Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja tak mało wychodzę na spacery z Frankiem... aż czuje się winna, ale nie dość, że średnio mam gdzie to u nas zima naprawdę jest kiepskie powietrze

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Kurczę ja tak mało wychodzę na spacery z Frankiem... aż czuje się winna, ale nie dość, że średnio mam gdzie to u nas zima naprawdę jest kiepskie powietrze
    Ja też za wiele nie wychodzę z Natalką. Zimą jak już jest ładna pogoda to wiadomo że smog przekracza wszelkie normy...

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY CHYBA wyjdziemy wtedy w weekend jeśli nie będzie jakoś wiało :)
    dzis Oskar do teraz był nieodkładalny, jeśli zasnął to przy cycku i na rogalu. próba odłożenia do wózka/ łożeczka gdziekolwiek powodowała płacz po 5 min.
    teraz zasnął głębiej i udało mi się położyć go obok siebie na kokon. także dziś spacer to byłaby udręka myslę.
    ale weekend albo poniedziałek kto wie-widze że w pon mają być 2 st, bez opadów, może się uda :)
    dobrze mieć męża w domu, wzięłam pryznic, włosy umyłam, śniadanie zrobił i podał no bo Młody cały czas cyc.

Patrycja- kciuki za ktg i czekamy na wieści!
    Yos- cieszę się z dobrych wieści a w szpitalu kręć aferę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:45

summer86 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, powodzenia z załatwianiem sprawy, nie daj się! Super wieści z wizyty :)

Patrycja dobrego zapisu życzę :)

Z tymi spacerami zimą to tak jest, powietrze rzadko kiedy nadaje się do wyjścia :/

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się codziennie choć 40 minut, zimą raczej nie przekraczamy godziny. W praktyce udaje nam się spacerowac 5 dni w tygodniu, czasem nie wychodzimy, bo albo pogoda nie sprzyja albo zwyczajnie nie mam siły, bo są inne obowiązki.
    Latem przez pierwsze miesiace chodzilysmy codziennie po 2h.

Moja mama bardzo mnie dopingowala i nadal dopinguje do spacerow.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spacery zależne od smogu i od pogody. Gdy bardzo wieje i pada, mały dostaje szału. A teraz gdy jest ślisko trochę sie boje wychodzić w chuscie. Wózek juz w ogole poszedł w odstawke. Więc u nas spacery teraz jeśli są 3 razy w tygodniu to uważam za wielki sukces.

A buzie smaruje mu weleda calendula.

• pilik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena my wychodzimy na 15-20 minut dosłownie i już dawno przestałam mieć wyrzuty. Trzeba się dostosować do dziecka i warunków.

Kate dobrze że piszesz bo mocno mnie kusiło kupić stanik, który ma na imię tak jak ja :p

Yos super że takie dobre wieści! Powodzenia w walce ze szpitalem!

A co do sałatek to ja jeszcze polecam: rukola, gruszka, żurawina, pestki dyni i odrobina oliwy przed podaniem. Pyszna i mało roboty bardzo :) ser jakiś też by na pewno pasował, ale ja bez serowa niestety.

Patrycja oby zapis był dobry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:54

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tymi spacerami różnie bywa.
    Niestety, przez wzgląd na ściąganie mleka co 2h to u mnie nie wchodziły w grę spacery dłuższe niż 1h. No chyba, że z eMkiem. Wtedy wiedziałam, że zajmie się małą i ja spokojnie odciągnę mleko.
    Wczoraj byłyśmy 30 minut, dziś 40 minut. Gdy nie wychodzę to mam wyrzuty sumienia.
    Szczegolnie, że u nas powietrze bardzo dobre.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś była zainteresowana, to szary kocyk lullalove w promocji -30%, kod miki ważny do północy.

https://lullalove.com/bambusowy-koc-glamour-gray

KateHawke lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że mała dostała wypis - a ja nie.
    Crp wczoraj 2.30, dzisiaj 109.2, wychodzę na własne żądanie!
    Jest dzisiaj ekipa lekarzy z 30.12 tych jak trafiłam na ip, więc na co ja licze? Że ktoś do mnie przyjdzie? Coś powie? Bo wyniki znają od 9 rano, a do tej pory nie zrobili nic - włączając w to choćby pojawienie się.....
    Btw. Ciekawe czy skoro mnie wtedy nie wypisali, to data przyjęcia będzie 30.12 czy 2.01?

No nic, najważniejsze, że zaraz będziemy się tulic w domu! We czworo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:06

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek urodzony w Wigilię był na spacerze drugiego dnia świąt :P potem przynajmniej dwa razy w tyg- ale to mąż z nim wychodził, bo ja ledwo zlazilam z łóżka przez szwy. Jak już czlapalam jako tako to byliśmy codziennie i po 3h- tylko wtedy Tymek spał a najlepiej jak był mrozisko taki ok 15° i więcej. Dupa mi przemarzła niejednokrotnie, ale dziecko było cieplutkie- mamy meeeega zabudowaną gondolę. No i wtedy jeszcze nie mieliśmy jakiegoś idioty na wsi co pali kij wie czym. Bo teraz jak czasem ktoś nadymi to jest siwo i nie da się wyjść. Niestety Florek nie lubi spacerów, nie zasypia na nich, a ja przez nieokiełznanego Tymoteusza, którego co rusz trzeba albo wyciągać z błota, albo ściągać z drabiny/budowy/huśtawki/siatki/traktoru/przyczepki/piwnicy(prawidłowe zakreślić) boje się wychodzić na dłużej w chuście, bo jednak jest to dość problematyczne jak on tak wierzga. Liczę na to, że w końcu spadnie śnieg to będzie można spokojniej wyjść, junior w chuście, a ten łobuz na sankach. No i czasem na prawdę nie da się tego tak zorganizować, żeby ugotować obiad na 12(mąż ma wtedy przerwę), napalić w piecu, ogarnąć pranie i mieszkanie włącznie ze zmywaniem naczyń, no i żeby junior albo dopiero wstał i miał dobry humor, albo był już wpółspiący-a wtedy ciężko ubrać Tymka ogarnąć tak, żeby junior się nie rozbudził. Noooo trochę to takie masło maślane, ale mam nadzieję, że czaicie o co mi chodzi ;)
    Florek wychodzi na bank raz w tygodniu, w niedzielę, jak idziemy do kościoła-mamy 2km w jedną stronę, więc to taki dość krótki spacer,potem w kościele albo zasypia albo nie i spowrotem do domu :)
    Co do kremów to nie używam żadnego, zimą jak duży mróz to masło shea.

Edit:Fozzie lajk, bo ja bym zrobiła to samo! Swoją drogą co za idiotyzm wśród lekarzy to ja nie mam pytań... Masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:12

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie pewnie, uciekaj do domku! :) Powodzenia w uaktualnionej wersji rodziny :D jesteście bardzo statystyczną rodziną 2+2 teraz :)

U nas spacer codziennie obowiązkowo, około godzinki lub półtorej, w sumie niezależnie od pogody :) ale ja jestem z tym bardzo skrupulatna, bo wiem, że po takim spacerze Agatka dośpi jeszcze w wózku około godzinkę w domu, więc mam czas coś ogarnąć, zjeść obiad, chwilę odpocząć etc.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pozdrawiam z pracy, mąż z małą siedzi w gabinecie, ja w labie i chodzę na karmienie... Ale już kończę, zjemy coś i uciekamy do domu. Powiem Wam, że tak, dla chcącego nic trudnego, da się połączyć jakoś macierzyństwo i "karierę" (w cudzysłowie, bo u mnie to tylko słaby doktorat się robi :P), ale wolałabym nie musieć tu być jeszcze :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podsyłam świetną stronę, ja od niej uzalezniam nasze spacery :) dziś byliśmy jakąs godzinke, wczoraj też :)
    https://airly.eu/map/pl/
    edit. Wybrzeże rządzi, tam prawie nigdy nie ma smogu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:33

JustynaG, nick nieaktualny, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, no to może wyprzedaze Esotiq? Staniki w granicach 50zł. Rucola kupowała z tej strony. A marka Esotiq jest tu wszystkim znana:
    https://www.finalsale.pl

Jeżowa, pozwolę się nie zgodzić z Tobą. Oczywiście, często jest to kwestią organizacji ale nie zawsze da się połączyć "macierzyństwo" i karierę. Szczególnie z tak małym dzieckiem.
    Dla przykładu - u Ciebie Agatka po spacerze śpi, a moja Ania po spacerze potrzebuje 100% uwagi bo przecież się wyspała.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja to napisałam z przekąsem - bo owszem, niby pracuje, ale mój mąż siedzi z małą córeczką razem ze mną w pracy, bo inaczej by się nie dało tego zrobić. Czyli kiedy ja pracuję to on musi mieć wolne. Przecież nie dałabym rady pracować będąc sama z Agatką, a nie mamy z kim innym jej zostawić, poza tym nie mam mleka odciągniętego, więc jesteśmy nierozłączne...

W sensie no zorganizowaliśmy to, bo musiałam, ale zgadzam się, że jest to skomplikowane i nie każdemu musi się to udać. Ja gdyby nie mąż to też nie byłabym w stanie pracować. A niestety zapowiada się bardzo pracowity weekend :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:42

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg pisza się skurcze ale zbadała mnie doktor inna nie mój lekarz i powiedziała ze szyjka trzyma ładnie i jest tam wszystko ok.
    Zaleciła nospe i magnez jeżeli nie przejdzie to mam się zgłosić do szpitala ... czuje, że do 21 nie wytrzymam

Fozzie dobrze, że wychodzicie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:18

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, zgadzam się, że chcieć nie zawsze znaczy móc. Wiem, że Jezowa nie to miała na myśli, ale tylko tak ad vocem się odniosę, bo to powiedzenie, że z małym dzieckiem wszystko się da i że jest to kwestia dobrej organizacji bardzo mnie denerwuje. Jeśli komuś się trafi nieodkladalne, wymagające dziecko to czasem wyprawa do toalety jest jak zdobycie Śnieżki. A co dopiero inne rzeczy.

Patrycja, lepiej niech dzidziuś poczeka jeszcze minimum 2 dni!

Fozzie, żeby się np.za rok nie okazało, że ciągle w tym szpitalu lezysz!

Rucola, bez airly nie ruszam się z małym z domu. Ale przyznam, że wyjątkowo mnie to wszystko przygnebia. Mieliśmy nawet tak, że przez półtora tygodnia nie wychodzilismy, bo durny smog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:34

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, jeśli Fozzie jest ubezpieczona to niech "leży" i rok :P byle jej ubezpieczyciel kasę za to "leżenie" wypłacił :P
    W gruncie rzeczy, mieszka blisko - to tak jakby mieszkała w szpitalu.

Rucola, nick nieaktualny, Nadzieja22, Anna Stesia, Fozzie Bear lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia wszystko niestety zależy od lokalizacji, w krk pewnie macie cięzko ale lepiej kupić oczyszczacz powietrza i siedzieć w domu, według mnie jedyne rozsądne wyjście. U mnie rzeszowie z powietrzem różnie, raz tak, raz siak, dlatego zawsze sprawdzam.
    Co do pracy z Małym brzdącem to u nas by się nie obyło bez osób trzecich a póki co unikam ich jak ognia, więc jestem uziemiona!!! :P
    aaa jak ktoś chce się wpraszać, to dodam, ze oprócz pysznej sałatki do której dorzucę jakiś sos obok (nie będe mieszać) a jutro rano będe piekła wegański kopiec kreta, moje najukochańsze ciasto :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2657 2658 2659 2660 2661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ