X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Jeżowa z taką sekretarką praca powinna sam iść ;p Jesteś dzielna, że dajesz radę wziąśc małą do pracy i coś porobić.
    U nas pewnie to by się już nie udało. Byłam w pn w mojej pracy i Marcela wszystko ciekawiło tylko nie jego zabawki :)

Emi trzymam kciuki za usg! Dzieci podobno wyczuwają ciążę ( nie wiem czy to zabobon czy prawda)

Achia... przykro mi, że tak się męczysz i rozumiem Cie w 100%. Urodziłam 10 dni po terminie z usg i pod koniec za każdy pytanie "czy już" chciałam pokazać w odwecie fuck you :)
    Życzę Ci aby Oskar się najlepiej dziś zdecydował to na wigilie bylibyście w domu wszyscy

Lunaris cycki niestety będą boleć dobre 3 tygodnie.. :(

U nas jej skok wielki jak... góra :) Mały w dzień robi co chwilę nowe rzeczy a w nocy co 1,5h się budzi. Także wyglądam jak zoombie.

emi2016, Jeżowa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    JuicyB Ja tam bym się nad tym zastanowiła, na szczęście nie wystawiałam wszystkiego co miałam i okazuje się, że się przyda :D Tylko spodni ciążowych z H&M szkoda, ja akurat zdążyłam wystawić...

Ja nie chcę już kolejnych dzieci, więc w końcu muszę to wystawić :) ale przypomniałaś mi, że ciuchy też czekają na sprzedaż. Tylko staniki zostawię, bo się od fiszbin odzwyczaiłam i noszę tylko te do karmienia.

emi2016 lubi tę wiadomość

age.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - a jakie masz w ogóle zalecenia? Do kiedy masz czekać aż samo się rozkręci?

Głupie Ali, mój prezent dla Brata nie doszedł...jutro ostatnia szansa.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Ja nie chcę już kolejnych dzieci, więc w końcu muszę to wystawić :) ale przypomniałaś mi, że ciuchy też czekają na sprzedaż. Tylko staniki zostawię, bo się od fiszbin odzwyczaiłam i noszę tylko te do karmienia.

To inna sytuacja, my chcialiśmy, ale za jakiś rok, choć nie wierzyłam, że się uda ;) To wystawiaj, sprzedawaj ! JA też tak zrobię po 2 porodzie, po tych kilka miesiącach, mam pół piwnicy ciuchów moich, Łucji, gondolę od wózka, poduszkę dokarmienia, laktatory itd...
    Minnie89 wrote:
    Achia - a jakie masz w ogóle zalecenia? Do kiedy masz czekać aż samo się rozkręci?

Trzymam kciuki, żeby jutro doszło ! Ja też zamawiałam sukieneczkę dla Łucji i nie doszła - 1,5 miesiąca temu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 10:48

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Wy dziewczyny! Toż to SZEFOWA :D <3! Jeżowa została zdegradowana do roli sekretarki, biedna Ty, nawet musisz paniusi słuchawkę trzymać :P <3

Justyna, Juicy dzięki- właśnie ktoś w okolicy sprzedaje na OLX i zastanawiałam się co to jest warte. Rozwiałyście moje wątpliwości. Na razie ciągnę ręcznym Tommie T. daje radę ale ręce mnie już bolą, wolę elektryka na łatwiznę :P przez to chociaż będę mogła to robić częściej bo mniej czasu zejdzie i ręce wolne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 11:22

emi2016, Jeżowa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:

dziś popołudniu wizyta to zobaczymy. miałam nadzieję,że zdąże urodzić do wizyty, więc nie było zaleceń. dziś pan doktor pewnie coś powie ;)

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie kciuki za wizytę :) a w sumie wizyty, bo jeszcze Emi!

A ja się nieśmiało pochwalę, że właśnie idę odbierać klucze do mieszkania <3
    (Perfect timing tak w ogóle ;))

Achia, emi2016, pilik, Kaczorka, Lunaris, Lusesita, Jeżowa, Yoselyn82, reset, KateHawke, Luna1993, -Mamunia-, Rucola, Nadzieja22, malka lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie- no to dopiero prezent na święta :) kiedy przeprowadzka?:)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie to musisz uczcić dzień odebrania kluczy do nowego lokum !!

My się zwijamy na fizjo, mam nadzieję już ostatnia wizyta.
    Swoją drogą Marcel podnosi się ładnie na rączkach (taki podpór na prostych łapkach) i zaczyna czołgać. Podobno szybko jak na jego wiek, ale wszystko robi prawidłowo, więc mamy się nie martwić. A z tym czołganiem śmieszna sprawa, bo raz ruszy się do przodu a raz do tyłu. Bardzo się denerwuje, jeśli nie dosięgnie zabawki, na którą poluje a wręcz się od niej oddali :)

Achia, KateHawke, summer86, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnnie musisz z tej okazji coś kupić :D na nowe mieszkanie ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie - super ! Gratuluję :) tak jak piszą dziewczyny - trzeba coś kupić na nowe mieszkanie :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porodem najwyraźniej nie uczczę, uff...więc moge myśleć nad przyjemniejszym sposobem :)
    Ale lecimy zaraz po zamówić panele, kolor szaf itp itd. Dobrze że szyjka się trzyma, to tyle wysiłku chyba też zniesie :)

pilik, Jeżowa, Lunaris, Achia, emi2016, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Koleżanka opowidała mi wzruszającą historię swojej przyjaciółki, która miała 2,5 letniego synka i pewnego dnia powiedział jej, że w jej brzuszku są dwa dzidziusie i ona zrobiła test - pozytywny ! Ale na usg wyszedł jeden pęcherzyk, jeden zarodek. Więc wróciła do domu i powiedizała, że jest jeden dzidziuś, a chłopiec na to, że nie prawda, bo on z nimi rozmawia i są dwa dzidziusie, że jest im dobrze i że kochają mamusię, tatusia i jego. I ona na następnym usg usłyszała dwa serduszka - bliźniaki jedno jajowe, lekarz nie mógł zrozumieć jak to możliwe <3

Absolutnie niesamowite <3

Minnie ale ekstra prezent :D miałam pytać czy planujecie zdążyć się przeprowadzić przed porodem, ale jeśli dopiero panele wybieracie to pewnie nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 12:16

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie super wiadmosc, Gratuluję :) to w swieta w nowym domku :)

Emi po cichu gratuluje :)

Achia kciuki za wizyte, ciesze sie ze na ktg wszystko dobrze :)

Piekne maluszki dziewczyny, piekne zdjecia!! :)

emi2016 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa , jako była doktorantka napiszę że u nas na UJocie studentkom i doktorantkom przysługuje BEZPŁATNY ROCZNY URLOP MACIERZYŃSKI. Z finansowego punktu widzenia kpina i jak to nazwała moja gin "wolontariat życiowy", ale może u Was też coś takiego jest?
    Bo w biurze z dzieckiem ok (dopóki siedzi w gondoli i nie pełza!), ale czy myślałaś o wejściu do labu przy KP? Bo chemia organiczna przenika do krwi i tym samym do mleka. A z tego co pamiętam w ciąży miałaś zakaz pracy.

Achia , nie pocieszę Cię ale może się pośmiejesz. Teściowa moja wyczytała albo usłyszała w telewizji śniadaniowej że DZIEWCZYNKI RODZĄ SIĘ NAWET DWA TYGODNIE WCZEŚNIEJ. Mało mnie szlag nie trafił na jej "a nie mówiłam". Mała urodziła się 14 dni przed terminem, także tego....

Emi , witaj z powrotem <3

Lunaris, Lamka i inne dziewczyny walczące o kp , powiem Wam jedno: WARTO. KPI to nie koniec świata i chylę czoła przed JuicyB, Justyną i Ibishką że dawały i dają radę. Ale w taki dzień jak dzisiaj, gdzie czuję się jakby mnie czołg przejechał nie wyobrażam sobie być jeszcze kpi. Bo od 3 miesięcy nie spałam dłużej cięgiem niż 2h... :)

Gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś i tych świeżo zafasolkowanych :*
    Jestem z Wami codziennie przy wieczornym karmieniu ale czasu na pisanie brak :)

emi2016, Achia, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pompuję, z jednej ciągnę a z drugiej samo leci. Chyba wreszcie doczekałam się nawału!

UWAGA SPAM !!! spam skończył wczoraj w nocy tydzień :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19fe3deed14e.jpg

emi2016, Yoselyn82, Minnie89, Jeżowa, Patrycja20, Achia, JustynaG, Luna1993, Bajkaaa, Lena21, JuicyB, KateHawke, Kaczorka, frezyjciada, Lusesita, olik321, Rucola, pilik, Cabrera, blue00, Aga9090, Madzik34, Nadzieja22, malka, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W święta możemy spędzić jeden romantyczny wieczór na golej podłodze :D

Ale z wykończeniem idziemy na spokojnie, i przeprowadzkę planujemy w marcu, jak maleństwo podrosnie, ja odpocznę, i będę miala siłę na to wszystko :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jaki sliczny Stasio!!!! :)

Lunaris lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka no właśnie na wolontariat życiowy mnie nie stać niestety. Co do chemii organicznej to w sumie dzięki za uwagę, jakoś nie wzięłam tego pod uwagę, a wiadomo, że nie chciałabym "zakażać" mleka świństwem :/ może dziekot temu się wymigam od prowadzenia zajęć (albo przynajmniej ćwiczeń z syntezami). A jak tylko powiem o tym mężowi (swoją drogą typowy chemik-organik) to na pewno każe mi nie prowadzić zajęć :P Mój szef się złapie za głowę, bo na 5 osób w budynku - on jedną nogą na emeryturze, jedna pani technik w pełni sił, ja karmiąca i dwie kobiety w ciąży :D

Lunaris piekny Stasiooooo <3 Stasiospamu nigdy za wiele <3

Lunaris lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa... współczuję Twojemu szefowi. Może niech zatrudni z jednego chłopa który będzie ogarniał w międzyczasie :D

Niestety zepsuł mi sie aparat :( :( :( zdjęcia mogę tylko z komórki robić. Jestem wściekła ale zaniosę do serwisu i zobaczymy czy da się go zreanimować.

Uciekam się ubrać i ogarnąć trochę, o 14 jadę z Franiem na fizjoterapię a chłopaki będą robić w domu bałagan :P miłego dnia dziewczyny.

NIKA daj znak życia! pozdrowienia dla Ciebie i Łusi <3 Mam nadzieję że jakoś się trzymacie dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 13:08

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 2560 2561 2562 2563 2564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ