Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Rucola, a pokazujesz Lewkowi książeczki? U nas sposobem na wytrwanie tych kilku minut była Księga Dzwiękow cz. I (cz. 2 poki co nadal Ani nie przypasowała
).
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
ooo pierwszy raz czytam o leżeniu na brzuszku na poduszce...byłam przekonana że dziecko musi leżec na płaskim i wkładałam tylko Małemu pod pachy zwiniętą w rulon poduszeczkę albo ręcznik i na nic to... robi samolocik i marudzi ;/#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
JustynaG wrote:Dzieci są nieprzewidywalne. 15 razy wrzeszczy a za 16 nagle się podoba.
Dlatego trzeba próbować, nawet po te 2-3 minutki.
Moja Ania na początku też wrzeszczała, stałam nad nią ze stoperem w ręku i mowiłam "Aniu, skarbie, chociaż 30 sekund" potem "2 minutki" i teraz już jest tyle ile chce. Jak zaczyna marudzić to ją zabieram.
aaa... i oczywiście obowiązkowo kładę na brzuszek gdy chcę ją zmęczyć.
Zgadzam się - warto próbować nawet jak dziecko nie chce. Mój na brzuszku lubił tylko spać, a tu musieliśmy ćwiczyć takie leżenie kilka razy dziennie, gdy był przytomny.
Pamiętam jak się popłakałam z radości, bo wytrzymał 2 minuty, a potem już przestałam liczyć czas. Potem było tak, że chciał tylko na brzuchu, aż padał ze zmęczenie, marudził, ale nie dał się przewrócić na plecy.
Teraz tak mamy ze staniem. Podnosi się, stoi przy stoliku i bach na tyłek i tak do znudzenia przy stoliku, szafce, zmywarce, kanapie, wszędzie gdzie się da. Po dwóch godzinach się ledwo trzyma, opiera się głową o blat i przysypia, ale nie da się posadzić, bo ON MUSI STAĆ
Anna Stesia szykuj się, że za chwilę 90% zwykłych rzeczy Waszego domowego, "przyziemnego" wyposażenia trzeba będzie przenieść gdzieś wyżej albo zaakceptować (np. ja już się pogodziłam z miłością Huba do odkurzacza i tak każde sprzątanie zaczynam od umycia tego sprzętu, bo potem idą buziaki)
JustynaG, pilik lubią tę wiadomość
-
Jeżowa tak jak dziewczyny pisały, nie ma powodów do paniki. Agatka to duża dziewczynka, spadki mogą się zdarzać, Zum masz wykluczony, Mała jest pogodna z tego co piszesz. Możesz tylko na przyszłym szczepieniu/wizycie poprosić o morfologie. Moja mała ulewa codziennie mniej lub więcej także pozostaje się cieszyć, że u Was to raczej jednorazowe. Za dużo pewnie zjadła albo po zbyt długiej przerwie jadła chaotycznie,szybko i mleczko się cofnęlo.
A jak sprawy tylkowe? Mnie coś od wczoraj zaczęło pobolewac i swedziec. Szlag by to trafił. Już nie mam siły do swoich czterech liter. Pisalyscie o criorectum nigdy nie używałam, zastanawiam się czy użyć, boję się, że takie mocne zimno może podraznic błone sluzowa, która u Mnie i tak jest słaba.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Rucola to super, że jest lepiej z prężeniem się Lewcia, a Wy byliście u fizjo ? Bo nie pamietam już
jak u niego z podnoszeniem nóżek do góry ? Być może jest jakieś drobne obniżenie napięcia na brzuchu, to może być jeden z powodów dla których nie lubi leżeć na brzuchu. To nic strasznego, my to tak wyćwiczylismy, że teraz Franio spokojnie wkłada całą stopę do buzi, a na brzuszku to chce być cały czas i ciagle próbuje się tak odwrócić, choć długo nie lubił i się szybko denerwował
-
11.59 przyszła na świat Klara!
3100, 52 cm, 10 pkt - ja się czuję ok -leki działają, ale nie mam jak pisać teraz, bo dziecię śpi na mnieRucola, moniśka..., Patrycja20, Luna1993, JuicyB, Siwulec, Minnie89, Malgonia, Nadzieja22, summer86, Jeżowa, Kaczorka, Bajkaaa, JustynaG, KateHawke, Lusesita, Lena21, pilik, by7mistake, -Mamunia-, frezyjciada, Achia, Morusek, Karma88, blue00, Yoselyn82, Anna Stesia, StaraczkaNika, ibishka, veritaserum, olik321, Bobisia, Madzik34, malka, Emiilka, Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Rucola to super, że jest lepiej z prężeniem się Lewcia, a Wy byliście u fizjo ? Bo nie pamietam już
jak u niego z podnoszeniem nóżek do góry ? Być może jest jakieś drobne obniżenie napięcia na brzuchu, to może być jeden z powodów dla których nie lubi leżeć na brzuchu. To nic strasznego, my to tak wyćwiczylismy, że teraz Franio spokojnie wkłada całą stopę do buzi, a na brzuszku to chce być cały czas i ciagle próbuje się tak odwrócić, choć długo nie lubił i się szybko denerwował
Lena21 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Fozzie Bear wrote:11.59 przyszła na świat Klara!
3100, 52 cm, 10 pkt - ja się czuję ok -leki działają, ale nie mam jak pisać teraz, bo dziecię śpi na mnieFozzie Bear lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola mialam pisac to co Lena. Moze warto podejść do fizjo. My mielismy taki problem ze starszakiem, na plecach super, nozkami sie bawil ale brzuszek to byla tragedia, ledwo go kładlam i byla histeria. Myslalam ze to przez to ze mial problemy brzuszkowe od malego i od poczatku byl problem z takim lezeniem bo go bolalo, ale okazało się ze jednak cos z napieciem.jak skonczyl 4 miesiace to poszlismy do fizjo, rehabilitacja trwala 3 miesiace przez ktore byl ogromny postęp,po miesiącu polubil juz lezenie na brzuszku
Rucola lubi tę wiadomość
-
Fozzie !!! Wielkie graty, tulcie się ile wlezie
ucałuj Klaruchne :*
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
Kochane bardzo proszę o pomoc.
Przestraszyłam sie.
Zrobiłam jeszcze raz betę i prpgesteron.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eea69223ba5.jpg
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 38 LAT
🧑39 LAT
1 procedura Invitro
30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
Beta 14dpt - 1364
Beta 18 dpt - 4500
9.06 jest serduszko !! ❤️
20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
1.07 - mamy 4 cm
10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia
Rośnij maluszku 😍
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b4f9fafe765.jpg
A po dwóch dniach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8ae3a3f3b62.jpg7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 38 LAT
🧑39 LAT
1 procedura Invitro
Beta 14dpt - 1364
Beta 18 dpt - 4500
1.07 - mamy 4 cm
Rośnij maluszku 😍
-
Przestraszyłam się bardzo po dwóch dniach spadł prpgesteron a beta mało urosła7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 38 LAT
🧑39 LAT
1 procedura Invitro
Beta 14dpt - 1364
Beta 18 dpt - 4500
1.07 - mamy 4 cm
Rośnij maluszku 😍
-
nick nieaktualny
-
Lena a to nie plecy są słabe jeśli nie chce dziecko leżeć na brzuchu? Ja słyszałam że miesięczne niemowlę leży 1-2 min na brzuchu... U nas wychodzi nadal że Zośka leń
bo powinna już więcej umieć ale ważne że jest silna bo z lenistwem szybko poradzimy sobie
Ja też słyszałam że dobrze jest chociaż na poduszce do karmienia dziecko położyć -
nick nieaktualny