Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w Lublinie piękne słońce było i dużoo śniegu :) .Po wizycie u ortopedy,gdzie wszystko wyszło ok do domu wróciliśmy piechotą.To się pospało synkowi ponad godzinę ;)

KateHawke lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dziewczyny, zwłaszcza te rodzące zimą ;) kiedy szliście na pierwszy spacer?
    Dzisiaj :D
    Ale Łusia po chorobie, to wiadomo - słaby z nas przykład.
    Za to bardzo mnie cieszył ten spacer i dlatego się dzielę radością.

Mąż bardzo się wczuł - podobało mu się pchanie wózeczka :)

nick nieaktualny, Anna Stesia, nick nieaktualny, summer86, Siwulec, nick nieaktualny, pilik, JustynaG, Jeżowa, Nadzieja22, Bajkaaa, Sarna84, Morusek lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dzisiaj :D
    Ale Łusia po chorobie, to wiadomo - słaby z nas przykład.
    Za to bardzo mnie cieszył ten spacer i dlatego się dzielę radością.

Mąż bardzo się wczuł - podobało mu się pchanie wózeczka :)

Nika, a co z obojczykiem małej? Musicie to jeszcze kontrolować?

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bardzo powoli Was nadrabiam, bo wciąż sporo załatwien mieszkaniowych. A w międzyczasie jeszcze zachciało mi się muffinek czekoladowych... Za szybko się je robi, i przez to nie mogę się oprzeć!

Patrycja - trzymam kciuki, weźże na mnie poczekaj! ;)

Ludzie w autobusie patrzyli na mnie jak na szaloną, bo w Krakowie mroźna śnieżyca, a ja wsiadam i ściągam z siebie połowę ubrań bo mi gorąco :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 18:46

Rucola lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też "na raty", ale wiem, że rozumiecie <3

Staś powiedział, że "Klara trochę mu się podoba" dał jej buziaka i podjął próbę podzielenia się z nią danio truskawkowym :) później pochłonelo go rozpakowanie nowego odkurzacza i tyle go widziałyśmy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfece88a.jpg

Ja dostałam przy wypisie augementin 1000 na 7 dni, zobaczymy. Dzwoniła też położna środowiskowa - będzie w czwartek 10-12!

Patrycja! Czuję się zobligowana do zachęcenia Cię grzecznie leżeć i czekać do 21.01! Zobacz, u mnie pasmo historii niczym z niezłego sitcomu, a daliśmy radę! Polecam ;) i trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 21:04

summer86, Minnie89, nick nieaktualny, JustynaG, Yoselyn82, KateHawke, nick nieaktualny, Siwulec, nick nieaktualny, Lusesita, olik321, Anna Stesia, Patrycja20, pilik, Rucola, Jeżowa, Kaczorka, Nadzieja22, Bajkaaa, Sarna84 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Staraczka ty do ktorego tyg bralas encorton i w jakich dawkach?
    Od 8 do 15 tc brałam 15 mg, od 15 do 21 tc 10 mg, a od 21 do 30 po 5 mg. Te ostatnie tygodnie to ze względu na przepływy. A na usg 3 trymestru doktorka powiedziała że jest dobrze z przepływami i mogę odstawic steryd. No to odstawiłam i od razu się rypneło :/ Jednak ten encorton fajnie na ye przeplywy działał

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Nika, a co z obojczykiem małej? Musicie to jeszcze kontrolować?
    Pokazywałam wczoraj pediatrce, powiedziała, że się goi, a 7ego przybędzue do nas pan fizjoterapeuta, to nam wszystko dokładnie sprawdzi. Tymczasem dalej bardzo uważamy na to ramionko przy ubieraniu i noszeniu. Łusia wyraźnie ciągle oszczędza tę rączkę. Wolę to wszystko sprawdzać regularnie póki tak robi.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! Nadrobiłam caly dzień :)

Yos, cieszą mnie dobre wieści od Ciebie. Calym sercem popieram pisanie skargi i dopominanie się o zapomogę. Trzeba pisać i reklamować jak cos nie gra, bo inaczej dalej będą mieć w duuu i odstawiać lipę.

Patrycja, trzymaj się dzielnie w dwupaku jeszcze trochę!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie <3

Yos tez będę Cię dopingować do pisania skargi!
    Trzeba ich troche nauczyć.

Patrycja dbaj o siebie i wytrzymaj jeszcze chwilę w dwupaku

My staramy się wychodzić na spacery ale też nie za wszelką cenę. Wczoraj byliśmy na 2h w parku. Dziś tylko pół godziny po osiedlu:)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fozzie- w domu najlepiej prawda?:)

Dzień nieodkładalności zbliża się do końca, ale jakąś dobrą godzinę temu po karmieniu wzięłam Oskiego do odbicia i zasnął mi na klatce. I teraz pytanie, może Pilik, pomożesz, bo położyłam się i zasnęliśmy razem. Ale dobrze nam się spało!:)
    Tylko czy on może spać w takiej pozycji?na brzuszku w zasadzie. Na mojej klatce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 2 dni nie spacerujemy, bo Tosieńka chora :( a tak to jak nie ma smogu to codziennie. Ładne mamy osiedle, jest sztuczny staw z fontanną, sporo zieleni, place zabaw.
    A propo zieleni to parę dni temu zdecydowaliśmy się na okolicę w której kupimy działkę. Byliśmy się przejechać i jest tam pięknie :) 8 km do centrum, a już poza miastem, same lasy... Nie mogę się doczekać :) zrobimy dziewczynkom plac zabaw w ogrodzie, Luna się wybiega...

Fozzie śliczne masz dzieciaczki! Przypomniało mi się jak spytaliśmy Tosie cze chce mieć brata albo siostrę, a ona odpowiedziała że woli deskorolkę :D tak a propo, że Klara trochę mu się podoba :)

I jeszcze odnośnie pracy przy dzieciach. Przy Tosi mogłam zrobić wszystko! Sesja nie sesja, praktyki, praca w weekendy i wszystko ogarnialam bez większego problemu. Zuzia jest zupełnie inna, śpi na mnie w ciągu dnia, jedynie jak zaśnie w chuście to mam wolne ręce, potrzebuje 100% uwagi, dużo czułości i jest dalej nieodkladalna. Ale taka jest i nie będę jej na siłę zmieniać czy odbierać tej bliskości. Jeśli nie dam rady to wezmę dziekankę i nic się nie stanie, ale nic kosztem moich dzieci :) więc i się da jeśli się chce i się nie da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:30

Bajkaaa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, nie jestem Pilik ale też pozwalałam spać Aneczce na mojej klatce. :) Mąż zresztą też.
    I zdarzało mi się tak zasnąć. I Aneczka ma się dobrze! :)

Od kilku dni mamy w domu te puzzle co polecała m.in Pilik. REWELACJA. Aneczka chyba też je lubi i jeszcze włącza się jej "pełzak". Dziś położyłam ją na macie naprzeciwko siebie, usiadłam na kanapie, jem śniadanie. Nie zdążyłam skończyć a ona zamiast twarzą była skierowana w moją stronę dupką. Wzięliśmy 6 puzzli. Ma sporo swobody :)

nick nieaktualny, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzzie ale Ci zazdroszczę ze masz te dwa skarby już przy sobie <3

Bardzo chętnie jeszcze pare dni pobędę w dwupaku !
    Trochę się wydłużył czas między skurczami .. mam nadzieje ze tak zostanie :)

Dziękuje za tyle ciepłych słów :*

Siwulec, nick nieaktualny, JustynaG lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, nie jestem Pilik ale też pozwalałam spać Aneczce na mojej klatce. :) Mąż zresztą też.
    I zdarzało mi się tak zasnąć. I Aneczka ma się dobrze! :)

Od kilku dni mamy w domu te puzzle co polecała m.in Pilik. REWELACJA. Aneczka chyba też je lubi i jeszcze włącza się jej "pełzak". Dziś położyłam ją na macie naprzeciwko siebie, usiadłam na kanapie, jem śniadanie. Nie zdążyłam skończyć a ona zamiast twarzą była skierowana w moją stronę dupką. Wzięliśmy 6 puzzli. Ma sporo swobody :)

To super, może to pomoże nam przetrwać noc.
    Tylko nie zawsze mu się odbija po jedzeniu.i nie wiem czy się martwic i czekać do opartego na odbicie?.za to ruszyła produkcja kupek :)
    A kiedy próbowałyście pierwszego motania w chustę?:)
    Pokażesz nam Aneczkę na puzzlach?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia aż sprawdziłam, Zuza miała 16 dni jak pierwszy raz motałam :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to obu się udało odpocząć i jak najdłużej pobyć w dwupaku :)

Jak mnie przywieźli do domu to brat starszy (jestem jego czwartą siostrą ;)) powiedział że mają mnie iść wymienić bo on zamawiał brata :p

Justyna cieszę się że puzzle się sprawdzają :) Ja je będę niezmiennie polecać. Za tą cenę jest naprawdę dobra jakiś.
    My mamy 9 i to taki mini pokój Ninki :p

Achia, powiem tak... my w takiej pozycji spędziliśmy większość pierwszych czterech miesięcy. Teraz spędzamy tak noce i często drzemke czy dwie. Żyjemy obie i mamy się nieźle (ja tylko ubolewam że mój gnieciony ciągle brzuch od tego nie chudnie :p). A i aktualnie lubi sobie jeszcze jogę ćwiczyć na moim brzuchu przed zaśnięciem często :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b736f71f076d.jpg

Edit. Ninka pierwsze dwa miesiące nie odbijała prawie wcale. Często leżąc w ten sposób, ja sobie podkładała poduchę pod plecy żeby Ninka była w pozycji pół leżącej i po prostu na spaniu ją poklepywalam delikatnie po plecach (od pupy do szyji) i często wtedy odbiła.
    W chustę motałam na drugi dzień jak wyszliśmy ze szpitala, miała 22 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:56

Yoselyn82, nick nieaktualny, Patrycja20, Rucola, nick nieaktualny, Jeżowa, KateHawke, Kaczorka, Anna Stesia, nick nieaktualny, Nadzieja22, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, nie martw się tym, że nie odbija. Niektóre dzieci nie muszą odbijać :)

A to Aneczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:01

Patrycja20, summer86, Yoselyn82, nick nieaktualny, Jeżowa, nick nieaktualny, KateHawke, Lena21, JuicyB, Kaczorka, Anna Stesia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadzieja22, nick nieaktualny, emi2016, Morusek lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, odnośnie gniecienia brzucha to przypomniało mi sie, że Ania służy mi za ciężar przy wzniosach bioder. Czasu mało na cwiczenie, więc muszę kombinować, ale mała ma z tego super radochę :D
    Oby moja pupa coś na tym skorzystala..

Jestem zla na emka, mialam mieć dzis czas na ćwiczenia a popsuło sił auto, wiec caly wieczor z glowy na zalatwianie. Nie jego wina, ale od miesiąca trąbie żeby oddał je do mechanika.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka i Aneczka jak zwykle cudowne <3

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka i Aneczka jak zawsze cuuudowne :)

pilik lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 2659 2660 2661 2662 2663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ