X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dodały otuchy, dziękuję <3

Justyna gratulacje :)

Olik a przez Ciebie to mam ochotę na naleśniki teraz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 21:03

summer86, olik321 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście i wiem że doskonale to rozumiecie! ;*
    Ale wybaczcie jeśli będę mniej aktywna, bo nie chce biadolić. Jutro faktycznie plan mamy taki, żeby gdzieś wyjść na obiad i przy okazji zajrzeć do mieszkania zobaczyć postępy. Wykańcza się dość szybko i to też mi poprawia nastrój.

To zawsze jest ten sam scenariusz...czekamy żeby donosić, a potem nie możemy się doczekać aż dziecko wyjdzie. A my z Mężem jesteśmy oboje osobami które uwielbiają planować - a tu się nie da!

Patrycja - zamelduj się! Jak tam u Ciebie?

Napatrzyłam się na dzieciaczki, pozachwycalam, mogę iść spać. Dobrej nocy, Mamusie!

dqprhdge2q9dik3m.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, Aluśka pod prześcieradłem na nowo skradła moje serce <3

Ninka, jaka modnisia śliczna! Super spodenki Pilik.

Lunaris, Stasio cudny i rożek od Izy prześliczny :)

Minnie, postaraj sie skorzystac z tych ostatnich dni bez maluszka, wyśpij sie, pójdzcie do restauracji na coś dobrego.

Justyna taki pchacz to tak jak pisze Kaczorka 9-12 miesięcy.

Jeżowa, Agulineczka przykro mi że macie zmartwienia o przyrosty. ŻyczŻ cierpliwości i aby wszystko wyszło na prostą.

Ja czekam do wtorku. Wtedy porownam wagę -Będę widzieć ile przybrała od 04.12
    Póki co się nie przejmuje, myślę po prostu, że w połowie grudnia był jakiś błąd pomiarowy i wskazało za duzo. Ja widzę, że ona przybrała :)

summer86, emi2016 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Mój emek też lubi mieć Anię w chuście. Co weekend zabiera ją na spacer w chuście. Jakiś czas temu zdjęcie Aneczki z tatusiem wygrało konkurs i dostaliśmy nową chustę :)
    Wybraliśmy więc z dodatkiem lnu, taką by tatusiowi się podobała.
    Ja aktualnie mam 2 chusty, jedna 100% bawełna a druga bawełna/len po połowie i co zauważyłam : chusta z lnem zdecydowanie łatwiej się dociąga i nie pocimy się w niej w domu. Kolejna jaką kupię też na pewno będzie z lnem.Chciałabym sobie kupić jeszcze jakąś ale na pewno nie kupię chusty z jedwabiem, wełną czy merino, bo te trzeba prać ręcznie a ja aktualnie nie mam na to ani czasu ani ochoty... choć wiele z nich jest pięknych, to zauwazyłam że mnie pociagaja chusty z drobnym powtarzającym się wzorem w kolorach bardzo neutralnych.... Takze okazuje się że wybór mam mały... a jak szukałam czarnej chusty to znalazłam tylko 2 ale nie pasował mi skład albo cena :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 21:11

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik piękne spodenki, w ogóle Twoje uszytki są bardzo gustowne no i szyte na miarę :)
    Summer ja myślę że my z Luną mamy dużo wspólnych tematów, tylko czasem mamy inne punkty widzenia ale po to jest forum!! Dzięki temu że mamy inne zdania nie jest nudno. ja dzięki temu ze się czasem spieramy tez myslę o pewnych kwestiach inaczej a czasem się utwierdzam w jakimś przekonaniu :)
    Jezowa kurcze wierzę Ci że się martwisz. A tak z ciekaości ile teraz waży Agatka? bo tak na zdrowy rozum to też niezbyt dobrze żeby cały czas miała bardzo duże przyrosty... Może Agatka będzie przyrastać skokowo??? Mam nadzieję, ze wszystkie badania wyjdą prawidłowo a zmniejszony apetyt jest wynikiem chwilowej diety o której Ty nie wiesz ;)
    Cudownie czytac, że między Tosią i Zuzą jest taka miłość, nie spodziewałam się że tak małe dziecko moze tak szybko zaakceptować że już nie jest tym jednym jedynym pepkiem świata tylko jest drugi pępek :)
    Minnie pogoda nie nastraja żeby tryskać energią i radościa, ale wszystkie Ci tu dobrze radzimy żebyś wypoczywała póki możesz ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa badanie żelaza możesz zrobić sama tzn bez karteczki od lekarza, u nas się udało pobrać z paluszka, ale czasami chcą z żyły bo to trzeba troszeczkę więcej niż na morfologię. Koszt u nas w labie to 8 zł. A jak kupki u Agatki ? Nie zauważyłaś śluzu ? Bo jeszcze jedynie infekcja przychodzi mi do głowy. Na pewno wszytsko się wyjaśni i będzie ok :*

Summer ja może nie byłam najlepsza w planowaniu, ale byłam zawsze bardzo niezależna a teraz czuję się jakbym była w pewnym sensie uwięziona, każde wyjście to prawie wyprawa w kosmos :)

Luna słodkie dziewczynki <3

Minie dużo sił na końcówkę !

Pilik jestem pod wrażeniem Twoich wyrobów <3 piękne rzeczy ! Już kombinuje co mogłabym zamówić dla mojego gentelmana :)

Lunaris Stasio nie wyglada zupełnie na małego krzykacza, życzę dużo snu i spokoju

Justyna u nas Szczeniaczek Uczniaczek super, Franio już załapał naciskanie serduszka i mega się cieszy jak mówi: serce bum bum :) jeśli chodzi o pchacz to właśnie ostanio czytałam, że to jednak nie najlepsze rozwiązanie z punktu widzenia fizjoterapeutów, bo wymusza pochylona pozycję i przenosi środek ciężkości na klatkę piersiową

Ja dziś uznałam, że zamówię jakieś kalendarze na dzień babci i dziadka ze zdjęciami wiec zrobiłam znów kilka fotek, a mojej mamie dodatkowo kupiłam wizytę u fryzjera.

A teraz wybaczcie spam, ale nie panuję nad sobą - kocham tego goscia nad życie <3
    [url=https://naforum.zap

I uwaga najsłodszy środkowy palec :)
    [url=https://naforum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 07:44

Minnie89, pilik, Jeżowa, Siwulec, Achia, Yoselyn82, KateHawke, Nadzieja22, moniśka..., malka, KateKum, Lunaris, JustynaG, lamka, Emiilka, Patrycja20, by7mistake, Sarna84, Aga9090, Lusesita, Rucola, Bajkaaa, frezyjciada lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Agatka waży teraz 6kg :)

Lena no w sumie chyba trochę śluzu ma w kupce... O ile dobrze to identyfikuje - jak jest kupka w pieluszce i złożę ją na pół i przy rozkładaniu się ciągną takie pasma to to jest śluz? Sorki za bardzo obrazowy opis :D

O Boże ale słodziak z Twojego Frania!!! Takie środkowe palce to ja chcę oglądać non stop <3

Hmm, błędem było oglądanie książek kucharskich w poszukiwaniu inspiracji na obiady - teraz jestem szalenie głodna!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 21:55

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa trochę śluzu to norma. Jakby kupa była zaśluzowana to byś nie miała wątpliwości. Spokojnie, wydaje mi się że początkowo sporo przybrała i teraz powoli będzie rosła. Najpierw masa potem rzeźba <3

Lena bardzo chętnie bym uszyła coś dla takiego gentelmena! Jest przeuroczy. A te policzki i oczy... no piękny! Jadę jutro do Katowic, szkoda że tak nagle i bez planu, ale planuje być nie pozniej jak w lutym znowu, może się uda wtedy spotkać? ;) (nie wiem jak dla Ciebie, dla mnie Katowice dużo bardziej realne od rybnika...)

Jeżowa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- gdybym już nie miała swojego Słodziaka w domu, to pewnie porwałabym Frania <3 cudowny jest!

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik jak będziesz znała datę to daj znać, może uda się coś wykombinować, choć przyznaję, że sama mało jeżdżę z małym szczególnie w tą pogodę

pilik lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena przyjadę tylko jak będzie lepsza pogoda bo sama nie pojadę autem niestety nadal na dłuższą trasę z Ninką i byśmy jechały pociągiem, dlatego musi być nienajgorzej pogodowo ;) może akurat :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, widzę, że znów masz w czymś podobne zdanie jak mój emek. Też woli chustę z lnem, uważa, że lepiej się naciąga i nie robi luzów. Zerknij na little frog
    Czarny cube. Tu zobaczysz fragment chusty [zdjecie usunięte]

Jeżowa, to jak Twoja Agatka ma 6kg to chyba już przerosła Ninke, no i mocno goni Lewka i Aneczkę.

Lena, co jak co ale syn Ci wyszedł :) jest cudny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 15:11

Achia, Patrycja20, Yoselyn82, Jeżowa, pilik, Lusesita, Rucola, -Mamunia-, Kaczorka, frezyjciada, blue00, Lunaris, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się :)
    Wybaczcie nie odniosę się bo naskrobalyscie tyle, że szok .. ;)

Muszę się pochwalić moje przyjaciółki zrobiły mi dziś niespodziankę o 18 otworzyłam drzwi a nich stały moje przyjaciółki z balonami z jedzeniem, pikolo i dobrym humorem :) dostałam pełno prezentów dla małej :) kopara mi opadła :) jestem mega szczęśliwa ! Dopiero wyszły a u mnie pojawiły się jak zwykle nocne skurcze :/

JustynaG, pilik, Lusesita, Rucola, -Mamunia-, Kaczorka, Achia, Siwulec, Lunaris, KateHawke, Nadzieja22, lamka lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, piękna niespodzianka od przyjaciółek!

Patrycja20 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przed zaśnięciem załapałam się na mega dawkę słodyczy!! Lenka, Zuzia, Tosia, Ninka, Aneczka, Franio, Staś wszyscy są do schrupania.

Luna, pierwszy raz widziałam Tosie, ona jest po prostu wierną kopią Ciebie! Bardzo się cieszę, że trafiłaś na świetnego lekarza, który chce Ci szybko pomóc.

Melevis, myślę o Tobie nieustannie, a co do teściowej, to jestem pewna że nie chciała być zimna suka, po prostu bardzo nie wyszło jej pocieszenie, niestety tylko ten kto przeżył poronienie wie, jak bardzo otoczenie ma problem ze znalezieniem odpowiednich słów, czy reakcji, a przecież najprościej byłoby przytulić i powiedzieć "płacz kochana". Trzymam za Ciebie kciuki, za szybki powrót do pełni sił, za Twój dobry humor, za wyniki badań które zamierzasz robić <3

Dzień dobry Wszystkim!

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!
    Justyna podoba mi się ten cube :) i idealnie wgrywa się w moje kryteria ale nie czuję mięty :p hahaha ciężko mi dogodzić!!! Ale Ania jaka zadowolona:)
    Franio obłędny jak zawsze :)
    Patrycja masz super koleżanki!!! U mnie nie ma tego zwyczaju ale przy drugim brzdącu (daj Boże) sama sobie zorganizuje :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola u nas tez nigdy nic takiego nie organizowalysmy tym bardziej byłam w szoku :)

Dzień dobry :)
    Moje skurcze dziś mocniejsze niż zwykle !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, piękny gest ze strony przyjaciółek <3

Sarna, co u Was?

Justyna, jak dzisiejsza noc?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, super niespodzianka :) może koleżanki zdążyły rzutem na taśmę z tym spotkaniem?:p
    Pisz aktualizacje jak skurcze!:)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia chciałabym żeby tak było :D :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 2705 2706 2707 2708 2709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ