X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer oo dobry pomysł. Muszę coś zacząć ćwiczyć. Trzeba by tyłek chociaż i brzuch jakoś podbudować.

Justyna Aneczka też ma spore oczy jak tak teraz patrzę!

Achia jeszcze apropo odbijania - jeżeli by się mocno prężył, denerwował czy potem ulewał to znak że odbicie konieczne, a jak nic niepokojącego się nie będzie działo to spokojnie :) i często na brzuszku jak maluch leci to sam odbije.

JustynaG, Achia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e48f80decf7.jpg

KateHawke, JustynaG, Luna1993, Nadzieja22, moniśka..., Aga9090, emi2016 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka <3 wygląda na super zadowoloną!
    Ninka zresztą też :))))

Dzięki dziewczyny! Bez Was byłoby ciężko!

Teraz przed nami kąpiel będzie wyzwaniem, ale to jeszcze nie dziś.

No i czasem warcze na męża. Wiem, że to hormony, a on się tak stara i mi głupio. Albo patrzę na Oskara i ryczę ze wzruszenia. Eh, połóg tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:26

JustynaG lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja przez pierwsze 2 miesiące w ogóle nie odbijałam.... W szkole rodzenia tak nas nastawili i w zasadzie do głowy mi to nie przyszło, choc Mały na poczatku meczył się z gazami i dlatego dawałam espumisan. bez bicia się przyznaję, że na początku nawet nie kładłam mlucha na ramieniu, bo się bałam... emek to samo ale u nas się obeszło (na szczęście).
    Jesli chodzi o motanie w chustę to kangurka można od pierwszych dni, ja motałam pierwszy raz dopiero po połogu, bo wczesniej sie bałam ale pierwsze tygodnie i tak były wypełnione łzami moimi i Małego. Przeszlismy długą drogę zeby teraz sobie śmigać ale już w kieszonce :)
    Pilik podziwiam Cię, dajesz z siebie 200% Nince, a ta pozycja nie wyglada na wygodną :P nie dla mnie.... ale jak sytuacja wymaga, to trzeba się przyzwyczaić :) No i Ninka sliczna :*
    Justyna Aneczka piekna!!!! I jak ładnie bawi się zabawkami na brzuszku. Ciekawe czy ja się doczekam :P
    W zasadzie u nas chyba wszystko bedzie na opak, bo leżenie na brzuchu powoli idzie nam coraz lepiej, serio az jestem w szoku ale zabawki na razie służą za podpórkę pod brodę, to dziś Mały nas zaskoczył.. tzn emka. ja wyszłam do Rossmanna a on w tym czasie pod okiem taty zaliczył swój pierwszy obrót na brzuch przez lewe ramię. jak wróciłam to powtarzał to usilnie w kółko i tak się przy tym cieszył ze az się popłakałam ze wzruszenia :) także ten, leżeć nie chce ale piruety kreci.. Ciekawe czy jutro będzie pamiętał swoją nową umiejetność :)

summer86, JustynaG, Nadzieja22, pilik, emi2016, Aga9090, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - Aluśka męczy teraz cyce niemal non stop! Ale zaczęło się to u niej jak jakiś rok skończyła. Wcześniej miałam wrażenie, że coraz mniej ciągnie.

Luna - w Esotiq są teraz wyprzedaże. Mi się dziś udało kupić biustonosz do karmienia za niecałe 60zł. O taki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/822f9ac0b2e3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:26

Luna1993, Rucola, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, czekam w takim razie na pytania "Kiedy następne?" Na razie spokój. :)

blue00 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, to aż sie boje pomyśleć, co zrobi moje pacholę gdy skończy rok! Bo już teraz wygląda to jak uzależnienie narkomana :-D

Justyna, nie uwierzysz, ake od strony teściów już usłyszałam kiedy następne. :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie powinno się współczuć hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka bardzo ładny! Sama bym taki chciała :) jutro coś sobie zamówię, dziękuję za polecenie :)

Nas faktycznie pytają kiedy chłopak ;)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - ja to już w domu bez stanika czasami chodzę, bo Aluśka ciągle się do mnie dobiera :p
    I musi mieć dostęp do dwóch jednocześnie, bo jednego ciągnie a drugim kręci.. ;)

Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, u nas też zaczęlo się łapanie za dekolt w poszukiwaniu mleka i dziś też siebie nazwałam szwedzkim stołem w rozmowie z emkiem ;)

Mam świadomość, że już zostało nam mniej karmienia niż więcej. Prawdopodobnie w czerwcu zacznę Anię odstawiać.. mogłabym w sumie karmić po pracy i wieczorami, ale boję się co będzie gdy przyjdzie mi wyjechać na 2-3 dni. Myślę, że rok i tak będzie dobrym wynikiem..

Anna Stesia, Jeżowa, Achia, Aga9090 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, rok to świetny wynik!
    Ja nie ukrywam jestem z siebie dumna, że karmię Anię już ponad 4 miesiące. I wiem, że może dla większości z Was do żaden wyczyn ale dla mnie jest to mój wewnętrzny sukces. :)

AnnaStesia, niee... no Ty to już mogłabyś w ciąży być! :d W koncu 7 miesięcy ma Twój synek.

summer86, Anna Stesia, Jeżowa, Aga9090 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja mam ten biustonosz, nawet teraz na sobie. jest świetny. Super trzyma i łatwo się odpina do karmienia :)
    Summer rok to zajebisty wynik!!! Ja też marzę o roku a jesli bedzie możliwość to pewnie będe chciała ciągnąć dalej, ale przeraża mnie perspektywa o której piszecie, w sensie ciagnięcia za bluzkę czy jedzenia z jednej piersi i tarmoszenia drugiej. Nie wiem czy to udźwignę psychicznie... na razie karmienie piersi sprawia mi ogromną radośc ale jesli zamieni się za jakiś czas w takie sterroryzowanie matki to nie wiem jak to rozwiążę... Obym moja psychika to znosiła albo po prostu będe za wszelką cenę oduczać tego dziecka... o ile się da. na razie przeraża mnie to, co piszecie :( ale jak przyjdzie do mnie, to moze nie bedzie tak źle :)

Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne dziewczynki!!!! <3 też chcę!

Mnie teść zapytał jak tylko wysiadłam z auta "to co, teraz dziewczynka? Trzeba iść za ciosem" także nooo.... Dwa dni po porodzie....

Ale przyznaję się, że nie zabezpieczamy się z mężem, bo ja i tak miałam problemy z odzyskaniem owulacji przy kp, starania typowe były dla nas męczące psychicznie i stwierdziliśmy, że co ma być to będzie i tyle. Dom stoi, okna wstawili wczoraj, dziś przyszedł elektryk. Jeśli wszystko pójdzie ok, to na koniec roku powinniśmy się wprowadzić. Tzn chcemy ogarnąć tylko tyle żeby móc się tam umyć i gdzie zrobić jeść, a reszta z czasem. Bo tu mamy ciasno, dzieci szczególnie... 50m2 dla 4 osób to jednak mało

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, u Ciebie to ogromny sukces, KPI wymaga dużo determinacji, dobrej organizacji i samodyscypliny. A Ty nie dość, że karmisz Aneczkę to jeszcze oddajesz swoje mleko dla innych maluszków <3 I rozumiem dumę z 4 miesięcy, ja się bardzo cieszyłam po 3 miesiącach kp i teraz po pół roku, to były moje kolejne dwa plany minimum. Przyznam, że jak minęło pół roku to jakoś zeszła ze mnie presja i większą radosć mi sprawia karmienie.

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna popieram Summer. KPI jest bardzo wymagające i każdy kolejny miesiąc to będzie ogromny sukces a to ze oddajesz mleko do banku to już w ogóle...
    Summer ja zanim urodziłam lewka miałam bardzo luźne podejście do tematu kp. Nie chciałam sobie robić presji, ale jak Młody sie tylko urodził to w kilka sekund zmieniło się wszystko. Moim największym marzeniem było karmić piersią minimum pół roku (chodzi mi o moje mleko, bo gdyby sytuacja tego wymagała to byłabym mama KPI o ile moje cycki były chętne do współpracy) i dalej jest to moim marzeniem a każdy kolejny dzień będzie już myslę bez presji i stresu, który nadal we mnie siedzi... Niby jest ok, ale jak przystawiam Małego i dłuższą chwilę nie czuję napływu to ogarnia mnie panika, ręce sie pocą i chce mi się wyć, ale po chwili już go czuję i emocje opadają a mi się nogi trzęsa z emocji...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki, kupiłam wosk+cień do brwi. jak się tego używa? hahaha

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - Ty karmisz nawet gromadkę dzieci :) niejeden brzuszek jest dzięki Tobie szczęśliwy <3

Ja sobie nie zakładałam ram czasowych ile chciałabym karmić piersią. Wiem tylko, że długo :p a że trafił mi się cucuś mamusi, to tym lepiej ;)

Oglądam właśnie telewizję regionalną i była relacja z Koszalina, gdzie dzisiaj w jednym z escape roomów spłonęło 5 nastolatek. I przez moment słychać było krzyk rozpaczy jednej z matek. Normalnie aż mi serce i żołądek ścisnęło..

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer rok to będzie świetny wynik, szczerze mówiąc ja trochę egoistycznie coraz częściej myślę o powolnym odstawieniu Frania, chciałabym żeby wróciła miesiączka i owulacja, od maja chciałabym wrócić do starań o maluszka, a nawet w najśmielszych snach nie myślałam, że będę karmić tak długo :) ale też trudno mi podjąć tę decyzję, ciagle ją odkładam i mówię a jeszcze troszkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola powiem Ci że my też nigdy nie odbijalismy Ani. Jak na początku chcieliśmy to ja to ciągle wybudzalo w nocy. W końcu przestaliśmy i ona sobie czasami odbije czasami nie ale chyba nie ma to dla niej znaczenia aczkolwiek nie wiem.
    ..
    Co do kp ja sobie stawiałam cele najpierw 3 miesiące i już to osiagnelam i soe bardzo ciesze i jestem dumna, kolejny krok to pół roki i rok. Zobaczymy. Mnie trochę tez przeraża i jakis dziwny niesmak mam ( nie wiem dlaczego i absolutnie nie chce nikogo urazić !!) Jak widziałam chodzące już dzieci co właśnie tarmosily bluzkę mamy co by się do piersi dorwać. Nie wiem dlaczego mam takie dziwne podejście i uczucia ale na ten moment tak mam, zobaczę co będzie jak Ania rok osiągnie.

‹‹ 2660 2661 2662 2663 2664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ