X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w Lublinie piękne słońce było i dużoo śniegu :) .Po wizycie u ortopedy,gdzie wszystko wyszło ok do domu wróciliśmy piechotą.To się pospało synkowi ponad godzinę ;)

KateHawke lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dziewczyny, zwłaszcza te rodzące zimą ;) kiedy szliście na pierwszy spacer?
    Dzisiaj :D
    Ale Łusia po chorobie, to wiadomo - słaby z nas przykład.
    Za to bardzo mnie cieszył ten spacer i dlatego się dzielę radością.

Mąż bardzo się wczuł - podobało mu się pchanie wózeczka :)

Achia, Anna Stesia, Ania1003, summer86, Siwulec, Luna1993, pilik, JustynaG, Jeżowa, Nadzieja22, Bajkaaa, Sarna84, Morusek lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dzisiaj :D
    Ale Łusia po chorobie, to wiadomo - słaby z nas przykład.
    Za to bardzo mnie cieszył ten spacer i dlatego się dzielę radością.

Mąż bardzo się wczuł - podobało mu się pchanie wózeczka :)

Nika, a co z obojczykiem małej? Musicie to jeszcze kontrolować?

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bardzo powoli Was nadrabiam, bo wciąż sporo załatwien mieszkaniowych. A w międzyczasie jeszcze zachciało mi się muffinek czekoladowych... Za szybko się je robi, i przez to nie mogę się oprzeć!

Patrycja - trzymam kciuki, weźże na mnie poczekaj! ;)

Ludzie w autobusie patrzyli na mnie jak na szaloną, bo w Krakowie mroźna śnieżyca, a ja wsiadam i ściągam z siebie połowę ubrań bo mi gorąco :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 18:46

Rucola lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też "na raty", ale wiem, że rozumiecie <3

Staś powiedział, że "Klara trochę mu się podoba" dał jej buziaka i podjął próbę podzielenia się z nią danio truskawkowym :) później pochłonelo go rozpakowanie nowego odkurzacza i tyle go widziałyśmy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfece88a.jpg

Ja dostałam przy wypisie augementin 1000 na 7 dni, zobaczymy. Dzwoniła też położna środowiskowa - będzie w czwartek 10-12!

Patrycja! Czuję się zobligowana do zachęcenia Cię grzecznie leżeć i czekać do 21.01! Zobacz, u mnie pasmo historii niczym z niezłego sitcomu, a daliśmy radę! Polecam ;) i trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 21:04

summer86, Minnie89, blue00, JustynaG, Yoselyn82, KateHawke, Luna1993, Siwulec, Achia, Lusesita, olik321, Anna Stesia, Patrycja20, pilik, Rucola, Jeżowa, Kaczorka, Nadzieja22, Bajkaaa, Sarna84 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Staraczka ty do ktorego tyg bralas encorton i w jakich dawkach?
    Od 8 do 15 tc brałam 15 mg, od 15 do 21 tc 10 mg, a od 21 do 30 po 5 mg. Te ostatnie tygodnie to ze względu na przepływy. A na usg 3 trymestru doktorka powiedziała że jest dobrze z przepływami i mogę odstawic steryd. No to odstawiłam i od razu się rypneło :/ Jednak ten encorton fajnie na ye przeplywy działał

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Nika, a co z obojczykiem małej? Musicie to jeszcze kontrolować?
    Pokazywałam wczoraj pediatrce, powiedziała, że się goi, a 7ego przybędzue do nas pan fizjoterapeuta, to nam wszystko dokładnie sprawdzi. Tymczasem dalej bardzo uważamy na to ramionko przy ubieraniu i noszeniu. Łusia wyraźnie ciągle oszczędza tę rączkę. Wolę to wszystko sprawdzać regularnie póki tak robi.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! Nadrobiłam caly dzień :)

Yos, cieszą mnie dobre wieści od Ciebie. Calym sercem popieram pisanie skargi i dopominanie się o zapomogę. Trzeba pisać i reklamować jak cos nie gra, bo inaczej dalej będą mieć w duuu i odstawiać lipę.

Patrycja, trzymaj się dzielnie w dwupaku jeszcze trochę!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie <3

Yos tez będę Cię dopingować do pisania skargi!
    Trzeba ich troche nauczyć.

Patrycja dbaj o siebie i wytrzymaj jeszcze chwilę w dwupaku

My staramy się wychodzić na spacery ale też nie za wszelką cenę. Wczoraj byliśmy na 2h w parku. Dziś tylko pół godziny po osiedlu:)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fozzie- w domu najlepiej prawda?:)

Dzień nieodkładalności zbliża się do końca, ale jakąś dobrą godzinę temu po karmieniu wzięłam Oskiego do odbicia i zasnął mi na klatce. I teraz pytanie, może Pilik, pomożesz, bo położyłam się i zasnęliśmy razem. Ale dobrze nam się spało!:)
    Tylko czy on może spać w takiej pozycji?na brzuszku w zasadzie. Na mojej klatce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 2 dni nie spacerujemy, bo Tosieńka chora :( a tak to jak nie ma smogu to codziennie. Ładne mamy osiedle, jest sztuczny staw z fontanną, sporo zieleni, place zabaw.
    A propo zieleni to parę dni temu zdecydowaliśmy się na okolicę w której kupimy działkę. Byliśmy się przejechać i jest tam pięknie :) 8 km do centrum, a już poza miastem, same lasy... Nie mogę się doczekać :) zrobimy dziewczynkom plac zabaw w ogrodzie, Luna się wybiega...

Fozzie śliczne masz dzieciaczki! Przypomniało mi się jak spytaliśmy Tosie cze chce mieć brata albo siostrę, a ona odpowiedziała że woli deskorolkę :D tak a propo, że Klara trochę mu się podoba :)

I jeszcze odnośnie pracy przy dzieciach. Przy Tosi mogłam zrobić wszystko! Sesja nie sesja, praktyki, praca w weekendy i wszystko ogarnialam bez większego problemu. Zuzia jest zupełnie inna, śpi na mnie w ciągu dnia, jedynie jak zaśnie w chuście to mam wolne ręce, potrzebuje 100% uwagi, dużo czułości i jest dalej nieodkladalna. Ale taka jest i nie będę jej na siłę zmieniać czy odbierać tej bliskości. Jeśli nie dam rady to wezmę dziekankę i nic się nie stanie, ale nic kosztem moich dzieci :) więc i się da jeśli się chce i się nie da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:30

Bajkaaa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, nie jestem Pilik ale też pozwalałam spać Aneczce na mojej klatce. :) Mąż zresztą też.
    I zdarzało mi się tak zasnąć. I Aneczka ma się dobrze! :)

Od kilku dni mamy w domu te puzzle co polecała m.in Pilik. REWELACJA. Aneczka chyba też je lubi i jeszcze włącza się jej "pełzak". Dziś położyłam ją na macie naprzeciwko siebie, usiadłam na kanapie, jem śniadanie. Nie zdążyłam skończyć a ona zamiast twarzą była skierowana w moją stronę dupką. Wzięliśmy 6 puzzli. Ma sporo swobody :)

Achia, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzzie ale Ci zazdroszczę ze masz te dwa skarby już przy sobie <3

Bardzo chętnie jeszcze pare dni pobędę w dwupaku !
    Trochę się wydłużył czas między skurczami .. mam nadzieje ze tak zostanie :)

Dziękuje za tyle ciepłych słów :*

Siwulec, Luna1993, JustynaG lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, nie jestem Pilik ale też pozwalałam spać Aneczce na mojej klatce. :) Mąż zresztą też.
    I zdarzało mi się tak zasnąć. I Aneczka ma się dobrze! :)

Od kilku dni mamy w domu te puzzle co polecała m.in Pilik. REWELACJA. Aneczka chyba też je lubi i jeszcze włącza się jej "pełzak". Dziś położyłam ją na macie naprzeciwko siebie, usiadłam na kanapie, jem śniadanie. Nie zdążyłam skończyć a ona zamiast twarzą była skierowana w moją stronę dupką. Wzięliśmy 6 puzzli. Ma sporo swobody :)

To super, może to pomoże nam przetrwać noc.
    Tylko nie zawsze mu się odbija po jedzeniu.i nie wiem czy się martwic i czekać do opartego na odbicie?.za to ruszyła produkcja kupek :)
    A kiedy próbowałyście pierwszego motania w chustę?:)
    Pokażesz nam Aneczkę na puzzlach?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia aż sprawdziłam, Zuza miała 16 dni jak pierwszy raz motałam :)

Achia lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to obu się udało odpocząć i jak najdłużej pobyć w dwupaku :)

Jak mnie przywieźli do domu to brat starszy (jestem jego czwartą siostrą ;)) powiedział że mają mnie iść wymienić bo on zamawiał brata :p

Justyna cieszę się że puzzle się sprawdzają :) Ja je będę niezmiennie polecać. Za tą cenę jest naprawdę dobra jakiś.
    My mamy 9 i to taki mini pokój Ninki :p

Achia, powiem tak... my w takiej pozycji spędziliśmy większość pierwszych czterech miesięcy. Teraz spędzamy tak noce i często drzemke czy dwie. Żyjemy obie i mamy się nieźle (ja tylko ubolewam że mój gnieciony ciągle brzuch od tego nie chudnie :p). A i aktualnie lubi sobie jeszcze jogę ćwiczyć na moim brzuchu przed zaśnięciem często :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b736f71f076d.jpg

Edit. Ninka pierwsze dwa miesiące nie odbijała prawie wcale. Często leżąc w ten sposób, ja sobie podkładała poduchę pod plecy żeby Ninka była w pozycji pół leżącej i po prostu na spaniu ją poklepywalam delikatnie po plecach (od pupy do szyji) i często wtedy odbiła.
    W chustę motałam na drugi dzień jak wyszliśmy ze szpitala, miała 22 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:56

Yoselyn82, Achia, Patrycja20, Rucola, blue00, Jeżowa, KateHawke, Kaczorka, Anna Stesia, Luna1993, Nadzieja22, Aga9090 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, nie martw się tym, że nie odbija. Niektóre dzieci nie muszą odbijać :)

A to Aneczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:01

Patrycja20, summer86, Yoselyn82, blue00, Jeżowa, Achia, KateHawke, Lena21, JuicyB, Kaczorka, Anna Stesia, Luna1993, -Mamunia-, Nadzieja22, Aga9090, emi2016, Morusek lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, odnośnie gniecienia brzucha to przypomniało mi sie, że Ania służy mi za ciężar przy wzniosach bioder. Czasu mało na cwiczenie, więc muszę kombinować, ale mała ma z tego super radochę :D
    Oby moja pupa coś na tym skorzystala..

Jestem zla na emka, mialam mieć dzis czas na ćwiczenia a popsuło sił auto, wiec caly wieczor z glowy na zalatwianie. Nie jego wina, ale od miesiąca trąbie żeby oddał je do mechanika.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka i Aneczka jak zwykle cudowne <3

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka i Aneczka jak zawsze cuuudowne :)

pilik lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 2659 2660 2661 2662 2663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ