X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka sprawdz jutro, jak rzeczywiście brak przyrostu albo bardzo mały to warto zrobić badania bo to ponad trzy tygodnie więc powinna coś przybrać jednak

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest głupio dawać lekrzowi alkohol? Tzn wiem że nie jest, bo wszyscy tak robią :P nasz znajomy oddaje mojemu tacie bo tyle dostaje od pacjentów... Mąż niech da i po sprawie, mi nie będzie głupio, a temat będzie załatwiony.

Co do wózków to akurat mamy 3w 1, ale miałam też dla Tosi kupiony fotelik sam (inglesine kupiliśmy jak miała pół roku) i mimo że 3w 1 to fotelik jest naprawdę super, nie do porównania z innymi proponowanymi w zestawie. Pewnie inne wózki za miliony też mogą mieć fajne foteliki, nie wiem, bo nie robiłam rozeznania. Ale z jednym się zgadzam, spacerówka jest ważniejsza niż gondola, jednak dłużej się z niej korzysta. Więc tym bym się kierowała przy zakupie, by spacerówka była taka, żeby starczyła i była wygodna. Albo oddzielnie gondola, spacerówka, fotelik, tylko nie mam pojęcia jak koszty się wówczas rozkładają.

Summer, Pilik, myślę że nie ma co przepraszać że się czegoś nie napisze, komuś nie odpowie albo nie przeszyta dokładnie, jesteśmy mamami i doskonale rozumiemy (pozwolę sobie napisać za większość), że czasu zwyczajnie brakuje ;)

summer86, emi2016, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ta waga w połowie grudnia coś mi się za duża wydawała. Wyszłoby, że 1,4 kg w miesiac przybrała. Chyba coś pokrecila.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka najpierw zważcie Malutką na tej samej wadze i nago, bo waga wadze nierówna, a już zwłaszcza pieluszka pieluszce :) ale jakby coś niepokoiło to mocz zbadać w pierwszej kolejności (niestety wiem z doświadczenia co robić)

Luna BARDZO się cieszę, że będziesz miała tę operację! Super, że ordynator okazał się człowiekiem (jak widać nie cały personel byłby taki skory do pomocy... o innych pacjentach nie wspominając). Ja bym się ucieszyła z alkoholu na jego miejscu, ale mój tata to na pewno wolałby coś słodkiego, więc ciężki wybór :D może słodki alkohol? Sheridan's wygląda ładnie :D

Sanka ogromne gratulacje! piękny synuś :)

Achia ja jestem z tych, co to od początku dziecko ciągali na spacery, ale jednak w listopadzie było trochę cieplej. Parę razy powychodzisz i będziesz wiedziała, jak ubierać synka :) my zazwyczaj mamy zestaw body długi rękaw + spodenki + skarpetki + polarowy kombinezon :) i na to w zależności od temperatury tylko kocyk minky lub gdy zimniej to jeszcze cienki kocyk polarowy pod ten minky - brzmi jak strasznie dużo koców, ale ani jeden ani drugi jakiś mega ciepły nie jest. No i osłona na gondolę :)

Lamka super, że Domiś tak fajnie zareagował na chustę :) moja córa chyba jest zbyt sztywna na chusty, poza tym mi jest zdecydowanie za gorąco, kiedy ona jest tak do mnie przytulona... zresztą mam wrażenie, ze jej też :/ no trudno, nie mam parcia na chustonoszenie, w sumie lubię wózek (choć już parę razy czegoś nie załatwiłam, bo nie było podjazdu)

Justyna dzięki, zamówiłam tę książkę z Bonito (oczywiście cebula wyszła, bo w galerii obok mnie dostępna od ręki, ale dyszkę drożej :P). Ja to jakiś masaż relaksacyjny chyba bym potrzebowała, żeby tyle o cyckach nie myśleć... Ale teraz pozytywnie, bo pięknie zjadła Agatka po spacerze :)

No i dalej robi bańki ze śliny i robi brrr ustami tak głośno, że chyba ją sąsiedzi słyszą :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka nasza przybrała 1,3kg w pierwszym miesiącu według naszej wagi, wiec wszystko chyba jest możliwe... no ale jak widać teraz jej się odwidziało z tyciem, chyba marzy o karierze modelki :P

agulineczka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi doskonale coś nie rozumiem i twój strach ja tez drze o kazdy dzień czy wszytko dobrze jest i będzie. Ciężko mi ale musi być dobrze. Powtarzam to dobie chociasz łatwo mi nie jest :-)

Luna super wiadomość ze załatwiłas sobie tak szybko. W końcu będziesz sid lepiej czula i twoj koszmar z bólem sie skończy! :-)

Lamka super i gratuluję nowych umiejętności :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:42

emi2016, Luna1993 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, teściową masz wspaniałą widzę... Moja też rzucała tekstami typu: no zdarza się, następnym razem będzie dobrze, zjesz trochę witamin i będzie do dobrze... A ciul, bo wcale nie było! Bardzo dobrze, że robisz badania. Trzymaj się, a na teściową lej ciepły mocz!

KateKum, ja też mam Espiro Next 2w1 i mimo małych problemów na początku i tak go polecam :) Po fotelik jedź do 8 gwiazdek, tam dobiorą do samochodu, bo to ważne, żeby dobrze siedział. U nas np pasował tylko jeden fotelik z bazą, a ja bardzo chciałam, chociaż w tym pierwszym fotelu, mieć bazę. Większość fotelików jest kompatybilne z wózkiem, wystarczy adapter (w naszym przypadku 2 adaptery, bo Axkid ma swoje wejścia inne i trzeba przejściówki). Naprawdę polecam pójść do 8 gwiazdek, oni wszystko super wytłumaczą :)

Lunaris chwal się :) Ja się nie mogę doczekać na to co Iza dla Mikołaja szyje :)

Sanka gratuluję! Śliczny synek :)

Emi, no nic dziwnego, że się martwisz. Ja do tej pory mam czasem takie myśli. Też uważam, że pozytywne myślenie dużo daje :)

Achia, też gdzieś słyszałam, że pierwszy fotel 4-5 lat, a kolejne 5-6. Wszystko też zależy jak były przechowywane.

Luna!! Bardzo się cieszę :) W końcu koniec męczarni.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, odnosnie kaszki to póki co Ani z owocami nie smakuje, dlatego robię na mleku, żeby była bardziej kaloryczna. Kaszkę daję o 18 i liczba pobudek między 20 a 22 spadła z 5-6 do 2-3.

A owsianków robisz ze zwykłych płatków? Gotujesz je czy tylko wrzatkiem zalewasz?

KateHawke lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - mega się cieszę, że już niedługo będziesz mogła odetchnąć i nie martwić się nawrotami bólów <3

A moja Aluśka już się praktycznie nie krzywi :) we wtorek jedziemy jeszcze na wizytę kontrolną do fizjo i mam nadzieję, że na tym się zakończy.

Luna1993, summer86, emi2016, JustynaG, pilik, Jeżowa, Aga9090, Nadzieja22, olik321, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mam nadzieję, że fizjo już Cię uspokoi na dobre i będziecie mogły odetchnąć. Bardzo się cieszę że ćwiczenia pomogły :)

Jeżowa zawsze z miłą chęcią czytam o Agatce, bo dzieli je tylko tydzień i sobie patrzę co już umie :) Zuzia jeszcze nie robi brrrr :D

Mnie w Zuzi rozbraja jedno. Ma taki anielski głosik, śmieje się w głos, jest pogodną, wesoła dziewczynka. I mówię Wam, głos jak aniołeczek. A jak coś jej nie pasuje to się tak drze... Pół osiedla słyszy. Dostanie jeść to od razu słyszę jej spokojne łeee, aaa itp.

Po zabiegu jak już będę mogła normalnie jest to pojadę do maka na wielkie żarcie, po tym 3 miesięcznym poście...

Achia, pilik, Jeżowa, Nadzieja22, Kaczorka, KateHawke lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie chcę Ci martwić, ale po zabiegu przez jakiś czas będziesz musiała jeść lekkostrawne potrawi i raczej unikać Maka :( Oczywiście później wróci to do normy, ale daj sobie czas :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi no tak, miałam na myśli, że jak już będę mogła ;) :*

emi2016 lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Emi no tak, miałam na myśli, że jak już będę mogła ;) :*

Już się bałam, że od razu się najesz i jeszcze wrócisz do szpitala ! :) No to dobrze :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Lamka gratuluję postępów w chustonoszeniu! Super, że Dominowi się podoba.

A właśnie... jak wybieracie się na szczepienie. To bierzecie wózek czy wiążecie w chustę?
    My wczoraj bylismy w chuście :)
    a na tym zdjęciu szukamy Lewka :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df88ea3eeeb1.jpg
    Własnie wróciliśmy od znajomych i Mały zasnał :)

Siwulec, Lusesita, Nadzieja22, Achia, Jeżowa, summer86, olik321, Patrycja20, lamka, pilik, emi2016, Lunaris, blue00, KateHawke lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna super, ze operacja bedzie tak szybko!!! Wraca wiara w lekarzy....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane. Czytałam cały tydzień, ale jakoś nie mialsm weny pisać.
    Dół mnie dopadł i w ogóle jakoś tak...

Luna cieszę się, że skończy się twoje cierpienie. Dobrze, że lekarz okazał serce.

Yos przepraszam że pytam, dużo ci jeszcze zostało do porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:17

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate czy Ty nie masz przypadkiem tej bluzy do noszenia we dwoje? Albo coś pomyliłam.

Może któraś z Was ma? Wolę bluzę niż ocieplacz, szczególnie że teraz chustę odłożymy na jakiś czas :( edytuje żeby nie było wątpliwości. Chce bluzę bo moim zdaniem będzie lepsza na wiosnę niż ocieplacz.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cb5c2aa3fb6.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:39

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po rozmowie z kumpela, która sprzedaje mi fotelik samochodowy i okazało się ze sprzedaje również wózek :D
    Za 1300zl będę mieć wózek 2w1 i fotelik :) jej córka ma 1,5 roku wiec zarówno wózek jak i fotelik są używane ale w stanie mega dobrym :D
    Ale się ciesze :) :) :)

Luna1993, Patrycja20, lamka, Rucola, JustynaG, Achia, olik321, Aga9090, Nadzieja22, pilik, emi2016, Lunaris, Kaczorka, KateHawke, Emiilka, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ale pod taką bluzą też musisz mieć chustę, sama bluza/kurtka nie służy do noszenia dziecka.

Siwulec lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna teraz w greyse promka to idealny czas na zakup bluzy. Piękne są :-) i super jakość. Później wrzucę zdjęcie mojej.
    Zawsze można się zgadać w dwie osoby i podzielić zniżką.

Rucola super ten ocieplacz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:34

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

‹‹ 2701 2702 2703 2704 2705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ