X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, dzisiejsza noc bardzo dobra. Tzn. standardowo Ania głodna co około 2h ale jak budzi się tylko na jedzenie to idzie wszystko sprawnie. I w gruncie rzeczy cieszę się wtedy, że miałam taką dobrą noc.
    Niedawno się obudziła ale leży ładnie w łożeczku i gawędzi :)

Gorzej jak się obudzi i spać nie chce i ma ochotę na aktywności :/ A tak było przedwczoraj gdy obudziła się o północy i nie spała do 1 a potem o 6 z zadowoloną miną chciała zaczynać dzień. Oczywiście w międzyczasie pobudki były. a ja padałam na twarz.

summer86 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Melduje, ze zyjemy. Walczymy ciagle z brzuszkiem u Malej. A tak jest ok. Od dwoch dni cora wisi na piersi po max 10 minut. Dlatego probuje czesciej ja karmic. Mam tylko nadzieje, ze przybiera nam na wadze.
    Zostalo mi 5 kg do wagi z poczatku ciazy.

Dlaczego nasze Dinusie tu nie przechodza. Coraz wiecej postos dzieciowych niz ciazowych.
    Nasze ciezarowki - koncowka jest ciezka psychicznie i fizycznie. Pozniej tez nie jest latwo. :-D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wczoraj tą widziałam na dipach i mi się pomyślało że może Twój klimat :p choć raczej nieosiągalna. Acz piękna ;)
    https://slingofest.com/wrapPage/luluna-slings-driada-monochrome-wrap?modelId=27634

Patrycja wspaniały gest przyjaciółek :) mam nadzieję że skurcze albo odpuszczą albo się na całego rozkręcą!

U nas kiepska bardzo noc. Chyba wczorajszy kalafior, pierwszy raz jedzony, nie spasował bo brzuch męczył całą noc. Jestem wykończona. A jedziemy do moich rodziców dzisiaj na noc pierwszy raz... musimy jakoś przetrwać dzień. W nocy był płacz co pół godziny, spała tylko na mnie i to tak czujnie i zmieniając co chwile piersi, na dłużej zasnęła tylko jak ją bujalam przytuloną. A najgorsze że jak w końcu na chwile przysnelam (z nią na klacie) to przyśniło mi się że leży w inkubatorze, ja z emkiem byłam na jakiejś imprezie i patrzyłam na kamerce jak śpi i wtedy przyszedł indiana jonse (ten aktor ;p) i ją porwał. Tak mi zaczęło serce walić ze ją obudziłam. A było to po 6... teraz drzemka i jak wstanie to szybko nas pakuje i jedziemy

Patrycja20, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Patrycja - super masz przyjaciółki <3

Justyna - fajowo ze nocka zaliczona do tych udanych ;)

U mnie dziś taka sytuacja
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/047e68ab53f6.jpg

No i wczoraj wieczorem zaliczyłam pierwsze straszaki :)

pilik, Patrycja20, Karma88, Achia, Jeżowa, Minnie89, Lunaris, emi2016, Kaczorka, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Patrycja cudowny gest przyjaciółek, może faktycznie zorganizowały Ci przyjęcie w ostatniej chwili? Melduj nam się dzisiaj ;)

Summer a Twoja noc? Ania dalej coraz ładniej śpi? :*

Bajeczko może jakieś zdjęcie Zosi na sobotę? Wiesz jak je lubię ;)

Sarna dziękuję! Nieskromnie powiem, że wszyscy mi to mówią. Ja mam swoją miniaturkę w domu i mąż też, bo Zuza to czysty ojciec :D

W temacie chust z jedwabiem to niby metki mówią, że można w pralce, ale ja bym nie ryzykowała. Moje liski mają tsumugi i to najmilsza chusta jaka macałam (no dobra, w swoim życiu macałam tylko cztery, ale wiecie o co chodzi, o porównanie samej bawełny i bawełny z jedwabiem), dociąga się sama i od samego początku umiałam ją dobrze zawiązać (gramatura coś koło 280). Póki co koniki mnie jeszcze przerastają. Nie umiem dociągnąć. Ciągle znajduje jakieś luzy, musimy się siebie nauczyć. Pewnie to zasługa gramatury (360?). Ale one zostaną z nami do końca noszenia, bo była miłość jak tylko je zobaczyłam u Melevis.

Siwulec no to wielkie odliczanie! <3 dobrze że narazie to tylko straszaki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 09:02

Patrycja20, Siwulec lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna 360 toż to koc dosłownie! Nie dziwie się że problem z dociąganiem. Ale dojdziecie do wprawy na pewno :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik a to podobno w ciąży kobiety miewają durne sny... ;) mam nadzieje ze dzisiaj już brzuszek nie będzie dokuczał, dziadkowie zajmą się wnusia a Ty odpoczniesz i może to Ciebie teraz porwie indiana jones na jakaś romantyczna kolacje ;) ;)

pilik lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec haha :D ja mam całe życie durne sny. Choć od porodu miałam dosłownie kilka snów, chyba za krótko śpię żeby się coś przyśnić zdążyło. Niestety Ninka dziadków za słabo zna i raczej będzie krzyk nawet jak siku wyjdę :( pierwszy raz do nich jedziemy na noc. W ogóle pierwszy raz na noc poza domem ;).
    A Tobie gratulacje! Tylko 30 dni...!

Siwulec lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik teraz doczytałam. Życzę Wam spokojnej podróży i może w ciągu dnia uda się Nince trochę odespać żeby miała lepszy nastrój. A Tobie może też się uda odpocząć u rodziców :*

W kenhuru tak nie czuć tej gramatury, miałam LL w gramaturze lisów, a lisy o wiele cieńsze się wydają. Niemniej 360 to narazie za dużo na moje umiejętności :P dziękuję za wiarę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- podczepiam się pod życzenia Siwulca ;)
    Siwulec- ostatnia prosta! Już wiesz gdzie będziesz rodzić ostatecznie?
    życzymy z Oskarem pięknego dnia dla wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 12:15

Siwulec, Luna1993, Minnie89, olik321, Bajkaaa, Patrycja20, Yoselyn82, emi2016, Lena21, Lunaris, KateHawke, JustynaG, Kaczorka, Lusesita, Nadzieja22, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia Oskar to sam cukier!!! <3 z takimi oczami będzie łamał kobiece serca ;)

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - nie trać wiary, moje dzieci tez rzadko widują moja mamę, ale jak się spotkają to mało jej nie zamęcza ;) wierze ze odpowiednie podejście i Nika będzie miala mamę w nosie jak obok będą dziadkowie :)

Achia - zostaje przy opcji Polna :) choć mój lekarz zamiast pogadać ze mną na ostatniej wizycie o np. porodzie to się mnie o antykoncepcję pytał jak już urodzę, nie zawsze ogarniam tego gościa :) w piątek na wizycie już go przycisne i popytam o Polna (np czy brać ciuszki dla małego). Oskar wciąż mnie zachwyca swoimi oczyskami <3 dla Was również miłego dnia :)

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec- jakbyś miała jakieś pytania to mogę zapytać moją koleżankę, która jest położną na Polnej. Coś na pewno podpowie;)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oskarek cześć słodziaku :)

Pilik mam nadzieję ze troche odpoczniesz w podróży!
    Patrycja super się dziewczyny zachowały!

U nas dzis cud... Marcel obudził się raz o 5.tj ja go obudziłam. Czuje się jakbym wygrała weekend w spa

Siwulec, Achia, emi2016, Lunaris, JustynaG, Fozzie Bear, Jeżowa, Nadzieja22, pilik, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :) jak co to będę walić jak w dym :)

Achia lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja miałam ciężki wieczór i początek nocy i skurcze aż w kręgosłupie, ale się wyciszyły. Na razie spokój.

Co do snów - FOZZIE , Ty mnie dziś nawiedziłaś w moim! Byłam w szpitalu po porodzie, zabrali mi dziecko a ja płakałam że chce je nakarmić. A Ty, doświadczona mama, przyszłaś taka pewna siebie i przemyciłaś mnie na oddział z noworodkami :D
    A obudziłam się z mokrą poduszka, bo moje cycki faktycznie się uruchomiły do karmienia...

Oskar <3

Siwulec - życzę Ci żeby szybciutko zleciało!

Rucola lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

Luna ! Wcale isę nie dziwię, że się popłakałaś, to było bardzo wzruszające <3

Achia - cieszę się, że Twój eMek tak dobrze zajmuje się Oskarem :) U nas jest podobnie, czasem popełnia błedy, ale i ja je popełniam więc przymykam oko :) Mój urlpo wykorzystał od razu i nie żałuję ;) Oskar w stoju batmana przeuroczy :) Mam słabośc do Marvela i moja córcia ma oczywiście czarne body z batmanem, tak jak i ja i mąż koszulki :D

Justyna, nei do mnie było to pytanie kierowane, ale my kupiliśmy siostrzyczkę uczniaczka na gwiazdkę i żałuję, że dopiero wtedy :) Następne będzie mieć od 6 miesiąca :)

Minnie, wiem, że końcówka jest ciężka, ale już tak niedużo Ci zostało ! Dasz radę :) Niedługo będziesz tulić Milana w ramionach :)

Agulineczka - pewnie masz rację i to błąd pomiarowy :) Jak zważysz na tej samej wadze, na pewno będzie piękny przyrost :)

Pilik - spodenki są śliczne !

Jeżowa - wiem, że się martwisz, ale może taka już jej uroda ? Badania porobić nei zaszkodzi... My też mamy jeszcze usg brzuszka 17.01, bo jednak przyrosty słabe, a cała reszta badań dobra... I przed kolejnym szczepieniem (mmr) robię jej jeszcze mocz i morfologię. Trymam kciuki, żeby wszystko wyszło dobrze ! Pocieszę Cię, że Twoja dwumiesięczna Agatka jest niewiele ponad kilogram lżejsza od mojej rocznej Łucji, która ostatnio ważyła 7200.

Patrycja - fantastyczna niespodzianka od przyjaciółek !

Karma - współczuję problemów brzuszkowych...

Siwulec - ostatnia prosta ! Ja dokładnie na tym etpie urodziłam Łucję <3 I świetnie dała sobie już radę po za brzuszkiem, bez inkubatora <3 Ale oczywiście życzę Ci abyś dotrwała chociaż do 37 tygodnia !

Olik - oby takie noce zdarzały się częściej !

Melevis - jak się czujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 09:46

Patrycja20, Minnie89, Siwulec lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna cieszę się, że noc była lepsza i oby tak dalej.

Lunka, u nas tak 50/50, było z 4-5 pobudek mimo wspólnego spania, ale na szczęście szybko zasypiała z powrotem. Trzymam mocno kciuki, żeby coraz lepiej Wam się współpracowało z wymarzonymi konikami ;) Po cichutku zazdroszczę tego chustonoszenia, jeśli kiedyś dane mi będzie mieć drugiego maluszka, obiecuję sobie, że spróbuję.

Pilik, przykro mi, że u Was noc kiepska. Mam nadzieję, że u rodziców troszkę odpoczniesz i Ninka będzie lepiej spała.

Bajkaaa, co u Was? Jak idzie rozszerzanie diety?

Siwulec, już niedługo będziesz tulić swoją Betunię <3

Odnośnie Lidla, rzeczywiście jest promocja na słoiczki Hipp Bio. Te początkowe słoiczki są w zestawach 1+1 obiadek + deser za 3,99. Emek rano kupił, jak kasjerka zobaczyła cenę to zawołała koleżankę, żeby jej wszystkie schowała na zaplecze.

Siwulec, Luna1993 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec faktycznie zaraz czas na Ciebie !!! <3

Minnie ja dziś obudziłam się z mokra koszulka :D

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- to już wiemy, dlaczego przychodząc do Lidla nie można dostać produktów w promocji ;)

‹‹ 2706 2707 2708 2709 2710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ