Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze jeśli faktycznie z tą poduszką pomoże to ja mogę spróbować tylko czy nie zaszkodzę i nie wiem jak to technicznie wykonać.
Moniska ja cały czas myślę o fizjo, ale nie chcę żebyście mnie źle oceniły ale gdybym z każdą niepokojąca rzeczą chodziła do fizjo to byłabym u niego co 2 dni od 3 miesięcy. Jakoś tak mam w głowie że u dziecka pewne rzeczy przychodzą i zaraz odchodzą, same się regulują i tak było do tej pory. Wykonywałam proste ćwiczenia, zmieniałam pozycję i obserwowałam i do tej pory wszystko się regulowało. Nie mogę sobie tylko poradzić z leżeniem na brzuchu a zanim pójdę do fizjo chce spróbować wszystkich sposobów żeby nie usłyszeć " proszę robić samolocik, proszę trzymać pupę, proszę podkładać wałeczek".#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziękuję kochane za pomoc. Troszeczkę mnie uspokoiły ścienne. Chociaż bardzo się boje. Zadzwoniłam do mojej gin. Wizytę mam dopiero w poniedziałek. Nie brałam dupka więc powiedziała żeby brać dwa razy po jednej tabletce. I przyjść na spokojnie w poniedziałek. Serio już w 6 tygodniu zwalnia przyrost. Dzisiaj mam dokładnie 5 tyg 1 dzień.7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu

👰 38 LAT
🧑39 LAT
1 procedura Invitro
30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
Beta 14dpt - 1364
Beta 18 dpt - 4500
9.06 jest serduszko !! ❤️
20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
1.07 - mamy 4 cm
10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia
Rośnij maluszku 😍

-
nick nieaktualnyRucola u nas z Tysiem tak było jak u Moniśki. Potem mi fizjo mówiła, że samolot i marudzenie na brzuchu, brak postępów w wydłużaniu czasu leżenia to już powinno mnie zaniepokoić. Z tym, że on nawet pół minuty na brzuchu nie chciał leżeć, co mu rączki podłożyłam to on ciach! Od razu samolot.... Oooooj dluuuuuugo z tym potem walczyliśmy. Wcale nie pełzał od razu zaczął raczkować, ale raczkował b.krotko, bo zaraz nauczył się stawać i chodzić przy meblach. Pierwsze kroki bez pomocy mebli zrobił mając ledwo 9msc skończone.
Wizyta u fizjo nie zaszkodzi, a ja uważam, że powinny być one obowiązkowe dla każdego bąbla, tak samo jak jest obowiązkowy bilans u lekarza.
Witaj Klarciu! Fozzie odpoczywaj póki możesz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:11
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie- - gratuluję!!

Pierwsza fota z domu
i pozdrawienia dla Izape- ale na noc oczywiście będzie tylko śpiworek.
Bajla powąchała Oskara i tak jak karmiłam to leżała mi w nogach, teraz koło łóżeczko. Myślę że dni pokażą co o nim mysli
Teraz może byc mnie tu trochę mniej. Musimy się odnaleźć w nowej rzeczywistości
no i muszę popracować nad laktacją. Ale postaram się zaglądać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 09:01
pilik, Luna1993, Bajkaaa, Morusek, Minnie89, moniśka..., blue00, Rucola, Yoselyn82, ibishka, Lusesita, KateHawke, Mamadwojki, Patrycja20, frezyjciada, -Mamunia-, Jeżowa, summer86, Ania1003, JustynaG, Kaczorka, emi2016, Siwulec, StaraczkaNika, Nadzieja22, Anna Stesia, Bobisia, Madzik34, Aga9090, malka, MOJE, KateKum, Fozzie Bear, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Fozzie gratulacje!!
Rucola ja tez bym się wybrała do fizjo. Oceni i pokaże co możecie zrobić żeby usprawnić leżenie na brzuszku. A na jak zwykle odsyłam do artykułu
na samym dole jest też filmik.
http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/22/wyzwanie-1-lezenie-na-brzuszku/
Jezowa nie wiem czy Cię to uspokoi ale zerknęłam i Ninka w trzecim miesiącu spadała z centyli. Końcem drugiego miesiąca była na 7, a początkiem czwartego już na 1,5 i na nim do dziś (+/- 1) się utrzymuje. U niej te spadki mniejsze no ale też masa mniejsza więc myśle że Agatka spadła proporcjonalnie i podejrzewam że teraz może chwilkę bardziej rosnąć na długość o zwolnić po prostu z masą. Najpierw masa, potem rzeźba
!
A Agatka do schrupania
Luna cudna Zuzia! I ładnie wazy
Nince waga ruszyła mocno ostatnio. Wszyscy trąbią, że rozszerzanie diety nie ma na to wpływu, a ja mam wrażenie, że od miesiąca dużo więcej je mleka, mino dodatkowych posiłków no i widać różnice bo w szóstym miesiącu przybrała 380g! (W piątym dla porównania 190)
Moje tak jak dziewczyny piszą, ja bym poszła jak najszybciej do gin jednak.
Achia piękny Oskar! Cudownie że jesteście w domu
uczcie się siebie,
Jakbyś miała pytania to wiesz gdzie nas szukać!
a co do Bajli to ubrał super się zachowała! Mój Grido pierwsze dwa miesiące tak się bal że nawet w jednym pokoju z nami nie przebywał. Do dzisiaj ucieka jak Ninka na niego... spojrzy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:18
Luna1993, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Rucola ale dlaczego nie chcesz żeby Ci powiedział fizjo co robić? Przecież wystarczy jedna wizyta by być spokojnym że jest ok albo właśnie nie jest ok, ja fizjo nie jestem ale od leżenia na brzuch wszystko się zaczyna chociażby siadanie dziecka owszem można czekać ale szkoda by okazało się że nie zalapie w odpowiednim momencie czegoś i potem będzie mu tylko trudniej, ale tak to tylko moje zdanie ty zrób jak uważasz.
-
Rucola to nie jest tak, że chodzimy do fizjo z każdą pierdołą, ale nie wiem dlaczego mam wrażenie, że masz jakoś oprór przed tą wizytà
szczerze ja kazdemu polecam spotkanie z fizjoterapeuta a już na pewno przy 1 dziecku, zupełnie nie zauwalyabym drobiazgów, które teraz korygujemy u Frania. Kłopoty z napięciem ma dziś bardzo wiele dzieci i nie jest to przecież nic złego, po prostu warto pracować z maluszkiem jak najwcześniej. Najwyżej fizjo Ci powie, że wszystko ok i będziesz tylko spokojniejsza
pilik, ibishka, olik321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGdyby poduszka mogła zaszkodzić to bym na niej dziecka nie kładła

Moje też bym poszła skonsultować i zrobić usg, kciuki!
Achia powodzenia w nowej rzeczywistości! :*
Do fizjo też idziemy za radą Bajki tak na wszelki wypadek (problemy ze stopą). Warto żeby później być spokojnymWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:21
Bajkaaa, MOJE lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna co do poduszki to jak są jakieś nieprawidłowości to bym na własną rękę nie dawała. W zależności czy napięcie jest ok czy wzmożone czy obniżone są całkiem inne zalecenia. Mysmy mieli zakazane podkładanie, ale koleżanka miała tak kłaść. Jak to mówi koja fizjo - jak dziecko rozwija się prawidłowo to wiele rzeczy mu nie zaszkodzi, ale jak coś jest nie tak to łatwo pogorszyć nieświadomie
Achia pij gazowane na zdrowie, jeżeli się po nim dobrze czujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPilik jasne, ale u nas nieprawidłowość stopki nie wynika z napięcia mięśniowego, a z ułożenia w moim brzuchu
. Mamy kłaść na poduszkę skoro inaczej nie chce leżeć na brzuszku, lepiej tak niż żeby w ogóle nie leżała. Stopkę prostujemy ćwiczeniami
pilik lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny to fakt, mam opory przed tą wizyta i chyba już wszystkie zdążyłyście to zauważyć
ale jej nie wykluczam, w zasadzie jeszcze w tym tygodniu planuję się umówić, ale po prostu nie chcę usłyszeć oczywistych rzeczy które jestem w stanie sama wypróbowac w domu 
a co do kładzenia dziecka na poduszce do karmienia to macie jakieś linki? bo szukam w internetach i nawet zdjęcia nie mogę znaleźc nie wspominając o opisie i zaleceniach a nie bardzo jestem sobie w stanie to wyobrazić. mam poduszkę pink no more i jest ona pośc wysoka i nie wiem czy się do tego nadaje#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021