SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jaka piekna Zuzinka i gratuluje juz 3 miesiaca, jak ten czas leci :)

Siwulec super pamiatka, 100 lat dla Zuzi a powiec mi to ile masz dzieci? :)

Patrycja super wygladasz i super brzusio :)

Patrycja20, Siwulec lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa mąż pewnie rozumie dlaczego rehabilitacja jest ważna i nawet jakby to było Twoje widzi mi się to warto pokazać dziecko fizjoterapeucie :)

Dziewczyny jakie używacie pampersy na noc dziecku? Bo ja używam pampers premium care ale zaczęły mi mocno smierdziec... A nie wiem jakie inne wytrzymają noc...

A i jeszcze jedno pytanko :)
    W jakich miseczkach dajecie dziecku jedzenie? Bo nie ukrywam że żal mi wydawać 50zl na miseczkę i może macie jakieś tańsze alternatywy?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, ja obecnie używam pampersów tesco (te, które wycofali. obkupiliśmy się na wyprzedaży) i jestem zdziwiona ale zazwyczaj dają radę całą noc.

A jeśli chodzi o rozszerzanie diety to planuję obkupić się w Ikei.
    https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30192960/
    https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50192959/

5zł za 6szt. Dla mnie cena idealna. A jeśli wyjdzie w praniu, że się nie sprawdza... to trudno. Przeżyję te 5zł :)

EDIT: Gdzieś czytałam, że na początek nie warto kupować naczyń z nadrukami zwierzątek, buźkami itp bo dzieci zamiast jeść - interesują się talerzem/miseczką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:57

pilik, Bajkaaa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces! Położna przyjdzie jutro. Okazuje się że dzwoniła do mnie- ale 2.01 jak byłam w szpitalu. Nawet nie zarejestrowałam że dzwonił jakiś numer...no i ona też nie powtórzyła telefonu. No nic. Poznamy się jutro.

Byliśmy na spacerku!:) Oskar dzielnie zniósł ubieranie, wkładanie w wózek
    Nie płakał, na spacerku nie zasnął tylko patrzył :) chyba zadowolony :)
    Za to się zmęczyłam jakbym weszła na Everest. Ale w sumie to moje pierwsze wyjście od...27.12 kiedy to poszłam do szpitala.
    Stelaż zostawiony na parterze- miejsce zaklepane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:18

Jeżowa, Minnie89, JustynaG, summer86, Nadzieja22, Kaczorka, emi2016, ibishka, pilik, KateHawke, Yoselyn82, Fozzie Bear, Patrycja20, blue00, olik321, Aga9090, KateKum, Lunaris lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - proszę, mówiłam że grzeczne dziecko Ci się trafi za te trudy :) a gondole z Oskarem w środku jesteś w stanie znieść na dół? Bo mnie też to czeka, dopóki się nie wprowadzimy do swojego mieszkania... I już myślę jak to ogarnąć.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia super, że spacerek się udał :) oby tak zostało, bo dla mnie spacer to ogromny relaks :)

Bajka u nas Dady wytrzymują od 22/23 do 7/8

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co mąż nosił... Ale myślę że dam radę- mam nadzieję.sprawdzian będzie jak mąż wróci do pracy.

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Siwulec super pamiatka, 100 lat dla Zuzi a powiec mi to ile masz dzieci:)

Yos - czekam na trzecie :)

W imieniu Zuzy dziekuje za życzenia :* :* :*

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Jeżowa mąż pewnie rozumie dlaczego rehabilitacja jest ważna i nawet jakby to było Twoje widzi mi się to warto pokazać dziecko fizjoterapeucie :)

Dziewczyny jakie używacie pampersy na noc dziecku? Bo ja używam pampers premium care ale zaczęły mi mocno smierdziec... A nie wiem jakie inne wytrzymają noc...

W jakich miseczkach dajecie dziecku jedzenie? Bo nie ukrywam że żal mi wydawać 50zl na miseczkę i może macie jakieś tańsze alternatywy?

Ja kupiłam podwójną polecaną chyba przez Juicy:

https://www.aptekagemini.pl/baby-ono-miseczka-dwukomorowa-lyzeczka-1szt.html

Przydaje się do warzywek, bo to co wypluje lub spadnie mozna dac do drugiej komory.

Duzo korzystam ze zwykłych kubeczków do przechowywania pokarmów.

Łyżeczki kupiłam w Rossmannie.

Do wody mamy niekapek Avent, ale mała tylko gryzie ustnik, musiałam zmienic na zwykły smoczek, ale to tylko tymczasowo. Będę na dniach zamawiac bidon B.Box.

Muszę kupię taki śliniaczek z rękawkami jak ma Ninka od Pilik, bo zwykśe nie zdają egzaminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:44

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja tez mam te miseczki z Ikei, mam je juz 3 lata, bo kupilam starszakowi na przekaski a teraz oboje z nich korzystaja. Kubeczki i sztucce z tej serii tez sa bardzo fajne

summer86 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za cynk odnośnie tych ikeowych talerzyków, moja wewnętrzna cebula raduje się niezmiernie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 15:46

summer86, Rucola, Achia, JustynaG, Lusesita, olik321, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też mamy miseczki i talerzyki z Ikei, dostaliśmy na prezent i wyglądają naprawdę spoko :)
    Luna piękna chusta!
    Siwulec super pamiątka, teraz przy Borysku będziesz mieć dużo pomocy bo starszakiem już duże:)
    Patrycja według mnie przesuń sobie termin, zawsze to większy komfort psychiczny kiedy CC przeprowadzi lekarz prowadzący ciążę.
    My dziś u babci, jestem wyspana, wypoczęta, najedzona hahaha, takie szybkie wyjazdy potrafią naładować baterie :)

summer86, Siwulec, Jeżowa lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętam nasze dyskusje o ochraniaczach do łóżeczka. U nas drewniane łóżeczko bez tego nie przejdzie, bo z małej jest niezły kombinator.

Poszukałam trochę i znalazłam dwa rodzaje oddychających ochraniaczy. Zamówiłam ten tańszy, jak przyjdzie i go sprawdzimy to sam znać jak to wygląda w rzeczywistości:

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/329208/s/purflo-oddychajacy-ochraniacz-do-lozeczka-pur-air-purflo-soft-truffle/category/2680/

https://www.smyk.com/babymatex-ochraniacz-do-lozeczka-bump-air-360x30-cm.html

Jeszcze odnośnie miseczek dla dzieci, dobrze sprawdzać czy nie zawierajć BPA i innych szkodliwych substancji.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Siwulec, sto lat dla córki! Poważny wiek już :)

Patrycja, wyglądasz obłednie! Cieszę się, że wizyta też udana, co do cc ja bym nie czekała - mi mój dr proponował wcześniejszy termin i zalowalam (że się nie zdecydowałam), bo ostatni tydzień mnie na prawdę wykończyl.

Co do naczyń z Ikei, ja talerzyki uwielbiam do ubijania jajka do panierki :D

Achia, gratulacje pierwszego spaceru! :)

My dzisiaj po pierwszym kąpaniu! Mimo Tetry był płacz, ale królewna i tak była dzielna!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73adc52.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 21:40

Patrycja20, Yoselyn82, Kaczorka, Siwulec, Jeżowa, admiralka, Lena21, emi2016, Achia, JustynaG, summer86, Minnie89, Lusesita, blue00, olik321, Rucola, Bajkaaa, Nadzieja22, Bobisia, pilik, Luna1993, veritaserum, KateHawke, moniśka..., Bocianiątko, ibishka, KateKum lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara <3 <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara jaka dama z Ciebie <3 <3 <3 ja Cię kręcę :)

Agatka odkryła moc swoich strun głosowych i piszczy i krzyczy co chwilę... Tak się tym podjarała, że aż usnąć nie mogła :P no trudno, oby ładnie poszła spać po kąpieli :) dzisiaj mamina warta, bo tata długo zajęcia prowadzi! Czy ja jeszcze pamiętam jak się kąpie dziecko? :D

EDIT: odkryła także jak drapać paznokciami po drewnianych szczebelkach (jak? pytam się jak to odkryła?) i robić tak "brrrr" ustami, wypluwając przy tym hektolitry śliny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:40

Achia, Lusesita, Rucola, Yoselyn82, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

My używamy właśnie pampers premium care.

Wszystkiego najlepszego dla jednej i drugiej Zuzi! :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka my tez używamy pampers premium care ale jeszcze lepiej sprawdzaly się pampers pants - czasem bywaja promocje w rossmanie :)

Fozzie - Klara jest cudowna ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 17:47

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, slina to mały kaliber, Ania teraz tak pluje marchewką :D Brrrr w trakcis karmienia musi być ;)
    Gratulacje postepów dla Agatki <3

Fozzie, śliczna Klara <3 a jak starszy brat?

JustynaG, Jeżowa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 2680 2681 2682 2683 2684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ