Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeżowa wrote:Agulineczka nasza przybrała 1,3kg w pierwszym miesiącu według naszej wagi, wiec wszystko chyba jest możliwe... no ale jak widać teraz jej się odwidziało z tyciem, chyba marzy o karierze modelki

Będę się kierować waga z 4 grudnia i ta przyszła wtorkowa. Obie będą robione w jednej przychodni na tym samym sprzecie. 4 grudnia (Mała miała 3 tyg) wazyla 3970. Waga przy wyjściu ze szpitala 3160. Czyli +810g w 3 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 17:29
pilik, emi2016 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyDzięki Melevis, po konsultacji z Lamka też taką kupię, z tym że używana właśnie
ale to jak wrócę ze szpitala. Tak sobie myślę, że skoro ja nie będę mogła motać, to lepiej żeby emek zaczął nie? Czy raczej dziecko się nie odzwyczai? Nie chciałabym później uczyć jej od nowa 
Rucola z ciekawości, co to za ocieplacz?
Patrycja, Minnie jak się czujecie?
Dzieci nie przestaną mnie zadziwiać. Zuza jadła swoje dłonie. Ale żeby rękę?!
]Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 20:02
Yoselyn82, summer86, Rucola, emi2016, Achia, Siwulec, Lunaris, Jeżowa, blue00, JustynaG, pilik, KateHawke, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Luna na fb jest taka strona HALECZKA i tam dziewczyna wystawia szyte przez siebie ocieplacze, każdy jest inny więc masz gwarancję oryginalności
materiał nie przepuszcza powietrza i wody, od wewnatrz minky a pomiędzy ocieplina. Całość z wysyłką 135zł. Ja kupiłam ocieplacz z myslą, że możliwe, ze emek bedzie używał. Póki co tylko uczył się motac, nie wykorzystywał w praktyce ale nigdy nie wiadomo jak to będzie.
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Luna - miło że pytasz ;*
Ja mam lekki zjazd psychiczny dzisiaj. Właściwie albo śpię, albo dokucza mi ból brzucha. Strasznie twardy jest i się napina, ale nic poza tym. Zawsze myślałam że jestem cierpliwa, ale teraz coś mi nie wychodzi.
Przy okazji - gratuluję terminu operacji! Cudowne wieści.
Przepraszam że się nie odniosę do reszty...mam nadzieję że jutro będę w lepszym nastroju.
-
nick nieaktualny
-
Wrzucam foteczkę pięknego rożka od Izy: niestety model nie pozwolił mi poszaleć z aparatem bo włączył wyjca i od prawie godziny nie mogłam go uspokoić nie mówiąc o lepszym zdjęciu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 09:18
Yoselyn82, Rucola, Jeżowa, Lena21, JustynaG, pilik, Kaczorka, Siwulec, blue00, emi2016, Achia, summer86, Luna1993, Izape_91, Lusesita, Nadzieja22, malka, Aga9090, KateHawke, Patrycja20, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Lunaris Ty jesteś pewna, że Stasio ma tylko miesiąc? Bo wygląda BARDZO DOROSŁO
piekny rożek 
Agulineczka to ten pierwszy przyrost super
oby tak dalej Uleńka pięknie Wam rosła 
Luna nie mam pojęcia, jak długo dziecko w tym wieku coś pamięta, więc może niech lepiej mąż zamota ją w chustę pod Twoją nieobecność, żeby Twoja dotychczasowa praca nie poszła na marne.
Minie odpoczywaj ile możesz i póki możesz - ja obecnie uważam, że końcówkę ciąży mogłam wykorzystać lepiej, na jeszcze więcej relaksu i maksimum czasu tylko dla siebie/z mężem
Ja oficjalnie przeżywam kryzys kp i częściej niż rzadziej myślę o przejściu na mleko modyfikowane - obecnie powstrzymuje mnie głównie kwestia finansowa, a dopiero potem ideologiczna. Agata przez cały dzień bardzo słabo jadła, ja naprawdę nie wiem, jak małe ona ma obecnie zapotrzebowanie kaloryczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 18:26
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74d55cb14b4b.jpg
Mamuśki, jak myślicie - dla dziecka w jakim wieku jest realnie zabawka tego typu?
Luna , myślę, że nie masz co się martwić. Jeśli Zuzia lubi chustę to raczej tak pozostanie.
Jedynie chęć poznawania świata może ją do niej zniechęcić. Albo źle wiążący emek
Więc jesli emek nie chce się bawić w wiązanie to nie ma sensu zmuszac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 18:37
-
Jeżowa ze zdjęć nie wynika by Twoja Agatka była zagłodzona czy nieszczęśliwa. Poza niejedzeniem nie piszesz o niczym innym niepokojącym.
Badałaś poziom żelaza? Bo jeśli badanie moczu wyszło ok i anemii nie ma to oznacza, że po prostu chwilowo ma mniejszy apetyt.
A jeśli ma mniejszy apetyt to cokolwiek byś jej nie podała i tak będzie gardzić. -
JustynaG wrote:Jeżowa ze zdjęć nie wynika by Twoja Agatka była zagłodzona czy nieszczęśliwa. Poza niejedzeniem nie piszesz o niczym innym niepokojącym.
Badałaś poziom żelaza? Bo jeśli badanie moczu wyszło ok i anemii nie ma to oznacza, że po prostu chwilowo ma mniejszy apetyt.
A jeśli ma mniejszy apetyt to cokolwiek byś jej nie podała i tak będzie gardzić.
Mocz będziemy badać w poniedziałek, a na poziom żelaza to by musieli jej krew pobrać, tak?
Masz rację, nie wygląda ani na zagłodzoną, ani nieszczęśliwą. Dotykam codziennie tych słodkich wałeczków
i tak, niezmiennie jest bardzo pogodnym i wesołym dzieckiem. Naprawdę cały czas sobie tłumaczę, że najwidoczniej nie ma po prostu ochoty na więcej mleczka, ale jednocześnie boję się, że zaraz jej zabraknie jakiś składników odżywczych czy coś... Albo się odwodni.
Odnoszę wrażenie, że ona spija tylko to, co jest w piersiach, co leci super łatwo na początku, a nie chce się jej mocniej ssać, żeby spływało mleczko produkowane na bieżąco w trakcie karmienia.
Ale dobra, już nie będę o tym pisać, bo wiem, że smęcę nieustannie.
Co do zabawki - ja bym pewnie coś podobnego na roczek kupiła na przykład. Super sprawa, bardzo fajna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 18:47
-
Jeżowa, jak najbardziej możesz nam tu pisać o tym co Cię niepokoi.
Nie mam doświadczenia w tym temacie ale z tego co słyszałam to najczęstszymi przyczynami złego przybierania i niejedzenia jest: anemia (tak, trzeba pobrać krew by ustalić poziom żelaza) i infekcja układu moczowego (będziesz badać w poniedziałek).
Wierzę, że Agatka jest zdrowa.
Najważniejsze, że masz plan. Masz umówioną CDL. Z tego co pamiętam masz wizytę kontrolną u pediatry. Będzie dobrze. I nawet jeśli coś się dzieje - to szybko się z tym uporacie. -
Pilik od 4.12 do 8.01 przybrała 400g (ważenie w przychodni), a przez ostatni tydzień (2.01-9.01) przybrała 70g (na naszej wadze)
Justyna to na pewno zbadamy też poziom żelaza (szkoda, że pediatra tego nie zleciła sama) - może tu jest problem. Bo mocz raz już badaliśmy, zaraz po świętach i było czysto. Dzięki za wsparcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 19:07
-
Justyna - jeśli miałabym oceniać pod moją Aluśkę, to tak 9-12 miesięcy. Ona wtedy wstawała i lubiła sobie coś "popykać" paluchami.
Odkąd nauczyła się chodzić, to takie zabawki jej nie interesują
Ale to pewnie też zależy od dziecka.
Natomiast jestem w szoku, jak Ala pokochała książkę "Pucio uczy się mówić". Mi osobiście książka wydawała się dziwna, a ona męczy ją większość dnia i serio widać postępy w mówieniu!
Minnie - jeszcze troszkę
Lunaris - ale Ci się krzykacz trafił.. oby Stasiowi niedługo przeszło
JustynaG, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moje dziecko nie chce pozować do zdjęć, więc znalazłam sobie inną modelkę..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4da427020170.jpg
Minnie - swoją drogą mamy takie same sweterki :pWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 19:36
pilik, Jeżowa, JustynaG, Achia, summer86, Luna1993, emi2016, Minnie89, Siwulec, Aga9090, Fozzie Bear, Izape_91, Lusesita, Rucola, Lunaris, Nadzieja22, KateHawke, Patrycja20, Sarna84, Emiilka, ibishka, Morusek lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wiem, że mocno Cię to martwi, ale to naprawdę nie są jakieś bardzo zle przyrosty. Tak jak Justyna pisze, warto zrobić morfologię, żelazo i dodałabym ferrytyne. No i mocz choć jak był czysty to pewnie dalej jest. Agatka jest już mądrzejsza i potrafi odmówić jedzenia jak głodna nie jest, jak była młodsza tego nie potrafiła i jadła jak była śpiąca, jak była zdenerwowana, jak bolał brzuszek i jak był głodna. Dużo i szybko przybrała i może teraz zwolni co by mama zaraz nie musiała dźwigać 10kg?
liczę że tak będzie i podejrzewam, że wyniki wyjdą dobre. I możesz być pewna że mm by tu nic nie zmieniło. Masz mleko, a mała nie chce jeść tyle co wcześniej.
Lunaris ochh współczuje krzyków. Wierze że za jakiś czas zacznie być lepiej... co do skoków ja tylko z aplikacji korzystam.
Luna cudna Zuzia jak zawsze
Kaczorka, haha
gdzie tam Aluśka próbuje wejść?
Ja dzisiaj uszyłam w końcu Nince spodnie które nie są za duże, hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04326b1ae37a.jpg
(Kurczę Ninkospam Wam robię, wybaczcie..)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 09:03
Yoselyn82, JustynaG, Kaczorka, emi2016, Jeżowa, Siwulec, olik321, Achia, Izape_91, Rucola, Lusesita, Lunaris, malka, Aga9090, Nadzieja22, KateHawke, Patrycja20, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka, Aluśka pod prześcieradłem na nowo skradła moje serce

Ninka, jaka modnisia śliczna! Super spodenki Pilik.
Lunaris, Stasio cudny i rożek od Izy prześliczny
Minnie, postaraj sie skorzystac z tych ostatnich dni bez maluszka, wyśpij sie, pójdzcie do restauracji na coś dobrego.
Justyna taki pchacz to tak jak pisze Kaczorka 9-12 miesięcy.
Jeżowa, Agulineczka przykro mi że macie zmartwienia o przyrosty. ŻyczŻ cierpliwości i aby wszystko wyszło na prostą.
Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH