X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, świetna ta mata! Sto razy lepsza niż kupna.

Patrycja cieszę się, że wszystko ok i dobrze, że pojechałaś sprawdzić

StaraczkaNika, Patrycja20 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękować za komplementy - lubię jak cebulenie wychodzi na dobre :)
    Też mam nadzieję, że córcia doceni. Z tym że teraz widzę że pewne rzeczy docenia się dopiero jak się samej ma swoje dziecko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 16:07

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, święta prawda. Teraz doceniam moją mamę za kp przez 2,5 roku i wspólne spanie do zerówki. Wczesniej do głowy by mi nie przyszło, że to było jakieś wyrzeczenie.

I też mam podobnie, niewiele jest zdjęć i pamiatek z mojego dzieciństwa, więc sama chcę, żeby moja córka miała do czego wracać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 16:35

StaraczkaNika, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja cieszę się że wszystko u Was w porządku :) wracacie do domu?

Nika świetna mata! Na pewno Łusia doceni Twoje starania, robię dokładnie jak Ty, zbieram wszystkie pamiątki dla małej :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja super, że na KTG w porządku! Mam nadzieję, że wróciłaś już do domciu :) spokojnego wieczoru :*

Patrycja20 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer idealnie trafiłaś, właśnie tu zajrzałam po dłuższej przerwie. Dzięki :)
    Czasu ostatnio super mało, za miesiąc wracam do pracy, więc ten ostatni miesiąc albo ogarniam gruntownie mieszkanie (a niania w tym czasie uczy się młodego i wzajemnie), albo staram się nacieszyć Hubem póki mogę podczas zabawy, spacerów. Godziny, dni mi lecą szybko, a że noce mamy cały czas kiepskie od jakiegoś czasu, to jeśli nie sprzątam/zajmuję się małym, to próbuję spać w dzień.
    I tak właśnie czas wolny mi się skurczył niemal do zera. Staram się być na bieżąco, ale po 2-3 stronach coś mnie odciaga i zanim coś napiszę to już nieaktualne. Poruszyła mnie historia Melevis i to jak cudownym wsparciem potraficie być w takich sytuacjach. Samej trudno mi sobie wyobrazić taką stratę i tylko mnie ściska w klacie jak próbuję. Melevis bardzo, bardzo mi przykro :(

A co jeszcze u nas... Hubik pięknie się rozwija, dziś widziałam pierwsze próby wstawania bez trzymanki. Póki co jeszcze do tego daleko, ale i tak w szoku jestem, bo dopiero co nauczył się siadać. Noce kiepskie, bo albo dużo stękania (chyba kolejne zęby), albo ten skok niekończący się lub ostatnie noce, czyli hej zabawo od 2 do 4. Nie wiem skąd takie przerwy, nigdy wcześniej tego nie miał. Może Wy wiecie dlaczego dziecko, które do tej pory spało względnie dobrze całą noc, rozbudza się nagle i ze 2 godziny nie chce spać? Niczego nie zmieniliśmy w naszych codziennych nawykach. Jedyne co to nowy nawilżacz, bo jednak nasz kaloryferowy nie dał rady jak tylko lekko podkręciłam kaloryfer. To możliwe, że przez lepsze nawilżenie dziecko nie chce spać? Sam sprzęt jest mega cichy i stoi 2 metry od łóżka, więc to chyba nie to.
    Myślałam też, że może za dużo snu ma w dzień, ale on zasypia niemal sam, pada ze zmęczenia, a co ciekawe śpi ostatnio w dzień nawet krócej niż wcześniej.
    A no i po 530 dniach mój najdłuższy w życiu cykl się w końcu skończył :)
    Sorki za chaos, ale szybko kończę, bo drzema Bubka się kończy, a chyba zapomniałam mu mleko przygotować i zaraz będzie syrena :)

Rucola, summer86, Sarna84 lubią tę wiadomość

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Juicy, dopiero teraz @ Cię dopadła? Ale czad! Chciałabym tak długo nie gościć Krwawej Baronowej, ale jak znam życie to mimo kp przyjdzie niedługo i odbije sobie wszystkie te miesiące kiedy od niej odpoczywałam

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, cieszę się, że zajrzałaś <3 rozumiem to ogarnianie, u mnie pewnie tak bedzie wyglądać końcówka maja i czerwiec. Gratulacje dla Hubcia za piękne postępy! :) Cudownie się czyta jak te nasze forumowe dzieciaczki pięknie się rozwijają.

A co do pracy, wracasz na pełny etat, jak długo niania będzie zostawać z Hubem? Przepraszam za ilość pytań, ale mąż mocno lobbuje za tym rozwiązaniem zamiast żłobka.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - nie dość, że długo bez, to jeszcze tak lajtowego okresu nie pamiętam od lat :)

Summer w lutym mam większość czasu pracować z domu, a niania na pół etatu. Od marca już cały etat w biurze, a niania 9 godzin dziennie (muszę mieć z pół godziny na dojazd rano i popołudniu). U nas o niani zadecydował głównie brak szczepionki na rota oraz to, że najpierw był plan aby moja mama się małym zajęła, więc nie szukaliśmy miejsca w żłobku. Polecam niania.pl - ja najpierw zaczełam szukac niani dorywczo na kilka godzin dziennie. To było takie ćwiczenie głównie dla mnie i mojej psychiki, abym się pogodziła z tym, że czas na te kilka godzin dziennie oddać go w inne ręce. Dwa takie spotkania i wszystkie obawy i strach minęły. A niania i Bubek już w sobie zakochani. Odczarowałam sobie też już ten powrót do pracy, mam wrażenie, że wszystko się uda. Musi :)

Lunaris, summer86, JustynaG, Sarna84, Achia, veritaserum, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje moje kochane :*
    Tak jestem w domu właśnie wstałam :o

Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam ze Stasiem na cycu i z 1 reka w tel na razie nie odniose sie do niczego ale wrzucam nowe standardy opieki okołoporodowej może komuś się przyda:
    https://mamadu.pl/135963,nowe-standardy-opieki-okoloporodowej?fbclid=IwAR3DK33x5DOIWH1BJ20iXtM82v0N_16yf9pXRt81MiSOr2oDUJ2tSI880PU

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, uda się!

JuicyB lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Wow, Juicy, dopiero teraz @ Cię dopadła? Ale czad! Chciałabym tak długo nie gościć Krwawej Baronowej, ale jak znam życie to mimo kp przyjdzie niedługo i odbije sobie wszystkie te miesiące kiedy od niej odpoczywałam

Nie wywołuj wilka z lasu!;)

Juicy powodzenia, na pewno się uda!:)

JuicyB lubi tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, zazdroszczę, że masz tak wszystko poukładane, ja nic nie ogarnęłam, za miesiąc powinnam wrócić do pracy, nie mam opieki dla Adasia, nie mam ochoty wracać do pracy, wychowawczy nie wchodzi w grę, w ciąży nie jestem, przeraża mnie to wszystko.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jakiś plan B, ale to jedna, wielka niewiadoma i raczej na tę chwilę nie gwarantuje mi spokoju w tej kwestii.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry że tak ni z gruchy ni z pietruchy wyskakuje.
    Dziewczyny z Trójmiasta, widzialyscie jak skończył się finał WOŚP? Szok!

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, trzymam kciuki, żeby wszystko się poukładało! Najlepiej dzięki dwóm kreskom ;)

Lusesita, co się stało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 21:00

Sarna84 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś gość wtargnal na scenę podczas światełka do nieba i dzgnal nożem prezydenta Gdańska.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita- tak, właśnie przeczytałam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ludzie są chorzy... :(

‹‹ 2714 2715 2716 2717 2718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ