X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to tak jak u mnie, w pierwszej ciąży odeszły wody, ale nie wspominam dobrze tego porodu bo musieli wywoływać....
    drugi poród zaczął się skurczami i jak tylko zrobiły się regularne (co 5 min) to pojechałam (usłyszałam ze jestem daleko w lesie bo rozwarcie na 2cm) a po 3h urodziłam...
    Pilnuj regularności, tez nie chciałabym leżeć w szpitalu gdyby się okazało ze jednak nie ma akcji wiec Cię rozumiem ;)
    Odpoczywaj i czekamy na rozwój sytuacji

Blue - wspaniały uśmiech i kochany synek, tak Ci daje pospać <3

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja mozna odmówić hospitalizacji i np po 3 godz wrócić znowu i szpital ma obowiązek przyjąć także nie bój się że cię zostawia bez powodu :)

Dziewczyny gratuluję końcówek ciąż :) już niedługo nowe dzieciaczki przyjdą na świat :)

Anna Stesia narazie planuje dalej tą dynie a potem marchew i kupię zielone warzywa typu brokol czy awokado, ten miesiąc daje czas na poznanie nowych smaków a w lutym będę chciała już jakiś konkretny posiłek dać

Luna kciuki<3

Luna1993 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf nadrobilam. Spróbuję na raty odpisać ale szogun dziś mnie oblapuje do rana zabiera telefon i ciężko. Blue co za słodziak!

Patrycja Luna chyba ma. Rację że możesz spróbować poczekać ale jakby tylko Cię coś zaniepokoilo to jedz!

Siwulec z tego co pamiętam to HIV jest obowiązkowy na końcówce.

A sny ja też mam. Różne. Dziś np mi się snilo że się przebudza łam i próbowałam smoczki3m młodą do spać do 7.30:Dniestety to był sen tylko i pobudka była wcześniej :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, trzymam kciuki! Ciąża już donoszona więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie by się zaczęło :)
    Już niedługo będziesz tulić swoją kruszynkę :))

JuicyB, Luna - jak pielęgnujecie problematyczną skórę?
    W końcu zaczęłam smarować Clotrimazolum te zmiany na skórze Ani i zaczynają znikać. W sensie, nadal czuć chropowate placki ale już trzeba się dobrze przyjrzeć żeby je zauważyć. Może to jednak nie zwykłe przesuszenie a ŁZS? Może jednak warto jakieś emolienty używac?
    Będę robić zamówienie do apteki bo na miejscu np. Medidermu nie mieli.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii ruch to zdrowie :-) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22c3160c838d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f98b5c4457c4.jpg

summer86, blue00, Bajkaaa, Achia, Kaczorka, Patrycja20, KateHawke, pilik, Yoselyn82, Jeżowa, Rucola, JustynaG, Luna1993, Emiilka, Nadzieja22, Lusesita, KateKum, Fozzie Bear, olik321, Anna Stesia, Lena21, Sarna84, malka, Lunaris lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, u mnie lekarz nie powtarzał HIV, pytałam o to i uznał, że nie ma konieczności. Choć czytałam , że aktualnie są takie zalecenia, więc chyba gdybym miała być kiedyś raz jeszcze w ciązy, to zrobiłabym dla własnego spokoju.

Patrycja, zgadzam się z dziewczynami, możesz poczekać, ale jeśli dziecko byłoby mniej aktywne lub skurcze robiły coraz częstsze, jedź do szpitala. Przy drugiej ciąży akcja najczęściej szybciej postępuje. Nasza Melevis prawie by poród przegapiła :D

Rucola, super zdjęcie Twoich mężczyzn <3

Luna, gratulacje dla Zuzinki za nowe umiejętności <3 A dla Was życzenia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu! Jak się dziś czujesz?

Odnośnie snów, Ania zaczęła dziś dzień o 6, więc emek mnie zmienił, żebym dospała chociaż godzinę jeszcze i takie głupoty mi się śniły.. sniło mi się, że mieliśmy brać ślub na jakimś wyjeździe gdzie było zaplanowanych więcej ślubów, popsuły mi się białe buty i musiałam iść w czarnych szpilkach. Nie wiem tylko dlaczego miałam czarne kryjące rajstopy do białej, zwiewnej sukienki ;)

Życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia!

Luna1993 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna już kilka razy pisałam o tym, myje w olejku biodermy, używam kremy do buzi z biodermy i medidermu w razie potrzeby. Na zmiany AZS mamy maści robione i sterydy.

Bajka dziękuję :*

Summer dziękujemy serdecznie za życzenia ! :) Mam nadzieję że wieczorna kolacja się odbędzie. Czuję się kiepsko, jestem strasznie osłabiona od tej ilości leków jakie we mnie wlali. Żółtaczka chyba ustępuje, idę właśnie skontrolować bilirubine. I czekam na telefon od wujka czy załatwił operacje...
    A sen zabójczy :D czarne rajstopy do białej kiecki?! To koszmar prawie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna,to bardzo fajnie się sprawdza.Zmiany skórne migiem znikają.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44a1fedb935f.jpg

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* będę obserwować !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziń dybry! :D u nas dziś mróz pełną gębą, śnieg skrzypi pod butami <3

Patrycja nic nowego nie powiem, też myślę tak jak dziewczyny. Kciuki trzymam &&& :)

Justyna ja na zmiany skórne smaruję Emolium. Drogie draństwo ale na mega długo starcza. Trądziku niemowlęcego się pozbyliśmy dzięki niemu.

Ibishka Gabi to fitness prowadzi :D ruch to zdrowie!

Blue Wojtuś wyspany i najedzony to szczęście wypływa z buźki <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - dzisiaj Ty dostarczasz nam emocji :) rób to, co podpowiada Ci intuicja! A Bajka ma rację - zawsze możesz nie zgodzić się na hospitalizację. Ciążę donosiłaś, możesz rodzić :D

Ibishka Gabi ekstra <3 gimnastyka poranna musi być (i południowa, i popołudniowa, i wieczorna :D)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja zaciskamy kciuki, też bym została w domu chyba póki nie ma krwawień i czuć ruchy normalnie. Mogą być straszaki jak u Fozzie czy Luny ;)...

Luna oby się udało z operacją...!

Rucola cudowne zdjęcie <3

Ibishka ale Gabi szaleje! I ten uśmiech cudny :)

Blue słodki Wojtus! I zazdroszczę troszkę takiej nocki :)

U nas na śniadanie wjechała pasta z awokado i jajka i Ninka była zachwycona. W ogóle jestem w szoku bo tak szybko się uczy ostatnio. Wczoraj prababcia jej klaskała i robiła kosi kosi, patrzymy a ona wieczorem próbuje klaskać. Jeszcze nie umiała skoordynować rąk. A dzisiaj co od rana? Pięknie się nauczyła i ciagle powtarza i ma radochę :). Do tego ma pianinko szczeniaczka i tam jest taka rozśpiewka na jednym przycisku i próbuje z nimi śpiewać zawsze, urocze to jest :)
    Wrzucam mojego glodomora w adekwatnej bluzie i chwale się kołderką, którą Nince uszyłam i jestem zakochana :)
    Dzisiaj muszę uszyc ochraniacze na kaloryfer (mamy taki stary duży) bo panienka się niebezpiecznie interesuje...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8df1f5faeb3.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8d6a7a476cf.jpg

KateHawke, Achia, Bajkaaa, Patrycja20, summer86, Rucola, blue00, Luna1993, Emiilka, Kaczorka, Nadzieja22, JustynaG, Lusesita, Yoselyn82, KateKum, Jeżowa, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik jaka niesamowicie piękna kołderka! Zdradź skąd masz taki materiał, zakochałam się! <3 A Ninka niedosyć że przeurocza to jeszcze taka adekwatna bluza :D

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate panel z minkyitkaninki, niestety niedostępny (kupowałam jeszcze w ciąży tylko jakoś się zebrać do szycia wcześniej nie mogłam...)

KateHawke lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja- coby się nie działo- ciąża donoszona! Dawaj znac na bieżąco :)

Pilik- piękna ta kołderka!!

A my mamy tydzień :). Może w ciągu dnia zrobię taką oznaczoną fotkę jak znajdę wenę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 14:03

KateHawke, pilik, summer86, Bajkaaa, Rucola, Minnie89, blue00, moniśka..., -Mamunia-, Emiilka, Kaczorka, Nadzieja22, Siwulec, Lusesita, JustynaG, Patrycja20, Madzik34, Yoselyn82, KateKum, Morusek, Fozzie Bear, Jeżowa, Anna Stesia, veritaserum lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oskar jakie ty masz wielkie przepiękne oczęta! <3 <3 <3

-Mamunia- lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wchodzę tu a tu takie cudeńka od rana!!!
    Wojtuś typowy facet- podstawowe potrzeby spełnione, jest szczęsliwy :) (to tak jak mój :P)
    Pilik to niesamowite, ze Ninka tak pieknie wsuwa!!! I najbardziej to zazroszczę jej metabolizmu, będzie miała jak Fozzie (pewnie po Twoim emku). Kołderka przepiekna!!!! W ogóle fajnie ma Ninka z Tobą, bo różowego to u Was jak na lekarstwo ;)
    Achia i w końcu zobaczyłam tego Twojego pięknego noworodzia, JEST PIĘKNYM CHŁOPCEM!!! oby był taki grzeczny jak jest piekny :)
    Patrycja trzymam kciuki, żeby te skurcze jeszcze ustały na chwileczke. Co prawda ciąża donoszona ale fajnie byłoby dotrwac do terminu cc. Z drugiej strony jak akcja zacznie się szybciej, to nie będziesz miała cc na zimno....

pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - w końcu Oskar otworzył do nas oczęta! Prześliczne dziecko <3

A ja po miesiacu oszczędzania i leżenia wyszłam w końcu na spacer, który jest tylko spacerem dla relaksu, a nie żeby coś pozałatwiać itp. Zimno jak diabli, ale tak mi dobrze!

summer86, Achia lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita przepraszam, ale dopiero zobaczyłam że wysłałaś mi zaproszenie, oczywiście zaakceptowałam :*

Patrycja Tobie wysłałam priv :*

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła do mnie kadrowa w sprawie wniosku o urlop i okazuje się,że póki co szpital nie wystawił mi l4- za te dni do momentu urodzenia. A pytałam w szpitalu czy wystawią- mówili że oczywiście. Grrr. Mąż pojedzie zapytać.

‹‹ 2673 2674 2675 2676 2677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ