X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, spokojnie w 92 dzieci długo chodzą, bo już tak szybko nie rosną! Mój Staś już głównie nosi 104, a część ubrań jak np koszulki spokojnie mieści się w 92 :) (w 86 już nie, ostatnio musieliśmy rozcinac przy głowie, bo nie chciała przejść :D #cebula)

Minnie, a moze jakbyś zaczęła rodzic w obi to jakiś bon by dali? :D a tak serio, to czekamy z niecierpliwością!

Patrycja, stres jest zawsze, zobaczysz będzie cudownie! Swoją drogą ostatnio mi Cię fb ukazał! Cudnie Wyglądacie! #stalker

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 12:23

Kaczorka, Patrycja20, Rucola lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja to siadam otwieram szafę i tak siedzę i patrzę i patrzę i jeszcze patrzę na te małe ciuszki :D

Fozzie haha zapraszam w moje skromne progi na fb jak Ci śmignęłam :D

Siwulec lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - to chyba normalne, albo jesteśmy swiruskami :D ja na poczekalni zobaczyłam matkę z noworodkiem w takim wózku jak nasz...pomyślałam o Milanie i od razu oczy zaszklone.

FOZZIE - a jak na złość, większość materiałów już kupiona... :P to może jakiś inny sklep wybiorę.
    A jak tam Klarksonek? Bo mi chyba cukier spadł ;)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beybe źle trafiłaś, szukaj dalej ;).

Minnie ooo to się dzieje!
    Hormony Wam szaleją, nic dziwnego :)

A ja przedstawiam Ninke (która postanowiła nauczyć się siadac dzisiaj..!), w prototypie śliniaka. Będziemy testować przy obiedzie :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e3a1cf34d06.jpg

Patrycja20, Achia, Yoselyn82, Aga9090, olik321, Minnie89, Nadzieja22, summer86, Luna1993, JustynaG, KateHawke, Rucola, Kaczorka, Lena21, Siwulec, Sarna84, JuicyB, Lunaris, Lusesita, blue00 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa w koło mnie wszystkie rodzą wczoraj koleżanka a dzisiaj sąsiadki córka ! :D jaaaa tez chce !!! :D

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka❤❤

Patrycja, Minnie juz niedługo będziecie tulić maluszki❤

U gina wszystko ok, bardzo dobrze sie zagoiło i uwaga po wstrzemięźliwsi od kwietnia mamy zielone światło ❤ matko ja już zapomniałam jak sie to robi :O

W pzu odwołania złożone -sztuk 3. Teraz tylko czekać na ich decyzje, jeśli znów odmówią to będę się z nimi sądzić. Ja im nie odpuszczę, bo za duże pieniądze wchodzą w grę

pilik, Minnie89, Nadzieja22, Patrycja20, JustynaG, Rucola, Kaczorka, Siwulec, Lunaris, blue00 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja już nie długo! A zdecydowałaś się w końcu na cc u swojego doktorka 24.01?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a sprawdziłaś zakres ubezpieczenia? Może masz tylko za operacje ratujące życie? Albo za operacje, ale nie wliczając cesarskiego cięcia - często po prostu cesarka jest doliczana do tej samej kategorii co poród naturalny. Za pobyt w szpitalu należy się, jeśli hospitalizacja trwała 4 albo 5 dni bodajże, ale to wszystko musiałabyś sprawdzić w ogólnych warunkach, jest tabela i tam masz wykaz operacji. Jeśli cc tam nie ma, to raczej nic nie ugrasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:06

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis byłam u radcy prawnego z umowa z pzu i owu, za wszystko mi sie należy, hospitalizacja od 3 doby wypłacają, ja byłam 7 dni. I to nie była "zwykla cesarka", przecież wycięcie rozjeb@nej macicy,trzonu macicy, jajowodu itd to nie jest tylko cesarka , a uszczerbek na zdrowiu tez się należy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:09

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik jednak zdecydowaliśmy, ze idę 21 bo 24 już będę w domu a tak to 24 by mnie pocięli a mi zależy żeby w domu być jak najszybciej bo mój starszak 27 ma urodzinki :) trudno myśle, ze obcy lekarz krzywdy mi nie zrobi :) troszkę żałuje ale ... ;)

pilik, Kaczorka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no to jak najbardziej.

Aga9090 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Aga no to jak najbardziej.
    Ja bym to olała ale emek naciskał aby sie odwołać no i tez rozmawiałam z wujkiem który w ubezpieczeniach pracował no i sie okazuje, że oni lubią odmawiać wypłat, bo myślą, ze ludzie oleja i sie nie odwołają. Przez to poszłam do radcy prawnego, napisałam odwołania no i zobaczymy

• pilik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja nie ma czego żałować. Też bym pewnie taką decyzje podjęła :) zresztą sama pisałaś że to miał być jego pierwszy dzień w nowej pracy więc tak naprawdę mogłoby się okazać że coś się poprzesuwa... w takim razie odliczanie. Za pięć dni poznasz córeczkę <3

Luna jak się masz? Mam nadzieję że troszkę jesteś spokojniejsza (choć na pewno ciężko w Twojej sytuacji...)

Ibishka udało się wydostać auto?

Aga powodzenia! My drugi tydzień czekamy na odpowiedz PZU po odwołaniu...

Jeżowa podejrzałam na insta... buziaki dla trzy miesięcznej Agatki! Ale przeleciało... jak minęła noc po szczepieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:23

Luna1993, Patrycja20 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W majątku jest tak, że zazwyczaj przy szkodzie proponują jedynie 30-40% wartości szkody i od razu proszą o nr konta, bo chcą natychmiastowo przelać. No i w większości ludzie biorą to, co dają i są szczęśliwi, że w ogóle coś dostali. Tak naprawdę wystarczy jedno pismo i bez problemu rekalkulują, tym razem na korzyść poszkodowanego. Nie raz już się w to bawiłam.
    Aczkolwiek nie wiem, jak to działa w zyciowkach, także za bardzo nie pomogę. Ale masz osobę kompetentną od tego, więc powinno być dobrze.

pilik pamiętaj, że jeśli do 30 dni nie dostaniesz odpowiedzi to będzie to równe z tym, że zgadzają się na Twoje warunki i już nie będą mieli nic do gadania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:25

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, bo tak jest z tymi ubezpieczeniami... Ja walczę w sumie o 30 tyś i myślę, że przez to oni dali odmowy, a jeżeli dają przyznają tylko jakas część to od razu na drogę sądową

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik za ciebie również kciuki :*

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,
    dopiero usiadłam do forum. byliśmy na szczepieniu. Ania ma 66cm i 6520g.
    Pediatra stwierdziła, że mała ma azs (co do czego mam wątpliwości bo Ani to nie swędzi) i ma zaleconą 3miesięczną kurację serią latopic.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec dziękuję za te słowa <3

Pilik dziękuję, że pytasz. Była awantura z moją matką, która jak zwykle pokazuje że pieniądze są dla niej najważniejsze. A ja bez tytułu mecenas nie jestem dla nich człowiekiem. Ale!
    1) biorę urlop dziekański na rok, właśnie jadę załatwić. Od października szukam pracy a na aplikację wracam w styczniu 2020. Czuję że spadł mi kamień z serca, nie ogarnę dwójki dzieci, Zuzi 3 miesięcznej, domu, wykładów, praktyk i pracy od patrona. Od października praca i po pół roku próbujemy z kredytem.
    2) mam termin operacji na nfz, w szpitalu (tym gdzie miałam mieć konsultacje dopiero 14.02) gdzie ordynatorem jest wczorajszy lekarz który odmówił mi zabiegu prywatnie. Widać zlitował się i mnie wcisnął na 28.01. jako ostatnią, a jak coś się obsunie to 29.01. ale jestem zarejestrowana do operacji, w ten piątek anestezjolog, dziś spirometrię robiłam i badania krwi. <3

Przepraszam że o sobie, jak załatwię z ORA to będę z Wami aktywniej. Czuję się taka lekka. Mimo że mi szkoda roku aplikacji to potrzebuje przerwy, urlopu macierzyńskiego. Raz w życiu mi się należy. I to nieprawda co powiedziała mi moja mama, że obciążam finansowo ich i mojego męża. Bo mój mąż nigdy nawet nie pomyślał, że go obciążam. Skończyłam dwa kierunki studiów, jestem magistrem prawa, dostałam się na aplikację adwokacką i czas nosić głowę wysoko.

Ps. W trakcie tego roku przerwy raz w tygodniu będę chodzić do "pracy" do mojego patrona (do kancelarii), żeby trochę w to wejść.

Smutno mi, ale czuję ulgę. To moje życie i nie dam już sobą kierować.

JustynaG, pilik, emi2016, Aga9090, Minnie89, Kaczorka, Achia, Nadzieja22, Rucola, Siwulec, JuicyB, Sarna84, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mądra dziewczynka! Musisz pomyśleć też o sobie, czasami trzeba być egoistką. Zresztą na tym wszystkim na pewno skorzysta też Twój mąż, a najbardziej dziewczynki. Bo będą miały szczęśliwą Mamę :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis u nas była odmowa, odwołaliśmy się i zobaczymy. Nie wiem o co i o ile możemy walczyć bo mąż miał wypadek, skręcone dwa odcinki w kręgosłupie szyjnym, obojczyk wybity (co już na zawsze zostanie i co widać na rtg) i dużo drobnych urazów które wiadomo że nie uwzględnią. Nie walczymy póki co o nic konkretnego bo się za mało znamy niestety.

Luna lubię za głowę wysoko i za to że masz decyzje za sobą! Jesteś młoda, naciesz się córkami. Przyda Ci się oddech i czas na doprowadzenie siebie do ładu. Cieszę się że operacja już nie długo!! Wierze że zaczyna se układać <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2731 2732 2733 2734 2735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ