X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziwne bo powinna w ciągu kilku dni od wyjścia ze szpitala do Was zawitać.
    no właśnie tak mi się wydaje..jak jutro do jakiejs 13 nie zadzwoni,to zadzwonie do sr znów..

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja środowiskowa mówi, że powinna się zjawić do 48h po powrocie do domu. Więc u Was już tym bardziej najwyższy czas!

pilik, emi2016 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    no właśnie tak mi się wydaje..jak jutro do jakiejs 13 nie zadzwoni,to zadzwonie do sr znów..
    Wg mnie nie czekaj do 13 tylko z rana jak będziesz miała chwilę to dzwoń

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Wg mnie nie czekaj do 13 tylko z rana jak będziesz miała chwilę to dzwoń

Tez dzwoniła bym od rana ;) trochę to niepoważne z ich strony

Ja już przebieram nóżkami pod gabinetem :)

-Mamunia-, pilik lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zadzwonię z rana!

Siwulec- kciuki! czekamy na wieści!

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja bym tez z rana dzwoniła. Do mnie położna dzwoniła w dzień po wyjściu z szpitala (piątek) a przyszla w poniedziałek

Achia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec kciuki!!

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w razie co- moge chyba zmienić połózna prawda? no bo jeśli tak się będa ociągać to mogę podejść do mojej przychodni chyba co i wypisac deklaracje?

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia no pewnie, że możesz zmienić :) jak się mają tak "odpowiedzialne" zachowywać to może nawet lepiej byś na tym wyszła...

Siwulcu kciuki!

Achia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Achia no pewnie, że możesz zmienić :) jak się mają tak "odpowiedzialne" zachowywać to może nawet lepiej byś na tym wyszła...

Siwulcu kciuki!
    bo jak mąż był zapisać Oskara do pediatry to akurat trafił na położną z naszej przychodni i ją o coś zapytał i zrobiła na nim dobre wrażenie. może wyślę go z rana..

a tak w ogóle to myślałam o Lamce dzisiaj. jeśli nas czytasz- mam nadzieję,że wszystko u Was dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 18:59

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Jak odróżnić wypychanie dziecka od chyba skurczu? Już parę razy w ostatnich tygodniach mi się zdarzało, ale ostatnio coraz częściej mam wrażenie, że albo się wypycha albo to jakieś twardnienie.
    Przypominam się nieśmiało z zapytaniem. Któraś coś podpowie? :)

Achia, dzwoń z rana, a jak coś to zmieniaj, bo trochę to niekoniecznie fajne z jej strony.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- ja miałam chyba podobny objaw- wyszło na to,że to maluch się tylko wypychał,ale ciężko to określić- bo każda może to inaczej odczuwać.
    jeśli nie masz uczucia że to trzyma,trzyma,chwilę i puszcza to to raczej nie jest skurcz.

dobrze,że mam samowchłnialne szwy! swoją drogą faktycznie chyba jestem cierpliwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 19:11

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam edytować, ale już naskorablyscie pierdylion postów :D

Luna, pamiętałam i zapomniałam - udanej rocznicy! Ile to już za Wami? Życzę Wam wszystkiego dobrego na dalszej drodze! <3

Pilik, strasznie piękne te Twoje wyroby! Jednak i ja zakochałam się po uszy w kolderce - jest obłedna!

Siwulec, kciuki za wizytę!

Emi, dobrze, że u Ciebie lepiej, będę podczytywala szukając info jak po wizycie w środę!

Achia do mnie położna dzwoniła już w piątek i zapowiedziała się na czwartek, zobaczymy! Nie wiem czy mam w ogóle ochotę ją przyjmować, ale chyba nie mogę jej odesłać :D co do wyjść - ja nie kp, więc mam "łatwiej", mała śpi ciągiem 2.5/3 godziny, więc trochę mi dziwnie (ale je jak smok), ale zasadniczo mam czas na wszystko - czekam na pierwszy spacer, bo póki co wrzucam na luz - na dworze śmierdzi strasznie spalinami, ja nie do końca fizycznie sprawna, ani zdrowa, pod koniec tygodnia będę "wietrzyla" Klare przy oknie :)

Justyna, co do <3 to dam sobie jeszcze chwilę (a w Tesco tym bardziej ;-D), mam nadzieję, że krwawienie szybko minie, a kawa będzie dawała kopa, bo mi się tęskni za seksem bez brzucha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 19:17

emi2016, Achia, pilik, JustynaG, Siwulec lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - u mnie położna była następnego dnia po powrocie ze szpitala i tez mówiła ze na pierwsza wizytę ma 48 godzin...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też położna była już następnego dnia po wypisie ze szpitala.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no. u mnie zawsze znajdzie się coś 'pod górkę"..jak nie poród -to położna. mąż chyba faktycznie rano skoczy do przychodni..

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi zapomniałam napisać, że Łucja przecudowne wyglądała w swoje urodziny <3 taka duża dziewczynka już z niej <3 no i niedługo będzie starszą siostrą, brzmi bardzo poważnie :D

Achia ja wychodziłam w piątek, a położna dzwoniła w poniedziałek, by zapowiedzieć się na wtorek. Pewnie wszystko u Was w porządku, ale położna nie może tego wiedzieć bez sprawdzenia...

Dziewczyny mam pytanie - mieliśmy jutro szczepić Agatkę na meningokoki, ale mąż od dwóch dni się gorzej czuje, ma katar i gorączkę (czyli umiera) i boję się, że Agatka może coś od niego złapała (tfu tfu) no i chyba rozsądnie byłoby odczekać ze szczepieniem na wszelki wypadek, jak sądzicie?

emi2016 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, nie przejmuj się tym aż tak, pierwsza wizyta to i tak formalności, ważenie, sprawdzenie pępka i czy maluszek nie jest żółty. Jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to te kilka dni różnicy nie będą problemem.

Zapomniałabym Oskarek jest przepięknym noworodziem i te oczy!

A z Łucji była piękna Jubilatka. Zgadzam się chyba z Justyną (nie pamiętam kto o tym pisał, bo podczytuję na raty w trakcie dnia) - ma takie oczka, że wyglądają jakby były pomalowane :)

emi2016 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, to jest zawsze trudna decyzja. My się wahaliśmy gdy miałam opryszczkę, zapytałam o to pediatrę i powiedziała, że to nie jest przeciwwskazanie i nie była to świeża sprawa, więc mała gdyby miała załapać już by załapała. Ale meningo to dodatkowe szczepienie i chyba dla spokoju bym przesunęła. Sami aktualnie zwlekamy z tym szczepieniem, bo nie chcę w "sezonie" ciągnąć małej do przychodni, ale w lutym lub marcu już pewnie pójdziemy.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za miłe słowa :)
    Kate ten wzór tez piękny! Tylko chyba mi wymiar nie pasował (chciałam 100x75)

Achia położna jest zobligowana przyjść do Was w ciągu roboczych 48 godzin od Waszego wyjścia ze szpitala,
    Więc w piątek miała u Was być...! Z rana bym dzwoniła a jak nie przyjdzie to do przychodni chyba rzeczywiście lepiej się zapisać.

Jeżowa ja bym przełożyła szczepienie...

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2676 2677 2678 2679 2680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ