X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka o kuźwa tez bym się wkurzyła ... oby Aluśka nie złapała żadnego dziadostwa !
    Nika extra zdjęcie :*
    Achia zazdroszczę tak uzdolnionego męża :) mój conajmniej schabowy usmaży :D

Ja padam na twarz byłam pomoc mamie gotować, wróciłam i zrobiłam jabłecznik !
    Zapakowaliśmy prezenty z eMkiem :) nie mogę doczekać się tej radości Oliviera :) muszę mu jakoś te prezenty dzielić Nie chce żeby wszystko dostał podczas Wigili bo będzie tego sporo i nie będzie wiedział czym się bawić ...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, cudowne zdjęcie, cudowna Lusia! W pierwszej chwili myślałam, że to zdjęcie z internetu a to twórczość własna. Brawo.

Achia, gratulacje z powodu postępów kulinarnych. Teraz niech Oskar posiedzi do 26.12 żeby mamusia zjadła wszystkie smakołyki :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą.
    Dopiero Was nadrobilam. Kursowalam dobie trochę dzisiaj że starsza po centrum handlowym, a mąż został z młodszą. Nawet rybki posmazyl i sos do ryby po grecku zrobił.

Kaczorka znam ten ból. Jeszcze mamy gluty z Domiśka po odwiedzinach szwagierki ( 2 tyg temu). Pomijam fakt, że nawet moja mama złapała grypę żołądkowa, która oni przywlekli bo siedziała że mną i małą.
    Oby Aluśki ani Was nic nie złapało.

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich.
    Wstawiam zdjęcie, które dostałam dziś od koleżanki :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/423870742993.jpg

Jeżowa, Yoselyn82, Patrycja20, Achia, Emiilka, Anna Stesia, Nadzieja22, KateHawke, Lunaris, malka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika też pomyślałam, że to internetowe dzieło, a to Twoja cudna córcia! Piękne zdjęcie :)

Kaczorka oby Alusia się nie dała... No ale tak to niestety z dziećmi bywa. Szkoda, że szwagier i szwagierka, jako rodzice, nie pomyśleli, że może lepiej by było, gdyby ich dzieci oszczędziły swoimi chorobami roczną kuzynkę :/

Achia brawa dla męża :) obyś mogła ze smakiem zjeść coś przynajmniej jutro! :D

Kochane, ją z życzeniami wstrzymam się do jutra, a na razie życzę dobrej nocy, pędzę złapać sen, póki Agatka śpi :)

Hahaha Lusesita ZAJEBISTE!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 22:19

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- ja z jednej strony mam tak jak Ty, bo np. okna niepomyte i w ogóle sprzątanie na święta to jakaś abstrakcja, ale np. lubię w tym okresie gotować i piec. Zazwyczaj nie chce mi się tak starać tylko dla nas (a de facto dla mnie, mój M. średnio jada słodycze), ale dla rodziny chciało mi się stać dziś przy garach, biegać za ostatnimi prezentami itp. I kiedyś - mam nadzieję - będę umiała moim dzieciom stworzyć taką magię świąt, że będzie ta krzątanina, ale radosna, a nie nerwowa. Na zasadzie- upieczmy pierniczki, bo fajnie czas spędzić razem. O nie wyszły? No trudno, damy ptaszkom, niech również mają święta... Albo umyjmy podłogi. O nie zdążyliśmy, bo w tym czasie rodzinnie pakowaliśmy prezenty? No trudno, nikt nie umarł od brudnej podłogi...

Nika- cudowne zdjęcie! Tylko odkąd zmieniłaś avatarek to ja pół ślepa mylę go z jeżem i ciągle myślę, że to Jezowa. Teraz też patrzę i myślę sobie - jak oni to zrobili, że Agatka się tak skurczyła? A to nasze Łucjątko <3

Kaczorka- mam nadzieję, że Aluśka niczego nie przygarnie od kuzynów!

Emiilka, pilik, Luna1993 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane z okazji zblizajacych sie Swiat Bozego narodzenia zyczymy Wam z Maksiem samych radosci w oczekiwaniu i przy wychowywaniu upragnionych maluszkow.

P.S.
    Czytam Was codziennie i mocno wszystkim kibicuje. Czasu jednak brakuje na pisanie. Panicz jest mega wymagajacy :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ac549d3601a.jpg

Lusesita, Anna Stesia, JustynaG, Nadzieja22, Flowwer, Yoselyn82, summer86, Achia, Bajkaaa, Patrycja20, Minnie89, KateHawke, Aga9090, -Mamunia-, Jeżowa, blue00, Lunaris, Emiilka, malka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset pięknie to ujęłas. Jutro, jak z czymś nie zdążę, muszę sobie twoj wpis przypomnieć.
    Bardzo mocno trzymam kciuki (za Ciebie i każdego Dinusia) aby takie święta, o jakich piszesz, zdarzyły się jak najszybciej <3

Barbarka piękne zdjęcie :-)
    Dawno się nie odzywałaś.

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny, z okazji zbliżających się wielkimi jak brzuch Mikołaja (i mój w 9 miesiącu) krokami świąt życzę Wam, by ten czas obfitował w niezmąconą niczym radość. By dzieci nasze były zdrowe, dobrze spały i rozdawały srebrzyste uśmiechy (a te w brzuchach żeby grzecznie czekały na swoją kolej powitania świata – ale nie za długo!), by mężowie nasi ugotowali pyszny obiad na pierwszy i drugi dzień świąt oraz wymasowali nam stopy i ululali potomstwo, by inni bliscy nie denerwowali nas głupimi komentarzami ani nie kichali i prychali wokół nas, by nasze piersi współpracowały, butelki się same wyparzały, pieluszki same przewijały i grzecznie wędrowały gęsiego do kosza, by choinki świeciły blaskiem podobnym do blasku oczu naszych dzieci, gdy na nas patrzą! Wesołych świąt!

Ps. Lamciu, mam nadzieję, że ten czas spędzacie razem w domu! Moc uścisków dla Domisia <3

Ps.2. Milion cieplutkich jak polewa na serniku myśli wysyłam w stronę naszych kochanych Dinusiów. Niech ten czas będzie dla Was czasem odpoczynku, relaksu i miłości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 01:44

Nadzieja22, summer86, Achia, Bajkaaa, Patrycja20, Lusesita, Minnie89, KateHawke, Luna1993, pilik, Aga9090, Jeżowa, ibishka, blue00, Barbarka1984, Lunaris, Yoselyn82, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Rok temu nad ranem wysikalam dwie kreski a 8 miesięcy później przyszła na świat nasza księżniczka.
    Tym,które jeszcze walczą życzę by to były ostatnie święta bez dziecka.
    A extesterkom życzę więcej snu i wsparcia ze strony najbliższych a mniej złotych rad i komentarzy, które nic nie wnoszą a ciśnienie podnoszą.

I jeszcze jedno - naprawdę cieszę się, że Was mam!

Bajkaaa, Patrycja20, Lusesita, Minnie89, KateHawke, pilik, reset, Aga9090, Achia, Anna Stesia, Nadzieja22, Jeżowa, Barbarka1984, Lunaris, Yoselyn82, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane!
    To i ja się przyłącze do życzeń, zanim dzisiejszy dzień rozkręci się na dobre. Chociaż myślę że życzenia wszystkie mamy te same:
    - Mamom - zdrowych i szczęśliwych dzieci
    - prawie-Mamom - lekkich ciąż i lekkich porodów (najlepiej w terminie!)
    - Dinusiom - dołączenia do nas jak najszybciej, bo czekamy! :*
    - wszystkim nam - zdrowia, wsparcia od eMkow, a przyjaciół tylko tych prawdziwych.

Bardzo, bardzo sie cieszę, że jestem jedną z Was! ;* Wesołych Świąt <3

KateHawke, Patrycja20, Aga9090, JustynaG, Bajkaaa, Anna Stesia, Nadzieja22, Barbarka1984, Lunaris, Jeżowa, Kaczorka, Yoselyn82, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3
    Wesołych świąt kochane, spędzonych w rodzinnym gronie, w miłej atmosferze, dużo zdrowia przede wszystkim. Naszym kochanym ciezaroweczkom spokojnej nudnej ciazy, a tym na końcówce szybkiego porodu :* mamusiom samych przespanych nocy i zdrowych dzieciaczków :) a naszym najkochańszym dinusiom aby w święta wszyscy okazali zrozumienie i byście szybko tu do nas dołączyły :*
    Rok temu moje święta były bardzo smutne, 1,5 starań, ja załamana po dwóch stratach nie widziałam już szans na maleństwo. Nie wiedziałam że za miesiąc się wszystko odmieni :) to nasze pierwsze święta we czwórkę, marzenia się spełniają <3

Jeszcze raz spokojnych świąt <3
    ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 19:41

Minnie89, KateHawke, Patrycja20, pilik, Aga9090, JustynaG, Bajkaaa, Achia, -Mamunia-, Anna Stesia, Nadzieja22, Jeżowa, blue00, Barbarka1984, Lunaris, Kaczorka, Yoselyn82, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna w pozytywnym słowa znaczeniu zazdroszczę świat we czwórkę ! U nas tak będzie za rok :)
    A Zuzanna jak zwykle powala ! <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja święta z takim pięknym brzuszkiem też są magiczne, córeczka jest razem z Wami <3

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem kochana :)
    Matko jedyna dzwoniła moja mama, że jej boska teściowa na wigilie jednak tez przyjedzie ! Zawsze rzuca tekstem : ale wielki brzuch, ale ty gruba, ale się postarzałaś itp .. nie należy do grona miłych nawet powiem, że jest po prostu zwykła franca ;)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z okazji świąt Bożego Narodzenia niech się cały świat dla Was zmienia. <3

Wigilię jakos przetrwacie z lubianymi i mniej lubianymi osobami. Wszakże to okres wybaczenia.

Nika śliczna córeczka!

Patrycja20, KateHawke, Barbarka1984, Jeżowa, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    I ja przybywam z życzeniami!
    Przede wszystkim życzę każdej z Was i każdemu z naszych rodzin ZDROWIA. Bo wszystkie wiemy, że ono jest najważniejsze, jak jesteśmy zdrowi to możemy stawić czoło całemu światu ;)
    Dużo miłości, bliskości, uważności, uśmiechu na te dni :)
    Żeby teściowe nie wkurzyły, a mężowie mówili ludzkim głosem ;)
    I po prostu maaaasy radoooości! No i fajnych prezentów ;)))

Ps. Też się cieszę że Was mam! I jak dacie radę to zaglądajcie tu czasem,bo jak zaczną mi się skurcze, to kto mi pomoże w ich interpretacji jak nie Wy?;)

<3 <3 <3

Minnie89, Patrycja20, Nadzieja22, KateHawke, -Mamunia-, Barbarka1984, pilik, Lunaris, Jeżowa, Yoselyn82, olik321, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja życzę wam radosnych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenia <3

Ja cały czas czytam was tylko zawsze mam czas pisać

Nadzieja22, KateHawke, Patrycja20, Jeżowa, olik321, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wesolych Swiat!!!
    Lekkich i szybkich porodow,przespanych nocych i duzo zdrowka,bo ono w gruncie rzeczy najwazniejsze!!!
    Ja w piatek bylam ostatni dzien w pracy i wreszcie oficjalnie od dzisiaj na zwolnieniu.
    Zeby nie bylo zbyt kolorowo to mam problem ze spojeniem lonowym i musze lezec.
    Oczywiscie jest to srednio wykonalne,ale przynajmniej nie narobilam sie w te swieta stojac przy garach.
    Dziewczynki upiekly pierniczki i to by bylo na tyle kulinarnych wyczynow.
    W dodatku od wczoraj cos mnie rozklada,bo boli mnie gardlo i mam katar.
    Organizm chyba juz byl mocno zmeczony i teraz odchorowuje swoje...
    W zwiazku z tym troche srednio mam ochote gdziekolwiek isc:(ani sie nie najem ani nie nagadam).

Ale wam zycze cudowych wigilii!!!
    Achia i Karma abyscie jednak wytrzymaly do jutra i dzisiaj mogly spedzic milo wieczor:)))

Lamka odezwij sie jak tam synek?wyszliscie juz ze szpitala???zycze ci tego z calego serca.
    Sciskam mocno i mam nadzieje,ze teraz na zwolnieniu bede sie czesciej udzielac,a nie tylko czytac:)

Nadzieja22, KateHawke, Patrycja20, -Mamunia-, Barbarka1984, Lunaris, Jeżowa, olik321, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - to chyba uzależnienie, bo ja pewnie ukradkiem będę biegać "do WC" i podglądać forum. Mam nadzieję że nie tylko ja!

Ale trzymam kciuki Kochana, żebyś sobie spokojnie zjadła, a głowa niech choć na moment odpocznie!

Achia lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dober!

Ja również pragnę złożyć Wam życzenia! Nie będę się rozpisywać, bo już takie piękne życzenia się pojawiły, że nic lepszego nie wymyślę. Mam tylko prośbę, postarajcie się odpocząć choćby trochę :) Dinusiom oby było bliżej niż dalej tego największego marzenia.

Z dniem dzisiejszym kończymy 30 tydzień, to niesamowite i jestem ogromnie wdzięczna <3

KateHawke, Patrycja20, Achia, Minnie89, Barbarka1984, Fozzie Bear, Jeżowa, olik321, Anna Stesia, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 2579 2580 2581 2582 2583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ