X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec gratuluję i udanej wizyty :)

Patrycja ale nam emocji serwujesz :)

Luna wszystkiego najlepszego :* Oby kolacja się udała :)

Wojtuś, Gabi, Ninka, Oskar cuda piękne <3

A my zaczynamy 33 tydzień :)

Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

Tyyyyyle stron do nadrobienia ! Nadrobiłam ile dałam radę...

Malka - Wszystkiego najlepszego dla Feli z okazji półroczku ! :)

Kaczorka - trzyma kciuki, żeby ala zaczęła ładnie chodzić w Waszym mieszkaniu :)

Fozzie - neistety nie załapałam się na zdjęcie, ale współczuję zespołu popunkcyjnego - oby przeszedł jak najszybciej !

Aga - współczuję stresu u przyjaciółki :( Mam nadzieję, że to jednak nie będzie to !
    Moja sisotra miała podejrzenie, w pewnym momencie byłą sparaliżowana od pasa w dół. Po niecąłym miesiący wszystko wróciło do normy i nikt nie wie co to było ! Od ponad 20 lat wszystko jest ok :)

Z kolei moja koleżanka z pracy ma stwierdzone SM chyba od 27 r.ż. bierze regularnie leki, ćwiczy na siłowni i odpukać jest w remisji, teraz jest w ciąży, ma 32 lata. Na początku była załamana, ale jakoś jej się poukładało. Ważne żeby regualrnie brać leki, chodzić do lekarza i wzmacniać mięśnie na siłowni...

Veritaserum - mam nadzieję, że nabierzesz trochę dystansu do stanu zdrowia dzicka- wiem jakie to trudne - dlatego mocno trzymam kciuki ! :) Mniej zmartwień życzę, a więcej radości z macierzyństwa :)

Patrycja - Gratuluję donoszonej ciąży !

Melevis - sto lat dla Leny ! :) Przesłodka dziewczynka ! <# A kreacja widzę bardzo podobna do naszej :D

Blue - Cudny Wojtuś <3 Co do spania z dzieckiem - ja po raz kolejny piszę, że dlam nei spanie z dzieciekiem to mordęga :P Dla Młodej też, więc z ulgą odkładam ją dołóżeczka, nawet jeśli muszę wstać (jak ostatnie 3 noce) po kilka razy :P

Luna - współczuję weekendu :( I życzę szybkiego powrotu do zdrowia ! Wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy ślubu !

Co do problemów toaletowych - u mnie zniknęły odkąd piję kawę rozpuszczalną z mlekiem :) Jedna kawa jedna wizyta :P

Nadzieja - szkoda, że nei załapałam się na zdjęcie ;)

Jeżowa - współczuję problemów z jedzeniem u Agataki - u nas o początku to samo, Łucja je jak ptaszek, przybiera ale powoli... Wszystkie wyniki badań wzorowe a lekare mówią, że taka jej uroda.. Mamy jeszcze usg brzuszka do zrobienia i jesli wszystko będzie ok, to mamy robić swoje i zaakceptować, że dziecko takie po prostu jest. Może u Was jest to samo ? Nie zaszkodzi oczywiście przebadać dziecko ! Ale dopóki maluch jest ruchliwy, żywotny, przybiera na wadze i dobrze się rozwija - to wg. naszej pediatry nie ma czym się matrwić. Jeśli to jest tylko okresowe, to może być skok rozwojowy lub początek wyżynania zębów. Dziąsła swędzą nadługo zanim zęby wyjdą, a maluch się meczy..

Oczywiście życzę Agatce lepszego apetytu ! :)

Co do aplikacji - ja jestem najbardziej zadowlona z MojeDziecko :)

Siwulec - gratuluję 36tc :)

Ibishka - jaka spryciula z Gabi <3 Poranna gimnastyka ! :)

Pilik - Ninka jest przesłodka <3 Kołderka jest przepiękna !!!

KToś pisała o suchych plackach na rączkach i nóżkach - u nas też to było i wystarczyło dobre nawilżanie. Ja też takie czasem mam gdy nie używam balsamu powyżej tygodnia :P

Achia ! Jaki piękny jest Oskar ! Aż nie mogę się doczekać noworodka w domu <3

My wczoraj mieliśmy imprezę roczkową Łujcji - wszystko się udało, jedenia mamy jecze na tydzień !

Z dobrych wieści przestałam plamić, ale po za bólem cycków (biorę duphaston więc to może od tego) nie mam żadnych objawów ciążowych, więc mimo, że miałam odwołać wizytę z 9.01 na nfz to jednak pójdę podejrzeć czy wszystko dobrze... I odpadła mnie rwa kulszowa ( z Łucją też miałam jakoś na początku ciąży i chyba do końca 2 trymestru :() i wczorajszy wieczór przeleżałam, bo odejmowało mi nogę :( Przerąbane.Podobno mam taką budowę miednicy, że w ciąży dochodzi do ucisku na nerw kulszowy...

Zostawiam Wam jeszcze mojego roczniaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 14:24

moniśka..., Achia, pilik, Siwulec, Minnie89, Kaczorka, Patrycja20, KateHawke, Nadzieja22, Lusesita, Madzik34, Yoselyn82, Rucola, Jeżowa, Anna Stesia, malka lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po ciezkiej nocce, Leon nie spal od 3 do 7,wiekszosc czasu plakal, znowu zabki daja w kosc. Pozniej pospal do 8 i wstal pełen energii, dopiero przed chwila zasnal.
    Patrycja kciuki bo juz pewnie dni dziela Cie od poznania maluszka. Chociaz kolezanka z regularnymi skurczami co ok 5 min chodzila tydzień, ustępowaly tylko na chwile, takze z 2 strony moze byc różnie.
    Ibishka nasze maluchy z tego samego dnia ale Gabi juz super staje.Leos to cos tam sie poprzesuwa na podlodze i tylko przyjmuje pozycje do raczkowania ale ruszyc jeszcze nie potrafi.
    Pilik sliczna kolderka, ja czasem żałuję ze mam wszystko po starszaku i nie ma sensu za duzo Leonowi kupować bo się i tak nie zuzyje a tyle pięknych rzeczy jest.
    Wojtus i Oskar super chlopaki.
    Luna wszystkiego najlepszego i duzo zdrowka dla Ciebie
    Ja sie delektuje teraz ciepla kawa, ostatnio zapomnialam juz jak cieple picie smakuje :) pranie, sprzątanie i obiad dzisiaj moze poczekac.
    Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 11:17

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, dziękuję bardzo. Sorki, że Cię zadręczam po prostu wcześniej nie zapisałam.

Kate, Blue - również dziękuję za rady!

Ibishka, czyżby Gabi naśladuje rodziców?Przyznaj się kto tak ładnie ćwiczy - Ty czy tatuś?

Pilik, nie uwierzyłabyś, że masz takiego głodomorka w domku :) A kołderka cudowna!

Achia! Jakie Oskarek ma wielkie oczyska! Czy prowadzisz jakieś rezerwacje?? To może ja bym go zarezerwowała dla Aneczki?? :P Daleko do siebie nie mają a to taki cudowny chłopak! :)

Achia, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, AnnaStesia, Nika - dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi.
    Mnie chyba będzie teraz trochę mniej, choć i tak za dużo się nie udzielam. Jak mi się nastrój poprawi to pewnie wrócę.

Achia piękny synuś <3

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja jaka urocza księżniczka <3 do schrupania te nasze dzieciaczki <3 a roczek to już duuuża panienka!

emi2016 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- zobaczymy co się wydarzy :) niech no tylko przyjdzie wiosna i stanę się samodzielnie mobilna!:)

JustynaG lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, tak patrzę na tę Twoją córcię ... ale ona ma długie rzęsy! i gęste. no wygląda jakbyś jej kreskę tuszem do kresek zrobiła. Bomba!

emi2016 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Patrycja20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka odpisałam :)
    Achia Oskar będzie rwał dziewczyny na te oczka <3
    W ogóle te dzieciaczki nasze są przesłodkie <3 do wycałowania !

Dzięki za wsparcie dziewczyny ! Duzo dla mnie znaczy ! Co próbuje zasnąć to budzą mnie skurcze albo ból taki jakbym za chwile okres miała dostać :/

Chyba w drodze powrotnej z przedszkola podjedziemy po wanienkę bo tylko tego nam brakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 11:57

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec kciuki mocne za wizyte!! :)

Blue ale piekny usmiech :) az serce sie raduje :)

Patrycja trzymam kciuki! :)

Rucola super fotka mezczyzn :) pieknie razem spia :)

Ibishka widze ze Gabi zaczyna cwiczyc wstawanie i sliczny usmiech :)

Pilik kolderka super :) a Ninka jaka sliczna! :)

Achia jaki Oscarek sliczny i jakie piekne oczka!! :)

Emi ale masz sliczna solenizantke i krolewne!! :)

emi2016, Siwulec lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Dzieciaczki Wasze przeurocze, zresztą jak zwykle :)
    Patrycja trzymam kciuki

Miłego dnia

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - zapomniałam napisać! Gratuluję rocznicy <3

Patrycja - ja ból okresowy też mam cały czas prawie. Po spacerze mi trochę przeszedł o dziwo... Ale pamiętając nasza Achie, która też bolało tyle dni, to ja się jeszcze nie przejmuje.
    No ale skurcze mam tylko bezbolesne, chociaż brzuch jak kamień.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kuzwa jak mogłam przegapić !!! Luna duzo miłości z okazji rocznicy !! <3

Minnie moje wydają się coraz silniejsze ale już sama nie wiem czy po prostu nie panikuje bo na ogół straszna panikara ze mnie :) nawet jak Olivier powie, że coś go tam boli to już zaczynam się stresować i ciagle pytam czy już przeszło :D

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wręcz przeciwnie, i boję się że ja naprawdę oleję objawy i pojadę na ostatnią chwilę :p

Ale może też lekki stres robi swoje u Ciebie. Co by się nie działo - myślami jestem z Tobą! :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Jeżowa, AnnaStesia, Nika - dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi.
    Mnie chyba będzie teraz trochę mniej, choć i tak za dużo się nie udzielam. Jak mi się nastrój poprawi to pewnie wrócę.

Achia piękny synuś <3

Agulineczko, martwi mnie bardzo to, co napisałaś. Czy to baby blues czy może coś więcej? Nie bój się, kochana, szukać pomocy. Gdybyś chciała pogadać daj znać na priv.

Moniska, nasze dzieci się chyba zmowily. U nas dziś urzędowanie od 2 do 5:30. Smacznej kawy!

Achia, pięknego masz synka! To spojrzenie przypomniało mi, jak moje dziecko patrzylo na początku swojej ziemskiej drogi- jak kosmita na obcej planecie!

• pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia Oskar jest prześliczny! I taki maleńki <3 ochhh...!

Emi Łucja to już duża panienka! Kiedy to zleciało... pamietam jak urodziłaś. Oby dolegliwości Cię mocno nie męczyły! Trzymam kciuki za wizytę!

U nas dzisiaj pracowity poranek, Ninka na szczęście współpracuje.
    Coraz częściej myśle o szyciu sensorycznych zabawek na zamówienie, na początek sensoraki z różnymi dodatkami.
    Może ktoś zainteresowany? :)
    (Btw Jezowa często będziemy o Was myśleć :p)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fbe9f598146.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/120fedcd0f5a.jpg

Patrycja20, blue00, Kaczorka, emi2016, Yoselyn82, Nadzieja22, Anna Stesia, Jeżowa, Lusesita, veritaserum, KateHawke, Achia, Bajkaaa, Emiilka, KateKum, Rucola, malka, Sarna84, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Ty szyjesz takie cudowności?! Ja na pewno będę chciała takie zamawiać, ilekroć je widzę jestem zakochana <3

dqprhdge2q9dik3m.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, wysyłam zaproszenie na priv bo jestem zainteresowana i proszę szczegóły :)

pilik lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie szyje różne rzeczy, w większości na własny użytek, ale myśle coraz intensywniej. Trzeba coś wymyslic żeby na wychowawczym przetrwać :p...
    Mam zaległości i ogólnie dopiero wracam do szycia, ale mam nadzieje że się uda w miarę regularnie :) (pozwolę sobie na chwile wrzucić link ;))
    https://m.facebook.com/cudapii

Jeżowa, blue00, Minnie89, Lusesita, Nadzieja22, Rucola, malka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, rzeczy przecudowne! A może coś dla starszych maluchów? Mój już nie jest zainteresowany szelescitkami. Albo może jakaś przytulanka? Z pewnością zamowilabym!

pilik lubi tę wiadomość

‹‹ 2674 2675 2676 2677 2678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ