X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Nika, trzeba wierzyć, ze będzie ok. Powtórzysz jutro betę i mam nadzieje, ze się uspokoisz. A lekarz coś powiedział na ten przyrost? Przepisał luteinę albo dupka? Ja trzymam kciuki za Was cały czas :)?

No właśnie najpierw myślałam, że nie zauważył tych wynikow (wtorkowy prog 21 ng), a potem się okazało że wg niego to jest naturalny dobry poziom i nic mi nie przepisze. Ale potem się zestresowałam, i już załatwiłam, że luteina jedzie do mnie pocztą. Zacznę brać na własną rękę najpóźniej pojutrze. Tylko nie wiem jak często to nalezy aplikować bez zaleceń lekarza :/ Ale wolę się tak za ubezpieczyć, bo przecież nie zaszkodzi

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka odzezwij się duo mnie na fb mk_jewelery :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 19:06

malka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, ze wolisz popoludniu, ale dopiero po 18:30njst w miarę luz. Ale chodź na priv nie będziemy tu dziewczynom spamować ;)

Ruth lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - Ja luteinę podjęzykowo brałam 3 razy dziennie wg zaleceń lekarza. A nie miałam jakiegoś super niskiego proga, to było tylko zabezpieczenie na wszelki wypadek.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika lutke możesz spokojnie. Ja zmniejszyłam dawki dopiero jak prog był 280.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, który Ty w koncu jesteś rocznik, 85 czy 86? Bo piszesz o jeszcze 32 latach i sama zwątpiłam ile ja w końcu mam :P

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja uznałam betowanie za jedyną dostepną formę kontaktu z zarodkusiem na zasadzie:

Robię badanie to pytam, jak tam, maluśki?

A potem mam wynik, to znaczy, że zarodkuś odpisuje mi formalnie: jest w normie, rozwijam struktury, uprasza się o zachowanie spokoju i nie sabotowanie moich warunków mieszkaniowych, z poważaniem, Twój Zarodkuś.

Jak nie wiem, co się dzieje, to zaczynam chodzic po ścianach :/
    Uwielbiam Twój styl <3
    To teraz, jak już Zarodkusia widać na USG, to się z nim kontaktuj w ten sposób. Dużo lepiej oglądać dzidziusia, niż suche cyferki.

summer86 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    No właśnie najpierw myślałam, że nie zauważył tych wynikow (wtorkowy prog 21 ng), a potem się okazało że wg niego to jest naturalny dobry poziom i nic mi nie przepisze. Ale potem się zestresowałam, i już załatwiłam, że luteina jedzie do mnie pocztą. Zacznę brać na własną rękę najpóźniej pojutrze. Tylko nie wiem jak często to nalezy aplikować bez zaleceń lekarza :/ Ale wolę się tak za ubezpieczyć, bo przecież nie zaszkodzi

Nika lekarz ma racje, ze ten prog nie jest zły, ale jak masz być spokojniejsza to bierz luteinę. U mnie pierwszy raz jak mierzyłam był 24, następne badanie miałam już na lutce i było 39. Mi lekarz kazał brać 2x1. Tak brałam do wczoraj. Od dzisiaj już tylko jedna dziennie przez tydzień, a później koniec :)

Summer ja myśle, ze mamy 31 :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka, też się trzymam tej wersji, ale coś mi świtało, że Nika jest nasz rocznik :D

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    Czemu byłaś na IP???

Bocianiątko - SP ZOZ Szpital Specjalistyczny im. Świętej Rodziny

Dziewczyny, zaraz was nadrobię, ale widzę że Maja poszła do mojego miejsca pracy ;)
    Kartę ciąży prowadzi się jedną, możesz chodzić do dwóch lekarzy, niestety u mnie ciąże fizjologiczne prowadzi tylko jeden lekarz S. Niestety tez USG na NFZ jest 3 x, w tym pierwsze dopiero koło 12 tygodnia...

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda, nie nadrabiaj, tylko pisz, jak USG!!!

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Żelaznej ciążę fizjologiczna tylko prywatnie można prowadzić. Na NFZ to tylko chyba gabinet patologii ciąży.

Ja wczoraj byłam na USG, pojawił się pęcherzyk żółtkowy. Zarodka jeszcze nie ma, mam przyjść za 2 tygodnie. W pierwszej ciąży, bo oczywiście już porównywałam ;p, 3 dni później byłam na USG i był już zarodek.... Więc wcale nie jestem spokojniejsza..... Ehhh... Ten mój spaczony umysł....

Nika, nie stresuj się tak betą. A pęcherzyk śliczny, jesteśmy na tym samym etapie, też czekasz na wizytę serduszkowa i rozumiem Twój stres, ale trzymam kciuki że będzie u Ciebie wszystko OK :)

Aksamitna, czasami dzieciaczki muszą odpocząć :) żeby potem Ci porządnie dokopać ;p

Flo, jeśli dobrze pamiętam, jutro beta? Trzymam kciuki ;*

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda, super że jest pęcherzyk żółtkowy, teraz czekamy na serduszko :) będzie piękny prezent świąteczny <3

Dziewczyny, mam prośbę, trzymajcie jutro mocno kciuki żeby było dobrze - około południa mam USG prenatalne. Tak się boję, że o wydrukowanie PAPP-A poprosiłam męża, żeby nawet nie patrzeć przed wizytą co tam wyszło.

Mam jeszcze pytanie, czy też macie takie napady głodu? Ja wieczorem jestem tak głodna, że szok. Staram się jeść kolację ok 20-21 co dla mnie jest wyczynem, bo dawniej jadłam najpóźniej o 18-19, a jak kładę się po 22 to już tak mnie ssie w żołądku, że aż mi niedobrze :/
    Jeśli jutro wszystko wyjdzie ok, umówię się dodatkowo na konsultację do diabetologa, może wyśle mnie wczesniej na krzywą cukrową. Nie ma to jak trzecie badanie krzywej w ciągu roku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:41

mi88, innamorata88, Kaczorka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer trzymamy kciuki :) a krzywa cukrowa to chyba się powinno robić z przerwą 6 miesięcy od ostatniego obciążenia.... Ale diabetolog stwierdzi czy jest potrzebna już teraz, nie będę się wymadrzac ;p

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda, poprzednio tak miałam (styczeń i sierpień).

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Izolda, super że jest pęcherzyk żółtkowy, teraz czekamy na serduszko :) będzie piękny prezent świąteczny <3

Dziewczyny, mam prośbę, trzymajcie jutro mocno kciuki żeby było dobrze - około południa mam USG prenatalne. Tak się boję, że o wydrukowanie PAPP-A poprosiłam męża, żeby nawet nie patrzeć przed wizytą co tam wyszło.

Mam jeszcze pytanie, czy też macie takie napady głodu? Ja wieczorem jestem tak głodna, że szok. Staram się jeść kolację ok 20-21 co dla mnie jest wyczynem, bo dawniej jadłam najpóźniej o 18-19, a jak kładę się po 22 to już tak mnie ssie w żołądku, że aż mi niedobrze :/
    Jeśli jutro wszystko wyjdzie ok, umówię się dodatkowo na konsultację do diabetologa, może wyśle mnie wczesniej na krzywą cukrową. Nie ma to jak trzecie badanie krzywej w ciągu roku ;)
    Ja mam problem z jedzeniem :-( rano śniadanie zjem bez problemu..na obiad nic mi nie smakuje..a po 15 co zjem to umieram :-( nie wiem co się dzieje, wcześniej tłumaczyłam to mdlosciami, a teraz minęły.. dobrze że brzuch rośnie i maleństwo też.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nika, który Ty w koncu jesteś rocznik, 85 czy 86? Bo piszesz o jeszcze 32 latach i sama zwątpiłam ile ja w końcu mam :P
    85. Skończyłam 32, ale niedawno więc bliżej mi do 32 i koniec i tak wszystkim mówie ( tak, dzisiaj u położnej też!). Ty też możesz mowić że masz 31 (skończone) a nie 32 (ledwie napoczęte) - to jest bardzo dobry system!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    85. Skończyłam 32, ale niedawno więc bliżej mi do 32 i koniec i tak wszystkim mówie ( tak, dzisiaj u położnej też!). Ty też możesz mowić że masz 31 (skończone) a nie 32 (ledwie napoczęte) - to jest bardzo dobry system!
    Hahahaha dobre:-) ja nieświadomie lecę tym systemem od lat :-P tez jestem 86

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:57

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Nika - Ja luteinę podjęzykowo brałam 3 razy dziennie wg zaleceń lekarza. A nie miałam jakiegoś super niskiego proga, to było tylko zabezpieczenie na wszelki wypadek.
    Mi siostra śle właśnie taką dowcipną. Ile razy dziennie się wkłada takie? I chyba lepiej na noc, żeby nie wyleciało, nie? Szykuję się na to psychicznie - niecierpię dopochwowych rzeczy i nie umiem ich wtryniać, mąż mi pomaga, bo jemu jakoś lepiej to idzie, wstyd się przyznać!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dziewczyny, pęcherz mi się zrobił!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e59fc5d08b1.jpg

Jest w dobrym miejscu, ma rozmiar na 5 tydzień (mi wychodziło, że to już 6ty bo owu była chyba 14.11) ale mam nadzieję, że się nie znam a nie, ze zarodeczek zacofany). W środku są "struktury"

Mam przyjść znowu za 2 tyg. i wtedy zobaczę może czy struktury dorobiły się serduszka. Jutro powtarzam betę, bo wvzoraj miałam przyrost poniżej formy i się martwię, czy zarodkuś się jeszcze rozwija.

I już mi załozyli kartę! A ja zamiast podziekować i za sliczne broszurki to przerażona, że mi chcą zapeszyć!

Dziękuję wszystkim tutejszym i grudniowym za psychiczne i moralne wsparcie - wytrzymajcie z moimi histeriami jeszcze trochę - bez wzparcia i wiedzy bardziej zaawansowanych nie dam rady!

Kochana pięknie <3
    Na pewno z Tobą wytrzymamy. Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja też histeryzowalam na poczatku. W sumie to chyba do teraz mi zostało :-P

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ