Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Spróbuję z chustą- zbieeram się do niej juz 2 tygodnie!
Espumisan nie działa ale Delikol jeszcze przed nami. Położna wczoraj radziła Debridat, jak będziemy u pediatry to poproszę o receptę. Masaże, termofor, rurki Windi a nawet czopki na porządku dziennym niestety.
Wiem że to w końcu minie- tak się przynajmniej pocieszam
Patrycja myśl o celucoraz bliżej do spotkania z Kają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:53
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewcyzny ! Wczoraj mnei ni było, bo miałyśmy kiepski dzień, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej...
Veritaserum - Łucja skończyła rok prawie dwa tygodnie temu i właśnie zaczyna nosić rozmiar 80. Czuli akie 74/80 Choć wiadomo, że są większe dzieci !
Summer - strasznie Ci współczuję takiego niedospania, mam nadzieję, że niedługo choć trochę się poprawi. Nie wiem ile można tak funkcjonować... Trzymaj się!
Kaczorka - cieszę się , że jest poprawa, oby tak dalej
Melevis - trzymam kciuki, żeby jak najszybciej udało Ci się zajść w ciażę i żeby wszystko skończyło siędobrze !
Ibishka - współczuję kłopotów, choroby taty... Mam andzieję, że wszystko się poukłada, Twój tata wyzdrowieje !
Lunaris - podziwiam za zajmowanie się wymagarjącym starszakiem i takim maluszkiem !
Aga - jestem zdziwiona podejściem PZU- też jestem tam ubezpieczona prywatnie i wypłacili mi za pobyt w szpitalu i poród przez cc ( a leżałam w szpitalu 6 tygodni). Nie było probelmów po za pytaniem dlaczego 10 dni leżałam po porodzie, jak normalnie wypisują po max 5. czy ze względu na mnei czy ze względu na dziecko. Normalnie wniosek przez intrnet wypełaniałam, na drugi dzień miałam kasę na koncie za urodzenie dziecka i chyba 2 dni później za pobyt w szpitalu i poród operacyjny.
Odwołuj się koniecznie !
Minnie - trzymam kciuki !
Achia - ja do karmienia miałam bluzki na ramiączkach z hm i były super(odpinane jak biustonosz), na nie ewentualnei zkaładałam jakieś rozpinane koszule, lub luźne bluzi, a po domu tylko tak chodziłam i były super. za dwie zapłaciłam 40 zł. Teraz są wyprzedarze w hm to może coś upolujesz?
Luna - brak mi słów ! Co za ludzie !!! Mam nadzieję, że jendak uda sięcoś szybciej załatwić. Masakra jakaś !!
Nie dm rady nic więcej nadrobić bo królewna wstała...
Miłego dnia !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:53
-
Już po
doktorka powiedziała, że szyjki praktycznie już nie ma, rozwarcie większe niż ostatnio i że pięknie się przygotowuje. I że gdyby nie sytuacja w szpitalu (podobno dużo kobiet zjechało dziś), to by mnie rozkręciła masażem szyjki (!) i mogłabym rodzić.
A na razie kazała czekać, ale że jest "prawie pewna" że KTG za tydzień już nie będzie.
I jak tu się nie nakręcać?! Aż mnie brzuch rozbolał z wrażenia...Achia, summer86, emi2016, Patrycja20, Lunaris, Yoselyn82, Aga9090, pilik, Siwulec, Nadzieja22, blue00, JustynaG, KateHawke, Luna1993, -Mamunia-, Jeżowa, ibishka, Sarna84, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olik Rucola ekspresowo się zdecydowała
Minnie łooo to zaraz będziemy witać Milana! Poskacz trochę na piłce albo pobiegaj po schodach i na porodówkę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 11:16
olik321, Minnie89 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane, czytam Was na bieżąco, ale jakoś bez weny jestem.
Aga PZU ma czasem takie jazdy, kiedyś się nawet z nimi sądziłam po wypadku, bo odszkodowanie było śmiesznie marne - wygrałam. Odwołuj się
Luna aż trudno skomentować, może inne miasto ?
Melevis ja nie miałam zabiegu, ale po biochemie zaszłam w 3 cyklu w ciąże. Trzymam kciuki z całego serca
Minnie jeszxze troszkę i będziemy mieć nowe dzieciątko forumowepowodzenia
Kaczorka fajnie, że są postępy u Alusi ! Franio po ostatniej wizycie u fizjo zrobił taki meeeeega postęp - normalnie w kilka dni opanował podciąganie się i już pięknie pełza !
Pilik gratulacje dla Ninki, tyle rzeczy już pięknie robi ! Naprawdę szybko z tym klaskaniem (kiedyś czytałam, że to ok 10 miesiąca) Franio teraz jest tak zafiksowany na przemieszczanie się, że „zapomniał” kilka umiejętności, które wcześniej opanował np: wkładanie stop do buzi przestało być pasjonujące a gest kręcenia głową na hasło nie nie nie w ogóle już nie wchodzi w grę
Miłego dnia !Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Minnie - no to czekamy
może jak tak ładnie szyjka współpracuje, to poród nie będzie za długi
Summer - fizjo nie określił czasu. Ogólnie przez cały dzień możemy ćwiczyć. Bo bo nie są typowe ćwiczenia korekcyjne, tylko takie znów korygowanie postawy.
Gdy siedzi, to pilnujemy, by nogi były do przodu. Jeśli usiądzie w tzw. W, to mam ją lekko odchylać do tyłu, by sama poprawnie ułożyła nogi. Gdy kuca to gilgamy stopy. Gdy stoi, to gilgamy brzuszek, by go napinała. Jeśli sama z siebie nie napnie, to wtedy lekko pośladki "napinamy".
I ogólnie gdy stoi czy kuca to mamy przenosić jej ciężar ciała na prawą nogę i pilnować, żeby miała lekko ugięte kolana.
No i jeszcze mamy ją spowalniać i uczyć dłuższej zabawy jedną zabawką - skupiać jej uwagę. Bo ponoć dzieci z obniżonym napięciem mięśniowym brzucha często są właśnie takie rozbiegane, żywiołowe. Powiedział, że to taka praca na przyszłość, żeby w szkole potrafiła się skupić.
No to się rozpisałam.. a to jeszcze nie wszystko :p
Widzę, że z tym rozmiarem na roczek, to tak różnie jestale ta 80 się przewija.
Ogólnie Aluśka przez pierwsze miesiące szybko zmieniała rozmiary. A zatrzymała się na 74. Z dobre pół roku miała ten rozmiar. Dopiero po skończonym roku znów był skok.
W ogóle jak mi tak szybko rosła, to ja nakupiłam jej na wyprzedażach na lato ubranek na 92 :p a tu ona pewnie max 86 będzie nosić -
Olik, ale dziewczynki z reguły są drobniejsze i nie ma co porownywać wagi i wzrostu
olik321 lubi tę wiadomość
-
Olik pogadaj z Flower
Marcel będzie wysokim chłopcem po prostu
macie wysokie osoby w rodzinie? Ja obstawiam że Staszek będzie kluchem
4800 przez miesiąc od najniższej 3180 to spory przyrost...
Pati -wiadomo, przed porodem każdy ma stracha i niby każdy chce już finiszu ale tuż przed nim myślimy sobie: "o matko to już?"
Postanowiłam że się położę skoro Stasio padł! (rurka Windi, kąpiel, masaż brzuszka, znowu rurka, cyckomleko bez kupy ale wreszcie śpi). A tu do drzwi puk puk- sąsiadka żeby mnie uprzedzić że będą udarem wiercić bo remontno to sobie pospałam
oby Staś tylko się nie obudził!
-
No mógłby już do weekendu się wykluć
tym bardziej że jak tylko sobie kichne to Mąż pyta "i co, wypadł?"
A ja na jutro mam zaplanowane zakupy w OBI, a na piątek pomiary stolarki w mieszkaniu. Więc wspomaganie naturalne jest w planach!Nadzieja22, Patrycja20, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Summer współczuję nocek
Mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej.
Melevis, u mnie nawet na tej wizycie po 1 @ gin powiedział, że już jest super, ale żeby poczekać jeszcze jedną dla spokoju. Trzymam kciuki za resztę wyników
Rucola, po opisach nocy na łóżku mega się cieszę, że mamy 180 cm. Może jakoś damy radę
Lunaris, dobrze, że rano mama pomaga przy odprowadzaniu Frania. Oby tylko ze Stasiem się polepszyło.
Aaa MinnieNo to czekamy na akcję skoro jesteś gotowa na dole
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 12:00
Rucola lubi tę wiadomość
-
Minnie - łapie kciuki za szybką akcje
Patrycja - jak ja Cię rozumiem z tym stresem... :* :*
Mamunia - jak u Ciebie ? Coś się dzieje czy totalna cisza ?
Ishbinka i Luna - chciałam Wam tylko powiedzieć coś co ktoś kiedyś mi powiedział - takie trudne sytuacje spadają na osoby, które są w stanie sobie z nimi poradzić, jest to próba która z góry jest skazana na sukces, jak wszystko się unormuje to będziecie „bogatsze” a wtedy inne problemy staną się błahostka z która poradzicie sobie w mgnieniu oka :* ( z perspektywy czasu potwierdzam prawdę jaka płynie z tego stwierdzenia, łatwiej po takiej burzy cieszyć się z najdrobniejszych rzeczy i docenia się jeszcze bardziej to co się ma)
Ja dziś oddałam krew i mocz na badanie, wizyta w piątek
Spływają do mnie moje zakupy wyprawkowe - rety jakie te ciuszki są malutkiesiedziałam i pol godziny je głaskałam hihihihi
olik321, Patrycja20, Achia, Luna1993, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa i nie wiem czy dobrze trafiłam. Otóż mam takie pytanie. Może któraś spotkała się z takim cudem. We wtorek ostatni raz kochałam się z moim partnerem w niedzielę śluz plodny, test owulacyjny pozytywny a w poniedziałek lekarz na usg stwierdził że owulacja wystąpiła w nocy. Czy jest szansa na ciążę?