Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Summer, dzisiejsza noc bardzo dobra. Tzn. standardowo Ania głodna co około 2h ale jak budzi się tylko na jedzenie to idzie wszystko sprawnie. I w gruncie rzeczy cieszę się wtedy, że miałam taką dobrą noc.
Niedawno się obudziła ale leży ładnie w łożeczku i gawędzi
Gorzej jak się obudzi i spać nie chce i ma ochotę na aktywnościA tak było przedwczoraj gdy obudziła się o północy i nie spała do 1 a potem o 6 z zadowoloną miną chciała zaczynać dzień. Oczywiście w międzyczasie pobudki były. a ja padałam na twarz.
summer86 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry.
Melduje, ze zyjemy. Walczymy ciagle z brzuszkiem u Malej. A tak jest ok. Od dwoch dni cora wisi na piersi po max 10 minut. Dlatego probuje czesciej ja karmic. Mam tylko nadzieje, ze przybiera nam na wadze.
Zostalo mi 5 kg do wagi z poczatku ciazy.
Dlaczego nasze Dinusie tu nie przechodza. Coraz wiecej postos dzieciowych niz ciazowych.
Nasze ciezarowki - koncowka jest ciezka psychicznie i fizycznie. Pozniej tez nie jest latwo.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Rucola wczoraj tą widziałam na dipach i mi się pomyślało że może Twój klimat :p choć raczej nieosiągalna. Acz piękna
https://slingofest.com/wrapPage/luluna-slings-driada-monochrome-wrap?modelId=27634
Patrycja wspaniały gest przyjaciółekmam nadzieję że skurcze albo odpuszczą albo się na całego rozkręcą!
U nas kiepska bardzo noc. Chyba wczorajszy kalafior, pierwszy raz jedzony, nie spasował bo brzuch męczył całą noc. Jestem wykończona. A jedziemy do moich rodziców dzisiaj na noc pierwszy raz... musimy jakoś przetrwać dzień. W nocy był płacz co pół godziny, spała tylko na mnie i to tak czujnie i zmieniając co chwile piersi, na dłużej zasnęła tylko jak ją bujalam przytuloną. A najgorsze że jak w końcu na chwile przysnelam (z nią na klacie) to przyśniło mi się że leży w inkubatorze, ja z emkiem byłam na jakiejś imprezie i patrzyłam na kamerce jak śpi i wtedy przyszedł indiana jonse (ten aktor ;p) i ją porwał. Tak mi zaczęło serce walić ze ją obudziłam. A było to po 6... teraz drzemka i jak wstanie to szybko nas pakuje i jedziemyPatrycja20, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Patrycja - super masz przyjaciółki
Justyna - fajowo ze nocka zaliczona do tych udanych
U mnie dziś taka sytuacja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/047e68ab53f6.jpg
No i wczoraj wieczorem zaliczyłam pierwsze straszakipilik, Patrycja20, Karma88, Achia, Jeżowa, Minnie89, Lunaris, emi2016, Kaczorka, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Patrycja cudowny gest przyjaciółek, może faktycznie zorganizowały Ci przyjęcie w ostatniej chwili? Melduj nam się dzisiaj
Summer a Twoja noc? Ania dalej coraz ładniej śpi? :*
Bajeczko może jakieś zdjęcie Zosi na sobotę? Wiesz jak je lubię
Sarna dziękuję! Nieskromnie powiem, że wszyscy mi to mówią. Ja mam swoją miniaturkę w domu i mąż też, bo Zuza to czysty ojciec
W temacie chust z jedwabiem to niby metki mówią, że można w pralce, ale ja bym nie ryzykowała. Moje liski mają tsumugi i to najmilsza chusta jaka macałam (no dobra, w swoim życiu macałam tylko cztery, ale wiecie o co chodzi, o porównanie samej bawełny i bawełny z jedwabiem), dociąga się sama i od samego początku umiałam ją dobrze zawiązać (gramatura coś koło 280). Póki co koniki mnie jeszcze przerastają. Nie umiem dociągnąć. Ciągle znajduje jakieś luzy, musimy się siebie nauczyć. Pewnie to zasługa gramatury (360?). Ale one zostaną z nami do końca noszenia, bo była miłość jak tylko je zobaczyłam u Melevis.
Siwulec no to wielkie odliczanie!dobrze że narazie to tylko straszaki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 09:02
Patrycja20, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Pilik a to podobno w ciąży kobiety miewają durne sny...
mam nadzieje ze dzisiaj już brzuszek nie będzie dokuczał, dziadkowie zajmą się wnusia a Ty odpoczniesz i może to Ciebie teraz porwie indiana jones na jakaś romantyczna kolacje
pilik lubi tę wiadomość
-
Siwulec haha
ja mam całe życie durne sny. Choć od porodu miałam dosłownie kilka snów, chyba za krótko śpię żeby się coś przyśnić zdążyło. Niestety Ninka dziadków za słabo zna i raczej będzie krzyk nawet jak siku wyjdę
pierwszy raz do nich jedziemy na noc. W ogóle pierwszy raz na noc poza domem
.
A Tobie gratulacje! Tylko 30 dni...!Siwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPilik teraz doczytałam. Życzę Wam spokojnej podróży i może w ciągu dnia uda się Nince trochę odespać żeby miała lepszy nastrój. A Tobie może też się uda odpocząć u rodziców :*
W kenhuru tak nie czuć tej gramatury, miałam LL w gramaturze lisów, a lisy o wiele cieńsze się wydają. Niemniej 360 to narazie za dużo na moje umiejętnościdziękuję za wiarę!
-
nick nieaktualnyPilik- podczepiam się pod życzenia Siwulca
Siwulec- ostatnia prosta! Już wiesz gdzie będziesz rodzić ostatecznie?
życzymy z Oskarem pięknego dnia dla wszystkich!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 12:15
Siwulec, Luna1993, Minnie89, olik321, Bajkaaa, Patrycja20, Yoselyn82, emi2016, Lena21, Lunaris, KateHawke, JustynaG, Kaczorka, Lusesita, Nadzieja22, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pilik - nie trać wiary, moje dzieci tez rzadko widują moja mamę, ale jak się spotkają to mało jej nie zamęcza
wierze ze odpowiednie podejście i Nika będzie miala mamę w nosie jak obok będą dziadkowie
Achia - zostaje przy opcji Polnachoć mój lekarz zamiast pogadać ze mną na ostatniej wizycie o np. porodzie to się mnie o antykoncepcję pytał jak już urodzę, nie zawsze ogarniam tego gościa
w piątek na wizycie już go przycisne i popytam o Polna (np czy brać ciuszki dla małego). Oskar wciąż mnie zachwyca swoimi oczyskami
dla Was również miłego dnia
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Oskarek cześć słodziaku
Pilik mam nadzieję ze troche odpoczniesz w podróży!
Patrycja super się dziewczyny zachowały!
U nas dzis cud... Marcel obudził się raz o 5.tj ja go obudziłam. Czuje się jakbym wygrała weekend w spaSiwulec, Achia, emi2016, Lunaris, JustynaG, Fozzie Bear, Jeżowa, Nadzieja22, pilik, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja miałam ciężki wieczór i początek nocy i skurcze aż w kręgosłupie, ale się wyciszyły. Na razie spokój.
Co do snów - FOZZIE , Ty mnie dziś nawiedziłaś w moim! Byłam w szpitalu po porodzie, zabrali mi dziecko a ja płakałam że chce je nakarmić. A Ty, doświadczona mama, przyszłaś taka pewna siebie i przemyciłaś mnie na oddział z noworodkami
A obudziłam się z mokrą poduszka, bo moje cycki faktycznie się uruchomiły do karmienia...
Oskar
Siwulec - życzę Ci żeby szybciutko zleciało!Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny,
Luna ! Wcale isę nie dziwię, że się popłakałaś, to było bardzo wzruszające
Achia - cieszę się, że Twój eMek tak dobrze zajmuje się OskaremU nas jest podobnie, czasem popełnia błedy, ale i ja je popełniam więc przymykam oko
Mój urlpo wykorzystał od razu i nie żałuję
Oskar w stoju batmana przeuroczy
Mam słabośc do Marvela i moja córcia ma oczywiście czarne body z batmanem, tak jak i ja i mąż koszulki
Justyna, nei do mnie było to pytanie kierowane, ale my kupiliśmy siostrzyczkę uczniaczka na gwiazdkę i żałuję, że dopiero wtedyNastępne będzie mieć od 6 miesiąca
Minnie, wiem, że końcówka jest ciężka, ale już tak niedużo Ci zostało ! Dasz radęNiedługo będziesz tulić Milana w ramionach
Agulineczka - pewnie masz rację i to błąd pomiarowyJak zważysz na tej samej wadze, na pewno będzie piękny przyrost
Pilik - spodenki są śliczne !
Jeżowa - wiem, że się martwisz, ale może taka już jej uroda ? Badania porobić nei zaszkodzi... My też mamy jeszcze usg brzuszka 17.01, bo jednak przyrosty słabe, a cała reszta badań dobra... I przed kolejnym szczepieniem (mmr) robię jej jeszcze mocz i morfologię. Trymam kciuki, żeby wszystko wyszło dobrze ! Pocieszę Cię, że Twoja dwumiesięczna Agatka jest niewiele ponad kilogram lżejsza od mojej rocznej Łucji, która ostatnio ważyła 7200.
Patrycja - fantastyczna niespodzianka od przyjaciółek !
Karma - współczuję problemów brzuszkowych...
Siwulec - ostatnia prosta ! Ja dokładnie na tym etpie urodziłam ŁucjęI świetnie dała sobie już radę po za brzuszkiem, bez inkubatora
Ale oczywiście życzę Ci abyś dotrwała chociaż do 37 tygodnia !
Olik - oby takie noce zdarzały się częściej !
Melevis - jak się czujesz ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 09:46
Patrycja20, Minnie89, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Justyna cieszę się, że noc była lepsza i oby tak dalej.
Lunka, u nas tak 50/50, było z 4-5 pobudek mimo wspólnego spania, ale na szczęście szybko zasypiała z powrotem. Trzymam mocno kciuki, żeby coraz lepiej Wam się współpracowało z wymarzonymi konikamiPo cichutku zazdroszczę tego chustonoszenia, jeśli kiedyś dane mi będzie mieć drugiego maluszka, obiecuję sobie, że spróbuję.
Pilik, przykro mi, że u Was noc kiepska. Mam nadzieję, że u rodziców troszkę odpoczniesz i Ninka będzie lepiej spała.
Bajkaaa, co u Was? Jak idzie rozszerzanie diety?
Siwulec, już niedługo będziesz tulić swoją Betunię
Odnośnie Lidla, rzeczywiście jest promocja na słoiczki Hipp Bio. Te początkowe słoiczki są w zestawach 1+1 obiadek + deser za 3,99. Emek rano kupił, jak kasjerka zobaczyła cenę to zawołała koleżankę, żeby jej wszystkie schowała na zaplecze.Siwulec, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny