lena21, Bobisia, malka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, nadrobiłam i w sumie nic nie pamiętam :O

Nika super, że już w domu :*

Lena brawa dla Franka za 3 ząbka!!

Lunaris słodki jest :*

Achia trzymam kciuki abyś tuliła Oskara przed świętami:*

Minie super, że dostaliście klucze i uważam jak reszta dziewczyn - lepiej teraz ogarnąć jak najwięcej:)

Jeżowa śliczna sekretarka :)

Byliśmy dzis na wizycie u pediatry mały wazy 3100 wiec super :) pojechaliśmy tez do mojej babci, bardzo sie ucieszyła, że jesteśmy cali i zdrowi po tych wszystko przejściach :)
    No i jutro wycieczka do Krakowa po wyniki histopatologiczne (szkoda, że pocztą nie mogą wysłać :()

Miłego wieczoru

blue00, Lusesita, Jeżowa, KateHawke, Yoselyn82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ! Wspaniale, że jesteście już w domu ! :)

Lusesita Dominisia śliczna :)

Lena - gratuluję 3 ząbka ! U nas idzie 8 ! Ale nie brakująca dwójka a trzonowy... Lucja cały czas na rękach !

Aga ! Gratuluję wagi :)

A ja już po wizycie, lekarz spoko - na wizycie spędziłam 50 min, dokładny wywiad, usg, zalecenia i skasował tylko stówkę ! I to na moim osiedlu, 5 minut piechotą :) Gabinet nówka raze z jednorazowymi spódniczkami i kapciami :D

Pęcherzyk w maiciy 5,9 mm, Ponad 3 cm od blizny - mówi, że jest super, ciąża dobrze rokuje :) Kolejna wizyta u niego 20 stycznia, ale mam na NFZ 9.01 :D

Od razu powiedział wprost, że nie radzi trzeciej ciąży przy moim wywiadzie i żebym się przygotowała na hospitalizacje w celu konsultacji (kardiologicznej - nadciśnienie tętnicze w ciąży pierwszej) itd.

Mówił, że dobrze, że tak się udało, bo za rok czy dwa nie będę zdrowsza i żebym dziękowała Bogu za tą ciążę i była dobrej myśli :)

Aaaaa i żebym się tak nei przejmowała wagą, bo cukrzyca to choroba metaboliczna, niedoczynność tarczycy nie poprawia mojej sytuacji, żebym dbała o cukry, ruch, nie przesadzałaz ograniczaniem kalorii i sporo się ruszała (mogę ćwiczyć na orbitreku!), ale jeśli znów przytyję 22 kg, to trudno, po ciąży będę się odchudzać :)

Wstępnie termin na 20 sierpnia, ale karta ciąży i właściwy termin na następnej wizycie 20.01.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 18:59

Achia, Aga9090, Jadranka, Patrycja20, blue00, JustynaG, summer86, Jeżowa, Kaczorka, Bajkaaa, KateHawke, Luna1993, pilik, Yoselyn82, olik321, Minnie89, frezyjciada, Madzik34, Lusesita, -Mamunia-, Siwulec, malka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia również trzymam kciuki aby Oskar zdecydował się wyjść już do rodziców :*
    Aguś super waga !
    Lena gratuluje kolejnego ząbka !
    Lusesita piękna księżniczka ! I zazdroszczę śniegu :) tez bym chciała żeby u nas trochę spadło :)
    Emi dobrze, że wizyta wypadła pomyślnie :)

Więcej nie pamietam ! Mam sklerozę :D

Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika bardzo się cieszę, że jesteście w domu! No to teraz się zacznie :D powodzenia w nowej roli, choć brzmisz super pewnie, jak na świeżo upieczoną mamę! a powiedz mi to crio coś to działa? Bo jestem już mega zdesperowana :/

Emi to super wieści :) nie pozostaje nic innego, jak zgodnie z zaleceniem lekarza cieszyć się ciążą :D

Achia gratuluję dotrwania do końca, choć pewnie wolałabyś bym gratulowała narodzin - ale już niedługo i wreszcie będziesz mogła go przytulić <3 palec rozwarcia to o palec więcej niż ja miałam kiedykolwiek, więc... :D kto wie co się wydarzy!

Lusesita cudne zdjęcie, a ile śniegu! We Wrocławiu chyba nie uraczymy :/

Aga pięknie tyje Borys :) naprawdę bardzo szczęśliwe zakończenie bardzo wyboistej ciąży!

Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to minki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 07:37

emi2016, blue00, KateHawke, pilik, Luna1993, Achia, Yoselyn82, Patrycja20, olik321, Jeżowa, Minnie89, Lunaris, Kaczorka, frezyjciada, Lusesita, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mózg się tak zmęczył tymi wrażeniami, ze też nadrobiłam, a i tak połowa umknęła...

Emi - przede wszystkim gratuluję! Los bywa łaskawy, z całego serca życzę, żeby pięknie się kropek rozwijal, a Ty ciesz się ciążą!

Aga - następny przystojniacha! Te minki czasami są tak świadome, zupełnie jakby te dzieci wiedziały więcej niż nam się wydaje :)

Nika - podpisuje się pod dziewczynami, bije z Ciebie taki optymizm i radość :) oby tak dalej!

Achia - może my zaczniemy to dmuchać, chuchać, jakieś czary odprawiać? Szkoda że nie możemy Tobie i Oskarowi pomóc i przyspieszyć akcji...

A ktoś wie co z Karma? Nie wiem czy przegapiłam czy nic nie pisała dzisiaj...

emi2016, Aga9090 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, któraś z Was wie czy kamienie w woreczku żółciowym dają też takie objawy jak choleostaza? Swędzą mnie stopy od wczoraj i jest to jakas masakra :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie- też myślałam dziś o Karmie. Mam nadzieję że wszystko ok :)
    Możesz chuchać na odległość, może w nocy się zacznie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Mam pytanie, któraś z Was wie czy kamienie w woreczku żółciowym dają też takie objawy jak choleostaza? Swędzą mnie stopy od wczoraj i jest to jakas masakra :O
    Kamienie w woreczku żółciowym dają jeden jedyny objawy- za przeproszeniem kurewsko silne ataki kolki wątrobowej (jak zwał tak zwał), swędzenie to moim zdaniem objaw zupełnie czego innego ;)
    Ps. Widzę że Frez ma inne doświadczenie, ja pytałam radiologa u którego byłam jak mogłam przeoczyć tą kamicę, to odpowiedział że oprócz kolki nie daje objawów

Emi serdecznie gratuluję <3 przepiękna niespodzianka na święta!

Minnie Tobie także gratuluję, to ważny dzień dla Was :) super że już macie klucze i możecie zacząć działać <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:08

emi2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi zdrowej, spokojnej, nudnej do granic możliwości ciąży! Lekarz brzmi na konkretnego gościa, empatycznego, podoba mi się, zostaniesz u niego? Czy będziesz szukać kogoś innego do prowadzenia ciąży?

Achia! Dmucham na Oskarka co by wychodził już do mamusi! Ba! Ustawie nawet wentylator w Twoją stronę ;)

Nenusia masz możliwość sprawdzenia poziomu kwasów? Bo to one odpowiadają za swędzenie. Z kamieniami jest różnie, moja mwma miała i objawy jak z cholestaza, ale psiapsi też miała i ją nic nie swedziało

Do dziewczyn, które mało śpią! Jak ja Was rozumiem! Przytulam mocno! Tymek pierwszy raz w swoim życiu przespał 3h ciagiem mając 13msc... Do tej pory- a kończy za chwilę dwa lata, nigdy nie przespał dłużej niż 4. A żeby jeszcze było mało to od jakiś dwóch tygodni nie chce zasnąć przed północą,ani u siebie w łóżku, przychodzi do nas, wygania mnie na podłogę, bo "Ti tata aaa, mama nie" i jak tylko się przebudzić=czyt. Max co 2h, i poczuje, zobaczy, że ja też jestem na łóżku to wszczyna awanturę... Ja mam serdecznie dość, mąż dopiero teraz widzi jak to jest, bo tak to tylko ja wstawałam, on smacznie spał, a teraz wszystko musi robić tata...
    Natomiast Florianek to jest zupełne Tysiowe przeciwieństwo, już mu się zdarzało przespać od 21do 4:30 i potem do 8:00! <3 noooo ale żeby nie było kolorowo to ostatnio wstaje co 2 h na karmienie=jakiś skok rozwojowy chyba...
    Do tego wszystkiego jestem z nimi sama, mąż wychodzi ok 5 wraca 20-21.... Także no! Ale daję radę, kocham ich nad życie <3

Nika tyle ciepła bije z Twojego wpisu, że aż mi się oczy zaszkliły! Oby ten optymizm był z Wami na zawsze!

Lusesita podziel się śniegiem! Nadaja u nas deszcz na święta :( buuuuu.... Tak tęsknię za takimi zimami, jak wtedy kiedy byłam małym dzieckiem... Gdzież by sobie teraz dzieci choinkę na sankach przyciągnęły! Jak śniegu jak na lekarstwo.... Ehhhh

U nas dziś intensywny dzień, pakowanie prezentów, kolejna porcja pierogów-tym razem z moją mamą i "tylko" z 4 kg mąki- będę mieć muskuły jak ta lala :D pon/wtorek z 6-u teściowej, teraz to! Wyrwałam się też na zakupy, teraz to jak wakacje normalnie :D choć przyznaję, że nie znoszę zakupów. Gdyby biedronka wprowadzila zakupy przez internet, już wcale nie musiałabym jeździć do miasta! Nieomieszkałam zajść do lumpa, a jakze! I kupiłam sobie 3 kiecki z dekoltem na zakładkę, więc do kp ideollo! Za 30pare złotych :P także dziś jestem Grażyna mistrz cebulowych zakupów, hue hue hue hue

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezycjada-poszłam tylko na próbę ale bardzo mi się podobała wizytam o niebo lepuej niż w poprzedniej ciąży :) także zostanę !

summer86, olik321, Rucola lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez mam możliwość dopiero po świętach... Wiem, że mam wątrobę powiększona, śledzionę powiększona no i te kamienie i sie zastanawiam czy to może dać takie objawy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi ja tak poszłam w pierwszej ciąży i zostałam już u mojej gin, a i ciążę z Florianem też u niej prowadziłam, zresztą mamy stały kontakt, co rusz pyta co słychać,jak dzieci itp. Anioł nie kobieta. Czasem takie wizyty z przypadku kończą się opieką jak u Pana Boga za piecem ;)

Nenusia to bardziej bym się w tej wątrobie doszukiwała powodu swędzenia... Kamienie to bolą okropnie... Ale wszystko to może, choć nie musi iść w parze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde... Wiecznie coś.. Skończy sie ta zła passa kiedyś :/
    No nic po świętach zacznę z tym działać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia olej z ostropestu sobie popijaj. On regenuruje wątrobę. Ja się tak uchroniłam przed kolejną cholestaza

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi gratuluje udanej wizyty, czekamy na serduszko :)

Nika super ze juz w domu, w domu najlepiej :) a laktacja super ze tak sie rozkrecila :)

Aga ale masz przystojnego kawalera :) sliczny!!

Lusesita cudne zdjęcie, a ile śniegu! super :)

Achia trzymam kciuki aby Oskar zdecydował się wyjść już do rodziców przed swietami :) a jak nie teraz to zaraz po swietach. Godzina "zero" zbliza sie wielkimi krokami :)

Jeżowa ale masz śliczna sekretarke :)

Lena gratuluje kolejnego ząbka :)

Aga9090, Lusesita, emi2016, Achia lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 2562 2563 2564 2565 2566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ