Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMelevis- napiszę tylko, że trzymam za Ciebie mocno kciuki
Jeżowa- jak Agatka i jej samopoczucie?
Dziewczyny po porodzie- jakie witaminy bierzecie? W ciąży brałam mama premium dopelherz i nie wiem, czy nie zmienić.
I znacie też jakiś sklep online typowo dla mam karmiących? Myślę, czy nie skusić się na jakąś bluzkę typowo do karmienia. Zanim wybierzemy się do jakiegoś centrum, bo jakoś nie chce zabierać Maluszka póki nie muszę -
Melevis moja była gin kazała odczekać 3 cykle. Na wizycie kontrolnej endo bylo w porzadku, jak stwierdziła było już po owu, po czym powiedziała, żeby odczekać pół roku! Zapytałam dlaczego, skoro w szpitalu mówiła o 3 cyklach. Odpowiedziała, że 3 cykle dla zdrowia, 3 cykle dla psychiki. Stwierdziłam, że jest niepoważna, nie chciałam tyle czekać. Odxzekalismy 2 cykle. A ginekologa zmieniłam na innego po tym jak po 2 poronieniu zupełnie zignorowała moja sytuację. Wg niej niepotrzebne żadne badania, bo dopiero 3 poronienia traktowane są jako nawykowe. Ja nie chciałam czekać, aż zdarzy się kolejne nieszczęście. Zrobiłam badania na mutacje i kilka innych badań wg wskazań nowego ginekologa. No i się udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 18:43
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Achia, szukaj bluzek z dekoltem kopertowym. Najlepiej w normalnych sklepach to wtedy ceny będą znośne. Niestety, sklepy typowo z odzieżą dla mam mają ogromne przebitki cenowe.
https://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/blouses/tw798-59x/wrap-around-blouse
https://www.reserved.com/pl/pl/up982-99x/blouse-with-fold-over-front
https://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/blouses/vb961-99x/blouse-with-decorative-buttons
https://www.reserved.com/pl/pl/uc861-59x/jacquard-blouse
no i hm jeszcze mi przychodzi do glowy. Darmowa dostawa/ darmowy zwrot. Więc w razie czego zawsze możesz oddać.
Achia, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOperacji prywatnie nie będzie, nie podejmują się, mimo że wczoraj rejestratorka spytana czy robią- tak. Za ile też powiedziała. Nawet termin podała. To tyle. Byłam po leki uspakajające u babci. Wysiadam.
Pan doktor wziął 150 zł za wypisanie skierowania do szpitala publicznego, czyli znów mam czekać. Kwiecień/maj najszybciej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 19:15
-
Luna to są chyba jakieś jaja. Normalnie nie wierze w to co czytam
Sarnakochamy te serduszka mocno!
Agulineczka wow, poszalała Uleńka z wag!
Achia a ja polecam mój sposób - ubieram zawsze podkoszulkę taką bokserkę czy coś z dużym dekoltem i po prostu bluza do góry, cycka wyciągam i jestem z gory cała osłonięta, brzucha i pleców też nie widać i nie marzną. Super mi się ten system sprawdza. Bluzy typowo do karmienia cholernie drogie, ja sobie dwie uszyłam, ale i tak sposób z podkoszulką najczęściej u mnie.Achia, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna cyrk na kółkach
szkoda, że Ty w tym wszystkim cierpisz...
Agulineczka piękna waga Uleńki! Cieszę się, że nie musisz się nią martwić
Achia ja też nie posiadam żadnej bluzki do karmienia - mam jedną sukienkę do karmienia, z firmy Kiabi (nie mają strony internetowej, ale chyba jest ten sklep w Gdańsku).
Ja się wkurzyłam dzisiaj na moją aplikację z siatkami centylowymi, bo miałam wrażenie (słuszne), że coś jest z nią nie tak. Więc ściągnęłam ze strony WHO plik tekstowy z siatkami centylowymi, zrobiłam sobie sama wykresy w excelu, naniosłem wagę Agatki i stwierdziłam, że tak trzeba było zrobić od początku.
Dziękuję Achia, że pytałaś o Agatkę - ciężki to był dzień, dużo płakała, ale w końcu udało mi się ją położyć spać, mam cichutką nadzieję, że będzie się budzić standardowo tylko na karmienie teraz, bez usypiania i noszenia
I chciałam polecić tym, które mają Netflixa a nie oglądały jeszcze Orange is the new black - bardzo fajny serialWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 19:39
-
Achia, w gruncie rzeczy nie mam żadnego ciucha typowo do karmienia. Mam za to kilka sukienek kopertowych
Ale ja uwielbiam sukienki.
Co prawda teraz noszę po domu swetry i po prostu sweter w gorę, stanik do karmienia w dół i podłączam się pod dojarkę.
Dlatego uważam, że warto zainwestować w dobry stanik. I ewentualnie coś mieć na wyjście, żeby się czuć komfortowo (przy czym sposób Pilik brzmi spoko).
P.S To, że modelki chude nie oznacza, że Ty będziesz źle wyglądać. Poza tym warto wybierać sklepy z darmowym zwrotem. Przyjeżdża kurier, odbiera i dostajesz zwrot kasy na konto. Naprawdę wygodna sprawa. -
Dobry wieczor.
Cierpie ostatnio na calkowity brak czasu, Leos strasznie marudzi, Starszak jakis kryzys ma i na dodatek pogoda taka ze ciezko wyjsc na spacer a pośrodku tego ja z brakiem sil i podkrazonymi oczami...
Ale w koncu przyjdzie wiosna i humory będą lepsze.
Luna to jakas kpina co ta nadza slozba zdrowiw wyprawia, juz pomijam fakt nfz, ale chcesz kase wydac to tez problemy. Moze rzeczywiscie dowiedz sie jak to wygląda w jakims sasiednim miescie. Przydaloby sie tych wszystkich lekarzy ponagrywac i do tv wyslac. Wspolczuje Ci. Oby ataki już sie nie pojawiały zebys dotrwala bez problemu do terminu nfz.
Ibishka silna z Ciebie babka, podziwiam Cie za to. Oby wszystko szybko minelo, i poukładalo sie po Twojej mysli.
-
Dobry wieczór dziewczyny, to moze zacznę od końca
Ja noszę bluzy polarowe rozpinane na suwak (mam ich z 10) a pod spód bluzeczka na szelkach bawełniana. Bardzo szybki dostęp i też jestem osłonieta. jest zima i chodze tak wszędzie, czy po domu czy gdzie indziej
Luna bardzo Ci współczujęja to widzę w ten sposób, jeśli bedziesz mieć kolejny atak (nie daj Boze) to jeśli na IP odmówią Ci zabiegu to weź to na piśmie. Myślę że w takiej sytuacji inaczej podejdą do tematu...
Pilik ja na plecak się jeszcze nie odważe ale jestem umówiona wstępnie z moją panią od chustonoszenia że przyjedzie do mnie mnie nauczyć. Tymczasem w czwartek miałam iśc na zajęcia fitness w chustach i znowu mi coś wypadło, ja tam chyba nie dotre....
jestem własnie po wizycie u gina (W KOŃCU!!!) i wg niego @ szybko nie bedzie... w jajnikach cisza, endo skrajnie cienkie...Pogadaliśmy na luzie o kp i powiedział mi, że kp powinno być promowane nie tylko przez wzgląd na dzieci, ale na korzyści zdrowotne dla matki. Przyznam się, ze sama nie wiedziałam jak bardzo to zmniejsza ryzyko wielu chorób i tym bardziej jestem z siebie dumna#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyU nas dziś ciężki dzień. Ania cały dzień na rękach marudzila i jeszcze nie może usnąć... Ale ja byłam sama na obiedzie z koleżankami i od razu mi lepiej !! Tego jednak człowiekowi trzeba ;)qq
Achia w temacie ubioru już dziewczyny wszystko powiedzialy. Ja mam jedna sukienkę do karmienia z Happy mum.mega droga jak dla mnie bo 190 zł ale tak mi się podoba że nie mogłam się opanować. Ale generalnie te sklepy są strasznie drogie. W domu też chodzę w koszulce i na to bluza lub sweter.
Jeżowa mam nadzieję że noc Agatki będzie dobra i szczepienie się nie odbije na jej samopoczuciu.
Pilik super sprawa z tym plecakiem ja też będę próbować ale jeszcze brak odwagi.
Edit : wreszcie padła... Zasnęła w trakcie robienia obrotu ( dosłownie ! ) I śpi na boku
Melevis uważaj na siebie i trzymam kciuki za jak najszybsze ponowne zajście w ciążę. Wiesz że Ania uwielbia maskotkę od Was ?Jest jej ulubioną.
Luna to co opisujeaz to skandal ale jako że obracam się w środowisku służby zdrowia to nic mnie już nie zdziwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:01
-
Dobry wieczór dziewczyny!
Ibishka, życie ostatnio Cię nie rozpieszcza, mam nadzieję, że wszystko mimo złego splotu ostatnich wydarzeń zdrowotnych potoczy się u Ciebie i Twoich najbliższych pomyślnie!
Luna, czytałam ukradkiem na fb, - wierzyć się nie chce, że i publiczna i prywatna służba zdrowia potrafi tak zawalić i to po całej linii. Co do zachowania, wypowiedzianych i tych przemilczanych słów przez mamę i męża... Zawsze to najbardziej boli, a Ty jako tak ambitna osoba odbierasz to jeszcze po stokroć mocniej... Mam nadzieję, że najbliższe dni dostarcza Ci odpowiedzi co dalej robić! Pamiętaj w tym wszystkim o sobie i nie zatracaj własnego szczęścia kosztem jeszcze większych ambicji i apetytu najbliższych.
Co do ciuchów karmieniowych się nie wypowiem - mi przy mm karmi się fantastycznie nawet w kombinezonie
Malevis, co do rozpoczęcia starań -mój ginekolog, kiedy już wiedział przy ostatniej straconej ciąży, że może mnie czekać zabieg, uspokajal mnie, że dobrze skontrolować wszystko dwukrotnie - po ok 3 tyg od zabiegu "czy wszystko usuneli" i od razu, po 1 @ - żeby sprawdzić endo. I tego miałam się trzymać, ale udało się farmakologicznie - przypominam w kwestii płodności, że urodziłam 1 marca, a 31 marca rozpoczęłam szczęśliwy cykl (przy pomocy ovi na lame, heparyny, metyli i acardu)
Z prywaty, to właśnie piszę do was z drinkiem w ręce, leżąc w wannie po ciężkim dniu. Stacha rozlozylo, kaszle jak gruźlik co 5 sekund i krztusi się gilami -
Oczywiście choroba nie ujęła mu energii, więc dzień to istny kosmos. Liczę jutro na poprawę i że wyśle go do przedszkola, bo mąż już jutro wraca do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:25
-
Dziewczyny ja Was czytam z doskoku i będę czytać pewnie przez kolejne dni bez większej aktywności.
Trochę koszmarek nam się zrobił- Ciastek pojechał do pracy a Stasio od 2 dni albo śpi albo je albo płacze. Nie widziałam od niedzieli jego uśmiechuCoraz mniej ogarniam wszystko jak jest w domu taki płacz. Nie mam czasu dla Frania i źle się z tym czuję, jem byle co i dzień też mam wrażenie wygląda byle jak. Nie mam czasu na laktator ale przystawiam dziecko- nie wiem czy ściąga ile trzeba. Położna dziś naważyła 4800.
Dziś jestem pierwszy raz od kiedy jest drugie dziecko autentycznie zmęczona. Odliczam do piątku aż wróci Ciastek... i czekam aż Stasio zaśnie bo cały czas marudzi - nie śpi od 15! i wcale nie zapowiada się że zaśnie.
Ibishka, Luna przykro czytać o Waszych przejściach
Melevis ja łyżeczkowana nie byłam ale potwierdzam co pisałaś- kazali mi się szybko starać od nowa bo organizm nastawiony na opcję "ciąża".
Niezmiernie się cieszę, że czasy expresowego nocnikowania sie skończyły. Termomiksu nie posiadam i nie mam doświadczeń. Sposób z podkoszulkiem i bluzą chętnie zapożyczę- dzięki! sama bym na to nie wpadła.
Dużo jeszcze pisałyście ale więcej mój mózg nie zakodował. Wybaczcie.