X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko żeby skubana zatwierdzenia nie dostała :-D

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Lusesita padłam :p byle za dużo czekolady nie zeżarł dziad mały...!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Tylko żeby skubana zatwierdzenia nie dostała :-D
    uważaj na to czy haftowac nie będzie bo dla psa czekolada to największa trucizna ;) i winogrona.
    Jedna cała czekolada wystarczy dla "zabicia" psa

Anna Stesia lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi puściła rano pawia niestety :-/
    A teraz trenuje adhd. Chyba cukier ja pobudzil :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z nami je winogrona, ale obieram z pestek. Zawsze sepi kulki :D

• Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lubi marchewkę, a za jabłka by się dał pokroić :-D

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pęcherz mi się zrobił!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e59fc5d08b1.jpg

Jest w dobrym miejscu, ma rozmiar na 5 tydzień (mi wychodziło, że to już 6ty bo owu była chyba 14.11) ale mam nadzieję, że się nie znam a nie, ze zarodeczek zacofany). W środku są "struktury"

Mam przyjść znowu za 2 tyg. i wtedy zobaczę może czy struktury dorobiły się serduszka. Jutro powtarzam betę, bo wvzoraj miałam przyrost poniżej formy i się martwię, czy zarodkuś się jeszcze rozwija.

I już mi załozyli kartę! A ja zamiast podziekować i za sliczne broszurki to przerażona, że mi chcą zapeszyć!

Dziękuję wszystkim tutejszym i grudniowym za psychiczne i moralne wsparcie - wytrzymajcie z moimi histeriami jeszcze trochę - bez wzparcia i wiedzy bardziej zaawansowanych nie dam rady!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:26

mi88, Maja84, Siwulec, JuicyB, summer86, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=QycMj7yUHQs&list=PLJe0kYKMOaU5vljBoANN_Mc5TDV-X9ltR

SUPER FILMIKI TYDZIEŃ PO TYGODNIU !!!

malka, Maja84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika fasolka rośnie i tego się trzymamy ja bym chciała mieć tak jak większość koniet test to ciąża umówić się na wizytę i tyle....

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - przy CC nie było parcia, więc nie pojawiły się nowe hemoroidy. A te stare poznikały, bo one były typowo ciążowe od ucisku dziecia. Dziecko wyciągnęli i lekko się zrobiło ;)

Ruth - mi wody odeszły pod samym szpitalem jak szłam zrobić wymaz na GBS. Więc od razu skręciłam na IP na oddział ginekologiczno-położniczy. Młoda była na świecie po niespełna 4h. I to tylko dlatego, że na wyniki badań musiałam czekać :p więc nie mogę narzekać - szybko poszło ;)

Lusesita - pies dziś wygrał! :D sam sobie zrobił Mikołajki ;)

Maja - z doświadczenia powiem, żebyś szukała gina jak najbliżej, bo później ciężko się jeździ.

Nika - kciuki cały czas są :) i będzie piękne <3

Karolina90 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Nika fasolka rośnie i tego się trzymamy ja bym chciała mieć tak jak większość koniet test to ciąża umówić się na wizytę i tyle....
    Im większa świadomość, tym większy strach. Kilka miesięcy temu moja sis nie doczekała serduszka i to jest jeszcze w mojej głowie świeże. Ja teraz czyram tę Bridget Jones i Dziecko i jestem zafascynowana - ale jak to - ciąża i od razu pewność, że będzie dziecko? Ale jak to - ciąża i zajadanie ziemniaków zapiekanych z serem?! I marzy mi się taki spokój i pewność, że będzie dobrze. A tymczasem już mnie ściska w żołądku na myśl o jutrzejszej becie

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Im większa świadomość, tym większy strach. Kilka miesięcy temu moja sis nie doczekała serduszka i to jest jeszcze w mojej głowie świeże. Ja teraz czyram tę Bridget Jones i Dziecko i jestem zafascynowana - ale jak to - ciąża i od razu pewność, że będzie dziecko? Ale jak to - ciąża i zajadanie ziemniaków zapiekanych z serem?! I marzy mi się taki spokój i pewność, że będzie dobrze. A tymczasem już mnie ściska w żołądku na myśl o jutrzejszej becie

Nikua nie mozesz sie tak stresować, musisz myśleć, że maluszek to czuje i dla jego dobra chilll.

Chodz mi tez cięzko i zawsze czekanie na wyniki to chwile grozy

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, jak dobrze, że tu wróciłaś!

Beta na pewno wyjdzie dobra, pamiętaj, żeby porównywać wyniki tylko z jednego labu, bo są różne maszyny :) A tak, jak Ci dziewczyny pisały - powyżej 1000 ma prawo zwolnić, dlatego np. kiedyś Pilik odradzałam powtarzanie, żeby sobie nie zaprzątała głowy.
    Ja zrobiłam trzy bety (doszłam do 282,7) i stwierdziłam, że pora na czekanie - więc teraz nawet nie wiem, co się tam dzieje i będzie straszny stres za tydzień! Bo póki co tak go uciszam, bo jeszcze daleko. Nawet wolne wzięłam, bo USG mam o 13.

Tyle wczoraj poszło modlitw i kciuków za Ciebie, że te Twoje struktury ewoluują za kilka dni w śliczne serduszko :) Z Aksamitną się udało, to i z Tobą się uda :)

Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i Nika - u mnie owu była 12tego, czyli dwa dni wcześniej i dziś mam 5t3d. A lekarze często posługują się 'skończonymi tygodniami', więc może i ten tak powiedział. A nawet jeśli nie, to 5t1d to w sumie bardziej piąty, niż szósty, więc dobrze :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uznałam betowanie za jedyną dostepną formę kontaktu z zarodkusiem na zasadzie:

Robię badanie to pytam, jak tam, maluśki?

A potem mam wynik, to znaczy, że zarodkuś odpisuje mi formalnie: jest w normie, rozwijam struktury, uprasza się o zachowanie spokoju i nie sabotowanie moich warunków mieszkaniowych, z poważaniem, Twój Zarodkuś.

Jak nie wiem, co się dzieje, to zaczynam chodzic po ścianach :/

mi88 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Dziewczyny muszę wam coś opowiedzieć.
    Jak co roku kupilismy corce na Mikołajki słodycze, bo 6.12 to zawsze tylko jakieś drobiazgi. No i moi rodzice tez dla niej zostawili żeby w buta włożyć.
    Córka buty wyczyscila starannie i poszła spać. A jeszcze moje i meza postawiła ze moze i my cos dostaniemy. Po północy włożyłam jej słodkości ale zapomniałam o tych od rodziców. I chyba całe szczęście że zapomniałam, bo mąż rano wychodząc do pracy patrzy, a tylko w jego bucie jest Mikołajek. A reszta? Resztę zezarl pies :-/ Franca jedna. Ja głupia o niej zapomniałam.
    Mąż na szybko włożył to co od rodziców i buty przestawił gdzie indziej.
    Takie tam super Mikołajki.

Hahahaha uśmiałam się :D No pies miał super Mikołajki hihihi ;)

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, psiak pomyślał, ze to dla niego, bo co za ludzie trzymają jedzenie w butach?! ;) Jak już to pies czasem coś tam schowa... mam nadzieje, ze mu za bardzo nie zaszkodziła taka ilość slodkosci.

Nika, trzeba wierzyć, ze będzie ok. Powtórzysz jutro betę i mam nadzieje, ze się uspokoisz. A lekarz coś powiedział na ten przyrost? Przepisał luteinę albo dupka? Ja trzymam kciuki za Was cały czas :)

Ja dostałam ostatnio od kuzynki książkę z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży „Fit mom” od Ani Dziedzic. Nie wiem czy kojarzycie? Zabrałam się dzisiaj pierwszy raz za ćwiczenia. Są rysunki i QR kody do filmików na necie. Nawet spoko, ćwiczenia lekkie i przyjemne. Aż od razu zadowolona jestem z siebie :) a jutro może na basen się wybiorę. Ruth idziesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:53

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja uznałam betowanie za jedyną dostepną formę kontaktu z zarodkusiem na zasadzie:

Robię badanie to pytam, jak tam, maluśki?

A potem mam wynik, to znaczy, że zarodkuś odpisuje mi formalnie: jest w normie, rozwijam struktury, uprasza się o zachowanie spokoju i nie sabotowanie moich warunków mieszkaniowych, z poważaniem, Twój Zarodkuś.

Jak nie wiem, co się dzieje, to zaczynam chodzic po ścianach :/

Te schizy kochana to każda z nas przechodzi..mniejsze, bądź większe.. ja odpuscilam bete całkowicie, bo tak bardzo się bałam wyników.
    Miałam w tum samym czasie usg i zdjęcie wyglądało identycznie :-) powoli wszystko pięknie się rozwinie <3

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Lusesita, psiak pomyślał, ze to dla niego, bo co za ludzie trzymają jedzenie w butach?! ;) Jak już to pies czasem coś tam schowa... mam nadzieje, ze mu za bardzo nie zaszkodziła taka ilość slodkosci.

Nika, trzeba wierzyć, ze będzie ok. Powtórzysz jutro betę i mam nadzieje, ze się uspokoisz. A lekarz coś powiedział na ten przyrost? Przepisał luteinę albo dupka? Ja trzymam kciuki za Was cały czas :)

Ja dostałam ostatnio od kuzynki książkę z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży „Fit mom” od Ani Dziedzic. Nie wiem czy kojarzycie? Zabrałam się dzisiaj pierwszy raz za ćwiczenia. Są rysunki i QR kody do filmików na necie. Nawet spoko, ćwiczenia lekkie i przyjemne. Aż od razu zadowolona jestem z siebie :) a jutro może na basen się wybiorę. Ruth idziesz?
    O której chcesz iść?:-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    O której chcesz iść?:-)

Na rozpisce na stronie basenu jest zaznaczone, ze na 9 są 3tory wolne, na 12 są 4 tory wolne. W innych godzinach są prawie wszystkie zarezerwowane.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ