X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Fozzie, z ciekawości. Przedszkolanki bez problemu przyjmują przeziębione dzieci?
    Właśnie tez sie zastanawiam jak to jest. Nie chce żadnej gownoborzy wywoływać ale u moich dziewczynek jest kartka na drzwiach i pisze : Proszę nie przyprowadzać dzieci chorych do przedszkola ( kaszlące, z katarem, z biegunka, z wymiotami, wysypka itp.) chodzi o to by innych nie zarazić...
    Panie potrafią nawet zadzwonic po godzinie od przyprowadzenia dziecka, ze dziecko kaszle i musi ktoś je odebrać..

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, zależy.
    Gorączka - do domu, wymioty/biegunka - do domu, katar zielony - do domu, z kaszlem w zależności od stopnia zaawansowania.

Swoją drogą, wydaje mi się, że rodzic zna swoje dziecko na tyle, że wie kiedy możne wysłać do przedszkola chore dziecko, a kiedy ma zostać w domu (choćby na podstawie zachowania - chore dziedko nadające się do domowego leżakowania zazwyczaj mnie conajmniej apetyczne - przynajmniej to jedno moje). Mi osobiście nigdy nie zdążylo się żeby ktoś dzwonił, chyba, że zaliczyć 1. Zaskakującą gorączkę o 15, albo 2. Bojke na drewniane klocki i roztrzaskany nos ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 22:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna brak mi słów, nie wiem co napisać... Normalnie jak w matrixie...

U nas czasem lepiej czasem gorzej... Emek ma na 12:30 w tym tygodniu, odprowadza dziewczynki rano, a ja je odbieram. Borys coraz bardziej sie rozgląda dookoła, czasem sie uśmiechnie.
    A ja jestem wykończona wieczorami, jutro mam iść do gina na kontrole z wynikami ale nie wiem czy sie wyrobię, bo mam kupę spraw do pozałatwiania ( pzu nie chce wypłacić nic i musze się odwołać od decyzji) dobija mnie to, a w szczególności rozmowa z panią z infolini.. "pani szła do porodu, a nie na operacje"WTF?! Rozmawiałam tez z wujkiem i powiedział, ze mam sie odwołać. Podobno oni tak działają i niektórzy poprostu odpuszaja po odmowie, a ja nie wiem czy mam sile na to wszystko...

Przepraszam, ze tak chaotycznie pisze i mnie mało ale za dużo dla mnie tego wszystkiego...

• pilik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola za 16,50 były majtki ;) stanik za 42

Aga odwołuje się koniecznie. Żart jakiś. Ja leżałam kilka dni dłużej to mi dali kasę za pobyt w szpitalu nawet.
    Ale fakt, mężowi za wypadek ani grosza nie chcą wypłacić bo nie miał operacji żadnej. A to ze trzy miesiące na l4, przestawiony obojczyk to co to kogo. Też się odwoływał i ciekawi jesteśmy co odpowiedzą

Lunaris bardzo mi przykro że tak ciężko :( nie wieści doradzić, Ninka była taka sama pierwsze trzy miesiące... a w sumie cztery. Tylko płacz, na wszystki płacz... wiem że to nie pociesza, ale to mija. Jeszcze trochę i będzie dużo lepiej...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 22:37

Lunaris lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik mi ani za pobyt, ani za operacje ani za uszczerbek na zdrowiu... z emkiem płacimy po 115 zl od osoby,a oni powiedzą "do porodu pani szła"... A najlepsze emek jak noge skręcił dostał za uszczerbek na zdrowiu, a za -l4 prawie 4 mc nie dostał.. A brak mi juz slow skoro dla nich to był tylko poród i juz pominę jakie mam problemy z sikaniem i z dwójką...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, mogłabym podpisać się pod tym co napisała Fozzie. W tym wszystkim pamiętaj o sobie. Nie musisz zaspokoić czyichś ambicji. Teraz najważniejsze jest to, co Ty chcesz i na co jesteś gotowa.
    I o ile uważam, ze fajnie byłoby móc popracować jeden dzień w tygodniu, o tyle jeszcze fajniej byłoby gdyby ktoś chociaż spróbował być człowiekiem i zrozumieć Twoją sytuację. Odrobina życzliwości nikomu by nie zaszkodziła a Tobie byłoby łatwiej wszystko pogodzic. A tak to wszędzie spotykasz się ze ścianą.

Fozzie, uwielbiam za kombinezon!

Lunaris, podziwiam, że tyle czasu byłaś względnie wypoczęta. I to przy dwójce dzieci.a dlaczego nie wiesz czy mały dobrze ściąga? Coś nie tak z jego przyrostami?

Aga, Ty to jesteś mistrzynią organizacji. Ja mam problem ogarnąć siebie, Anie, mieszkanie i to przy dobrym dniu a co tu mówiąc o całej gromadce dzieciaków. Szacun! A jak dzieciaki? Pomagają mamie?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, naprawdę "tylko poród"? Szczerze mówiąc to szczyt bezczelności powiedzieć coś takiego kobiecie, która miała takie przejścia jak Ty. Brak taktu, poszanowania drugiego człowieka.
    Odwołuj się bo nie po to płacisz składki by odpuszczać. Kasa Ci się należy i tyle.

Aga9090, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, u mnie było niewielkie krwawienie ok 3 dni, a potem plamienie chyba drugie tyle. U ginekologa byłam jakieś 4 dni po skończeniu @, która była u mnie praktycznie punktualnie jak co miesiąc. Do starań gin pozwolił wrócić po 2 @.

Luna, za dużo na raz zwaliło Ci się na głowę. Odpocznij trochę. Lipa z operacją, szkoda, że babka przez telefon powiedziała zupełnie co innego...

Aga, no chyba żartujesz... A świadczenie rehabilitacyjne po skończonym zasiłku chorobowym dostałaś w końcu? U mnie już pierwsze 2 tygodnie nawet wypłacone, szybko się udało wszystko załatwić.

Jak któraś używa Pampersy i ma blisko Tesco, to do jutra pampery w promo. Ja np kupiłam Premium Care 1 88 szt za 40 zł.

U hematologa wszystko ok, widzimy się za miesiąc.

Dzisiaj byłam na zajęciach o laktacji i położna mówiła wszystko to, co tu piszecie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 00:03

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jakoś daje radę:D starszaki bardzo pomagają np. Dziś robiłam zadanie z Wiktorem, a Borys zapłakał to Kinga zaraz do niego poleciała dała smoczek i zagadywala aby nie płakał no i tak z godzinkę to trwało. Rano jak wstaną to wszyscy do sypilni przychodzą sie przywitać, a najlepsze hasło to od Nadii "przyszłam podzieńdobrać Boryskowi" :D
    Dni lecą jak szalone...

Co do pani z infolinii to ręce mi opadły...

Nadzieja przyznali mi na 3 mc, pierwsza wypłatę miałam w grudniu za listopad 100%, a za grudzień 90%. styczeń tez dostałam. A w lutym o kosianikowe bede sie starać

pilik, Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trzymam kciuki aby udało się się wywalczyć!

Lunaris, u Stasia to może być pierwszy skok rozwojowy, trzymam kciuki aby szybko minęło. Podziwiam jak dajesz w tygodniu radę sama z dwójką dzieci. Twoja mama mogłaby coś pomóc?

U nas kolejna koszmarna noc.. Nerwy mam na wyczerpaniu, pierwszy raz muszę wychodzić pokoju się uspokoić. Kolejna noc pobudek co godzinę a nawet co 30 minut. Aktualnie przerwa w spaniu od 2 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 03:47

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wspolczuje tych nocek :/ :/
    Fozzie zazdroszczę tego drineczka :D i życzę zdrówka dla Stasia :*

Ja wstałam z bólem głowy .

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po względnie dobrej nocy ( pobudki z zegarkiem w ręce co 2h i ani minuty dluzej )

Summer ja Ci się nie dziwię, podziwiam jak Ty w ogóle funkcjonujesz. Ja po takim spaniu na raty ledwo daje radę mimo że niby te 6 h spałam dzisiaj.

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Proszę o małe kciuki - o 9 mam KTG i wizytę, może dowiem się czegoś ciekawego :)

veritaserum, Patrycja20, Karma88, Achia, Siwulec, olik321, Aga9090, Rucola, Sarna84, Lunaris, Kaczorka, Luna1993, ibishka lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie kciuki :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Fozzie dziękuję :) to u was szybko zielone światło. Mam nadzieję, że też coś takiego usłyszę.

veritaserum o kurczę! Bardzo mi miło <3

Minnie kciuki za Was i proszę tu szybko się meldować!

Co do posyłania dzieci chorych do przedszkola, to u nas przy suchym kaszlu czy standardowym smarkaniu nic nie mówią. Przy gorączce, kaszlemoi od serca czy zielonych gilach do pasa wysyłają do domu. Chociaż tak jak Fozzie pisze - każda matka zna swoje dziecko najlepiej i raczej nie wysyła w stanie agonalnym do przedszkola.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś w przedszkolu! Jupijupijej! Po pierdylionie inhalacji po kaszlu nie ma śladu, katar wodnisty!

olik321, pilik, Jeżowa, Lunaris, Achia, KateHawke, JustynaG, Luna1993, ibishka, Lusesita lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga myśle ze to formalność. Masz dużo uszczerbków, niespodziewaną operacje i myśle że to jest walka o wyższe odszkodowanie dlatego może spróbowali odrzucić. Tak jak piszesz, za błahostki przyznają od ręki...!

Minnie kciuki!

Summer ochh współczuje :( u nas przerwy maks pół godziny w spaniu a ja potrafię nieprzytomna chodzić... mam nadzieje że Aneczce to minie wkrótce!
    U nas też całkiem dobra noc, tylko na jedzenie się budziła co 1,5-2 godziny, ale zjadała i zasypiała na szczęście.

Fozzie jesteś mistrzem szybkiego leczenia!

Aga9090 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- też mam nadzieję, ze takie nocki się u Was skończą!

Minnie- czekamy na wieści:)

Lunaris- podziwiam Cię jak dajesz radę jeszcze ogarniać starszaka..oby w końcu Staś dał Ci chwilę wytchnienia!

Aga- powodzenia w walce z pzu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 08:32

• olik321 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer współczuje bardzo :( Nie dziwie się, że musiałaś wyjść z pokoju. Masz i tak dużo pokłady cierpliwości.

Minnie - kciuki i daj znać po :)

Aga - tak jak Pilik piszę to chyba kwestia formalności, przynajmniej tak powinno być

U nas dni ostatnio są pod hasłem - Marcel wyjec. Noce w miare ok.
    Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer w chuście.. i pytanie do chustofanek
    Jak już mam takiego 5 miesięczniaka ( o mama za 2 dni Marcyś kończy 5 miesięcy) i jest sztywny w pleckach, główkę trzyma. To musze mu podwijać chustę aż pod kark i ograniczać tym ruchy?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik póki dziecko nie siada samodzielnie, to niestety wciąż trzeba dociągać chustę pod karczek. Jeśli krawędź będzie niżej, automatycznie nie będzie prawidłowej stabilizacji kręgosłupa.

Summer kurcze, na dłuższą metę tak nie pociagniesz... Anulka, miejże litość dla biednej matki!

olik321 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 2728 2729 2730 2731 2732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ