Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Mycha i dalej nic ? To ja się czuje tak za Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 22:22
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Nika bo położna liczy od daty ostatniej miesiączki, nie uwzględniając późnej owulacji, to wychodzi u ciebie 7 tydzień. Ty liczysz pewnie tydzień który leci czyli szósty, a lekarz wg usg widzi 5 i pare dni (czyli tak jak twoje wyliczenia tylko inaczej nazwane). Powinnaś zaczac liczyć dwa tygodnie przed owulacja. Czyli masz dzisiaj 5t4d wg moich wyliczeń. Ja wole się trzymać tych tygodni podawanych przez lekarza bo wtedy nie ma zamieszania.
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
malka wrote:Nika bo położna liczy od daty ostatniej miesiączki, nie uwzględniając późnej owulacji, to wychodzi u ciebie 7 tydzień. Ty liczysz pewnie tydzień który leci czyli szósty, a lekarz wg usg widzi 5 i pare dni (czyli tak jak twoje wyliczenia tylko inaczej nazwane). Powinnaś zaczac liczyć dwa tygodnie przed owulacja. Czyli masz dzisiaj 5t4d wg moich wyliczeń. Ja wole się trzymać tych tygodni podawanych przez lekarza bo wtedy nie ma zamieszania.
-
StaraczkaNika wrote:Chyba jednak jestem wyrodna matka, bo nie wiem, ile ma ta ciąża. Połozna liczyła inaczej, gin inaczej a ja myślałam jeszcze inaczej. Mi wychodzi 6 tydzień, gin widzi 5ty, a położna wyliczyła 7!
Coś mi się pomyliło, myślałam że u Ciebie na tym USG jest napisane ile wychodzi tygodni.... Ale masz na tym zdjęciu zaznaczony pęcherzyk żółtkowy czyli mozna to nazwać też struktura w sumie
Położna pewnie Ci liczyla tygodnie z OM, powinna też podać skończone tygodnie, a nie trwający. Lekarz zawsze mówi o skończonym tygodniu czyli np 5 tydzień i jeden dzien dla Ciebie to już 6 a dla niego to 5. -
Flowwer wrote:Mycha i dalej nic ? To ja się czuje tak za Ciebie
Maly leniuszek dalej siedzi. Wlasnie czkawki dostala ^^
Oddawaj moje bóle!!! Nospa, nogi do gory i spokoj! -
Mycha, to już ostatnia prosta! Jak super, gratuluję
CZyli niebawem pierwszy poród na naszym wątku Przecierasz szlakiBocianiątko lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, pomału dołączam bo szukam miejsca hihi a na fiolet się nie wybieram, tam tyle jadu że aż żal że to wątek ciążowy...
Summer trzymam kciuki za wizytę
Flower super betka i czekam na kolejne:)jak te skurcze?
Mycha powodzenia p.s. mi teściowa coś o chodzeniu po schodach jeszcze mówiła
StaraczkaNika ja jak byłam na usg w 5tydz4dzień to miałam pęcherzyk żółtkowy, wszystko prawidłowo, kiedy następne usg i piękny fasol ?
Ja mam wizytę we wtorek i chyba osiwieje do tego czasu, z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej wolałabym nie chodzić na usg do końca boje cieszyć tą ciążą jeszcze...nawet jak się ktoś pyta to nie chce o tym gadać, ehhh...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 08:29
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Summer - kciuki za prenatalne zobaczysz, że wszystko będzie super
Fajne to USG, bo można sobie na dzieciątko dłużej popatrzeć
Flowwer i Nika - kciuki za Wasze przyrosty! Niech beta idzie w górę!
Mycha - listopadowym dziewczynom najbardziej seksy pomagały w wyganianiu maluchów z brzuszka
Ale fakt, że sporo urodziło po terminie. 2 się nawet na grudzień załapały.
A moje dziecię sobie porę pobudki na 4 ustawiło.. to chyba taka zemsta losu za moje pobudki o tak pogańskich porach. -
Dziewczyny juz wiecej nie moze byc bo mi stary wyschnie, albo ja sie nabawię choroby miesiąca miodowego ^^ a glupio rodzic na jakimiś zaczerwieniami )
Schody zaliczam dzień w dzień, bo chata pietrowa. Pije herbatke z lisci malin. Okna pomyte, w kuchni szafki czyste, podlogi co 2 dni myte wczoraj nawet prasowałam jest mały leniwiec i tyle!Flowwer, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Summer - kciuki za prenatalne. To rzeczywiście super badanie, bo po raz ostatni można zobaczyć dziecko w całości. Potem już jest za duże, więc tylko po kawałku, a resztę trzeba sobie w głowie dorysować
Mycha - to jak SSS nie działa (seks, spacery, schody), to rzeczywiście tylko czekać Mała wie, że na zewnątrz zima i brzydko, a w brzuchu superpilik lubi tę wiadomość
-
JuicyB wrote:Summer - kciuki za prenatalne. To rzeczywiście super badanie, bo po raz ostatni można zobaczyć dziecko w całości. Potem już jest za duże, więc tylko po kawałku, a resztę trzeba sobie w głowie dorysować
Mycha - to jak SSS nie działa (seks, spacery, schody), to rzeczywiście tylko czekać Mała wie, że na zewnątrz zima i brzydko, a w brzuchu superpilik, Flowwer, Maja84, Anna Stesia, JuicyB lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Dziewczyny, wszystko ok. Wiecej napiszę jak dotrę do domu, pewnie jakoś ok. 16
Kaczorka, Flowwer, Karolina90, emi2016, pilik, Ruth, Anna Stesia, Bocianiątko, Maja84, malka, innamorata88, mi88, staraczka1111, JuicyB, Madżka89, Sarna84, Justya85 lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Dziewczyny, wszystko ok. Wiecej napiszę jak dotrę do domu, pewnie jakoś ok. 16
summer86 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄