SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziwne bo powinna w ciągu kilku dni od wyjścia ze szpitala do Was zawitać.
    no właśnie tak mi się wydaje..jak jutro do jakiejs 13 nie zadzwoni,to zadzwonie do sr znów..

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja środowiskowa mówi, że powinna się zjawić do 48h po powrocie do domu. Więc u Was już tym bardziej najwyższy czas!

pilik, emi2016 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    no właśnie tak mi się wydaje..jak jutro do jakiejs 13 nie zadzwoni,to zadzwonie do sr znów..
    Wg mnie nie czekaj do 13 tylko z rana jak będziesz miała chwilę to dzwoń

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Wg mnie nie czekaj do 13 tylko z rana jak będziesz miała chwilę to dzwoń

Tez dzwoniła bym od rana ;) trochę to niepoważne z ich strony

Ja już przebieram nóżkami pod gabinetem :)

-Mamunia-, pilik lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zadzwonię z rana!

Siwulec- kciuki! czekamy na wieści!

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja bym tez z rana dzwoniła. Do mnie położna dzwoniła w dzień po wyjściu z szpitala (piątek) a przyszla w poniedziałek

Achia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec kciuki!!

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w razie co- moge chyba zmienić połózna prawda? no bo jeśli tak się będa ociągać to mogę podejść do mojej przychodni chyba co i wypisac deklaracje?

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia no pewnie, że możesz zmienić :) jak się mają tak "odpowiedzialne" zachowywać to może nawet lepiej byś na tym wyszła...

Siwulcu kciuki!

Achia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Achia no pewnie, że możesz zmienić :) jak się mają tak "odpowiedzialne" zachowywać to może nawet lepiej byś na tym wyszła...

Siwulcu kciuki!
    bo jak mąż był zapisać Oskara do pediatry to akurat trafił na położną z naszej przychodni i ją o coś zapytał i zrobiła na nim dobre wrażenie. może wyślę go z rana..

a tak w ogóle to myślałam o Lamce dzisiaj. jeśli nas czytasz- mam nadzieję,że wszystko u Was dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 18:59

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Jak odróżnić wypychanie dziecka od chyba skurczu? Już parę razy w ostatnich tygodniach mi się zdarzało, ale ostatnio coraz częściej mam wrażenie, że albo się wypycha albo to jakieś twardnienie.
    Przypominam się nieśmiało z zapytaniem. Któraś coś podpowie? :)

Achia, dzwoń z rana, a jak coś to zmieniaj, bo trochę to niekoniecznie fajne z jej strony.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- ja miałam chyba podobny objaw- wyszło na to,że to maluch się tylko wypychał,ale ciężko to określić- bo każda może to inaczej odczuwać.
    jeśli nie masz uczucia że to trzyma,trzyma,chwilę i puszcza to to raczej nie jest skurcz.

dobrze,że mam samowchłnialne szwy! swoją drogą faktycznie chyba jestem cierpliwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 19:11

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam edytować, ale już naskorablyscie pierdylion postów :D

Luna, pamiętałam i zapomniałam - udanej rocznicy! Ile to już za Wami? Życzę Wam wszystkiego dobrego na dalszej drodze! <3

Pilik, strasznie piękne te Twoje wyroby! Jednak i ja zakochałam się po uszy w kolderce - jest obłedna!

Siwulec, kciuki za wizytę!

Emi, dobrze, że u Ciebie lepiej, będę podczytywala szukając info jak po wizycie w środę!

Achia do mnie położna dzwoniła już w piątek i zapowiedziała się na czwartek, zobaczymy! Nie wiem czy mam w ogóle ochotę ją przyjmować, ale chyba nie mogę jej odesłać :D co do wyjść - ja nie kp, więc mam "łatwiej", mała śpi ciągiem 2.5/3 godziny, więc trochę mi dziwnie (ale je jak smok), ale zasadniczo mam czas na wszystko - czekam na pierwszy spacer, bo póki co wrzucam na luz - na dworze śmierdzi strasznie spalinami, ja nie do końca fizycznie sprawna, ani zdrowa, pod koniec tygodnia będę "wietrzyla" Klare przy oknie :)

Justyna, co do <3 to dam sobie jeszcze chwilę (a w Tesco tym bardziej ;-D), mam nadzieję, że krwawienie szybko minie, a kawa będzie dawała kopa, bo mi się tęskni za seksem bez brzucha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 19:17

emi2016, Achia, pilik, JustynaG, Siwulec lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - u mnie położna była następnego dnia po powrocie ze szpitala i tez mówiła ze na pierwsza wizytę ma 48 godzin...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też położna była już następnego dnia po wypisie ze szpitala.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no. u mnie zawsze znajdzie się coś 'pod górkę"..jak nie poród -to położna. mąż chyba faktycznie rano skoczy do przychodni..

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi zapomniałam napisać, że Łucja przecudowne wyglądała w swoje urodziny <3 taka duża dziewczynka już z niej <3 no i niedługo będzie starszą siostrą, brzmi bardzo poważnie :D

Achia ja wychodziłam w piątek, a położna dzwoniła w poniedziałek, by zapowiedzieć się na wtorek. Pewnie wszystko u Was w porządku, ale położna nie może tego wiedzieć bez sprawdzenia...

Dziewczyny mam pytanie - mieliśmy jutro szczepić Agatkę na meningokoki, ale mąż od dwóch dni się gorzej czuje, ma katar i gorączkę (czyli umiera) i boję się, że Agatka może coś od niego złapała (tfu tfu) no i chyba rozsądnie byłoby odczekać ze szczepieniem na wszelki wypadek, jak sądzicie?

emi2016 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, nie przejmuj się tym aż tak, pierwsza wizyta to i tak formalności, ważenie, sprawdzenie pępka i czy maluszek nie jest żółty. Jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to te kilka dni różnicy nie będą problemem.

Zapomniałabym Oskarek jest przepięknym noworodziem i te oczy!

A z Łucji była piękna Jubilatka. Zgadzam się chyba z Justyną (nie pamiętam kto o tym pisał, bo podczytuję na raty w trakcie dnia) - ma takie oczka, że wyglądają jakby były pomalowane :)

emi2016 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, to jest zawsze trudna decyzja. My się wahaliśmy gdy miałam opryszczkę, zapytałam o to pediatrę i powiedziała, że to nie jest przeciwwskazanie i nie była to świeża sprawa, więc mała gdyby miała załapać już by załapała. Ale meningo to dodatkowe szczepienie i chyba dla spokoju bym przesunęła. Sami aktualnie zwlekamy z tym szczepieniem, bo nie chcę w "sezonie" ciągnąć małej do przychodni, ale w lutym lub marcu już pewnie pójdziemy.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za miłe słowa :)
    Kate ten wzór tez piękny! Tylko chyba mi wymiar nie pasował (chciałam 100x75)

Achia położna jest zobligowana przyjść do Was w ciągu roboczych 48 godzin od Waszego wyjścia ze szpitala,
    Więc w piątek miała u Was być...! Z rana bym dzwoniła a jak nie przyjdzie to do przychodni chyba rzeczywiście lepiej się zapisać.

Jeżowa ja bym przełożyła szczepienie...

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2676 2677 2678 2679 2680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ