X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Dzisiaj ogólnie kiepska noc, bo i Aluśka się większość nocy rzucała a ja przez to spać nie mogłam.
    I o 6:40 ona wstała radosna jak skowronek a ja potrzebowałam na szybko mocnej kawy :p

Luna - mam nadzieję, że szybko Ci czas w szpitalu minie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 09:03

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle widziałyście, że mamaginekolog sprzedaje ebooka swojej książki, a dochód idzie na WOŚP i zebrała już 500tys?
    Szok! Tzn wspaniale! Bo pozytywny szok;)

emi2016, ibishka lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przy niedzieli!
    Ja skończyłam spanie o 6 - dzieciątko zgłodniało, potem zapragnęło pogadać i być noszone na rękach, a dopiero przed chwilą skończyłam odciagać. 170 ml nadmiaru.
    Achia boję się pomyśleć co by było, gdyby młoda nie zaprzyjaźniła się ze smoczkiem i zamiast ciumkać smosia, wisiałaby mi na cyckach, prowokując je do jeszcze większej produkcji :/

Moja Łusia kończy dziś miesiąc! Minęło nie wiem kiedy, przeleciało przez palce...
    Mamy ją już od miesiąca, a ciągle się nie napatrzyliśmy.

Widziałam, że wczoraj było swatanie. Może uda się nam złapać jakiegoś przystojniaka na rzęsy i minkę niewiniątka?

Za chwilę sprzedam dziecko mężowi i wezmę się za przerabianie mojej DIY milestone mat (bo jak się działa w ograniczonym budżecie to się trzeba narobić), a potem spacerek i (daj Boziu!) drzemka :D

Udanej niedzieli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 07:10

Achia, Patrycja20, Minnie89, Luna1993, summer86, Kaczorka, Karma88, Siwulec, veritaserum, Jeżowa, blue00, -Mamunia-, JustynaG, Yoselyn82, pilik, Morusek, emi2016, Nadzieja22, Rucola, KateHawke, Aga9090, JuicyB, Lunaris, Sarna84, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim i życzę udanej niedzieli.

Patrycja, gratulacje :) już niewiele zostało.

Lunaris, a jak ciastek odnajduje się w roli taty? :) Cieszę się, że u Was lepsza noc.

Lunka, to bardzo trudne, też byłoby mi się ciężko rozstać na kilka dni z maleńką, ale zobaczysz, że te dni szybko zlecą. Cudowną masz rodzinę!
    Mamy takiego samego bodziaka jak Zuzia ;)

Luna1993, Patrycja20 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, jak Cię nareperują w szpitalu, to będziesz mogła się lepiej zająć dziewczynkami - bez zwijania się z bólu. To też dla ich dobra. A Twój pobyt w szpitalu to tylko chwilka - szybko im zleci, skoro tyle osób będzie je zabawiać. Będzie dobrze!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja <3 i widać po kim bujną czuprynka w takim,a nie innym kolorze;)
    Pieknego dnia dla Was, celebrujcie "mięsiecznice";)
    A jak długie robicie spacery?

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A w ogóle widziałyście, że mamaginekolog sprzedaje ebooka swojej książki, a dochód idzie na WOŚP i zebrała już 500tys?
    Szok! Tzn wspaniale! Bo pozytywny szok;)

Nawet i ja się skusiłam na te e-booki ;)
    Nie miałam w planach zakupu ich, ale cena spoko i cel super :)

Nika - myślę, że jak minie rok to też napiszesz, że się nie możecie Łucją nacieszyć :) ta miłość do dziecka z miesiąca na miesiąc rośnie :p

StaraczkaNika, summer86, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Łucja <3 i widać po kim bujną czuprynka w takim,a nie innym kolorze;)
    Pieknego dnia dla Was, celebrujcie "mięsiecznice";)
    A jak długie robicie spacery?
    Jak jest ładnie to mawet godzinka - akurat tyle co do Parku Oruńskiego, ósemka wokół obu jeziorek i powrót. A jak brzydko to po 40 minutach wzdłuż rzeczki wracamy do domciu.

No cóż, mąż się dziecka nie wyprze. Połowa znajomych reaguje na małą ooo, ale mały Maciek! Tylko brody brakuje!

A Oskar za to batdzo do mamy podobny :) Usta bedzie mieć identyczne, ale to było widać nawet na USG

Achia, JustynaG lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - gratulacje! :)

I buziak dla Łusi z okazji miesiąca ;*

Ja chyba obalam mity, bo seks wcale nie działa! Dobrze że daje mi chociaż mnóstwo przyjemności i relaksu, ale na synu nie robi wrażenia...

Miłego dnia, idę zabijać czas :)

Patrycja20, StaraczkaNika, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Patrycja - gratulacje! :)

I buziak dla Łusi z okazji miesiąca ;*

Ja chyba obalam mity, bo seks wcale nie działa! Dobrze że daje mi chociaż mnóstwo przyjemności i relaksu, ale na synu nie robi wrażenia...

Miłego dnia, idę zabijać czas :)
    Minnie- nie idź w moje ślady ;) Milan ma jeszcze czas na wyjście, a seks możecie powtarzać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Nawet i ja się skusiłam na te e-booki ;)
    Nie miałam w planach zakupu ich, ale cena spoko i cel super :)

Nika - myślę, że jak minie rok to też napiszesz, że się nie możecie Łucją nacieszyć :) ta miłość do dziecka z miesiąca na miesiąc rośnie :p
    Chyba też się skusze. Nie żebym koniecznie chciała je przeczytać,ale cel super,a nie bardzo będę miała dziś gdzie wrzucić pieniązka do puszki WOŚP

Nika- widziałaś mojego męża, mam wrażenie, że Oskar to jednak on,ale mój nos i usta właśnie ;)

Kaczorka, Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia książki są super :) jakby koleżanka ci opowiadała o tym jak poznała męża
    :)

Summer pytałaś o rozszerzenie diety :) idzie nam totalnie odwrotnie niż zalecają ale nie będę wchodzić w szczegóły.

Luna ty wiesz ze ja wierzę w to że te dni w szpitalu szybko miną i będzie tylko lepiej :)

Dziewczyny tak czytam o tych nocach i stwierdzam że u mnie Zosia ten czas ma za sobą, niestety nie przespi nocy ale ja wstaje wyspana mimo pobudek więc uważam że jest dobrze :)

Udanej niedzieli :) u nas sypie śnieg a chodniki miejscami nie odsniezone i już mi słabo jak pomyślę o spacerze...

summer86 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - nie zamierzam! Ale na więcej seksu już nie mam siły, i tak jestem z nas dumna że jest często i regularnie :D

No nic, biorę się za sprzątanie teraz!

Achia lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, zapomniałaś że pierwsze dziecko i do tego syn to przenosisz na bank :d spytaj Achi, ona to wiele razy słyszała.

Nika, 170ml nadmiaru? Wow! Ja tyle to ściągam jak robię godzinny power pumping. Chyba byś mogła bliźniaki wykarmić a nie tylko Łusię.

Achia, Siwulec, Minnie89, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Nika Łusia jest cudna <3 ma piękną sukienkę :D a Ty produkcję mleczka masz naprawdę porządną! W życiu bym tyle nie ściągnęła, a co dopiero po jedzeniu! Mrozisz sobie te nadmiary na zaś? Ach no i te włoski!!! Zdecydowanie bije na głowę naszą czuprynę! :D

Minnie jeszcze synuś ma chwilkę czasu, choć wiem, że się dłuży niezwykle :) seksu kończyć nie trzeba, a nuż kiedyś zadziała :D sprzątaj, sprzątaj! jak chcesz możesz mi przyjechać posprzątać, zapraszam :D :P

Veritaserum no to jak Aneczka w nocy tak ćwiczy, to nic dziwnego, że takie ciężkie noce! niestety idzie to ze sobą w parze :( to chyba ten słynny regres snu z czwartego miesiąca? Dobrze, że dzisiaj choć trochę dospałaś rano (ja też, piąteczka).

Rucola ja to się nie dziwie, że Ty jesteś połamana, bo jak macie do dyspozycji łóżko 120m szerokości na waszą trójkę to się łapię za głowę, jak wy dajecie radę! Miałam taką wersalkę w akademiku, to mi z poduchą ciążową + z mężem było baaardzo ciasno... a tu trzeba uważać, by nie przygnieść małego człowieczka. Za to powiem Ci, że na łóżku 160m jest bardzo dużo miejsca do spokojnego wyspania się z dzieckiem :D

Za nami całkiem dobra noc, naprawdę nie mogę narzekać - dwie pobudki w nocy i o 7:30, ale to już wstawała z tatą :) niestety na dziennie drzemki nie zasypia sama w łóżeczku już, a było tak pięknie :( oczywiście za każdym razem próbuję, ale się nie udaje i ląduje na rękach... a na rękach to i tak usypia tylko pod okapem - wiem, że powinnam już odzwyczajać od tego, ale nie mam siły już czasem jej tak nosić.

Minnie89, veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a jak kot?:) cos sie zmieniło?

Jeżowa a co to znaczy pod okapem?;p

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia w kuchni przy włączonym wywietrzniku nad kuchenką - ja na to mówię okap :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Achia w kuchni przy włączonym wywietrzniku nad kuchenką - ja na to mówię okap :D
    A no tak, ja też mam okap ;) ale myślałam, że to jakaś specjalna nazwa na jakiś chwyt, kołysanie czy coś :p

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu już Jeżowa powinnaś odzwyczajac? Pytam bo my dalej z szumisiem śpimy

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, Ty weź bierz z przymrużeniem oka to co piszą na wrześniówkach.
    Tam co drugie dziecko śpi 13h ciągiem, zjada całe słoiczki. Niedługo co drugie będzie potrafiło się przedstawić z imienia i nazwiska i jeszcze adres i numer telefonu będą znać! No proszę Cię...

veritaserum, Rucola, Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 2712 2713 2714 2715 2716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ