X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!! Wczoraj zniknelam bo o 23 Młody z pobudki na karmienie zrobił sobie godzinną aktywność. No nic.
    Odnośnie przedszkolanek pytałam pod kątem ewentualnego zarażenia innych dzieci. Nie wiem jak to działa w przedszkolach bo nie posłałam jeszcze Malucha ale Fozzie opisała dość dramatycznie stan Stasia więc się zdziwiłam ale jak dziś sytuacja opanowana to gratulacje dla skutecznej mamy!!!
    Summer jak ja Ci współczuję :( Ja nie wiem co te dzieci mają w główkach... Masz jakąkolwiek opcję pomocy ze strony bliskich? Mama, teściowa, ktokolwiek? W takiej sytuacji prosiłabym o pomoc pewnie...
    Aga koniecznie się odwołuj i nie odpuszczaj. Nie po to człowiek płaci ubezpieczenie żeby w takiej sytuacji nic nie dostać. Myślę że cierpliwość Ci popłaci.
    Minnie kciuki za ktg !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 08:59

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik u nas Młody już od dawna trzyma się na sztywno ale chustę podciągamy wysoko. Pilik wysłała mi taki fajny schemat, jak będę przy kompie to Ci podeślę bo na razie dogorywamy w łóżku po ciężkiej nocy we troje na 120cm. Emek twardo śpi z nami i nie chce Go wyganiać do salonu bo wiem że byłoby mu mega przykro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 09:05

olik321, olik321 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, kciuki za wizytę i ktg.

Dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia, ale tracę już nadzieję na poprawę. Muszę coś wymyślić, tylko jeszcze nie wiem co.

Rucola, na żadną pomoc nie możemy liczyć. Teściowa przez ostatnie lata zmieniła się strasznie i skupia się na sobie i swoim psie. A moi rodzice są wykorzystywani do opieki przez brata przy każdej możliwej okazji i co chwile łapią od nich jakieś infekcje, w efekcie od początku grudnia mała widziała moich rodziców 3 razy (w tym raz byliśmy u nich na święta).

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a kurs u Dobranocki? Wiem że to droga opcja, ale znam dziewczyny którym to bardzo pomogło...

summer86 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, muszę o tym poczytać i sprawdzić czy u mnie na prowincji jest w ogóle ktoś taki.

Edit: widzę, że jest usługa online (http://twojadobranocka.pl/ chodzi o to?) Poczytam i porozmawiam o tym z mężem. Ale pakiet po którym coś można byłoby sobie obiecywać to rzeczywiście sporo kasy.. z drugiej strony jestem już zdesperowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 09:58

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dokładnie. To wszystko online. Dwie koleżanki majà hnb i ustawiły spanie i swoje funkcjonowanie. To taka już ostatnia deska ratunku, ale do rozważenia.

summer86 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie - daj znać jak tam po KTG :)

Patrycja - przestała boleć głowa?

Melevis - ja łyżeczkowania nie miałam. Zaczęłam starania zaraz po poronieniu. Udało się w 3 cyklu.

Summer - to ile łącznie godzin Ania śpi w ciągu doby? Że też ma siłę tak funkcjonować..

My wczoraj byliśmy u fizjo. Ogólnie jest spora poprawa, ale dalej usztywnia prawą nogę i ma słabe mięśnie brzucha, więc to jest do poprawy. Dostaliśmy kolejne zalecenia.

olik321, Achia, summer86, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola będe wdzięczna za schemat!

Kaczorka polubiłam za poprawę!

Melevis dziękuje, zatem dalej pod karczek będziemy podciagać!

Kaczorka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z poczekalni u gina.. Pani położna dala mi femaltiker chyba z 30 saszetek :D

Potem jade do pzu i ciekawe co sie dowiem..

Kaczorka super, że jest poprawa u Aluśki :)

Summer przykro mi, że noce dalej tak wyglądają :/

Narazie na swoje noce nie narzekam, Borys miedzy 21 a 24 nie śpi, je, rozgląda się i jak zje o tej 24 to wstaje około 3 na zmianę pieluszki i jedzenie później juz około 6 wstaje. Wiadomo czasem sa takie noce, że co godzinę się budzi ale póki co jest ok.

Miłego dnia!!!

Edit: Policzyłam i w sumie śpię z 5 godzin dziennie.. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:18

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka tak dziękuje kochana :* i cieszę się ze jest widoczna u Was poprawa a kolejne ćwiczenia pozwolą abyście całkowicie z tego wyszli :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer piąteczka!

Stasio wczoraj płakał straszliwie i nie dał się odłożyć od 15 do 22.30! Potem wstał o 2 i nie spał do 5 tylko ćwiczył wrzaski. Jak już przysnął to cały czas się wiercił i stękał. Nie dziwię mu się- kupy nie robił od wczoraj rano, nie odbekną ani razu i nie idą gazy. Od 2 dni jest na mojej piersi i ściągnietym i szczerze mówiąc: zaczynam mieć dosyć :( chyba mam toksyczne mleko :(

Moja mama pomaga -przychodzi rano przed pracą żebym nie musiała wyprowadzać Stasia na dwór. Bierze Frania do przedszkola wiec ja nie muszę ogarniać siebie i 2 dzieci żeby wyjść po nieprzespanej nocy. Jestem jej za to bardzo wdzięczna- to duża pomoc.

Myślę też (a propos złego ściągania z piersi) że Staś się nie najada jak sam ssie bo potem dojada z butelki ściągniętego 60ml a ja tyle samo jeszcze ściągam laktatorem więc nie opróżnia piersi.

Jakoś to przetrwamy- jeszcze z miesiąc, dwa ;)

MINNIE kciuki!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki rozmiar takie standardowe dziewczynki noszą na rok ?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik takie coś dostałam od Pilik :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29932c5935b9.jpg
    Według tego schematu zawsze dociągasz wysoko tylko im dziecko starsze zostawiasz po prostu wiecej luzu, ale jak dziecko się odgina do tyłu to jest blokowane na poziomie karku. ja to tak rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:32

pilik, Lunaris, olik321, veritaserum lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Nie wiem czy moja Aluśka jest standardowa, ale ubranka na roczek miała 74/80, czyli duże 74 lub mniejsze 80 :) a mierzyła wtedy jakieś 74cm.
    Teraz wystrzeliła w górę i ostatnio miała 79cm!
    A rozmiar bucika na rok to 20 u niej.

Aga - powodzenia w walce z PZU! Mało to przyjemne.. ale życzę wygranej :)

Lunaris - współczuję! Ciężko tak słuchać, jak własne dziecko płacze/krzyczy tyle czasu. Dobrze, że chociaż mama Ci trochę pomaga ze starszakiem :)

Patrycja - od weekendu szykuje się fajna pogoda - słoneczko i lekki mróz :) idealną pogoda na rodzenie :p tzn. chodzi o to, że w drodze ani nie zmokniesz ani w zaspie śnieżnej nie utkniesz ;)

Patrycja20, veritaserum lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, obstawiałabym duże 80, ale jeszcze nie mam tego sprawdzonego w praktyce, Ania dopiero zaczyna w 74 wchodzić, ale Smyk jest jeszcze za duzy w tym rozmiarze.

Kaczorka, cieszę się, że jest poprawa. Jak długo dziennie musicie ćwiczyć?

A co do spania, gdy trafi się noc z taką pobudką to tego snu jest około 10-10,5 h w ciągu całej doby. Bez tej długiej pobudki to 11-12 (bez liczenia takich 5-10 minutowych pobudek w nocy). Tę dłuższą pobudke bym jeszcze przeżyła jakos, ale od kilku dni co chwilę wybudza sie z płaczem, trzeba albo dać jej pierś albo pogłaskać i usypia dalej, ale mnie ten płacz mocno wybudza mimo, ze jest krótki. Wg tabelek teraz przypada okres lęku separacyjnego i to by się zgadzało.

veritaserum lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    mi się wydaje że coś między 80 a 90 :P

veritaserum lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris Lena tak płakała non stop do ok. 3 miesiąca. Jak skończyła miesiąc zaczęłam chustować i dzięki temu spała przynajmniej w taki sposób, do tego łatwiej jej było się odgazować przez kontakt brzuszka do brzucha. Dwa razy z bezsilności użyłam kateter, codziennie podawałam zestaw Espumisan + Delicol + Biogaia.

veritaserum Lena jeszcze mieści się w 80 z H&M i Cocodrillo, Pepco 86 :)

Lunaris, veritaserum lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a ja to od Melevis chyba dostałam :)

Veritaserum w teorii 80 (patrząc po Alusi to by się zgadzało :))

Lunaris bobotic/espumisan pewnie nic nie daje? Odbijać nie musi niby, gorzej z gazami. Może żel pupik i masaż nimby cokolwiek pomogły?
    Edit. U nas tak samo jak i Melevis. I cisza i spokojny sen były tylko w chuście. A ile razy ją prałam po dwojeczce... rzeczywiście chusta działa ;). A myślałaś może o tuliku? Wiem że jest dużo za i dużo przeciw, ale może by Was poratował póki co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:38

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka bardzo bym chciała :D w ogóle strasznie stresujące to czekanie na ten dzień :/ nie sądziłam, że aż tak będę się bać ..

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ten schemat jest nie do końca poprawny. Sama się na nim opierałam na początku, ale jednak ma kilka błędów. Na pierwszych obrazkach dziecko ma za dużą „dupowpadkę” i wisi na dołach podkolanowych. Jedynie ładnie pokazuje zaokrąglone plecki. Co do dociagania to jeśl naweti dziecko ma 3 lata, to zawsze dociągamy na maksa, nie może być żadnych luzów, nigdy. Po prostu jak dziecko siada już samodzielnie, to możemy uwolnić ręce.

P.S. Mam do sprzedania bluzę dla dwojga rozmiar 36/38 z Greyse, zanim wstawię na fb zapytam Was, czy byłaby zainteresowana :) 150zł, przeze mnie ani razu nie użyta, przez poprzednią właścicielkę 3 razy.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 2729 2730 2731 2732 2733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ